Anne olmak fedakarlık gerektirir hatta bazen hiç olmayı da gerektirir.

Kuzuuuu

Tahmin ediyorun yasanan itis kakisi. Karsilikli oldugu icin bence esitsiniz:) keske olmasaydi evet ama ara sira oyle ofke nobetlerinde “karsilikli” itis kakis bir iletisim sekli olabilir. Cok ta sey edip takilma oraya kendini dibe cekmekten baska bir ise yaramaz.

Devlet psikologlarini sana oneriyorum ama kendim de inanmadim yazdigimi okuyunca. Esim gidiyor bezmilalem in psikiatr ve psikologuna, 6 ayda bir 20 dakikalik terapi ancak aliyor ona bile 100 lira oduyor... herhalde bu sistemde emekli olana kadar 1-2 adim ilerler tedavi olarak. Cocuk soz konusu olunca insan gec kaldigi her dakika icin omrunun 5 senesini veriyor.

Simdi paniklemeden once doktordan tedavinin gidisatini net olarak ogrenmelisin.

Evliliginizin biraz dinlenmesi lazim. Bir sure cocuk disinda iletisim kurmamaya calisin.belki ozlersiniz birbirinizi.

Böyle bir patlamayı bekliyordum,
çok şaşırmadım.
Yaşananlar üzücü olmakla birlikte,eşinle aranızdaki gerilimi boşaltmış oldunuz.
Bundan sonra ya düzelirsiniz,ya hepten kopar bu evlilik,bunu da zaman gösterecek.
Ben eğer sen psikolojik destek alıp kendini toparlayabilirsen,evliliğinin de zaman içinde düzelebileceğini düşünüyorum.
Bunu belirleyecek olan sensin.

Eşinle aynı evde kalmaya devam etmeyi,
ben şu aşamada gurursuzluk olarak görmüyorum.
Neden dersen, adam seni dövüp,
ezmemiş ki, karşılıklı aşmışsınız sınırları.
Ayrıca çocuğumun sürdürmek zorunda olduğum bir tedavisi olsaydı,ben de gurur yapmaz tersine pragmatik davranırdım.
Maddi çıkarlarımı gözetirdim.
Bu ne ayıp,ne yanlış.
Bırak artık güçlü ve gururlu kadın takıntısını.

Psikolog ve teşhisle ilgili eleştiri veya kaygılara gelince,hiçbirine katılmıyorum.
Karşı gelme bozukluğu sıklıkla DEHB'e eşlik eden bir durumdur.
Kesin teşhis için 7 yaş civarı beklenir.
Bununla birlikte uzmanın bundan şüphelenmesi ve emin olana kadar bir kaç görüşme daha yapmak istemesi gayet normal.
İlk görüşmede kesin teşhis konulamaması da normal.
Ülkemizde çok bilinen ve tedavisinde fazla tecrübeli olunan bir sorun da değil.
Bu uzman bu konuda tecrübeliyse bunu değerlendirmek lazım.
Ayrıca karşı gelme bozukluğu ciddi bir durum, DEHB yanında hafif kalır,uzmanın;
'şu aşamada tam zamanlı bir iş düşünmeyin' önerisi de muhtemelen bu tedavide size çok iş düşeceğini öngörmesinden kaynaklı.

Ben önümüzdeki yıl,yarım gün ücretli öğretmenliğe başvurmanı tavsiye ederim.
Hem ders saat ücreti arttı,hem yarım gün olması büyük avantaj.
İlçe milli eğitime bizzat başvurup durumunu ve içinde bulunduğun sıkıntıyı anlatırsan,
yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Sigaraya gelince şu anda öncelikli mevzun
bu olmamalı.
Üzerinde yeterince yük var bir de onu bırakma stresini yüklenme.
Bırakacaksan sağlığın için bırak,parası için değil.

Kayışdağı Darülaceze İBB'ye bağlı bir sağlık kurumu.
Ordan çok cüzi bir katılım payıyla psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirsin.
Telefonla arayıp randevu almayı bir dene.

Son olarak gün doğmadan neler doğar,
her gecenin sabahı olduğu gibi
her zorluğun ardından da bir kolaylık vardır.
Duanın gücüne sığın.
Rabbim kalbine ferahlık,eşine merhamet,
evine huzur versin.
Ben de dua edeceğim.

