How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Anne Olmak Isteyenler 3

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam
ne kadar güzel söylemissiniz biz geç kavuşacağımız için özlemini çekiyoruz evet hem nasıl bir özlem allahım tüm isteyenlere değerini bileceklere nasip etsın işallah bende birgün burdan hamileyim diye bağırırımmm

bende senin gibi üşünüyorum 5 sene oldu belki bu sene belki busene benimde anneler günümü kutluycak bir bebeğim ümidiyle bekliyorum böyle bekleye kadar 5 sene geçmiş

Anatomik bozukluğu olmayanların sorunu tıbbi bir mesele değil. Hormonal dengesizlik ve üreme sistemindeki işlev dengesizlikleri. Bu çok hassas bir mekanizma arkadaşlar. Biz köydeki kadınlar gibi bir hayata sahip değiliz. Onlar doğduktan itibaren yaşam amaçları evlenmek ve çocuk yapmak. Bu o kadar doğal ki onlar için, sanki bir kadın bu dünyaya evlenip çocuk yapmaya gelirmiş gibi. O sebepten onlar daha kolay buna sahip oluyor. Ama biz de başka şeylere onlardan daha kolay sahip oluyoruz değil mi? Eşimizden saygı-sevgi, para (çoğu zaman), kariyer ve kendimiz için hakkaten bir işe yarama duygusu vb.vb. Diğer taraftan bu işi başardığınızda, hayatta bşaramayacağımız başka hiçbirşey olmadığını hissedeceksiniz. Ben öyle hissediyorum şu an. Çünkü diğer herşey sanki daha çok bizim elimizde gibidir. Ne bileyim para kazanmak, işimizde yükselmek filan. Hatta iyi bir eş bulmak bile çocuk yapmaya uğraşmaktan daha kolay değil mi? Ne dersiniz? Çocuk olması daha çok Allah'a kalmış gibi. Daha çok bilinmeyenli çünkü. Ama tabii bizim için artık öyle değil, değil mi? Evet dediğinizi duyayım.

Ve böyle annelere sahip olan çocukların nasıl yetişeceğini bir düşünün. Bizim 30'lu yaşlarımızda keşfettiğimiz hayat ilkelerini onlar doğuştan itibaren bizden öğrenecek. Müthiş birşey. Şanslı keratalar!!

Ben diyorum ki buradaki herkes önce şu doğru düşünce konusunu bir halletsin. Diğer yapılacaklar çok daha kolay. Onları da yakında konuşmaya başlarız. Çünkü etkilerini maksimize etmek ve hızlandırmak böyle mümkün olacak.

Size bir önerim var: Gelecek seneki veya en geç 2009'daki anneler gününüzü şimdiden planlamaya başlayın. O günü eşiniz ve çocuğunuzla ya da çocuklarınızla nasıl geçirmek istersiniz? Bu kadar zamandır beklenen böyle bir günü hayal etmeye planlamaya başlayın. Ailenizdeki herkes için çok özel birgün olacağından eminim. Tüm kayın akrabalar için de, anneniz babanız kardeşleriniz. Düşünsenize.

Küçük bir not defteri edinin. Oraya yazın. Hayatımın 2008'deki görüntüsü:
1- Hamile kalmışım
2- Sorunsuz bir hamlelikten sonra sağlıklı bir doğumla anne olmuşum
3- Eşim de baba olmuş..

Gerisini siz yazın...

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

2008 uğurlu gelir inşallah bir bebeğim olur düşüncelerin çok güzeldi

:emir_bebek:ben hep aglayar geciridim anneler günün hic kutlayacak bir cocugum olmayacak diye hep buruk hep bir acı ama birden bire degisi verdi ve simdi kutlayacak cocuklarım var 10 yıldan sonra ümidi kesmeyin ve hep olacak diye bekleyin bir gün bakmısınız cocuklarınız ellerinde cicekler cıvıl cıvıl etrafınızda zor deyil birden bire degisiyor bir bakmısınız hamilesiniz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

HEPİMİZİN ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERİR İNŞALLAH !!!!

