Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Öyle canım, okumuş insanlar bunlar, kendisi Farmakolg eşi İnş mühendisi.. Görmezden geldik eşimle, neyse ki o da anladı artık, kayınvalideme paşa kızı mı o diye soruyordu.
Malesef canım ,insanların diplomaları , kılık kıyafeti,zenginliği vb etiketleri
kim oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
Bende iki üniversitede diploması var ama eltimdeki özgüvene bakarsan o Oxford mezunu,
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar atasözü geldi direkt aklıma... Aaa onlar karar verir canım düşünüpte sıkma kendini
haklısın

Peki o zaman birkaç sorum olcak
Adetin kaçıncı günü çekildiniz anestezili mi oldu, ardından korunmak mı gerekiyor yoksa ilişki serbest mi
İstanbuldaydan sonomedde çekilmeni tavsiye ederim yada diğer yakadaki şubesinde hangisi yakınsa. İşlem 5-10 dk sürüyor, anesteziye hiç gerek yok. Adet ağrısı gibi ağrı oluyor ama adetin 3. 4. günü gibi bir ağrı çok az yani. Ama benim tüpler açıktı, kapalıysa daha çok ağrıyormuş öyle duydum. İşlem bitince ağrıda bitiyor zaten kalmıyor. İlişki serbest.

İnşaAllah. Allah birdaha yaşatmasın beterinden korusun

Ben de böyle düşünüyorum. Sonuçta zarar veren bir şey değil bu film en kötü bir sorun yokmuş iyi oldu öğrendiğimiz derim. Belki uzun süredir bekleyen arkadaşlarım vardır şimdiden bu ne stres diyebilir ama moralman kendimi hiç iyi hissetmiyorum. 3,5 senedir evliyiz o kadar bebek istemiyordum ki hep korunduk. Artık hazır hissediyorum yaş da daha geçmesin dedim akışına bırakırız Allah nasip olursa olur dedim başladık. Ama 2. Ay geçmesine rağmen sanki yıllardır bebek hasretiyle yanıyorum kavuşamıyorjm ve daha olmayacak gibi saçma bir psikolojiye girdim. Noldu bana anlamıyorum. Eskiden de kv hadi artık yapın derdi He der geçerdim bu anneler gününde aradığımda senin de olsun seninkini kutlayalım dedi telefonu kapattıktan sonra ağladım arkadaşlarımın hepsi ilk denemede hamile kaldı. Hatta bir tanesinin ultrasonunda rahimde yamukluk görmüştü doktor hsg çekelim dedi çekildiği gibi ilk ayında hamile kaldı. Biraz da ondan etkilendim sanırım. Öyle işte kimseye de içimi dökemiyorum anlatsam insanlar bana acıyarak üzülecek gibi geliyor. Uzun yazdım kusura bakmayın

Emin ol canım herkes burada birbirini çok iyi anlıyor, anlayamadığı yerde dua etmeye çalışıyor diye düşünüyorum.Sana nacizene önerim çocuk düşündüğünüzü kimseye söylemeyin!Bu sefer söylediğinde her ay sorarlar oldu mu olmadı mı diye,bu sizde daha çok stres yaratır.Kimseye ihtiyacın yok ,bu işin ehli doktorlardir.Bizlerde burada gerekli gereksiz ilaç ismi veriyoruz, aslında çokta doğru bir davranış değil,ama malesef yapıyoruz En iyisi iyi bir doktor bul,gerekli tetkikleri yaptır.Herşeyden önemlisi hamile kalamıyorum diye, kafanı ve eşini bu konuda yorup kendini strese sokma.Korunmayı yeni bırakmışsınız hemen hamile kalamaman normal birşey olduğunu unutma.Şöyle düşün ,evet çocuk istiyoruz bunun için korunmasız ilişkiye başladık,bedenime ve ruhuma güveniyorum kendimizi hazır hissettiğimizde bebişimize kavuşacağız.Pozitif olumlama yapmaya çalış,emin ol doktora gittiğinde Eğer bir problem yok ise, sana en az 6 ay denemenizi önerecektir.Ben 37 yaşımda evlendim amh değerim yüksek olduğu için doktorum en az 1 yıl korunabilirsin.Acele etmeye gerek yok ,korunmayı bıraktığında hemen hamile kalacağım diyede düşünme demişti.Ben o dönemde sadece korunmasız ilişkiye geçiş yaptık.Çocuk için değil zevk için korunmasız ilişkiye geçtik diye düşündüm.Yoksa sırf çocuk için cinsellik yaşandığında cinsellik isteğiniz heyecanınızı kaybedebilirsiniz.Özellikle erkekler bu konuda strese girebiliyor.
Bak burada bir arkadaşın bana yazdığı mesajı paylaşıyorum

Eklentiler

• IMG_20210514_164826.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Ay bu ben vallahi ben billahi ben inanırmısın inşallah kurban bayramı da sokağa çıkma yasaklı geçer diye dua ediyorum