Sigortam var eşimin üzerinden. Hastanelere gidebiliyorum :) o kadar va
Ohh rahatladım gerçekten.
Anlattıklarını okuduğumda, zihnimde herşeyin korkunç olduğu bir resim oluşmuştu. Ama son yazdığına baktığımda, çok şükür, aslında biraz rahat olmak için yeterli sebebinin var olduğunu fark ettim. Galiba, seni en çok eşinle ilgili yaşadıkların umutsuzluğa sürüklüyor.
Ama ne olursa olsun, mümkünse uzun yaşamak istemiyorum, dememelisin, böyle düşünmemelisin. Çok iddialı bir cümle bu. Hani derler ya; Allah'ın gücüne gider...diye. Aynen öyle. Hayatına belaları, felaketleri davet etme.

Bir de, , biraz hayata bakışını mı sorgulasan acaba..., belki seni daha iyi hissettirecek bir başka pencere keşfedebilirsin.

O kadar üzüldüm ki okurken kendim yaşıyor gibi hissettim bi annenin evladıyla sınanması ne zor bi durum. Bi insanin tek başına binlerce sorunla uğrasıp en çok destege ihtiyacı olduğundaa Yapayalnız bırakılması çok acı. Hadı kendi halıne bıraksalarda olur illa desteğe gerek yok ama onu da yapmıyorlar ki. Tüm hayatınızı gençliginizi geçmişinizi we en zoruda geleceginizi adadığınız eş kişisinin tüm hayatınızı altüst etmesi çok üzücü. Sizi çok çok iyi anlıyorum tanışmamış olsak bile ben sizi taniyorum takip ediyorum konularınızı dualarım sizinle Allah yar ve yardımcınız olsun

Ben de psikologla ilgili bölümde aynen böyle hissettim okurken.

Çocuğun bağımlı olmasını istememe ,çalışmak isteme ve bunun her ertelenisinin daha da bogmasi ve yanlış hatırlamıyorsam cocugumuzun yaşı (Ekim 2015 li Oğlum) o kadar benziyor ki .
Oğlumda aşırı hareketli ,hicbirseye odaklanamiyor ,aceleci ,sabırsız vs bende bulunduğum ilde imkan olmadığı için devlette randevu aldım çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümüne ...
Varlığına bin şükür tabiki ,yanlış anlaşılmasın ama bizim en büyük kavgalarimiz oğlum la ilgili çıkıyor .Mesela binyere gitmeye kalkarız 10 dklik yol burnumuzdan gelir ,bı parka götürürüz 3 saat te dursak yarım saat önceden söyleriz bak saat 4 e gelince gideceğiz diye ve sık sık hatırlatırım yine de giderken tantana hoop biz birbirimize gireriz .
Sizinde muhtemelen oglunuzun durumu vs nin getirdiği gerginlikte var .

Sizin yerinizde bende olsam ,oğlum için mantıklı olan neyse onu yapardım ki sizde öyle yapıyorsunuz .Asla gurursuz değilsiniz aksine mantıklı ,akıllı ,karakterli ve güçlü bir annesiniz .
Gidememe durumunuzu tahmin ediyorum ,benim ailemde öyle ..Yani 1 hafta olmadan başlıyorlar ay çok yoruldum ay kolum ağrıdı ay belim zonkluyo ,bulasiga yardım etmek için yikarim annem pat pat vura vura tekrar yıkar filan ...ki oğlumu bırakmıyorum bile ellerine doğru düzgün ...
Demekki ne yaşanırsa yasansin eşiniz ailenizden daha çok güven veriyor ve açık söyleyeyim aynı şeyi yasasam sizin gibi yapardım ...
İnşallah yavrunuza iyi gelir tedaviler ,sizde çok iyi olursunuz .Ve ciddi ciddi söylüyorum cook cook iyi bir annesiniz .Kötü olsanız çocuğunuz için endiselenmez umursamazsiniz emin olun .Siz iyi olsun diye elinizdeki şartları dahi zorkuyosunuz rabbim yardımcınız olsun inşallah .

rabbim şifa versin inşallah

Yönlendirmelerini çok beğeniyorum
Mesleğinden ileri bir görüşün var bence senin

Karşılıklı yasamissiniz ne yasamissaniz , karşılıklı yıkıp dökmüşsunuz , dolayısıyla bu durumu gurursuzluk olarak görmeyin.