:emir_bebek:ben hep aglayar geciridim anneler günün hic kutlayacak bir cocugum olmayacak diye hep buruk hep bir acı ama birden bire degisi verdi ve simdi kutlayacak cocuklarım var 10 yıldan sonra ümidi kesmeyin ve hep olacak diye bekleyin bir gün bakmısınız cocuklarınız ellerinde cicekler cıvıl cıvıl etrafınızda zor deyil birden bire degisiyor bir bakmısınız hamilesiniz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

inşalalh bende senin gibi en kısa çocuk sahibi olurum dualarımız hepimiz için

hepinizin Allah gönlüne göre versin inşallah önümüzdeki anneler gününde size meleğiniz süpriz yapar varlığıyla dilerim...

Merhaba ben tup bebek denememin negatif sonucunu 28 subatta aldim.Simdi 3 ay sonra tekrar deneyecegiz dediler.Ben kendimde yasadigim tuhafliklari paylasmak istiyorum. Lutfen bana yardimci olurmusunuz

Yumurta toplamada benden 14 yumurta alindi.Yumurta toplandiktan bir gun sonra bende kusma ve ishal oldu.Ben cok halsiz dustum.Transfer sonrasindaki 2 gunde ishal devam etti.Korkudan bisey yiyemiyordum.Birde bu yogun ilac kullanmalar sirasinda benim yuzumde yogun fakat kucuk isilik gibi kabarmalar olustu ve tedavi sonuclaninca ilaclari kesmeme ragmen kabartilar hala devam ediyor.Birde karin bolgem asiri sisti.2 haftadir yogun spor ve diet yapmama ragmen kilo veremiyorum.Bir de transferden sonra hemen tuvalete gidiyorsun sonrada normal ayaklari kaldirmadan yarim saat yattik.Ayaklari kaldirin demediler duz yatin dediler.Bunda bir anormallik var mi.Benim embriyolarin hepsi 1.kaliteydi.3 tane 1.kalite kondu.Rahim kalinligi da cok iyiydi.Fakat sonuc negatift
Ben yaptigim her tedavide 1.kalite embiriyoyu goruyorum ama sonuc negatif cikiyor.Bu konuda hep boyle devam edecek diye korkularim var.Boyle embriyolari ve rahim durumu iyi olupta tanidiginiz sonuc alan var mi.Bana rahim filmi cekildi birde histeroskopi cekildi.Histereskopi iyi cikti.Rahim filmiimde :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:Kanallar 2003teki filmimde acikken simdi kapanmis.Bu bir etken mi.Cok soru sordum ve durumumu tamamen anlattim.Lutfen bana yardimci olun.

Merhaba ben tup bebek denememin negatif sonucunu 28 subatta aldim.Simdi 3 ay sonra tekrar deneyecegiz dediler.Ben kendimde yasadigim tuhafliklari paylasmak istiyorum. Lutfen bana yardimci olurmusunuz

Yumurta toplamada benden 14 yumurta alindi.Yumurta toplandiktan bir gun sonra bende kusma ve ishal oldu.Ben cok halsiz dustum.Transfer sonrasindaki 2 gunde ishal devam etti.Korkudan bisey yiyemiyordum.Birde bu yogun ilac kullanmalar sirasinda benim yuzumde yogun fakat kucuk isilik gibi kabarmalar olustu ve tedavi sonuclaninca ilaclari kesmeme ragmen kabartilar hala devam ediyor.Birde karin bolgem asiri sisti.2 haftadir yogun spor ve diet yapmama ragmen kilo veremiyorum.Bir de transferden sonra hemen tuvalete gidiyorsun sonrada normal ayaklari kaldirmadan yarim saat yattik.Ayaklari kaldirin demediler duz yatin dediler.Bunda bir anormallik var mi.Benim embriyolarin hepsi 1.kaliteydi.3 tane 1.kalite kondu.Rahim kalinligi da cok iyiydi.Fakat sonuc negatift
Ben yaptigim her tedavide 1.kalite embiriyoyu goruyorum ama sonuc negatif cikiyor.Bu konuda hep boyle devam edecek diye korkularim var.Boyle embriyolari ve rahim durumu iyi olupta tanidiginiz sonuc alan var mi.Bana rahim filmi cekildi birde histeroskopi cekildi.Histereskopi iyi cikti.Rahim filmiimde :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:Kanallar 2003teki filmimde acikken simdi kapanmis.Bu bir etken mi.Cok soru sordum ve durumumu tamamen anlattim.Lutfen bana yardimci olun.

