- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Ah be idrak ah be kuzum gozlerim doldu
Bak seni hic gormedim ama ben seni seviyorum be kuzu , sen bencil degilsin , sen sahane bir annesin
Bir de nacizane tavsiye , nedense okurken icimden gecti ki boyle gelen hislerim hep gercek olur , o tedaviye baslamadan once baska uzmana git , nedense para icin onermisler gibi geldi , hatta nedense pedagogu da taniyornusum hissine kapildim , tovbe est , ozelden bi ismini yaziversene bana
Içinde bulunduğunuz durumu bu kadar guzel ve objektif yazabilmek de ayrı bir marifet gerektirir. Oğlunuzla sabırla ilgilendiğiniz yazdığınız her harften belli, ben öyle anladım
Ama bu süreçte kendinizi de tüketmeyin. Dönüp baktığınızda benden bir sey kalmadı demeyin. Oğlunuzun size ihtiyacı var, belki de her zaman olduğundan daha çok
Evet annelik fedakarlık gerektiriyor, öyle böyle değil. Zamani ve sonu yok. Bahsettiginiz problemleri mümkün olduğunca en aza indirebilirsiniz sabır ve kararlılıkla. Hiç vazgecmeyin. Dua edicem bol bol.
Öncelikle lütfen sakın olun. Çok şükür tedavisi olan bir sorunu var. Siz yanında oldukça iyileşir elbet. Eşiniz de aslında kötü biri degildi, nasıl bu noktaya geldiniz anlamadım. Belki eşinizin de sizin farkedemediginiz sorunları vardır. Ben zamanla herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum, lütfen sakın olunevden yapabileceginiz bir iş imkani olursa değerlendirin.
O zaman boşvermeyi öğreneceksin sevgili kardeşimMevzu sadece masraf değil ki. Anlatamadığım çok şey var. Gerçekten mümkün olabilse ayrılırdım ama şu durumda mümkün değil. Ayrılık şu an için bir seçenek değil.
Ah be idrak ah be kuzum gozlerim doldu
Bak seni hic gormedim ama ben seni seviyorum be kuzu , sen bencil degilsin , sen sahane bir annesin
Bir de nacizane tavsiye , nedense okurken icimden gecti ki boyle gelen hislerim hep gercek olur , o tedaviye baslamadan once baska uzmana git , nedense para icin onermisler gibi geldi , hatta nedense pedagogu da taniyornusum hissine kapildim , tovbe est , ozelden bi ismini yaziversene bana
Bırakacaksın. Senin bütün konularını bütün yorumlarını biliyorum. Enerjini burdan alıyorum ben. Ben bıraktım 15 sene ictim. Midemde metaplazi çıktı. Doktor yasakladı. Şükür senin böyle bir durumun yok. Bırak düşünme sen iradelisinİyi bir anne değilim. Sigarayı bırakmam lazım ama zorlanıyorum. Çok zorlanıyorum. Kestirip atmam gerekir aslında ama yapamıyorum.
Eşimin nasıl biri olduğuyla inanın artık ilgilenmiyorum. Düşünmüyorum bile. Dün içimde iyi olan ne varsa bitti ona karşı.
Ben psikologun dediklerini pek anlamlandiramadim. Henüz teshis bile konulmamisken, nasil karar veriyor senin ille evde kalman zorunda oldugunu? Yani teshis agir bile degil. Her dikkat bozuklugu yasayan cocugun annesi evdemi?
Yani bana fazla sisirilmis, para isteyen bir psikolog vakasi gibi geldi.
Ve her zaman derim, önce oksijen maskesini kendimize takiyoruz, sonra cocuklara. Bu halde senin evde kalman bile fayda etmez cocuk icin. Psikolojisi daha cok bozulur. Bosan bu adamdan ve cocugun ile annenlerin yakinina tasin. Kendin icin iyi bir psikolog bul, ve cocugun icinde. Her sey hal olur ama önce sen kendini düsünmek zorundasin.
Bilemedim bana cok mantikli gelmedi , tabi ki en iyi sen bilirsin ama kesin teshis konmadan uzun ve pahali bir tedavi yontemi onermesi mantiksiz geliyor kuzuYok kuzu öyle biri değil eminim. Çok araştırdım çok tavsiye aldım. Aksine dilerseniz maddi gücünüz yoksa seans aralıklarını size göre ayarlarız, dilerseniz başka merkeze de götürebilirsiniz burası şart değil dedi. Parayla derdi olan biri değil. Az biraz insan tanıyorsam bundan eminim.
Allah yardımcın olsun.
Sen kendini unuturken seni hatırlayan,hatırlatan olsa dediğin gibi hepsi de daha kolay gelecek.
Ama imtihan. Sabır.
Allah beterinden korusun ( daha ne beteri olacak diye düşündüğün bi psikolojidesin biliyorum ama duamı eksik etmeyeyim)
Yani idrak para icin diil yazdi ama bilemedim icime sinmedi bir turluBende ayni hise kapildim. Profesyonel bir psikolog, teorilerini anne ile paylasmaz. Teshisi varsa paylasir ve gidecegimiz yol bu der. Ve bir anneyi evde kalmasina zorlayamaz. Her ev ve aile icin bu mümkün degil. Iyi bir psikolog bunu bilmesi lazim.
Edilir ve sonra o sevgisiz ve kavga gürültülü çevrede psikolojik şiddete maruz kalarak büyüyen çocuklar topluma psikopat sosyopat kendi çocuklarına da aynını yaşatma potansiyeliyle katılırlar. Sözünü bile edemeyeceği rezillikler yaşanan bir evde kedi bile büyütülmez.Sen cok iyi bir annesin bence hangimiz 4 4luk olabiliyoruz cocuk icin evlilige devam edilirmi vs sozleri cok duyarsin ama evet devam edilir Allah sabir versin cocugunada saglik sihhat versin tez zamanda
Herşeye aynı zamanda ve tam olarak yetemeyeceğimiz gerçeğini,tükenince ancak anlayabiliyoruz.Siz de bence o nedenle bu haldesiniz.Bırakın artık kendinize bu kadar yüklenmeyi.Güçlü durmaya çalışırken kendi kendinizi yiyip bitirdiniz.
Bir süre ölü taklidi yapmanızı tavsiye ediyorum.İnanılmaz işe yaradığını bizzat tecrübe etmişliğim var.Bırakın birazda sizin dışınızda kalanlar uğraş versin.
Zor oldu mu evet , ama benim en büyük destekcim eşim oldu Allah razı olsun , ben 6 ekim de biraktim ve aynı gün esimde birakti ki hiç aklında yokken , kendimi annemi (35 sene içmiş ve birakti ) , dayimi (30 sene içmiş ve birakti ) , kuzenimi (en hayret ettigim ve birakma konusunda kendime örnek aldığım , o da birakmissa demek ki birakabilen birşey bu diyerek) örnek aldım bu konuda , siyami ersek sigara biraktirma poliklinigine gittim , ilaç aldım, ilk kutu bitti ama bebek çalışmaları olduğu için terettud icinde kalarak kullandım, ikinci kutusunu da aldim ama 1 tane bile icmedim o kutudan ilacı, inan bana yapılabiliyor, kendin bile sasiriyorsun bu duruma hatta sonraları kiziyorsun kendine , aslında ne kadar büyük bir hatanın içinde oldugunu gormedigine bunca zaman.Nasıl bıraktınız? Konu içinden konu çıkıyor ama gerçekten nasıl başardınız?
Bence sende psikolojik destek al madem mecbursun orada durmaya