Patlama durumu yaşanmış, tüm yazdıklarınızı degerlendirdigimizde bu kaçınılmaz bir durumdu zaten.

Eşiniz bir hafta evden gidebilseydi ailesine çok iyi olurdu, madem gidemiyor ofkenizi bir tarafa bırakın ve olabildiğince sessiz ve kırgın görünün.

Bu yaşadığınız olay evliliği bitirmek için önemli bir neden ancak koptuğu yerden yeniden yapistirabilir bir durum ayrıca. Şuan ki durumunuza göre bekleyip göreceksiniz. Zaman..

Tedaviye başlayın. Bu sürede de maddi kaynak sağlayacak bir şeyler düşünün .

Sigara konusunu söyle halledebilirsiniz. 3 saatte bir bir sigara için mesela. Önce iki yapın, sonra üç saatte bir böyle bir düzen kurun.

Vücut otomatik olarak bu saattelere alışıyor. Sonra 4 5 saate çıkarırsınız ve zamanla hayatınızdan çıkar gider.

Eminim ki dün gibi değilsiniz, şuan üzüntüden kolumuz kalkmiyordur sadece. Yarın daha iyi , sonraki gün daha iyi olacaksınız.

Aklıma nafaka ve çocuk masraflarını karşılamak üzere bir anlaşma geldi ki eminim ki sizde dusunmussunuzdur. Belki mümkün olmuyordur.

Mesleginize aykırı olabilir ama seneye yardımcı anne olabilirsiniz oğlunuzun gideceği okula , oğlunuza dayanak olur .

Bu tartışmada haksız değilim ancak bu tartışmada eşimin verdiği tepkilere sebep olduğum için haksızım. Ki şu noktada kimin haklı olduğu da mühim değil. Teşekkür ederim güzel dikenleriniz için.

Kendinize yükleniyorsunuz ama bence gayet çocuğunun, eşinin ve kendi hayatıyla ilgili her şeyi artısıyla eksisiyle düşünen bir anne ve eş gibi duruyorsunuz burdan. Kendinizi böylesine yıpratmayın. Allah yardımcınız olsun her şeyden önce.. Sigarayı da çocuğunuz için değil kendi sağlığınız için bırakın lütfen. Yalnız şuna dikkat ettim, önceki konularınızı bilmem eğer burda konuşulduysa ama, eşinizle böylesine ettiğiniz bir kavgada kayınvalideniz sizi durdurmak için öyle bir harekete giriyorsa eşiniz yönünden olmasa da ailesi yönünden bir şansınız var, bu kadar olumsuzluğun içinde bu iyi bir şey bence. Konuyu ayrıntısıyla bilsem daha da objektif yorum yaparım, aslında bazı konularınıza denk geldim ama parça parça var bir şeyler aklımda. Eşinizle durum bu kadar çıkmaza girdiyse artık oğlunuz ve kendinizi baz alın hayatınızı düzene sokmak için. Tekrar dediğim gibi Allah yardımcınız olsun, Hakkınızda hayırlısı neyse o çıksın karşınıza.

Çok teşekkür ederim. Büyükler var aslında ama kendi bildikleri gibi varlar. Bazen öyle bir var oluyorlar ki hiç destek olmasınlar daha iyi diyor insan.

Çok teşekkür ederim. Eşim gitmez annesine. Geçmişten gelen hak verdiğim kırgınlıkları var. Asla gitmez. Git demeye de hakkım yok burası onun evi. Bne gitmek isterdim ama olmuyor.

Deisğim gibi boşanmak şu an bir seçenek değil belki çok zaman sonra ama şu an değil.

anneligin vasat falan degil. mukemmel bir annesin... gunluk 10 lira ile (bir paket ictigini varsayiyorum) aile butcesi kurtulacaksa adam ek is buluversin bi zahmet ya da o bembeyaz suratibile hatir soran babane elini cebine ativersin.

Babaanne destek oluyor sağolsun. Ama yetmiyor. Gelen çok olsa da giden fazla. Bir kişinin sigarası olsa zarar olmazdı ama eşim de içiyor. İki kişinin sigara masrafı son gelen zamla birlikte 720 TL. Oğlumun terapi parası. İçersek terapi Olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…