- 14 Mart 2013
- 5.906
- 3.234
-
- Konu Sahibi gibigibiyim
kesinlikle almalısın...Seni hatırlıyorum canım yüksek FSH topiklerinde beraber yürümüştük bu yollarda.. Ne kürler, ne bitkiler, neler neler :) Ben de şu an senin geldiğin noktaya ulaşabilmek istiyorum inanki bu topiği açmaktaki tek gayem buydu.. En son tedavimi bundan sonra bitti artık diye girdim.. ama çıktığımda bikaç gün sonra yine aynı noktaya geldim.. Sen beni çok iyi anlıyosun.. Spor bile yaparken düşünmek, başın ağrıdığında ağrı kesici almamak için direnmek, dolabın üst rafına bile yıllardır uzanmamak, çok sevdiğim küveti sıcak suyla doldurup içinde keyif yapamamak.. eşinle beraber olurken son saniyede uygun pozisyonda olabilmek için taklalar atmak.. ve sayamayacağımız bi dünya daha şey işte gayet iyi bilirsin.. bilir tüm aynı yollardaki arkadaşlarım.. Ben artık bu kısır döngüden çıkmak istiyorum.. Özgürlük istiyorum.. gözyaşlarıyla sonlanan, olumlu sonuca ulaşmayan, tüm bu süreçlerin, fedakarlıkların kısır döngüsünde bir ömrü tüketmek istemiyorum.. Kabullenmek ve hayatıma yeniden başlayabilmek istiyorum.. Sanırım bi destek almalıyım bunun için.. Çok sevgiler canım.. karşılaştığımız yer başka biyer olmak isterdim ama yine de seni tekrar gördüğüme çok sevindim
kesinlikle almalısın...
dedim ya bu noktaya nasıl gelinir bilmiyorum. iyi bile direndim aslında, 5 yıl 5 tedavi, binlerce lira, 2 kimyasal gebelik.... hayat görüşüm "değiştiremeyeceğin şey için üzülmeyeceksin" dedim ya 5 kez bile çoktu bana, ama bu durumum benim kendi yapımla alakalı sanırım.
inşallah atlatırsın tatlım... bu arada kedilere bayılırım. benimde bi sürü muhabbet kuşum var :)
bi de; aslında başka yerde, trend konular bölümünde karşılaştık. o tarz konuların takibini de bırakalı oluyo uzun zaman
çok teşekkür ederimm aminnRabbim herşeyi gönlünüze göre versin inşallah
Cok tesekkur ederim amin insallah sizin de gonlunuze gore olsunYaa ne güzel ne mutlu size Allah razı olsun ne kadar güzel kalbiniz varAllah tüm çocuklarınıza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah
Şu an bile açık o sayfa hep takip ediyorum canım :) Orda melek anneler var hepsini tanıyorum görmesem de onları çok seviyorum.. Israr etsem belki eşim yanaşır bu fikre çünkü beni o kadar çok seviyo ki Allah razı olsun ondan öncelikle.. eminim ısrar etsem de kabul eder ama ben bu şekilde olmasını doğru bulmuyorum.. Gönülden istesin istiyorum.. Belki de bi gün kendiliğinden ister belli mi olur :) Çok teşekkür ederim ilgine güzel yüreğine
Ya ama prosedürler falan gelip geçici seyler sabretse nolur ki. Hem bence bulabildiğiniz en küçük çocuğu sahiplenseniz birbirinizi aile olarak kabul etmeniz daha kolay olur, hatta bulabilirseniz ta bebeklik döneminden daha iyi olur... ben olsam esimi ikna ederdim açıkçası.Prosedürleri çok ağır geldi önüne sunduğumda.. Komşulara, arkadaşlara anne babaya kadar görüşme yapılıyor evlatlık vermelerde..Ve çocuğa da yanlış hatırlamıyosam 8 yaşından önce pedagog eşliğinde söyleniyor.. O psikolojiyle başa çıkabileceğini düşünmüyo.. Ben de ısrar edemiyorumÇok teşekkür ederim
Hiç üzmek istemiyorum hiçbirinizi gerçekten yeniden üzüldüm şimdi yazınızı okuyunca.. Ama dedim belki birileri vardır bununla yaşamayı kabullenmiş, çözümlemiş, artık biyerlerinin acımasını kanamasını durdurmayı başarabilmiş.. belki bi yol olur bana da bizlere de dedim.. ama sanırım o düğüm hiç gidemiycek bizlerden.. Allah herkese hayırlısını versin diyorum yeniden ve tekrar özür dilerim sizin nezdinizde yarasını kanattığım herkestenAhhh ahhh yaram kanıyor yazınızı okuduktan sonra. Hem de oluk oluk.. Ne kadar acıtır insanın canını bilirim. Ne kadar koyar insana? Birileri hep annelikten, anne olmaktan bahsediyor gibi gelir size. Sanki bilerek yapıyorlar zannedersiniz. Halbuki onlar farkında değildir açık yaranızın? Kabuk tutması imkansız gibidir. Sosyal medyaya, işte, dışarıda, alış verişte, tatilde her şey ama her şey annelik üzerine kurulmuştur sanki. Bütün dünya bir olmuş sizin canınızı daha fazla acıtmanın peşine düşmüştür sanki. Anlatamazsınız. anlamazlar.