MERHABA
SENİN DURUMUNU DİĞER FORMDA GÖRMÜŞTÜM.
SANIRIM DURUMUMUZ AYNI AÇIKLANAMAYAN KISIRLIK ( eşimim ve benim herhangi bir sorun bulunamıyor- 5 yıldır uğraşıyorum ve 35 yaşındayım)
ŞİMDİ KAFAM BİRAZ KARIŞTI.
İLK ÖNCE EMBRİYOLAR BENİMDE 2 TÜP BEBEK DENEMEN DE 3 TANE 1.KALİTE EMB. KONULDU. FAKAT DURUM NEGATİF 8 MART TA KAN TESTİ YAPTIRMADIM 2 GÜN SONRA RAHAT RAHAT KANAMAM OLDU.
YANİ TEK YAŞAYAN VE BU SORULARA CEVAP BULAMAYAN SEN DEĞİLSİN.
BU BİR ŞANS HERZAMAN YAZDIM SADECE ŞAMSIMIZI YÜKSELTİYORLAR.
MELASEF % 65 OLUMLU SONUÇ BEKLENİRKEN ŞANSSIZLIK ORANI BANA YAPIŞIYOR.
ilk denemende 27 ,sonrakinde 23 yumurta toplandı( doz azaltıldı) ilki ağrılı ilk gün ıshalı geçti.normal klasik yöntemle 10 yakın emb ( 1.kalite) olumuştu.Transferdede öyle oldu.ben su çok içmiyordum .malum suyu fazla içinçede ıshale davet çıkardım.Fazla su kaybı olunca durum kötüleşiyor.Ayrıca yanma oldu.
transfer öncesi idrar kesem dolu olarak girdim.Transferden hemen sonra daha sandalyedeyken hemşire bir hortum yardımıyla idrarı boşaltıdı. Yani ben lavoboya çıkmadım. 2 saat boyuncada yatakta ayakların karnıma çekilmiş durumda beklettiriyorlar. ama ben 4 saate yakın bekliyorum.
2 saat sonra idrara hemem çıktım ve rahatladım.Bu arada 4 tanesi bir arada progestron yalnış yaza bilirim ilaçın adını iğne vuruyorlar sonra gün aşırı 2 si bir arada vuruluyor.
bu ikinci seferde negatif olunca rahim duvarımda bir problem olup olmadığını sordum herhangi bir extra kontrol istedim rahim duvarımın utrasonda gayet iyi olduğu ve kalınlığınında mükemmel göründüğünü böyle birşeye ihtiyaç olmadığını söyledi drum.
şimdi herşey bu kadar iyi iken neden negetif ,ben de bilmiyorum.
Takmamaya çalışıyorum ama olmuyor.sen ne yapıyorsun.?

