• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

kızlar keyıfler nasıl ya ya kımse sabahları gırmeyın ya kalıyoruz sabah sabah butun evın ısı kalıyo bugun sabah esım yuznu yıkarken allahını seversen ozlem su havlu yer bezıne donmus gormuyonmu dedı bende yoo hıc fark etmemısım dedım bana dıyokı sen su 15 gundur bırseylerle yogrusuyonda ben fark edemıyorum tum gun ne yapıysun dıye soru sorunca cevap veremdım ya ıslerı yapınca bura kalıyo cok sayfa bırıkıyo okumadanda gecmek ıstemıyorum e burdan da kalkmayınca hersey kalıyoo gunlerce yuzumu yer bezı halıne gelmıs havlular kullanıyorum haberım bıle yok hersey mıs gıbı gelıyo burda herseyı dagıtınca:9:

dana :)) bunu da kullanırım arada. kardeşim söler eşine bunu da:))))

bende şakayla karışık söylerim canım gülüşüp dururz sonrada :9:

tabi cnm sonucta ben bunu didişirken efenime sölim şakalaşırken sırnaşırken sölüom:) ciddi bir tartışma anında degil. o da bana takılıo gülüp geçios işte:))

tabiki canım canım ciddi bir tartışmada söylenmez zaten dimi ama :9:

SELAM HAMİŞ ADAYLARI
NABER BAKALIM HERKESTEN....

Yalel yok bugün buralarda arkadaşlar, Yaleeeeeeeel neredesin hayatım? yorumlarını deneyimlerini özledik:)

Selaaammm... işte geldim burdayım :)) ben bu işte ustayım :)))))

hahaha,
ya dün evde temizlik günümüzdü, yardımcı hanım evde dolanırken, ben de begümü kolladım sudan deterjandan.. derken gece oldu valla. gelemedim hiç.
bugün de işte, az evvel uyuttum sıpamı, uyanır birazdan. bi bakıyım size dedim.

ne yapıyorsunuz??
azıcık baktım geçmişe... bi arkadaş gördüm, DOLUNAY... detaylıca okuyamadım herşeyi ama, çok üzüldüm. Çok içim acıdı anlattıklarından ötürü.
DOlunay, buradaysan, sana diyorum arkadaşım.
Allah aşkına, bebeği falan bırak bi kenara... Önce bi dön, eşine bak, ailene bak, bu böyle gider mi diye bi irdele derinlemesine durumları... Bebek sonraki mesele canım benim.

amiiin inşallah arkadaşım, martın sonunda da bu anılarımızı anlatırız birbirimize inşallah:) senin nedir bat tarihin?[/QUOTE

Normalde ben 19 - 20 şubatta adet olmam gerekli. ancak son 4 aydır adetim çok düzensiz oluyor. hep 10 - 12 gün gecikiyor. Polikistik over var.

dün test yaptım. negatiftti. bakalım bekliyoruz adeti. 8 martta da doktora gideceğim. bakalım ne diyecek?

Danam benim derim ben de ÖZlem :))
Sık sık, ''danam benim'' diye severim, bazen başkasına bahsederken de ağzımdan kaçar hatta... ''danam daha gelmedi, danam aradı'' falan diye :)))
Kocam da bana, '''küçük fare''' der... ''kaşıntılı'' der... '''bücür, cüce'' der....
valla arada bi işte, ''sevgilim, canım, aşkım, kocacım, bitanem'' falan da diyorum :)))))))

nerden çıktı bu DANA konusu :)) hemen daldım ama....

Danam benim derim ben de ÖZlem :))
Sık sık, ''danam benim'' diye severim, bazen başkasına bahsederken de ağzımdan kaçar hatta... ''danam daha gelmedi, danam aradı'' falan diye :)))
Kocam da bana, '''küçük fare''' der... ''kaşıntılı'' der... '''bücür, cüce'' der....
valla arada bi işte, ''sevgilim, canım, aşkım, kocacım, bitanem'' falan da diyorum :)))))))

nerden çıktı bu DANA konusu :)) hemen daldım ama....

