Nisa merhaba,
Seni gerçekten çok iyi anlıyorum.
2 yaşında bir çocuğum var. 2 düşükten sonra çok isteyerek hamile kaldım, istenmeyen bir hamilelik değildi yani. HAmilelik boyunca tek düşüncem bebeği sağlıkla dünyaya getirmekti. Sonrasını açıkçası hiç düşünmemiştim ve kendimi bu sürece hiç alıştırmamıştım. Doğum yapınca sudan çıkmış balığa döndüm. Sosyal desteğim vardı, eşim, annem, teyzemler, kuzenlerim, aklına kimler gelirse. Ama ben bir türlü bu duruma alışamamıştım. Oğlum kolikti, akşam 7 olunca elim ayağım titriyordu tekrar başlayacak süreç diye. Her gün 5 dakika da olsa dışarı çıkıp hüngür hüngür ağlıyordum, hayatım mahvoldu, bir daha hayatımı yaşayamayacağım diye. İstiyordum ki bu bi rüya olsun ve uyanınca çocuksuz hayatıma geri döneyim.
Postpartumda olduğumu 6. Ayın sonunda, yavaş yavaş geçmesi ile farkettim. Bu durumun senin çocuğunu sevip sevmemen ile alakası yok. Hamilelik sürecini nasıl geçirdiğin çok önemli, örneğin ben hep ama hep kaygılıydım.
Şimdi nasılsın diye sorarsan, delicesine aşık olduğum ve onunla zaman geçirmeye bayıldığım bir oğlum var. Akademisyenim, haftanın 2 günü tamamen ben bakıyorum oğluma ve inan o kadar mutlu oluyorum ki onunla zaman geçirmeye.
Hepsi geçiyor, hatırlamıyorum bile. Demişsin ya nasıl geçtiği önemli değil mi diye. Bebeğinin kolikliği azaldıkça geçiyor. Bebeğin ile iletişimin arttıkça geçiyor. Onun sana olan ihtiyacını gördükçe geçiyor. Koşulsuz sevgiden bahsedeceksek bizim değil onların bize olan sevgisi koşulsuz, bunu gördükçe geçiyor.
Bana duygularımı anlatmak ve yalnız olmadığımı bilmek çok iyi gelmişti. Herkes çocuğu doğar doğmaz o duyguları yaşayamayabiliyor. Ben de yaşamamıştım. O zamanki benden pişman mıyım? Hayır, elimde olan şeylerden pişman olabilirim sadece, ve bu elimde değildi.
Oğlumun kolikliğini azaltmak için ne damlalar kullandım hiçbiri işe yaramadı.
Ama masaj gerçekten çok etkili, ister isen masaj videosunu paylaşırım seninle. Bir de konuşmak bana çok iyi geldi. Oğlum uyurken onunla konuştum. Durumun onunla ilgili olmadığını, benim bunu halledeceğimi, benim duygularımdan arınması gerektiğini söyledim ona derin uykuya geçmeden.
Gerçekten hepsi geçiyor. Sana kocaman sarılıyorum.