Sagol arkadasim cevabina co ksevindim.Su anda benim denemem sanirim 3 ay sonra olacak.Ben son alti aydir cok kilo aldim.12 kilo.dr.um mayis adetinde beni ara dedi.Bende aerobige gidiyorum haftada 6 gun birer saat.giderken ve donerken yarimdan bir saatte yuruyorum.birde haftada iki gun folklore gidiyorum.Gerci kotu mu yapiyorum bilmiyorum.28 Subatta negatif sonuc alinca 1 marttan itibaren bu saydigim seyleri yapmaya basladim.6 kilo verdim.Basladigimda karnim sezaryenle dogumdan cikmis gibiydi.Simdi biraz duzeldi.Ben iri bir bayanim boyum 1.76 kilo 85 ti.simdi 79 oldu.Daha coook kilo vermem lazim.Bizim problem esimden.Sperm sayisi 9 milyon.hareketliligi az ve sekil bozuklugu var.Bende de kanallar tikanmis.Fakat tup bebekte kanallara ihtiyac yok zaten.Rahim ve ofis cekildi.Tikaniklik haricinde biseye rastlanmadi.Gerci yine sukur embriyoalrim hep birinci kalite.buda bir sans ama Allahin zoruna gitmesin hayirlisiyla olumlu sonuca ulasamadiktan sonra neye yariyor ki.Canim cok yazdim ama benim bu yazdiklarim konusunda bir fikrin var mi yada dusuncelerin nedir .Simdiden sagol.Bu arada yuzumdeki bu isilik gibi kabartilar hala duruyor
Selamlar
OZELLIKLE AKTUEL ICIN YAZDIM

a.s

Merhaba

ilk önce sana şunu yazagım.
Evet bebeğe sahip olmamız biraz sorunlu ama unutma 1. kalite emb. bir ümit.
dualarım hepimizle bizim için yorucu ,yıpratıcı ve hatta kendimizi sorgulamaya başlayıp arızaya kadar giden bir süreç ,iki şansımız var ya devam edecegiz yada vazgeçeçeğiz.
anladığım kadarıyla sen de benim ve diğier kadılar kadar sabırlı ve inatçısın.
sana bir tek kelime yazıyorum bu konuda BAŞARACAGIZ VE VAZGEÇMEYECEĞİZ.
bebeklerimizi kucagımıza aldığımızda hayatın bize her kadının yaşayamayacağı mutlulukların en mühteşemini verdiğini anlayacagız.Bebeklerde inatçı ve özel olacaklar.

Bunu sadece bizim gibiler anlayabilir.
Yazdıkalarından ilk önce kilo meselefine gelelim Bende aynı sorunları aşılama ile başladı. Dönem dönem kilo verdim .Fakat devamını sağlamak zor.Dr hayır desede folikasit ve progestronlar vücüdtan atılamıyıor kolay kolay ve hatta ne kadar yan etkileri yok denilse bile karacigerde du fazla hormonlardan etkileniyor.Yüzündeki kabarıkların sorunu bu.Bende aşılamada yaşadım tek çare bol su ve diyet .Su vücudu temizliyor.( 3 litre)

1. ve 2. tüp bebk denemelerimden sonra ve öncesinde saunaya sık sık giderim .Bunu yanında yüzme ve termal inan çok faydasını görüyorum.Hem eşin içinde çok yararlı olacagına eminim.Eşin için özellikle belki içiyordur amam keçi boynuzu hakiketen etkili eşimde herhangi bir sorun olmamasına ragmen içti ve hala içiriyorum .KEÇİBOYNUZU suyu veya pekmezi.( % 35 oranında fazlalık oluşturdu diğer teste göre)( 65 milyo %95 hareketlilik vardı - diğerinde 80 milyon üzeri idi.)bunun üzerine sauna ve yüzmeyide eklersen inan ne demek istediğimi anlayacaksın.
bir diğier dr . bana sıcaklık hırmonları etkiliyor, önermedi ama yılardır analarımızın tedavi şekli bu aslında.Annemin ısrarı ile ilk tüpbebek denememden sonra 6 litre süt ile ebegümeçi otunu kaynatıp beni içinde soğuyuncaya kadar oturdurdu.Bunu son aşılamadan sonrada yaptırmıştı .Gebeliğim oluştu.( sonra ilişki) fakat kalbi durduğu için alındı.
ondan sonra önemli olanın aslında gebe kalmaktan daha ziyade sağlıklı gebelik olduğunu anladım .1. kalite emblarda çok sık görülen bir durum değil bu.Yani bu aslında senin ve benim için bir şans .bebek alındıktan sonra ne olduğunu anladım doğa kötü olanı eliyor.
( o zaman geç döllenme olmuştu,Rahim adate dönmeye başlayınca hormonlar salğılanması azalmış buna bağlı olarak bebek istediği ortamı yakalayamamıştı.)

