Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Selam canlar telefonum bozuktu bayağıdır katılamıyordum aranıza napyosunuz bakalım nasıl gidiyor gebelik çalışmaları çoookk fazla msj olduğu için okuyamadan geçmek zorunda kaldım kaçırdığım bi yer olmamıştır İnşAllah

Kaçtı TSH'ınız, yazdığınız yorumu aradım ama bulamadım. Bu arada aşılama ve tüp bebek için bize de aynı sayı sınırlarını söyledi ürolog.
FSH 6.86
LH 6.32
TSH 3.43
E2 52.2
Prolaktin 24.4
Değerlerim bu şekilde. Ben 29a giricem şubatta eşimde 34 yaşında biraz daha beklemeye karar verdik tüp bebek için.

FSH 6.86
LH 6.32
TSH 3.43
E2 52.2
Prolaktin 24.4
Değerlerim bu şekilde. Ben 29a giricem şubatta eşimde 34 yaşında biraz daha beklemeye karar verdik tüp bebek için.
Ya benim TSH 3.77 çıktı. Endokrin uzmanı da gördü, iki tane kadın doğumcu da. Hiçbiri bir şey demedi bana :/ Bu arada prolaktinin de düşük. Sorun ne ki tüp bebek dediler size?

Selam canım yeni bat ve ne kadar istediğini yaz da listeye ekliyim seni tekrar

Ya benim TSH 3.77 çıktı. Endokrin uzmanı da gördü, iki tane kadın doğumcu da. Hiçbiri bir şey demedi bana :/ Bu arada prolaktinin de düşük. Sorun ne ki tüp bebek dediler size?
Bilmiyorum ki tsh 2,5 altında olması gerekiyormuş hamileliğe engel değil diye biliyorum hamilelik olursa da bebekte düşük IQ olabiliyormuş. Bugün bi arkadaşım dedi oda sürekli tsh takibi yapıyor doktoru hamile kalırsan hemen gel demiş. Eşimde sorun var sperm sayısı yetersiz.

Bir daha mı gitsem napsam valla yıldım ya. Benim eşimin de sperm sayısında sıkıntı var. Aşılama ve tüp bebekten bize de bahsettiler ama bendeki tek sıkıntı prolaktin yüksekliği diye sadece onun için ilaç vermişlerdi bana. Amma karışık işler :/

Prolaktin bende de yüksek çıkmıştı 35.5 aynen eşimde sperm problemi var. Doktor çok üstüne düşmedi adetin 2.günü sabah baktır dedi üşendim. Psikolojik olarak yıprandım üstüne düşesim yok ayrıca sçmasapan oldu mu diye merak da ediyorum. Bu süreç yıpratıyor insanı

Bir de prolaktin çok hassas bir hormon afadersiniz ilişki sırasında göğüse dokunulup haz alınca bile artar dedi dr. 50nin üstünde değilse çok problem etmeyin hayıt otu tohumu kullanmayı önermişlerdi ben 2 3 defa onu içtim ama bakalım bu ay nolcak

Bugün eşimin doktoru üroloji uzmanı aşılamayı genelde kadına bağlı problemlerde yapıyoruz dedi. Tüp bebeği de erkek faktöründe yapıyoruz dedi. Tek problem prolaktinse dert etme kendi açından. Eşinin değerlerini yükseltmeye bakın. Biz bugün aktardan çobançökerten aldık onu kullanıcaz. İyi geliyormuş.

Beni de eklermisin listeye 20 aralık son regl tarihim

Polikistik aslında rezerv çok olduğu için bu tür tedavilerde bir nevi avantajda olabiliyormuş. Eşinizin değerleri takviye vitamin ve kürlerle yükseltilebilir. Sanırım gençsiniz de, 3 ayda değerler beslenme, vitamin ve kürlerle bayağı fark ediyormuş. Bir doktorla yetinmeyin, tavsiye aldığınız başka doktorlarla da görüşün.

Cnmm insallah sağlıkla ilerler kotu dusunme ne olur sabahki testini de gördüm ona göre koyu cikmis baya çok sevindim cnm insallah kan testiyle de kesinlestireceksin guzel haberlerini alacaz inanıyorum

Canm benm düzelmene sevindim olacak en kisa zamandq olacak buna kalpten inaniyorum. Rabbim en kisa zamanda nasip etsn insallah

Cok güzel canm masallah iyi koyulasmis nasil istiyorsan öyle yap bence baski altina koyma kendini rabbim saglikli gebelik versn hepimizede

Cnmm insallah sağlıkla ilerler kotu dusunme ne olur sabahki testini de gördüm ona göre koyu cikmis baya çok sevindim cnm insallah kan testiyle de kesinlestireceksin guzel haberlerini alacaz inanıyorum
Çok sağol canım benim inşallah.. 2 kimyasal yaşayınca pek ümitli değilim ama desteğiniz çok iyi geldi... Sen ne yaptın canım ameliyat konusunu? Gün alabildin mi? Covid konusu netleşti mi?

Evet var bu testi kendi doktoruma gosterecegim 2 hafta sonra nasipse sehirdisindayim simdi gidemedim
Vitamin olarak inofolic combi kullanabilirsiniz. Pko'ya iyi geliyormuş. İçinde inositol ve folik asit var. Biraz pahallı olduğu için ben venatura'nın inositolünü kullanıyor, folik asiti de ayrı alıyorum, daha hesaplı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…