• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

öneriler için öncelikle teşekkürler. folik asite başlamıştım ama 2,5 aydır içmek morel bozukluğu yaptığı için 3 aydır içmiyorum :(.

ağır kaldırmama ya dikkat ediyorum. yememe içmeme dikkat eidyorum. doktora biraz uzak olduğum ve çalıştığım için gidememdim açıkcası . şimdi 4 gözle bekliyorum gitmeyi. acaba öncede gideyim mi? ne dersiniz?

bence gerek yok. yap bi fortel gebelik testi birkaç gün sonra.
eğer gebelik çıkarsa, gidersin doktoruna. çıkmazsa, vaktinden evvel gitmeye gerek yok.

hatta ben, şayet bi hamile kalırsam en yakın zamanda. testimi yapıcam. pozitifi görünce, kendime çeki düzen vericem. folik asit içicem. yediğime içtiğime dikkat edicem. sigarayı kesicem hemen (çok azalttım zaten). ama hemen doktora gitmeyi düşünmüyorum.
benim de doktorum uzak bana. 40 dakika yol gitmem lazım. keseyi görmek için gitmeyi düşünmüyorum yani :) hesaplarım kaç haftalık olduğumu... 6. haftayı bitirince giderim doktora muhtemelen. kesin olarak kalp atışlarını duyma zamanı gelince yani. 5 haftalıkken de duyulabilir. ama duyulmazsa, 1 hafta sonra yeniden çağırır. o iki kere gitmek olmasın diye, ben 6. haftamı bitirip öyle giderim doktoruma.

:) bakalım, görücez tulincim.

Ne düşünüyorum biliyor musun....
Hamilelik insana değişik tecrübeler kazandırıyor demişsin.

Bir kadın, ne zaman anne olur? Bebeğinin içinde var olduğunu öğrendiği o anda.

Bir erkek ne zaman baba olur? Bebeği doğduğu zaman.

Bir kadın, ''o an''da, başlar büyümeye, gerçek tecrübeler yaşamaya, gerçek hayata başlar... Gerçek endişeler yaşamaya başlar... Gerçek hayaller kurmaya başlar... Gerçek dualar etmeye başlar...
Ondan öncesi hep havadadır. Hep kendisi içindir, belki eşi içindir, belki büyükleri içindir, belki işi içindir.... Ondan sonrası, hep bebeği içindir, hep bebeğinin geleceği içindir.. Gerçekten bi sorumluluk yaşar...

Bi erkek ancak ve ancak, belki karısının karnında bebeğin tekmesini duyunca, belki azıcık bi silkelenip gerçekle yüzyüze gelebilir ama, o his o an içindir, geçer gider.... Erkek, gerçekle, ancak ve ancak bebeğini kucağında görünce büyür. Birazcık büyür. :))

çok güzel ifade etmişsin ,,,bebek anne rahmine düşmeden bile annelik içgüdüsünü taşıyor zaten her kadın o yüzden bebek konusunda bu kadar hassasız bizlerde ,,,,ya sadece birazcık mı büyüyorlar gerçekten..:26:

naber canım yazışamıyoruz nezamandır neler yapıyorsun bakalım..
begümcük uyuyor sende buraya kaçtın dimi heheheh:

merhaba gülden, nasılsın?
aynen dediğin gibi, begüm uyuyor, ki uyanmasına az kaldı.. ben de burdayım.

bugün azıcık gezdiriym diyorum begümü, nereye götürsem diye düşünüyorum. bahçeye çıkmak istemiyorum. sonra alışıyor, her gün istiyor, tutturuyor. mayıs gibi başlayacağım inşallah her gün bahçe turlarına... şimdilik açık havalı başka biyerlerde havalanmak istiyorum.

merhaba gülden, nasılsın?
aynen dediğin gibi, begüm uyuyor, ki uyanmasına az kaldı.. ben de burdayım.

bugün azıcık gezdiriym diyorum begümü, nereye götürsem diye düşünüyorum. bahçeye çıkmak istemiyorum. sonra alışıyor, her gün istiyor, tutturuyor. mayıs gibi başlayacağım inşallah her gün bahçe turlarına... şimdilik açık havalı başka biyerlerde havalanmak istiyorum.

canım bilmiyorum ama sizin orda vardır mutlaka güzel yerler ama dikkat et ve bu havalara aldanmayın ikinizde tam çarpma havası var burda..
ooo desene yazın begümü kıimse tutamaz..:):):)

ben kaçtım teyzoşlar..

''ANNEEEEEE, DEEEELLLLLLL.... BENİ GIGIKLAAAAAA..... ANNEEEEE....... BEN UYANGIM ANEEEE.... ''' şeklinde içerden biri bana sesleniyor.
görüşürüz nasipse yinee....

:) bakalım, görücez tulincim.

Ne düşünüyorum biliyor musun....
hamilelik insana değişik tecrübeler kazandırıyor demişsin.

bir kadın, ne zaman anne olur? bebeğinin içinde var olduğunu öğrendiği o anda.

bir erkek ne zaman baba olur? bebeği doğduğu zaman.

bir kadın, ''o an''da, başlar büyümeye, gerçek tecrübeler yaşamaya, gerçek hayata başlar... gerçek endişeler yaşamaya başlar... gerçek hayaller kurmaya başlar... gerçek dualar etmeye başlar...
ondan öncesi hep havadadır. hep kendisi içindir, belki eşi içindir, belki büyükleri içindir, belki işi içindir.... ondan sonrası, hep bebeği içindir, hep bebeğinin geleceği içindir.. gerçekten bi sorumluluk yaşar...

bi erkek ancak ve ancak, belki karısının karnında bebeğin tekmesini duyunca, belki azıcık bi silkelenip gerçekle yüzyüze gelebilir ama, o his o an içindir, geçer gider.... erkek, gerçekle, ancak ve ancak bebeğini kucağında görünce büyür. birazcık büyür. :))

Çok güzel anlatmışsın canım ya.