Gebelik planlıyorum diyince birkaç test yapıldı tsh progesteron falan bakıldı farklı testler daha mı yapılması gerekir acaba ?
Tsh, fsh, lh, e2, prolaktin bakıldıysa tamamdır. İnsülin direnci de baktırın diyorlar. Amh bakılmadıysa yumurta rezervlerin ne durumda görmek için ona da baktırabilirsin. Kafam rahat olsun dersen doktoruna da danışıp hsg çektirebilirsin ya da biraz daha deneyip sonra çektirebilirsin. Çevrende ilk 1-2 ayda hamile kalan çoksa kendini onlarla kıyaslama. İlk aydan hamile kalanlar, regline 9 gün kala idrar testinde çift çizgiyi görenler bayağı azınlıkta ama insan görüp duydukça kendinde de öyle olacak sanıyor başlarda. Korunmayı bırakınca çoğumuz o psikolojiye girdik. Ben de mümkün olduğunca az kişiyle paylaşma fikrine katılıyorum. Her kafadan bir ses çıkıyor. Gereksiz stres, bir de insanlara kendini açıklamak zorunda hissediyorsun

Teşekkür ederim o kadar haklısın ki kendime de söylüyorum bunları ama insan kendisini ciddiye alamıyor zaten yanlış burda başlıyor sanırım. Senden duymak çok iyi geldi. Ailelere söylemedik denediğimizi iyi ki de söylememişiz. Karakter olarak konfor alanım dışında bir durum ile karşılaşınca bu beni zorluyor. Kontrolüm altında olsun istiyorum sanırım ama hayat böyle bir şey değil onun da farkındayım. Tam da bu kontrol durumu sebebiyle denemeye başlamadan önce gittim güzel bir doktora hatta eşime bile test yaptırdım. Süreç başlamadan bu ihtimaller yok olsun en azından demiştim. Pzt gününe randevu aldım doktorumdan hsg filmi çektirme konusunu da konuşacağım. Bir sorun var mı yok mu bu belirsizlik beni strese sokuyor sanırım. En azından gerekli işlemleri yaptım derim biraz rahatlarım diye umuyorum.

Testlerime baktığımda amh ve fsh yok sanırım ya da ben anlayamadım. Doktorum adet düzensizliğimin olup olmadığını sormuştu düzenlidir benim. Alttan yapılan ultroson kontrolünde yumurtaların iyi dedi ama tabi hiç bilgimin olmadığı bir konu olduğu için detay sormamıştım o zamam. Pazartesi günü randevu aldım daha detaylı sorular soracağım. Bir de benim rahmim ters rahimmiş. Fakat onun da bir sorun teşkil etmediğini söylemişti.

@iloveme U Uzaygemisi35 @ipek_annesi @cukulatam @Mordus sleepy05 @sim84sim arkadaş size soruyor bakın. Hsg lobisinden unuttuklarım kusura bakmasın

Peki o zaman birkaç sorum olcak
Adetin kaçıncı günü çekildiniz anestezili mi oldu, ardından korunmak mı gerekiyor yoksa ilişki serbest mi
Merhabalar ben adetin 7.günü anestezisiz çekildim. Bazı doktorlar korunma öneriyor ama benim doktorum önermedi. Sadece çekilen gün hafif sıvı ve kan gelebiliyor o gün ilişki olmasın demişti o akıntı devam ederken. 5 gün antibiyotik kullandım ben de. Film sonrası 3 ya da 4.ay hamile kaldım klomen tedavisi ile. @NealStreet in dediği gibi benim her iki tüpüm de açıktı yapışıklık yoktu. Yine de hsgnin faydası olmuş olabilir.
İkisinde de yapışıklık çıkmadı ama U Uzaygemisi35 ile @ipek_annesi hsg'den sonra 3.-4. ay gibi hamile kaldılar

Amh'ı da sor istersen, madem bütün olasılıkları aradan çıkartacaksın. Beklemek konusunda daha rahat olursun çünkü yaşın da müsait hala biraz beklemeye. Ters rahimle hamile kalan çok var, o hiç engel değil diye biliyorum ben de.

Maşallah bak ne güzel düşünmüşsün.Bende bu şekilde bazı şeyleri kontrol etmeye çalışıyordum ama kontrolüm dışında o kadar çok şey yaşadım ki anlatamam, senin tek rehberin doktorun olsun.Bir doktorun hastasına güven vermesi çok önemli!... Doktor doğru teşhis ve tedavi uygulamaya çalışsa da,hastası doktora güvenmiyorsa verdiği ilaçları doğru kullanıp söylediklerini uygulama ise tedaviden sonuç alamaz ve doktoru kötü diye suçlamaya bile çalışır.Sen inancını yüksek tut,sadece eşinle ikiniz arasında kalsın çocuk muhabbetimiz özeliniz başkasının geneli olmasın.Bu platformda olmak insanı rahatlatıyor.Hepimizin özeli burada özel olarak kalıyor bu yönünü seviyorum

Eşimde varikosel vardı canım ultrasonda çıkmıştı ameliyat oldu 2020 ekimde. Aşırı stresli değilim ama sürekli aklımın bir köşesinde duruyor tabi. Aslında çok yanlış yapıyoruz çocuğa odaklanarak. Hayat sadece çocuktan ibaret değil çocuksuz evlilikte evliliktir. Çocuksuz kadın yarım kadın demek değil ama işte çevre baskısı bunları düşünmemize sebep oluyor. Bir çok kadın çevre baskısı yüzünden bunalıma giriyor.Terapi almışsın ne güzel , sayı da düzelmiş artık daha rahat olun akışına bırakın. Elinden geleni de yapmışsın gerisi takdiri ilahi. İnşallah tez zamanda olsun

Ters rahimle ilgili hiç sıkıntınız olmasın,benimde ters rahim hale kalmaya normal doğuma kesinlikle engel değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…