Şu transfer ve yatma konusu kafamı karıştırdı.İdrar alındıkta sonra hemşireler bana kendimi biraz idrara çıkmamam konusunda uyardılar .En geç tarsnferden 45 dk sonra çıkabilirsiniz demişlerdi. 2 saat hareketsiz yatırdılar ayaklarım karnımda diğer arkadaşlarrada sormanda bir yarar var çünkü bu hakikaten hassas bir konu.( bir gariblik var bence ):dance:

ayrıca ilk tüp bebek dnemende kendisi türk eşi yabancı bir bayan vardı.2 kere yurt dışında yaptırmışlar. sorun eşindeymiş,üçüncü deneyi aynı merkezde yapıldı.Ona iki tane yerleştirdiler.Bana üç tane 1.kalite benim tutmadı ama o başardı.Sakinliği beni çok etkilemişti o zaman benim beklentim fazlaydı ve ister istemez heycanlıydım.
şimdi haziran başında bebeğini kucağına alacak.

neyse fazla oldu , ben üçünçüyü ne zaman deneyeceğimi şu anda bilmiyorum.Nisanda dr konuşacağım.Ne zaman hayırlısı ise o zaman olsun.hepimiz için.....şutarafagitti

Selam canim
Senin cevabiniokuyunca biraz rahatladim.cok tesekkurler.Ben ilk tup denememi 2003 te Almanya da yaptim.Orda hic yatirmadilar.Digeride 16 Subatta oldu.Orda da daha once belirttigim gibi oldu.Fakat Almanya da gun asiri progesteron folik asit ve asprin kullanilmiordu.Tedavi sekli farkli epey.Bilmiyorum bu ucuncu tup denememiz olacak.Heyet raporumuz var.Rapora gore iki hakkimiz var.Iki kere daha deneyip olmazsa kanallarimi actirip birakayim diyorum.Cunku ben calismayada baslayamadim tekrar.Eger bu denemelerden sonra olmazsa ise girip calisayim diyorumTedavi huzurlu bir donemde gecsin diye iste bakmadim cunku.Keci boynuzu olayina gelince biz 6 aydir kullaniyoruz ve mone denen bir vitamini balcaviz vs. ama bir gram iyilesme yok.Birde akapunktura zaman zaman kafam takilioyr.Bazi kisilerde akapunktur destegi aliyorlarmis rahimde tutunma olasiligini artirmak icin.
Neler dusunursun.Ben heyet raporunu alinca bizim uc deneme hakkimiz var ve problem tek tarafli.Spermin bir tanesi bile yetiyor.Zaten embriyolarda olabilecegi en iyi kalitede.Ben bu heyet raporunun verdigi uc deneme hakkiyla kesin sonuca ulasirim diyordum ama negatif sonucunu alinca iyice gozum korktu.Iki deneme daha yapacagim ama bazen bosuna olacakmis gibi gelior

Sizi cok opuyorum ve ayirdiginiz zaman icin de tesekkur ediyorum
Tekrar gorusmek uzere.Bana ayirdi

Selam canim
Senin cevabiniokuyunca biraz rahatladim.cok tesekkurler.Ben ilk tup denememi 2003 te Almanya da yaptim.Orda hic yatirmadilar.Digeride 16 Subatta oldu.Orda da daha once belirttigim gibi oldu.Fakat Almanya da gun asiri progesteron folik asit ve asprin kullanilmiordu.Tedavi sekli farkli epey.Bilmiyorum bu ucuncu tup denememiz olacak.Heyet raporumuz var.Rapora gore iki hakkimiz var.Iki kere daha deneyip olmazsa kanallarimi actirip birakayim diyorum.Cunku ben calismayada baslayamadim tekrar.Eger bu denemelerden sonra olmazsa ise girip calisayim diyorumTedavi huzurlu bir donemde gecsin diye iste bakmadim cunku.Keci boynuzu olayina gelince biz 6 aydir kullaniyoruz ve mone denen bir vitamini balcaviz vs. ama bir gram iyilesme yok.Birde akapunktura zaman zaman kafam takilioyr.Bazi kisilerde akapunktur destegi aliyorlarmis rahimde tutunma olasiligini artirmak icin.
Neler dusunursun.Ben heyet raporunu alinca bizim uc deneme hakkimiz var ve problem tek tarafli.Spermin bir tanesi bile yetiyor.Zaten embriyolarda olabilecegi en iyi kalitede.Ben bu heyet raporunun verdigi uc deneme hakkiyla kesin sonuca ulasirim diyordum ama negatif sonucunu alinca iyice gozum korktu.Iki deneme daha yapacagim ama bazen bosuna olacakmis gibi gelior

