Anne olmak fedakarlık gerektirir hatta bazen hiç olmayı da gerektirir.

Hangi sehirdesin? Buyuk sehirlerde devlet hastanelerinde cok iyi cocuk psikologlari pedagoglari bulabilirsin en azindan isin maddiyat kismini halletmene yardimci olur.

Esinle bu kez neler oldu bilmiyorum, uzuldum cok;( iliskiniz zaten uzun suredir sallaniyordu ipler kopsa iyi de anlattigina gore cocuk icin bir arada durmaniz lazim simdi. Sen de destek al diyecegim de saglikli psikoloji para olmadan olmuyor terapi fiyatlari malum... kendi kendinin psikologu olmak zorundasin idrak.

Ne kadar yoruldugunu gorebiliyorum, sana diyebilecegim cok birsey yok, ama 31 yillik omrumde edindigim tecrubeye gore sunu soyleyebilirim, aldatma, siddet vs yoksa kurtarilmayacak evlilik yok, saglik sorunu olmadigi surece her dert gecicidir...

Ben cok eminim ki oglun kisa bir surede ihtimal olan her sorunun ustesinden gelecek. Sen full destek tam destek bir annesin cunku sevgi herseyi iyilestirir...

Dualarimdasin

Oncelikle Allah kolaylik versin. Sabirlar versin size. Özel çocuk annesi olmak cok zordur dogru. Çocuğundan cok insanlar yorar sizi.
Benim annem otizmli oglunu büyüttü. Erkekler calisir para getirir, kadın evi temizler, yemek yapar, cocuguyla ilgilenir. Hele ozel cocuk demek 3 cocuga da bedel gibidir. Özel eğitim masrafları zaten apayrı bir mevzu. Sizin eşinizleolan tartismanizi acik yazmadiginiz icin yorumlayamiyorum. Annemle babaminda cok kavgalari olsada asiri buyuk olaylar yaşanmadı. Ama babamın ailesi kardeşimin otizmli olmasini bile anneme bağladılar. Hep bunun ceremesini çektik.

Şuan yapacağınız ilk şey kendiniz için sigarayi birakmak. Saglikli ugraslar bulmak. Cocugunuzla ve kendinizle ilgilenip. Esinizle sorunlarınızı şimdilik rafa kaldırmanız. Cunku cocuk illaki etkilenir boşanma durumu olursa. Şuan ilgi sevgi ve egitimin en cok almasi gereken bir donemindeyse bu cok olumsuz etkiler onu. Kac yasinda daha nasil sorunlari var bilemiyorum. Benim kardesim 4 5 yasina kadar hiç konuşmadı. Hem otizm hem zeka geriligi vardi. Yillar sonra ogrendikki beyninde tümör var.
Yasadiginiz sıkıntılı durumu anlayabiliyorum. Ama sağlık ve evlat herşeyden daha önemli. Oglunuzun sevgisi herseyden degerli

Şu kadarını söyleyeyim dünkü kavganın çıkma sebebi benim yoruldum deyip geri çekilmem. İnsanlıktan nasibini almamış olan zat, o kadar alışkın değil ki buna bir yaratığa dönüştü. Elbette hata bende. En başından ne olursa olsun ayaktayım sana ihtiyacım yok demeseydim, gerçekten ona ihtiyacım olduğunu anlardı. Merhametsiz bir bencile dönüşmezdi.

Kadınlığı unutmam benim hatamdı ancak eşim de bu durumu besledi. Evet ben güçlüyüm kimseye ihtiyacım yok diye gövde gösterisi yapmaya çalışmasaydım yıllarca eşim bir kadına nasıl yaklaşması gerektiğini, ilgiye şefkate ihtiyacı olabileceğini unutmazdı.

Lakin artık çok geç. Ne ben kadın olabilirim, ne o kadın olduğumu hatırlar. Unuttu çünkü, unutturdum ya da onun da işine geldi. Artık gerçek manada sadece anneyim.

