Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ya doktorlar işte bazen öyle saçmalayabiliyorlar daha evlenmeden benim çocuğum zor olacak düşüncesi insanları yıpratıyor. İnan eve hiçbir test almıyorum yıpranmamak için adet olunca biraz üzülüyorum ilk gün sonraki gün yine umutlanıyorum. Çok istemekten korkuyorum mesela sonrasında üzülmemek için. Yakın çevremiz durumdan haberdar ama kimsenin bilmemesi en güzeli aslında. Bir yakınım annemin kuzeni tüp bebek yaptırdı 6.denemede tuttu 12 sene sonra . Eşinde problem vardı sonra kendinde de oldu falan . 2.çocuğu kendiliğinden oldu birisi demişki 2.si kocasından mı ? İnsanlar bu kadar acımasız işte.

Oha ama artık çüş. Girsin yatak odasında onlarla beraber yatsın kalksın başka türlü nasıl emin olacak? Bunu mu düşünüyor insanlar ya yuh

Kuzenimde tüp bebek yaptırdı.Sonrasında kendiliğinden hamile kalınca bir çok kişi,çocuğun küçük niye yaptın 2.si olmaz tutmaz diye mi korktunÇok acımasızca cahilce yorum yapanların ağzına laf vermemek adına en güzeli sessiz sedasız hamile kalmak.Transferim tutarsa tarama testlerini yaptırıp,karnım belli olana kadar kimseye söylemeyeceğim.Bu gidişle pandemi de doğurduktan sonra haberi olanlarda olabilirHamile kaldığımızda, soranlara bize de süpriz oldu diyenlerden olalım

Ya işte bunları kolay hamile kalanlar bu yoldan geçmeyenler diyor genelde nadirde olsa aynı şeyleri yaşadığını unutup laf söyleyenlerde çıkıyor. Aman biz onlardan olmayalım. İnşallah tutsun herkes doğunca öğrensin en güzeli işte . Geçen biri bana da dedi anneler gününü kutlarken Allah sana da nasip etsin iyi bekledin bu zamana kadar diyor. Benden büyük kalbini kırmamak için zor tuttum. Beklediğim şeyler var dedim.

Benim de geçen aklımdan geçti çocuk peşinde ömrüm geçip gidiyo tövbe yarabbim. En az 15 bin tüp bebek normalde harcamıyosun ama bebek için mecbur kalıyorsun. O parayı alıp direk yurt dışı gidesim var 3 ülke gezerim heralde o parayla

5 sene önce gidemediğim 8 ülke yurtdışı turu geldi aklıma, 2500 Euroydu konaklama herşey dahil... şimdi pandemiden kaç para oldu kim bilir... Euro 10 u aştı, artık o da zor...

Peki o zaman birkaç sorum olcak
Adetin kaçıncı günü çekildiniz anestezili mi oldu, ardından korunmak mı gerekiyor yoksa ilişki serbest mi
Adetin 7.günü çekildim ben canım. Anestezi almadan çekildim toplamda 5 dk falan sürdü. 3 gün ilişki yasak, 3 gün duş yasak çok gerekirse 2 dk ayakta alınması geriyor dediler. Ayrıca doktorum o ay korunun demedi. İnşallah şipşak çektirip kurtulursun güzel sonuçla çıkarsın

İşte hep çocuk düşündükçe anı kaçırıyoruz galiba ama elimizde değil Başka şeye o kadar para verirken kaç kere düşünüyoruz bebek için olunca hemen hazırlıyoruz

Peki o zaman birkaç sorum olcak
Adetin kaçıncı günü çekildiniz anestezili mi oldu, ardından korunmak mı gerekiyor yoksa ilişki serbest mi
Ben adetim bittikten 2 gün sonra çekildim anestezili oldu benim doktorum anestezisiz çekmiyordu. Ben kendim de istemedim çünkü bu tarz şeyler bende travma yaratıyor, o anın gerginliği, stresi hatırlamak istediğim bi an değildi. Doğru bi tercih yaptığımı düşünüyorum çünkü benim sağ tüpümde yapışıklık tespit edildi ve doktorum baya uğraşmış açmak için, uyanık olsam malesef o kadar uğraşamazdı çünkü çok ağrılı olurdu dayanamazdım ve laporoskopi olmam gerekirdi. Uyandığımda dikloron iğne vurmuş olmalarına rağmen kötü bi ağrım vardı. Eğer tüplerinde sorun yoksa anestezisiz 5 dk da hallolur ama yapışıklık vs. Varsa açmak için uğraşmazlar. Bu arada selektif salpingografi diye bir şey var istanbulda ecomar yapıyor sanırım tüp tıkalı ise o an tüpün içine bi aletle girip açmaya çalışıyorlarmış, mutlaka o işlemin yapıldığı bi yerde çekil derim.

İnsanların bilgisi, kültürü, tecrübesi arttıkça egosu küçülüyor. aslında ne kadar çok şeyi bilmediğini anlıyor. Başına gelebilecek olanlardan korkuyor ve daha temkinli konuşuyor o nedenle bilmeyen çok, bilen az konuşuyor... öz güven bildikçe öğrendikçe sınırlanıyor.. her ailede o eltilerden var maalesef:))

Kesinlikle İnsan bildikçe ,öğrendikçe farkındalığı artıyor.Farkındalığıda hayatına anlam katıyor, kendisindeki eksileri kusurları görüp ibreyi kendine çeviyor kendi içimde nasıl yenilenirim nasıl kendimi daha çok geliştiririm diye kendi dönüyor.,Ama bahsettiğimiz kişilikte olanlar,hep bir doyumsuzluğu doyurma çabasında olduğundan ,gözleri hep ileride ,hayatındaki anlamlar hep geride kalacaktır.İnsan anı değil,anda yaşamayı öğreniyor , kendi kusurlarını görmeye başladığından başkasının kusurlarını görmezden gelmeye öğreniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…