Sizi cok opuyorum ve ayirdiginiz zaman icin de tesekkur ediyorum
Tekrar gorusmek uzere.Bana ayirdi

SELAMM tatlicadiarzu

evet yazını okudum.
Almanyadan mı geliyorsun. Merakımı hoşgör çünkü bende Almanyadan evlenip türkiye ye yerleştim benim yarı hayatım almanyada ve burada geçti.
Keçi boynuzuna devam ama akupuntur konusunu okudum ama hiç ilğilenmemiştim , bilmem şimdi kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.bunu deneyenler varmı çevrende aslında denene bilir.
Ayrıca sana kötü bir haberim var.Raporla artık iki deneme hakkına sahipsin( haziran 1 itibari ile) bunun anlamı eğer raporla 1. denemeni yaptığsan 2. denemeyi de ödüyor.Fakat 3. artık olmayacak benim içinde aynı kural geçerli.Ben büyük ihtimalle 3. cepten yapacağım.
İzmirdemisin bilmiyorum ama ben tedavim izmirde irenbede oluyor.
yatırma konusunda mutlaka diğer bunu yaşayan insanlarla görüş çünkü ben görüştüğüm kişilerde aynısı uygulanıyor.
Almanya da yöntem klasik türkiyede ise farklı biraz daha ilerde özellikle israil bu kunuda müthiş tedavilerin yöntemi oradan geliyor genelde.Almanyadaki dr bana bebek istiyorum dediğimde ilk önce folikasit vermişti 3 aylık o zaman cepten ödüyordum.Krank kasa ödemiyordu.Bana ve diğer hastalara ecopirin veriyor merkez bu kanı sulandırıp rahim duvarını yumşaltıyor böylece bebek rahat tutunsun diye ayrıca oluşabilecek kese kanamalrını önlemek için.
Lazerle yerleşimi duydun mu ,Ege tüp bebek yapıyormuş ,internetten okudum. Rahim duvarınımı yoksa emb.çevresini kesiyorlar yeni yöntem bayağı etkili oluyor diyorlar.Bir de onu araştırmak niyetindeyim.
sauna ve hamam vs unutma yumurtlama zamanında bir hafta sonu yapabilirsin.Denemekte yarar var.
şimdilik by:enbuyukkk:

SELAM
Biz Dortmund ta 4 sene yasadik.Orda 1 tup bir asilama yaptik.Negatif.Irenbede dr.un kimdi.Asagi yukari eger mahsuru yoksa heyet raporuyla sana kaca mal oldu tup bebek bir deneme irenbede.Bu iki deneme olayi kesinlesti mi .Ben duydum ama kesinlesmemistir diye dusunuyordum.Bu sauna olayi yumurta toplamadan once mi yapmak gerekiyor.Bir de ebegumeci tariifin vardi.Bunlari biraz detayli verebilirimisin eger onerirsen.Bende izmirde tedavi goruyorum.Kent hastanesine gidiyorum.Sende de folik asit ve ecopirine ara verildimi.Olumsuz sonuc alinca ne dediler.Tekrar gorusmek uzere.Hersey icin sagol.