:))) yalel cim hoşgeldin öncelikle. ay ne bilim çıktı bir yerden bu konular:) benim eşimde bana gollik der:))) puhahahaha

bende arada cancağzım falan derim o da herbişeycik der:))))))) falan filan geçinip gidios işte böle

danam benim derim ben de özlem :))
sık sık, ''danam benim'' diye severim, bazen başkasına bahsederken de ağzımdan kaçar hatta... ''danam daha gelmedi, danam aradı'' falan diye :)))
kocam da bana, '''küçük fare''' der... ''kaşıntılı'' der... '''bücür, cüce'' der....
Valla arada bi işte, ''sevgilim, canım, aşkım, kocacım, bitanem'' falan da diyorum :)))))))

nerden çıktı bu dana konusu :)) hemen daldım ama....

yalelcim hoşgeldin sen tecrübeli kadınsın halden dertten anlarsın bana bir yardım et allah aşkına ben acayip bir sıkıntı yaşıyorum 3 gündür bat tarihim 6 mart hamileliğe falan yormuyorum ama insanın aklına gelmiyorda değil çok gazım var çok huzursuzum günlerdir çok afedersiniz atamıyorum dışarıya bir geçen akşam minik 2 damla pembe bişiler damlamış çamaşırıma bugünde fenayım içim dışımda sigaradan içim kalkıyor ,,,belki psikolojik belkide üşüttüm falan... Belkide erken belirtiler ne dersin canım..ihtimaller dahilinde mi gelişmeler..

yalelcim hoşgeldin sen tecrübeli kadınsın halden dertten anlarsın bana bir yardım et allah aşkına ben acayip bir sıkıntı yaşıyorum 3 gündür bat tarihim 6 mart hamileliğe falan yormuyorum ama insanın aklına gelmiyorda değil çok gazım var çok huzursuzum günlerdir çok afedersiniz atamıyorum dışarıya bir geçen akşam minik 2 damla pembe bişiler damlamış çamaşırıma bugünde fenayım içim dışımda sigaradan içim kalkıyor ,,,belki psikolojik belkide üşüttüm falan... Belkide erken belirtiler ne dersin canım..ihtimaller dahilinde mi gelişmeler..

selam tulinscim,
estağfurullah, şaka yapıyorum ben öyle ''ben bu işte ustayım'' falan diye :))) ne haddime...

ama, 6 marta az kalmış. şimdi varsa gebelik, 3 haftalık falan demektir. fortel diye bi gebelik testi var. bi denesene...
o bahsettiğin ara dönemdeki hafif kanamayı ben de yaşamıştım 2 kere. ikisinin de yerleşme kanaması olduğunu farketmiştik sonradan.
ama o mide bulantıları için çok erken, bunlar psikolojiktir muhtemelen tatlım. 6. ve 7. haftadan sonra bulantılar başlar çünkü.

gaz maz da psikolojiktir, ayaklarını üşütmüş olabilir misin acaba? çünkü o gaz ve şişkinlik meseleleri de en erken 10. hafta gibi başlıyor. hatta o içinde dolanan gazı, bebek hareketi falan zannedermiş pek çok hamile kadın o haftalarda.

ama özel bişeylerden tiksinme, mesela sigara/alkol/sabun kokusu/deterjan kokuları/vb... şeylerden tiksinmeler, çok erken dönemde ortaya çıkabiliyor. ben de yaşamıştım. sigara kokusundan tiksinip, sigara izmaritine aşeriyordum :)) olur mu? oluyor işte :))))

Arkadaşlar ; Normalde ben 19 - 20 şubatta adet olmam gerekliydi. ancak son 4 aydır adetim çok düzensiz oluyor. hep 10 - 12 gün gecikiyor. Polikistik over var. bu arada gögüslerim inanılmaz şişti. psikolojik mi bilmem ama. kokulara duyarlıyım. 5 gün öncesine kadar da çok akıntım vardı....ara ara da adet olcakmışım gibi karnım ağrıyor.

dün test yaptım. negatiftti. bakalım bekliyorum adeti. 8 martta da doktora gideceğim.

bana önereceğiniz birşey varmı?

selam tulinscim,
estağfurullah, şaka yapıyorum ben öyle ''ben bu işte ustayım'' falan diye :))) ne haddime...

