Ekstra bir durum olduğu var çocukta dil gecikmesi olduğu için destek istedik aylarca değil yaza kadar dönüşüm olarak ki düzen bahsetmişken eşim yıllarca ailesini bakmış o zaman yanına yerleşip destek talep eden aile şimdi düzen demesi yanlış buluyorum herkes çıkarına göre davranması kolayE olabilir. Sonuçta bunu, sizin özel bir durumunuza karşı söylemiyor ki. Bu ülkedeki evli kadınların pekçoğu 2 yaşındaki çocuğuna bir şekilde bakıyor. Siz hayatın normal seyrinde, uzun süreli bakımlar bekliyorsunuz. Bunu kimse size sunmaz. Kayınvalideniz zaten bir ay kalmış. Herkesin bir düzeni var, daha ne kadar bozabilir.. Hani çok ekstra şeyler olur, o zaman dersiniz anlarım ama çalışmıyorsunuz, çocuğunuz da öyle engelli vs değil. Kaza bela bir durumunuz yok... İnsanlar aylarca niye size gelip kalsın :)
Ne yapacağınız çok belli kreşe vereceksiniz.2 yaşında çok hareketli bir oğlum ve gurbette tek bakıyorum ve zorlanıyorum arada nefes almak için televizyon açıyordum ki oğluma dil gecikmesi var dendi dil terapist başladık oyun grupları derken bende tükendim psikolojik destek ve ilaç alıyorum bu süreçte ailelerimizden destek istemeye karar verdik. Kayınvalidem kaynıma eşim bakmış biz evlenince kayınvalidem boşanmaya kalktı sonunda boşandı ve tanıdıklarının yanında garsonluk yapıyor ama sürekli şikayet eder eşime çok yoruluyorum parası az vs diye ilk ondan destek istedik. evde bir kişinin varlığı bile o kadar fark etti ki o çocukla oynarken ben yemeği temizliğimi yaptım düzen sağladım ve eşim akşam ilgilenince çok hızlı yol kat ettik oğlum ikili cümleler kurmaya başladı derken kayınvalidem oruçu , kaynımın işsizliğini bahane ederek gitmek istedi kaynım bakacakmış kaynım 28 yaşında bu arada bizim yanımızdaylen bütün giderlerini karşıladık yani sigara içmem ona rağmen ona sigara aldım üstüne maaş verelim dedik ama yok sadece 1 ay kaldı birazda annen gelsin diyerek gitti tabii oğlum çok üzüldü nenem diye evde arıyor bu sefer annemi çağırdık annem normalde torunun severdi ama görseniz geldi ama gelmese daha iyiydi sürekli tersliyor o kadar isteksiz ki oğlum yemek yemedi zıkkım ye diyor sürekli sinirli anne ne yapalım birşey ister misin diyorum yok bir sudan sebeple kavga arıyor farkındayımhiç oğlum oynamıyor kanepe oturup dışarı bakıyor. Annem çok soğudum ben küçücükken beni babaannem bırakıp giderdi. 2 sınıfa giderken kendi önlüğümü yıkadığım zamanları hatırlıyorum bütün hayatım boyunca ona psikolog oldum dertlerini dinledim hiç sorun çıkarmadım tek çocuğuyum diye ama yani ilk kez bu kadar desteğe ihtiyacım var ama yok geleli 4 gün oldu ama gitmek istediği o kadar belli ki ne yapsam bilmiyorum?