Ruhunuza kalbinize huzur diliyorum.
Öyle içten ve anlaşilir yaziyorsunuz ki.
Bir öneri;
Hep yazin,içinizi dökün.anlatin anlatin.ssyfalar defterler doldurun.sonra bunlari sizin gibi olanlar için -aa benim gibileri de varmiş,ben tek değilmişim- diyenlere yardim,ışık amaçli kitap yaptirin.çünkü herkes sizin kadar güçlü olamiyor,pes ediyor.
Bakin bu halde bile başkalarina yardiminiz dokunacak.
Allah yardimciniz olsun.

Çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımınız oldu. Beynim öyle doldu ki düşünemedim bile ne yapacağımı. Tekrar teşekkür ederim yarın ilk işim aramak olacak.

Bunu duymaya ve buna inanmaya çok ihtiyacım vardı. Çok sağol Milana. Şu egodan sıyrılmam gerek. Belki de anneliğimi en çok yaralayan şey bu. Daha sağlıklı olabilmem için gurur ve egodan bir miktar sıyrılmam gerek.

Evet maalesef bir kesim kadına saçını süpürge et fedakarlık yap ne olursa olsun evine sahip çık diye dikte ederken, başka bir kesim hakarete uğradığın mutsuz olduğun evde durma. Duruyorsan kendine saygın yok böceksin böyle kadınlara acınmaz gibi can yakıcı şeyler söylüyor. Çünkü herkes herkesi kendi şartlarına göre yargılıyor. Maalesef ölçüp tartmadan bunu birçoğumuz yapıyoruz. Önemli olan senin ne hissettiğin. Annelik vicdan işi elinden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyorsan o çocuk için en iyi en mükemmel anne sensin. Boşanıp boşanmamak tamamen şartlarla ilgili yoksa kimse mutsuz olduğu bir evde kalmak istemez

Psikolog güven vermedi. Nasıl tek görüşmede onca teşhis koyabiliyor? Bu normal değil bence başka yere de götürmelisin çocuğu.

Yok bir görüşmede teşhis koymadı. Ben daha evvel gittiğim görüşmelerde muhtemel teşhisleri paylaştım onunla. O da görüşmenin akabinde önceden şüphe duyulan ihtimallerin yanında bu da var dedi.

Devlet psikologları çok kötü yav. Denedim, sıfır ilgi. Randevu almak için de kırk takla atmak gerekiyor zaten. İstanbul'dayım ama inan vahim durumda çoğu hastane.

Aldatma yok. Şiddet bu kez oldu karşılıklı. Vurmadı ama itiş kakış sıkma çekme vs saçma salak hareketler. Yazınca bile utanıyorum. Ben de yaptım tabi. Sadece o değil. Rezillik....

Pisikolojik şiddeti soruyorsan alası var. O da karşılıklı. Aldatma yok ama. Ne ondan ne benden. Cinsiyetsiz uzaylılar olduk zaten neyle aldatacağız. O kadar karaktersiz olmadık çok şükür ki. Bir o kaldı zaten.

Ah be canim ah... An itibariyle pazartesi ameliyat olacak bir bebek.Astim krizi geçiren kızım.Cok ilgili baba(!)
Ev düzenine, ev insanlarının her türlü ihtiyaclarina yetismeye çalıştıkça iyice siliklesen ben. Son birkaç yıldır kendime dair hiçbir şey yok. Yazdiklarini okurken duygularını derinden paylaştım. Şu cumleni içimden sayıklayıp duruyorum şu ara:"Mümkünse çok yaşamak istemiyorum." En azindan cocuklarin bana ihtiyaçı kalmayana kadar. Çok yorgunum...
Her şey düzelir inşallah idrak. Geçer gider...
Gecenin bu saatinde tek yüreği yangın yeri sen değilsin. Yalniz değilsin. Bil istedim.

İşte fazla ben bilirim yaparım dememek lazım bu hayatta..
Bazen de yapabilsek bile ; "yapamam kiii" diye piremses olmalı... Kırılgan olmalı..
Oyleleri makbul oluyor çünkü bu hayatta..

Kendine güvenmek dimdik durmak iyidir ama diklenmek zarardır .. arada ki ince çizgiyi bilmek lazım. İnsan en çok diklendiği yerden sınaniyor..