ama, 6 marta az kalmış. şimdi varsa gebelik, 3 haftalık falan demektir. fortel diye bi gebelik testi var. bi denesene...
o bahsettiğin ara dönemdeki hafif kanamayı ben de yaşamıştım 2 kere. ikisinin de yerleşme kanaması olduğunu farketmiştik sonradan.
ama o mide bulantıları için çok erken, bunlar psikolojiktir muhtemelen tatlım. 6. ve 7. haftadan sonra bulantılar başlar çünkü.

gaz maz da psikolojiktir, ayaklarını üşütmüş olabilir misin acaba? çünkü o gaz ve şişkinlik meseleleri de en erken 10. hafta gibi başlıyor. hatta o içinde dolanan gazı, bebek hareketi falan zannedermiş pek çok hamile kadın o haftalarda.

ama özel bişeylerden tiksinme, mesela sigara/alkol/sabun kokusu/deterjan kokuları/vb... şeylerden tiksinmeler, çok erken dönemde ortaya çıkabiliyor. ben de yaşamıştım. sigara kokusundan tiksinip, sigara izmaritine aşeriyordum :)) olur mu? oluyor işte :))))

yok hayatım söylediğin sözden ötürü değil anneliğinden ötürü düşündüm tecrübeni... ayaklarımı üşütmüş olabilirmiyim tabi olurum ihtimal var,,,düşünmek istemiyorum ama aklıma gelmiyor dersem yalan söylerim işte elimde olmadan acaba mı diyorum,,, umarım ii sonuçlanır çok teşekkür ederim cevapların için bir tanede video ekledim dr. bir bayan anlatıyor beni oda atdınlattı biraz ihtimalleri taşıyorum ama dediğimiz gibi psikolojik olma ihtimalide yüksek...sigara aşeren arkadaşım vardı benim yiyeyim mi sigarayı diyordu kızıyordum ama olabiliyor tabi..

Merhaba kızlarrrr ooo konumuz açılmış benim haberim yok daha yeni görüyorum :( Bende Mart ayına trasferim bat 15 mart. Hepimize Mart da güzel haberler işallah herşey gönlümüzce olur. Hepinizin haberlerini bekliyorum. İyi forumlar :)

Arkadaşlar ; Normalde ben 19 - 20 şubatta adet olmam gerekliydi. ancak son 4 aydır adetim çok düzensiz oluyor. hep 10 - 12 gün gecikiyor. Polikistik over var. bu arada gögüslerim inanılmaz şişti. psikolojik mi bilmem ama. kokulara duyarlıyım. 5 gün öncesine kadar da çok akıntım vardı....ara ara da adet olcakmışım gibi karnım ağrıyor.

dün test yaptım. negatiftti. bakalım bekliyorum adeti. 8 martta da doktora gideceğim.

bana önereceğiniz birşey varmı?

canım, adetlerin düzensiz ise, yumurtlamaların da düzensiz demektir. dolayısıyla, ne zaman hamile kaldığını bilemiyoruz. polikistik over varken, hamile kalabilmek büyük şans olur sanırım. inşallah hamilesindir. ama, normalde 20 şubat civarında (gecikmeleri hesapba katarak tabi) adet olmayı beklemekteysen ve geciktiysen, testte pozitif sonuç alırdın diye düşünüyorum. ama işte geç yumurtlama falan da olabiliyor bazen malum, o sebeple, 4-5 gün sonra sen gebelik testini bi daha tekrarla, ve hatta 'erken dönem gebelik testi' al bi tane, onunla yap testini.
erken dönem gebelik testleri, döllenme olur olmaz, yani hamileliğin ilk başladığı gün (tıbben 3 haftalık dediğimiz zamanda) bile kesin doğru sonuç veriyorlar çünkü.
8 martta da doktor kontrolünü sakın ihmal etme. bu zamana kadar da, kendine dikkat etmeye çalış. gerçi ağır kaldırmakla, ters hareketle, falanla filanla alakası yok hamileliğin... bu gibi sebeplerle bebek asla zarar görmüyor. ama yine de, kendi için rahat olsun diye, azıcık hareketlerine çeki düzen vermeye çalış istersen. bir de folik asit başla (solgar'ı tavsiye ederim) derim ben.

