Anne olmak fedakarlık gerektirir hatta bazen hiç olmayı da gerektirir.

Bende ayni hise kapildim. Profesyonel bir psikolog, teorilerini anne ile paylasmaz. Teshisi varsa paylasir ve gidecegimiz yol bu der. Ve bir anneyi evde kalmasina zorlayamaz. Her ev ve aile icin bu mümkün degil. Iyi bir psikolog bunu bilmesi lazim.

Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince olayı dramatize etmemeye gayret ediyorum. Evet biliyorum dünyanın sonu değil oğlum çok şükür sağlıklı görünüyor eli ayağı tutuyor. Durumu tüm ayrıntıları ile yazdım ki sorunun sadece oğlum olmadığı anlaşılsın.

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Sınanmadığın bir konuda atıp tutmak kolaydır. İnsan bazı kişilerin sınavlarının zorluğunu ancak başına gelince anlıyor. Kimseye kulak asmayın. Evladınız için hayırlı olan neyse onu yaptırsın Rabbim size. Hakkınızda hayırlı olanı sizi mutlu edecek şekilde versin.

Çaresizliği çok iyi bilirim.
Siz bir de oğlunuz için çaresiz hissediyorsunuz.

Dilerim her şey sizin ve oğlunuz için yoluna girer. İnşallah geçici bir problemdir, bir an evvel de geçer.
Size sabır, güç ve çevrenizden anlayış, şefkat dilerim.

Bazen her şey o kadar karışıyor ki, sanki sesine kimse cevap vermiyor gibi hissediyorsun, yaprak bile oynamıyor.
Anne olmadığım için bilmem imkansız ama sizi nasıl çaresiz hissettirdiğini görebiliyorum.
Oğlunuza tekrar Allahtan şifa dilerim, size de huzur ve güç versin.

Eşimin nasıl biri olduğuyla inanın artık ilgilenmiyorum. Düşünmüyorum bile. Dün içimde iyi olan ne varsa bitti ona karşı.

Mevzu sadece masraf değil ki. Anlatamadığım çok şey var. Gerçekten mümkün olabilse ayrılırdım ama şu durumda mümkün değil. Ayrılık şu an için bir seçenek değil.
O zaman boşvermeyi öğreneceksin sevgili kardeşim en azından deneyeceksin. Elbet geçecek bu zaman ama sen en az hasar ile atlatmaya bak bu süreci ... uzaktan konuşması kolay biliyorum ...

Idrak üzülme. Sağlığın yerinde lütfen kıymetini bil. Tamam cigerin çıkana kadar ağlamışsın yeter. Allaha şükür çocuğunun dermansız derdi yok. Her şerde bir hayır var inan bana. Ben yaşadığım bazı sıkıntılı dönemlerde dualarım kabul olmuyor diyordum. Zamanı varmış herşeyin. Zamanı var yani. Evet anlıyorum istemediğin bir evliliği sürdürmek ölüm gelir insana. Ama madem mecbursun bir süre, bütün enerjini oğluna ver. Eşin olacak kişiyi yok say. Görme duyma.

Yok kuzu öyle biri değil eminim. Çok araştırdım çok tavsiye aldım. Aksine dilerseniz maddi gücünüz yoksa seans aralıklarını size göre ayarlarız, dilerseniz başka merkeze de götürebilirsiniz burası şart değil dedi. Parayla derdi olan biri değil. Az biraz insan tanıyorsam bundan eminim.

İyi bir anne değilim. Sigarayı bırakmam lazım ama zorlanıyorum. Çok zorlanıyorum. Kestirip atmam gerekir aslında ama yapamıyorum.
Bırakacaksın. Senin bütün konularını bütün yorumlarını biliyorum. Enerjini burdan alıyorum ben. Ben bıraktım 15 sene ictim. Midemde metaplazi çıktı. Doktor yasakladı. Şükür senin böyle bir durumun yok. Bırak düşünme sen iradelisin

Eşimin nasıl biri olduğuyla inanın artık ilgilenmiyorum. Düşünmüyorum bile. Dün içimde iyi olan ne varsa bitti ona karşı.

Bence şuan sinirli olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz. Ama ailenizin evine bile sığamazken eşinizin yanındasınız. Demekki ailenizden daha iyi birisi.

Size çok ağır gelmiş belli, ama hakaretler kavgalar evi terketme istegi her evlilikte bir kaç defaya mahsus normaldir. Bence olanları unutmaya çalışmak sizin açınızdan daha yararlı olacaktır. Zaten bir sürü sorumluluğunuz var. Ben bunca sorunun üstüne bir de küslük kırgınlık ile uğraşmak istemezdim.