selam

dr prof .Nurettin demir, aşılamalrımı ve tüp bebeklerimi o yaptı.
O her zaman bunu söyledi bana tüp ve aşılama garanti değil yani % 100 olur demedi hiçbir zaman bebek sahibi olunca kadar ben elimden geleni her zaman yapacagım demişti.Ve sadece şansımı yükselttiğini söyledi. Onu tanıyanlar bilir pek fazla konuşmaz kısa yorumlar yapar, onun için soruları siz sorar o anlatır. Usulu budur onun .Aşılamanlar hep ümitliyim dedi ama olumsuzluk durumunu hep hatırlattı.Tıppın yapabileceği , yöntemleri yapıyor.Ben gayet memnunum ve başka bir yer hiç düşünmüyorum.Ayrıca bazı zamanlarda diğer dr konuşup birlikte karar aldıkları zamanlar oluyor, bana göre doğru hareket .Ama sonuç negatif bu benim için öyle ama bir gün bende şansımı yakalayacağım , doğru zamanı yakalamayı bekliyorum.

Kent hastanesinde israil bey ile beraber çalışmışlar birlikte galiba,emin değilim.

İlk inde agustos ayı idi. 1840 irenbe 420 ilaçlar ödedim.Fakat bunun yanında iğneler 20 adet tanesi 5 ytl den 100 ödedim.Extraları hatırlamıyorum .Çok fazla değildi.
'. tüp denemede ilçlar 400 irenbe 2240 paket fiyatı idi.Çünkü ssk ile bayağı problem yaşıyorlar .bu sadece irenbe için değil diğer merkezlerde aynı durumda.
değişmiş olabilir mi bilmiyorum fiyatları malum türkiyede hiçbirşey sabit değil.Tel. ögrenilebilir.
sauna ise yumurtlama zamanını yakaladığın zaman etkili oluyor.
Annem 6 litre süt ile bareber( kurutulmuşunu bulmuştu) ebe cümeci otunu kaynattı.( ucuz aliminyum tencere aldı ,bir bir milyomcudan içine rahatca popomu koyabileceğim naylom lehen)kaynattktan sonra içine girebileceğim max sıcaklıkta ben oturdudum.(popo tarafımı)yaklaşık yarım saat falan oturdun bir kere daha ısıtıp girdim.1 saat içinde ilişki.( yumurtlama zamanı)Bir nevi dogal aşılama.
ben ilaçlarıma kendi isteğim ile ara verdim.Sonuçta folik asit ve bir dietşeker ilaçı ve eco prine önümüzdeki dönem başlamak istediğimi söyledim.Olur denildi.Biraz rahatlamaya ilaçsız normal hayata dönmeye ihtiyaçım var.Olumsuz alınca denemeye devam denildi.Ben inanıyorum ki , uzun ve yıpratıcı bir süreç oluyor hepimiz için ama,son gülen biz olacağız.Üzülmemek kafaya takmamak mümkün değil,malum birde ilaçlar bunun üzerine eklenince raydan çıkıyoruz.Toparlanıp yeniden.Kader den fazlası olmuyor.Hayır ve şer allahtan biz elimizden geleni maddi ve manevi yapıyoruz.yinede ne mutlu bizim gibi insanlara ki bunu yaşayarak ,hayata umutla bakmaya çalışıyor ve ayakta kalıyoruz.
biraz ukalalık olacak ama biz diğer annelerden daha kuvvetliyiz bunu yaşamak her baba yiğitin harcı değil.

HAYATA VE DENEMEYE DEVAM (benim ahtım var ,bebeğim olunca poposuna ikitane çaplatacan niye bu kadar geç kaldın diye.__ eğer kıyabilirsem o an__)

Negatif durumlarında ise pek sorgulamuyorum .Kimi zaman arızaya geçiyorum ,

Selam
Ben hizla hazirlaniyorum yeni denemeye.Israel Aruha(kent) gidiyorum.Irenbenin kuruculardanNurettin Beyi de taniyorum.Bende bir donem gittim.Oda cok iyi bir doktor.Insallah bu sefer olumlu sonuc alriz.Ben daha onceleri bebek olsada olur olmasada diyordum ama artik olmasini gercekten istiyorum ama Allahtan bir sene icinde istiyorum.Ben de bebegim olunca onakizacagim dovecegim diyorum ama kiyamazsin diyorlar.Izmire gelirseniz gorusmek isterim.Hoscakalin