Evdeki işlere çocuğunuzu da dahil edin ve ne yaptiginizi tek tek anlatın ona işi oyuna çevirin vallahi çocuğuma zıkkım ye deniyorsa hic gereği yok fazla beklentiye girmişsiniz kimsenin gelip sizle kalmak istemesini beklemeyin ee zaten evdeymissiniz tek çocuğunuz var fazlasıyla bunalmışsiniz ama yanlis yoldasiniz bunalmanizin nedeni o tv dil becerilerinin gelmesine zaten engel oglunuzu ev işlerine dahil edin lütfen2 yaşında çok hareketli bir oğlum ve gurbette tek bakıyorum ve zorlanıyorum arada nefes almak için televizyon açıyordum ki oğluma dil gecikmesi var dendi dil terapist başladık oyun grupları derken bende tükendim psikolojik destek ve ilaç alıyorum bu süreçte ailelerimizden destek istemeye karar verdik. Kayınvalidem kaynıma eşim bakmış biz evlenince kayınvalidem boşanmaya kalktı sonunda boşandı ve tanıdıklarının yanında garsonluk yapıyor ama sürekli şikayet eder eşime çok yoruluyorum parası az vs diye ilk ondan destek istedik. evde bir kişinin varlığı bile o kadar fark etti ki o çocukla oynarken ben yemeği temizliğimi yaptım düzen sağladım ve eşim akşam ilgilenince çok hızlı yol kat ettik oğlum ikili cümleler kurmaya başladı derken kayınvalidem oruçu , kaynımın işsizliğini bahane ederek gitmek istedi kaynım bakacakmış kaynım 28 yaşında bu arada bizim yanımızdaylen bütün giderlerini karşıladık yani sigara içmem ona rağmen ona sigara aldım üstüne maaş verelim dedik ama yok sadece 1 ay kaldı birazda annen gelsin diyerek gitti tabii oğlum çok üzüldü nenem diye evde arıyor bu sefer annemi çağırdık annem normalde torunun severdi ama görseniz geldi ama gelmese daha iyiydi sürekli tersliyor o kadar isteksiz ki oğlum yemek yemedi zıkkım ye diyor sürekli sinirli anne ne yapalım birşey ister misin diyorum yok bir sudan sebeple kavga arıyor farkındayımhiç oğlum oynamıyor kanepe oturup dışarı bakıyor. Annem çok soğudum ben küçücükken beni babaannem bırakıp giderdi. 2 sınıfa giderken kendi önlüğümü yıkadığım zamanları hatırlıyorum bütün hayatım boyunca ona psikolog oldum dertlerini dinledim hiç sorun çıkarmadım tek çocuğuyum diye ama yani ilk kez bu kadar desteğe ihtiyacım var ama yok geleli 4 gün oldu ama gitmek istediği o kadar belli ki ne yapsam bilmiyorum?
Bence sizin önce bir sakin olmaya ihtiyacınız var. Anneniz size iyi gelmemiş, onu önce bi gönderin sonra bazen ev dağılır, bazen yemek olmaz bir şekilde olur gider. Çocuğunuz konuşsun diye kendinizi çok yıpratmışsınız, ne güzel emeklerinizin karşılığını da alıyorsunuz böyle üstüne düşerseniz konuşur da zaten az kendinize de iyi davranın bu süreçte.sen önce okuduğunu anla. Dil terapist ve oyun gruplarına götürdüğüm yazdım.
Sizin yazinizdan birsey anlasilmiyorki bence siz konunuzu tekrardan okuyun. Kayinvalidem kaynim bakcakmis nesen önce okuduğunu anla. Dil terapist ve oyun gruplarına götürdüğüm yazdım.
Tamam istemiyor işte sizin evde durmayı kadın. Siz doğurdunuz , kadının bebek bakacak yaşta olsa kendi dogurur zaten.Kimseden düzeninizi bozun demiyoruz ama
Kaynından çocuk bakmasını isteyen olmadı !!!!!! Kayınvalidem gelmesini istedik oda sürekli oğlum şimdi yemeğini yemiş midir işte kahvaltı yaptı mi vs işte sürekli laf atıyordu o kendine bakamaz diyordu bahsettiği kişi 28 yaşında yani kendine bakamayacak bir yaş değil !
Dile onların ne katkısı olacak. Zıkkım ye demiş kadın.Ekstra bir durum olduğu var çocukta dil gecikmesi olduğu için destek istedik aylarca değil yaza kadar dönüşüm olarak ki düzen bahsetmişken eşim yıllarca ailesini bakmış o zaman yanına yerleşip destek talep eden aile şimdi düzen demesi yanlış buluyorum herkes çıkarına göre davranması kolay
Aradaki fark eşim işe girer girmez annesi bakim talep ediyor yanına geliyorlar eşim baba gibi hem kardeşine hem annesine 1 ay değil yıllarca bakıyor bahsettiklerini düzen bozma değil o zaman kimse kimse yardım etmek zorunda değil aile olmak bu değil .Evini bırakıp 1 ay veya daha fazla sizde kalması düzen bozmak değil de nedir? Benim annem 50 yaşındaki babamın yemeğini düşünür, yetişkin erkek kardeşimin yemek saatine göre ayarlar programını. Bence siz arada bir haftalığına davet edip ağırlayın, oda o sıra çocukla ilgilensin sevsin. Fazlası usandırır.
