- 20 Haziran 2019
- 651
- 1.007
Ya doktorlar işte bazen öyle saçmalayabiliyorlar daha evlenmeden benim çocuğum zor olacak düşüncesi insanları yıpratıyor. İnan eve hiçbir test almıyorum yıpranmamak için adet olunca biraz üzülüyorum ilk gün sonraki gün yine umutlanıyorum. Çok istemekten korkuyorum mesela sonrasında üzülmemek için. Yakın çevremiz durumdan haberdar ama kimsenin bilmemesi en güzeli aslında. Bir yakınım annemin kuzeni tüp bebek yaptırdı 6.denemede tuttu 12 sene sonra . Eşinde problem vardı sonra kendinde de oldu falan . 2.çocuğu kendiliğinden oldu birisi demişki 2.si kocasından mı ? İnsanlar bu kadar acımasız işte.Amin canım,ben planlı gebelikler yaşadım.Hamile kalmadan önce kan değerlerime baktırır,diş muayanesi olur,her hangi bir sorun varsa çözmeden hamile kalmadım.Hiç kendimi kasmadığım içinde korunmayı bıraktığım ay,en geç 3.ayda hemen hamile kalıyordum.20 yıl pcos vardı.Evlenmeden önce doktorum derdi seni tedavi ile hamile kalmanı sağlarız.Şükür evlenince ne kist ne başka bir promlem yaşamadım.bir yakınınıza sebepsiz infertilite demişlerdi hiç bir problem yoktu.6 yıl boyunca gitmediği doktor kalmadı.En son benim çocuğum olmuyor ne yapalım Allah ne demiş de o olur düşüncesine girdikten 5 ay sonra hamile kaldı.Çocuk konusunda ,kadın ve erkeğin pozitif olması ,birbirleri ile paylaşımcı ve anlayışlı olması lazım,özellikle herşeye kendilerini hazırlamaları gerekiyor.İnsan bu yola çıkmadan tecrübe etmeden bazı şeyleri geç farkediyor.Herkesle konuşulacak paylaşılacak bir durum değil,tüp bebek yaptırdığımızı kimseye söylemedik.Şuan eşimle düşününce o kadar doğru bir karar almışız ki ,bu sürece iyi ki kimseyi dahil etmemişiz.Sizlere tavsiyem tecrübesiz normal bir gebelik geçirenlerden bilgi almayın.