Kaç yıllık evlisiniz derler? Cevabı duyunca çocuk var mı derler? Yok dersiniz. Her seferinde bir yumru durur boğazınızda. Bir eksiğiniz olmadığı halde kendinizi inanılmaz eksik hissedersiniz..
Mesela ben olmayan bebeğime mektuplar yazıyordum önce. Hiç gelmeyeceğini bile bile sayfalar dolusu mektuplar. Sonra nasıl oldu bilmiyorum bıraktım yazmayı. Ben kabullenemedim maalesef ama kabul edebilen bunu aşabilen varsa nolur anlatsın. Zira parçalanıyorum her yerimden..
çok teşekkür ederimcok dokundu hikayeniz bana. elbette Rabbim neylerse guzel eyler, hasa, o konuda bir suphemiz yok. ama kadinlardaki bu annelik icgudusu, bazen mumkun olmamasi filan...5 aylik evliyim. gectigimiz ay artik haziriz dedik kendimizce (yas itibariyle bekleme luksumuz yok). ovulasyon testleri, o gunlerde ve hatta sonrasinda spora gitmemem, vucudumdaki her hareketlenmeyi biseylere yormam filan, dusunun, henuz bir ay oldu, simdiden beni etkisi altina aldi bi sekilde. takintili sekilde degil daha cok eglenceli merakli bi sekilde, ama bu surec uzarsa nasil etkiler beni, hic bilmek istemiyorum. esim yaptigim ovulasyon testlerine simdiden kizdi, hersey Yaradan'in elinde ne testiymis testte neymis filan kafasinda. hikayenizle birlikte belkide mumkun olamayacagi dusuncesi biraz icimi bogdu sanki. her karanlik yolun sonunda bir isik vardir ama. bi sekilde ne yapip edip kabullenmek zorundayiz. insanlarin buyuk uzuntuleri kabullenmelerindeki asamalar geldi aklima; siz su anda en dipte, kabullenememe yerindesiniz. yavas yavas insanin hem beyni hem vucudu eror verir ama bu durumlarda, hadi kendine gel diye. sonra bu karanlik uzuntu bi sekilde yas tutmaya cevrilir. yasinizi da tutup o asamayida astiktan sonra yolun sonundaki isiga dogru yuruyeceksiniz. derken bi bakacaksiniz adet donemlerinizi takip etmiyosunuz. bisuru kosusturmaca pesinde hayatin akisinda ilerleyip gidiyosunuz. yavas yavas cok daha fazla zevk alabiliyorsunuz biseylerden. ve sonunda iyilesiyosunuz iste.
umarim uzun surmez bu surec. ama kendinizi rahat birakin, bu hayal kirikligina kafanizda ve kalbinizde yer vermek zorundasiniz.
Eşiniz umarım bi gün bu yaptırımı için pişman olmaz.. Ama her kadının istediği sürece anne olmaya hakkı vardır, bence eşinizle yeniden konuşun bu konuyu, bu imkanı Allah'dan başka kimsenin elimizden almasına izin vermemeliyiz diye düşünüyorum ben.. Lütfen iş işten geçmeden tekrar değerlendirinBenim de eşim çocuk istemiyor. Sorumluluktan korkan sıkıya gelemeyen bir insan. Benim gelecek için çocuk planım vardı açıkcası ama ikna edemiyorum kendisini. Olup olmadığını bile bilmiyorum çünkü hiç denememize bile izin vermedi. Ben de kendimi bunun iyi yanlarını düşünerek ikna ediyorum. Kendime hobiler bulmaya çalışıyorum. Bu yaştan sonra kayağa başladım mesela. Görmek istediğim ülkelerin listesini yaptım. Muhabbet kuşum var ona konuşmayı öğrettim bana aşkım dedikçe mutlu oluyorum :) daha geniş bir eve taşınınca da kedi sahiplenmek istiyorum.
çok teşekkür ederimbu konuyu keşke okumasaydım. çok üzüldüm.
ne annelikte gözüm var ne de öyle bi içgüdüm. hayat ne getirir bilinmez. ama isteyip de sahip olamamak nedir bilemem. o yüzden bişey diyemiyorum.
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
aminnnn... yakın çevrenizdekiler kavuştu mu peki bebeğine bu kabus geçicidir değil miRabbim şu mübarek gunlerde sızın gıbı yanıp tutuşan kım varsa ona anne olmayı nasıp etsin... yakın çevremde çok sevdığım bikaç ınsanda aynen yaşadıklarınızı yaşadı Allah buyuktur...
hayır keşke olsa oyle bir mucize umarım herşey guzel olur ...aminnnn... yakın çevrenizdekiler kavuştu mu peki bebeğine bu kabus geçicidir değil mi