İşte eşiniz de bu olaydan ders çıkarsın kullandırmasın kendini. Eşinizin kendini kullandırması da doğru değil. Bakın gayet insanlar hayır diyebiliyorAradaki fark eşim işe girer girmez annesi bakim talep ediyor yanına geliyorlar eşim baba gibi hem kardeşine hem annesine 1 ay değil yıllarca bakıyor bahsettiklerini düzen bozma değil o zaman kimse kimse yardım etmek zorunda değil aile olmak bu değil .
Lütfen çocuğunuza kendiniz bakin , eğer ilerde sizin gibi sorunlu bir birey olmasını istemiyorsanız kimseye baktırmayın, yazık çocuğa yaaa...2 yaşında çok hareketli bir oğlum ve gurbette tek bakıyorum ve zorlanıyorum arada nefes almak için televizyon açıyordum ki oğluma dil gecikmesi var dendi dil terapist başladık oyun grupları derken bende tükendim psikolojik destek ve ilaç alıyorum bu süreçte ailelerimizden destek istemeye karar verdik. Kayınvalidem kaynıma eşim bakmış biz evlenince kayınvalidem boşanmaya kalktı sonunda boşandı ve tanıdıklarının yanında garsonluk yapıyor ama sürekli şikayet eder eşime çok yoruluyorum parası az vs diye ilk ondan destek istedik. evde bir kişinin varlığı bile o kadar fark etti ki o çocukla oynarken ben yemeği temizliğimi yaptım düzen sağladım ve eşim akşam ilgilenince çok hızlı yol kat ettik oğlum ikili cümleler kurmaya başladı derken kayınvalidem oruçu , kaynımın işsizliğini bahane ederek gitmek istedi kaynım bakacakmış kaynım 28 yaşında bu arada bizim yanımızdaylen bütün giderlerini karşıladık yani sigara içmem ona rağmen ona sigara aldım üstüne maaş verelim dedik ama yok sadece 1 ay kaldı birazda annen gelsin diyerek gitti tabii oğlum çok üzüldü nenem diye evde arıyor bu sefer annemi çağırdık annem normalde torunun severdi ama görseniz geldi ama gelmese daha iyiydi sürekli tersliyor o kadar isteksiz ki oğlum yemek yemedi zıkkım ye diyor sürekli sinirli anne ne yapalım birşey ister misin diyorum yok bir sudan sebeple kavga arıyor farkındayımhiç oğlum oynamıyor kanepe oturup dışarı bakıyor. Annem çok soğudum ben küçücükken beni babaannem bırakıp giderdi. 2 sınıfa giderken kendi önlüğümü yıkadığım zamanları hatırlıyorum bütün hayatım boyunca ona psikolog oldum dertlerini dinledim hiç sorun çıkarmadım tek çocuğuyum diye ama yani ilk kez bu kadar desteğe ihtiyacım var ama yok geleli 4 gün oldu ama gitmek istediği o kadar belli ki ne yapsam bilmiyorum?
Buraya yazarken birazda olsa bencillik mi yapıyorum diyordum ama mesajları okudukça kendime daha çok hak verdim. Tükendiğimi psikolojik tedavi yada ruh sağlığımın kimsenin umrunda olmaması kendine daha iyi davranmam gerektiği tekrardan anlamamı sağladı.
İkicisi deprem mağduru olduğum 9 ay ailem yanında kalmıştım çocuğumla bunu yazmayı atlamışım. Yani annem hiç bakmamış gibi olmuş ama aslında çok emeği var ama son davranışları rahatsız edici.
Kayınvalidem konusuna gelince kendi çıkarlarını düzenini bu kadar çok düşünmesi bana ilham oldu bundan sonra bende uygularım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?