Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Her zaman olmuyor ne yazık ki, gec döllenme vs.kendim tecrube ettim o yüzden biliyorum gebeligi kanda öğrendiğim gün sabahi bile idrar testim negatifti.Kaldı ki daha bat tarihin bile gelmemiş
Gec döllenme konusunu ben anlamadim. Benim adetlerim düzenli

Bende iğneleri hep 13. Veya 14. Gun olmuştum, senin biraz geç yapılmış gibi geldi ondan mi oldu acaba .yumurta buyutucu ilac kullandın mı? Onlar hızlı büyütüyor aslinda
Evet klomen + merional iğne kullandım. Çok yavaş büyüdüler pko var bende. 11. Gün 11 mmydi 14. Gün 14 mm 2 yumurta vardı 17. Gün 19 ve 18 mm oldu ertesi gün vuruldum. Doktorum hep 20 mm olması gerek iğne vurulmAsı için dedi. O yüzden geç oldu sanırım benim.

Bende de pco var ama sanırım ilaç dozu mu az geldi acaba ? Doktorun ne diyecek bakalım

Bende de pco var ama sanırım ilaç dozu mu az geldi acaba ? Doktorun ne diyecek bakalım
Canım o kadar çok kullandımki, ben burda benim gibi kullanan görmedim. İlk 4 gün günde 3 doz sadece klomen kullandım. Sonra kontrolden sonra 3 gün günde 3 doz klomen + günde 1 merional oldum, kontrole gittim daha 14 mm olmuşlar 1 günde 1 mm büyüyodu resmen. Sonra dedi 3 gün daha klomen sabah 2 akşam 2 kullan dedi. Bende dedim acaba insülinimmi var baskılıyor diye doktora sonra insülin ilacı verdi. Oda iyi geldi sanırım 3 gün sonraki kontrolde iğne olcak boyuta gelmişlerdi. Ben şimdi Düşünüyorum. İnsülin ilacından reglim kendi düzeninemi döndü acaba. Cünkü uzun süredir düzensizleşmiştim. Düzenli zamanlarımda her ayın 22si 23ü hiç şaşmadan regli günümdü

Aynen olabilir bende insülin direncim için ilaç alıyorum

Canım kendini sinirlendirmeye ve üzmeye inan değmiyor.. Çevrendekilere bebek isteğinizi söyleme bence. İş işten geçti dersen de soran olursa bir süre ara verdik iş yoğunluğu başka şeyler girdi araya de.. Özellikle çok uğraşmadan hamile kalan kişi ne belirtiler hakkında bilgi sahibidir ne döllenme ne moral bozukluğunun etkisi hakkında... Hamilelik herkeste farklı bunu biliyoruz hiiiç belirti de vermeyebilir..inşallah hamilesindir ve inşallah utanır şu insanlar dediklerinden. Kendini üzme dediğin gibi daha yolun başındasın, sıkıntı en büyük etken.

Bende öyle düşünüyorum. Zaten kimseye cocuk istiyoruz da demiyoruz insanlar 5 yıldır evliyiz diye kafalarında kuruyorlar hatta bir ara annemi aramıslardı 3 yıllık evliyken dedikodu çıkmış cogugum olmuyor diye bende gülmüştüm umrumda olmadı ama anladım ki insan cocuk istediği zaman ister istemez takıyor söylenenleri. Ben anlamıyorum söylemediğim birsey e inanıp birde tuhaf tuhaf davranmak nedir suan cok hastayım karın agrısı dan duramıyorum sanki yalan söylüyormuşum gibi. Herneyse bazı insanlar var hayatımızdan cokaramayız ( bazı akrabalardan bahsediyorum) ama uzaklasabiliriz uzaklasmalıyız. Hayat yeterince zor çünkü. Ve ben bu yansıma kadar tek birsey ögrendim bu hayatta. Hayat insanı pek yormuyor insanlar insanı yoruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…