Ancak tekrarı olursa tamamen iletişimi kesmek mantıklı geliyor. Tabi yine de siz bilirsiniz. Bunlar benim nacizane fikrim. Bu aralar çok üst üste sorununuz oldu. Genel olarak evde gergindiniz. Bu tartışmanın sebebinin bu oldugunu düşünüyorum

Aileden değiliz ama ilgileniriz icabında
Sen ver telefonunu ben sana gece gündüz yazarım watşuptan olmaz mı :)
Çok güzel bir annesin sen
Oğlun hatta farkında olamasa da eşin de çok şanslı
Boşanmak kolay değil
Hiçbirimiz için değil
İş,güç,para,kariyer olsa da insan önce evladını düşünüyor
Yerinde olsaydım bende şuan senin yaptığını yapıyor olurdum eminim

Yok eminim para ile derdi olmayan bir uzman olduğundan. O konuda şüphem yok. Bana kesinlikle çalışma demiyor zaten. Çok fazla zorlanırsınız diyor.

Şimdi bu eklenen yeni teşhisin açılımı şu şekilde. Sabah uyanıyoruz. Kahvaltı yapalım, yapmam. Üstünü değiştirelim, değişmem. Okula gidelim, gitmem okul ağlasın. Yüzünü yıkayalım mı, yıkamam lavabo ağlasın. Gel öpeyim annem, öptürmem anne ağlasın. Vs vs diye uzar liste. Kuru bir inatlaşma durumu değil. Üç yaş sendromu diye geçiştirilecek bir durum da değil. Var olan her duruma her söze karşı çıkıyor. İnatlaşırsam olay büyüyor sinir krizine evriliyor. Sakince çeşitli yöntemlerle ikna etmem gerekiyor ki bu da zaman alıyor. Peki en ufak eylemi bile yapmak bu kadar zaman alırken sabah erken saatte kalkıp işe gitmek sizce mümkün olabilir mi? Ki okula giderken yolda bile kırk tane itiraz duyuyorum. Nasıl vaktinde gideceğim o işe? Psikolog demese bile ben cesaret edemiyorum şu anda.

Bilemedim bana cok mantikli gelmedi , tabi ki en iyi sen bilirsin ama kesin teshis konmadan uzun ve pahali bir tedavi yontemi onermesi mantiksiz geliyor kuzu
Off bilemedim , bende bol bol dua edecegim senin icin

Elbette çok daha beteri var. Oğlum sağlıklı hayatta ben sağlıklıyım ona bakacak gücüm var kafam sağlıklı olmasa da. Bunlar be terleri işte. Çok şükür bu hale. Ben sıkıştım, nefes alamıyorum ondan bu iç dökme hali.

Yani idrak para icin diil yazdi ama bilemedim icime sinmedi bir turlu

Sen cok iyi bir annesin bence hangimiz 4 4luk olabiliyoruz cocuk icin evlilige devam edilirmi vs sozleri cok duyarsin ama evet devam edilir Allah sabir versin cocugunada saglik sihhat versin tez zamanda
Edilir ve sonra o sevgisiz ve kavga gürültülü çevrede psikolojik şiddete maruz kalarak büyüyen çocuklar topluma psikopat sosyopat kendi çocuklarına da aynını yaşatma potansiyeliyle katılırlar. Sözünü bile edemeyeceği rezillikler yaşanan bir evde kedi bile büyütülmez.

Ah ne çok istiyorum bırakmayı. Ama samimiyetle söylüyorum oğlum zarar görüyor. Üç adım ilerlemişken on adım gerilemesini nasıl göze alayım. Nankörlük edemem halası çok ilgileniyor. Alıp gezdiriyor bakıyor nefes almamı sağlıyor sık sık. Ama benimki öyle bir sıkışmışlık ki küçük molalar değil ihtiyacım olan, köklü bir çözüm.

Nasıl bıraktınız? Konu içinden konu çıkıyor ama gerçekten nasıl başardınız?
Zor oldu mu evet , ama benim en büyük destekcim eşim oldu Allah razı olsun , ben 6 ekim de biraktim ve aynı gün esimde birakti ki hiç aklında yokken , kendimi annemi (35 sene içmiş ve birakti ) , dayimi (30 sene içmiş ve birakti ) , kuzenimi (en hayret ettigim ve birakma konusunda kendime örnek aldığım , o da birakmissa demek ki birakabilen birşey bu diyerek) örnek aldım bu konuda , siyami ersek sigara biraktirma poliklinigine gittim , ilaç aldım, ilk kutu bitti ama bebek çalışmaları olduğu için terettud icinde kalarak kullandım, ikinci kutusunu da aldim ama 1 tane bile icmedim o kutudan ilacı, inan bana yapılabiliyor, kendin bile sasiriyorsun bu duruma hatta sonraları kiziyorsun kendine , aslında ne kadar büyük bir hatanın içinde oldugunu gormedigine bunca zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…