yok hayatım söylediğin sözden ötürü değil anneliğinden ötürü düşündüm tecrübeni... ayaklarımı üşütmüş olabilirmiyim tabi olurum ihtimal var,,,düşünmek istemiyorum ama aklıma gelmiyor dersem yalan söylerim işte elimde olmadan acaba mı diyorum,,, umarım ii sonuçlanır çok teşekkür ederim cevapların için bir tanede video ekledim dr. bir bayan anlatıyor beni oda atdınlattı biraz ihtimalleri taşıyorum ama dediğimiz gibi psikolojik olma ihtimalide yüksek...sigara aşeren arkadaşım vardı benim yiyeyim mi sigarayı diyordu kızıyordum ama olabiliyor tabi..

:) ben begümden önceki hamileliğimde, 10 haftalıkken düşürmüştüm bebeğimi. o zamana kadar, 3-4 hafta boyunca hep sigara izmariti istiyordu canım. şaka gibi, izmarit yemek istiyordum. yedim de hatta 2 tane. ohhh mis gibi gelmişti, bi lezzetliydi bi lezzetliydi.. :)) şimdi böööğğğğğhhh diyorum ama, öyleydi işte :))

Merhaba kızlarrrr ooo konumuz açılmış benim haberim yok daha yeni görüyorum :( Bende Mart ayına trasferim bat 15 mart. Hepimize Mart da güzel haberler işallah herşey gönlümüzce olur. Hepinizin haberlerini bekliyorum. İyi forumlar :)

merhaba, hoşgeldin arkadaşım.
sana da kolay gelsin, hepimize de :))
allah hayırlı zamanlarda hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize..

:) ben begümden önceki hamileliğimde, 10 haftalıkken düşürmüştüm bebeğimi. o zamana kadar, 3-4 hafta boyunca hep sigara izmariti istiyordu canım. şaka gibi, izmarit yemek istiyordum. yedim de hatta 2 tane. ohhh mis gibi gelmişti, bi lezzetliydi bi lezzetliydi.. :)) şimdi böööğğğğğhhh diyorum ama, öyleydi işte :))

hamilelik insana değişik tecrübeler kazan:1:dırıyor demek ki bakalım biz neler yaşayacağız ,,,

öneriler için öncelikle teşekkürler. folik asite başlamıştım ama 2,5 aydır içmek morel bozukluğu yaptığı için 3 aydır içmiyorum :(.

ağır kaldırmama ya dikkat ediyorum. yememe içmeme dikkat eidyorum. doktora biraz uzak olduğum ve çalıştığım için gidememdim açıkcası . şimdi 4 gözle bekliyorum gitmeyi. acaba öncede gideyim mi? ne dersiniz?

hamilelik insana değişik tecrübeler kazan:1:dırıyor demek ki bakalım biz neler yaşayacağız ,,,

:) bakalım, görücez tulincim.

Ne düşünüyorum biliyor musun....
hamilelik insana değişik tecrübeler kazandırıyor demişsin.

bir kadın, ne zaman anne olur? bebeğinin içinde var olduğunu öğrendiği o anda.

bir erkek ne zaman baba olur? bebeği doğduğu zaman.

bir kadın, ''o an''da, başlar büyümeye, gerçek tecrübeler yaşamaya, gerçek hayata başlar... gerçek endişeler yaşamaya başlar... gerçek hayaller kurmaya başlar... gerçek dualar etmeye başlar...
ondan öncesi hep havadadır. hep kendisi içindir, belki eşi içindir, belki büyükleri içindir, belki işi içindir.... ondan sonrası, hep bebeği içindir, hep bebeğinin geleceği içindir.. gerçekten bi sorumluluk yaşar...

bi erkek ancak ve ancak, belki karısının karnında bebeğin tekmesini duyunca, belki azıcık bi silkelenip gerçekle yüzyüze gelebilir ama, o his o an içindir, geçer gider.... erkek, gerçekle, ancak ve ancak bebeğini kucağında görünce büyür. birazcık büyür. :))

Back
X