bende irenbe tup bebek merkezi hastasıyım ve dr um dilek aslan ve ben de hem merkezimden hemde dr umdan çok memnunum ben ilk gittiğim ay hamile kaldım bend eaçıckası çocuk sahibi olmakda güçlük çekenlerin daha kuvvetli ve allahın bu insanların sabrına daha çok güvendiğini düşünüyorum evet irenbede her zaman bir birlik var çok iyi çalışan bir ekip israel aruh daha önce irenbe tüp bebek merkezinde çalışıyordu zaten irenbe tüüp bebek merkezi ortaklarından sonra kent hastanesine geçti ben de pkos hastasıyım 1 sene boyunca olmadı gonaphen kullandım duphaston kullandım ama olmadı sonunda kocaman bir kist oldu baktım böyle olmaycak dilek aslana gittim o dedi sen pkossun diye rahim agzın geride ve enfeksiyon kaplı diye allahıma hamd olsun ki böyle iyi bir merkezdeyim ve iyi bir dr un elleirndeyim.... şu an allahın izniyle 7 ci ayımdayım allahım izin verirse kızımı kolarıma alacagım inşaallah hayırlısıyla rabbmden dileğim sizlerede tez vakitte vermesi bu duyguları tez vakitte yaşamnız ben bebegimin poposuna poposuna vurcam diyordum niye geciktin gelmedin diye inanın çok psikolojim bozuldu benim sizleir anlaıyorum adet problemleri yumurtlama problemleri allahım herkese ama herkese versin amin inşaallah eltimin elefonda hamilelik haberini verişini nasıl saatlerce agladıgımı unutmuyorum rabbim silzerede bu duyguyu tatırsın inşaalalh ha bu arada vurcam diyoruz ya inanın vuramaycagız..... rabbim o güzel yuzlerinizi güldürsün amin inşaallah

iyiaksamlar hanimlar benimde cocugum yok olmuyor bir cok doktorlara gittik bende esimde baya bir arastirildik hicbir problem yok ama anne olamiyorum.6yildir evliyim ilk iki sen bekledik olmadi sonra 4 defa asilama yapildi sonuc vermedi sonra tüp bebek dediler yaptirdik ilk denemede dis gebelik olustu ölümden döndüm.baya ara verdik tekrar tüp yaptik tutmadi sonra yine ve nihayat pozitif haberini aldik.Dünyanin en mutlu insaniydim esimle cok sevindik derken 5haftalikken kanama basladi hastahaneye yatirdilar.Hastahanede yataga bagli sekilde tam 4ay yattim kanama durdu sonra eve ciktik dr bana sürekli yatmam gerektigini ayaklarimin yukarida olmasini tavsiye etti.öyle böyle derken bebegim 5aylik oldu gece uyurken suyum patladi hastahaneye kostuk konrollerde bebegimin göbek baginin koptugunu ve bebegin yasamsal faliyetini bitecegini söylediler.Dünyamiz yikildi adeta. suni sanci verip bebegi aldilar ama ölmüstü oksijensiz kalmis diye.Cekilen acilar iskenceler hepsi bosa gitti.sonrasinda birkac deneme daha oldu uc hamilelik daha yasadim ama hepsi ayni sonuclandi hepsi 3aylik,2aylik 4aylik düsük yaptim.DÜSÜK sebebide bulunmadi ve halen cocuk sahibi olamadik.tüp bebek cözüm degil gördügünüz gibi bu tür problemlerde cogaliyor tüp bebekte.Suanda psikolok yardim aliyorum cünkü cok yoruldum cok cektim hepsi resmen iskence,aniden sinirleniyorum,geceleri uyuyamiyorum ve daha cok problem ...sabir diyoruz ama sabrimiz baya tükendi.derdimi sizinle paylastigim icin insallah gücenmessiniz bana size moral verici konusmak isterdim ama benim hikayem böyle ama gercek insallah ALLAH herkezin emegini bosa cikrmaz.

Back