Bu arada mesajlarınızı tek tek okudum çoğunu alıntı yaptım tam cevap yazacaktım ki benim pc nin klavyesi kitlendi yineee :37: pc kapat aç yapmam gerekti hepsi gitti. Neyse bu neden den dolayı genel özet geçmek istiyorum yüksek müsadenizle :9: Çok güzel yazılar var üzücü yazılar var. Ama herşeyden önemli ve güzeli duygularımızı paylaşmak ve birbirimize destek çıkmak. Açıkcası fazla cevap yazamıyorum hızınıza yetişmek mümkün olmuyor bir bakıyorum 30 tane cevap yazılmış :D Hangi birine cevap yazacağımı şaşırıyorum ama sizleri çok seviyorum hepiniz bir biribnden değerli insanlarsınız (güzel anne adayları) Görmesemde kalbinizin güzelliğini hissediyorum. Hepinize güzel haberler işallah bu ayyyy göbüşlere bebişler :55:

iyiy yapmışsın şekerim söyle bakalım ne pişirdin cnm?

:)tavukla bulgur pılavı fırında yaptım tavuku cabul kolay oluyo bu tıp yemeklerr:)sen neler yapıysun bazı enı gelen arkadslar var sadece okuyorum bırsey yzmadım artık mart ayı yaklastı her kez bır heyecanla beklıyo da bende hıc tık yok bugun sogan kurunun faydalarına baktım cogusu hamıle kaldım falan dıyor ama hemen o ay mı kalmıslar yoksa aylarca bu kuru uygulayıpmı yapmıslar bılemıyorum..

Çok güzel anlatmışsın canım ya.

Bu arada mesajlarınızı tek tek okudum çoğunu alıntı yaptım tam cevap yazacaktım ki benim pc nin klavyesi kitlendi yineee :37: pc kapat aç yapmam gerekti hepsi gitti. Neyse bu neden den dolayı genel özet geçmek istiyorum yüksek müsadenizle :9: Çok güzel yazılar var üzücü yazılar var. Ama herşeyden önemli ve güzeli duygularımızı paylaşmak ve birbirimize destek çıkmak. Açıkcası fazla cevap yazamıyorum hızınıza yetişmek mümkün olmuyor bir bakıyorum 30 tane cevap yazılmış :D Hangi birine cevap yazacağımı şaşırıyorum ama sizleri çok seviyorum hepiniz bir biribnden değerli insanlarsınız (güzel anne adayları) Görmesemde kalbinizin güzelliğini hissediyorum. Hepinize güzel haberler işallah bu ayyyy göbüşlere bebişler :55:

kendı adıma tsk edıyorum tatlım bu tıp sıkınrtılarıı cevrenden yada aılenden bırı ıle paylasmak olmadı herkezden anlayıs destek bekleyemedım kendımı buarda buldum cok rahat konusabılıyosun senı anlayan bır suru tatlı arakadasların var ınan bende yzulerını gormesemde yureklerı cok temız ınsanlar hepsı burada ben de her bırını ayrı ayrı sevıyorum RABBIM her bırmızın gonlundekı bebegımıze kavustursun bızlerı...

:)tavukla bulgur pılavı fırında yaptım tavuku cabul kolay oluyo bu tıp yemeklerr:)sen neler yapıysun bazı enı gelen arkadslar var sadece okuyorum bırsey yzmadım artık mart ayı yaklastı her kez bır heyecanla beklıyo da bende hıc tık yok bugun sogan kurunun faydalarına baktım cogusu hamıle kaldım falan dıyor ama hemen o ay mı kalmıslar yoksa aylarca bu kuru uygulayıpmı yapmıslar bılemıyorum..

canım ben soğan kürü için seni takip edicem yani takinipçinim heheh:
şaka biyana bakalım sende nasıl deyişiklik olacak ben seni bekliyorum ..

canım ben soğan kürü için seni takip edicem yani takinipçinim heheh:
şaka biyana bakalım sende nasıl deyişiklik olacak ben seni bekliyorum ..

ay tatlım bır akıntı oldu bende anlatamam yumurtlamı bıle tahmın edemıyorum artık gece gunudz full akıntı dusun sıkı sık camasır degıstıryorum ama genellıkle seffaf akıntı gelıyo bugun vıdeo da ızledım sarac oglu dıyokı akıntı gelmesı ıyı geldgı anlama gelırmıs sarı yada sefffaf olan akıntı ıyı gelmıs kur denılıyo da bende seffaf hem ama sıkıldım ya mıgdem bulanmaya basladı artık haftaya pazartesı son bırde adtette 10 gun kalıyo ya o aralıkta 5 gun daha yapmam lazımmıs bugun vıdeo da saracoglu oyle soyledı ben adetın 7.gunu basladım hıc bırakmadım artık bu aya mı faydası olur onumdekı aya mı faydası olur bılemem:)

arkadaşlar sizlerle nasıl sohbet edebilrim bana yardımcı olurmusunuz aadım özle yeni üyeyim

tatlım yazdıklarımızn altında bu batonda alıntı ıle cevp yaz dıyo kıme cvp yazack ısen oradan alıtıçı cevap ver de o kısye yazabılırsın yok
bazende konuya ekle denılen sayfanın alt kosesınde yazıyo oradanda yazabılırsın sımıdıden hosgeldın:)

Back
X