Yanlış anlamayın, üzmek rencide etmek için demiyorum.. hepimizin başına gelebilir.

Ama acı bir gerçek işte ; ne oldu ? Hani giderdin? Hani boşanırdin? Hani hakaret şiddet olamazdı? Hani hani hani???

hayat işte öyle bir imtihan ki laflarımizi yediriyor yeri geliyor... Tabi ki sırf lafımi yememeliyim düşüncesine kapılıp da haydi boşanmak zorundayım da dememeli. Yine diklenmemeli yani...
Ama
Her şey bir ders.
Her şey bir imtihan..
Her şey de geçer ! İnanması şu an güç ama geçer !
Gerçekten.

Teşekkür ederim. Çok şükür zekasında ya da konuşmasında bir sorun yok. Geç konuştu ama birden açıldı. Hatta birçok konuda beni şaşırtan halleri yüzünden oldukça zeki olduğunu da düşünüyorum. Sorun kontrol bozukluğu, sosyal sorunlar, dikkat dağınıklığı vs.

Böyle yazınca evet diyorum tamiri imkansız bir sorunu yok. Yani zeki bir çocuk. Algısında da sıkıntı yok. Ancak o yazdığım bir sürü durum tek vücutta toplanınca hayat çok zorlaşıyor hepimiz için. Geçecek inanıyorum ben. En azından büyük oranda geçecek.

Eylül sonunda dört yaşına girecek.

Size ve annenize de kolaylıklar diliyorum.

İdrak, anladığım kadarıyla sigortalı değilsin. Galiba çalışmadığın için sigortan da yok. Pek, ciddi bir hastalık olursa (Allah korusun) masrafların altından nasıl kalkabilirsin? Ayrıca çalışmak gerekliliğini uzun vadede de bir düşünsen? Özellikle kadınların kendi kazandıkları, az veya çok, bir gelirlerinin olması gerek. Hayat boyu eşinin eline bakmak istemezsin değil mi?

Oğlumun yanıda yüksek ses, kavga vs'e izin vermeyiz, diyorsun. Tamam, bu güzel bir davranış. Ama emin ol, oğlun aranızdaki gerginliği, sevgisizliği hissediyordur.

Artık gerçek manada anneyim diyorsun ya...fedakarlıklarımı daha da arttırmam gerek diyorsun. Muhtemelen oğlun, senin fedakarlıklarını derinden hissedecek veya görecek. Ancak bu noktada kritik bir durum ortaya çıkabilir; oğlun için aşırı, yani kendini yok sayarcasına yapacağın fedakarlıklarınla, oğlunun üzerinde çok büyük bir yük oluşturabilirsin. Bunun karşılığında oğlun, zaman içersinde sağlıksız bir şekilde kendisini sana adayabilir. Çünkü bilecek ki, kendisi için annesi tamamen kendisinden vazgeçmişti ve bir çocuk-genç bu ağır sorumluluğun altından kolay kalkamaz.

Psikoloğun yanındayken, oğlunun kahkahalar atması bana ilginç geldi. Sanki oğlunun sorunu ailesi ile ilgili olabilirmiş gibi. Psikolog, bu ihtimali de değerlendiriyordur umarım.

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Çok garip gelecek size belki ama kağıda ya da boş bir ekrana yazmaya cesaretim yok. Çünkü birilerine yazmaz da boşluğa yazarsam ne var ne yoksa yazarım. Çıplak kalırım. Burada en azından sansürlüyorum kendimi.

O kötülükse benim yatacak yerim yok
Burda bile okuyunca karısına çoluğuna çocuğuna huzursuzluk çektiren adamlar için ömründen alıp çektirdiklerine versin diye dua ediyorum

Çok sağolun anladığınız için. Eskiden ben de şartları düşünmeden atıp tutardım kadınlara. Katlanmayın ayrılın diye. O iş öyle değilmiş. Nicedir burada şartlara göre hareket edin hayalperest olmayın diyorum. Sadece imkanı ve durumu varken bile isteye katlanan kadınlara kızıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…