Anne nasıl davranacağımı bilmiyorum ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Auroro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ekstra bir durum olduğu var çocukta dil gecikmesi olduğu için destek istedik aylarca değil yaza kadar dönüşüm olarak ki düzen bahsetmişken eşim yıllarca ailesini bakmış o zaman yanına yerleşip destek talep eden aile şimdi düzen demesi yanlış buluyorum herkes çıkarına göre davranması kolay

Ailelerden destek tabiki çok güzel ama kimse düzenini bozup gelmek istemiyor . Yaza kadar demişsiniz ama bu 5-6 aylık bir süreç az değil yani . Bir de dil geriliği olan bir çocuğa yaşlı teyzeler ne verebilir , sürekli parka götürün akranlarıyla bir araya getirin , oyun gruplarına götürün . Baba bir hafta izin asın siz biraz rahatlayın .

Anladığım kadarıyla siz eşim ailesine yapmış onlarda şimdi bize yapsın kafasındasınız ama hiç öyle olmuyor herkes kendi çıkarına nasıl gelirse öyle davranıyor .

Bir sürü asker eşi velim var , kocalar görevde Suriye catisma da , tek başlarına bilmedikleri memlekette çocuk büyütüyorlar , biraz güçlü olun hemen koyvermeyin. Sizde bundan sonra ona göre davranırsınız .

Kayınvalide 1 ay kalmış, yapacağını yapmış.

Annenize çok mu ısrar ettiniz, çocuk mu sevmiyor, onun durumu garip.
Kötü bir zamanıymış diyelim veya hep böyleymiş.
Ama kayınvalideden çok şey bekliyorsunuz.

Ailelerden bir şey talep etmeme konusuna asla katılmam.
Zordayken ben annemden, annem benden yardım istemeyeceksek aile olmanın ne anlamı var.

Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama havalar ısınıyor artık, birilerine ihtiyacınız olmaz o kadar.

Ne yapacağınız çok belli kreşe vereceksiniz.

Evdeki işlere çocuğunuzu da dahil edin ve ne yaptiginizi tek tek anlatın ona işi oyuna çevirin vallahi çocuğuma zıkkım ye deniyorsa hic gereği yok fazla beklentiye girmişsiniz kimsenin gelip sizle kalmak istemesini beklemeyin ee zaten evdeymissiniz tek çocuğunuz var fazlasıyla bunalmışsiniz ama yanlis yoldasiniz bunalmanizin nedeni o tv dil becerilerinin gelmesine zaten engel oglunuzu ev işlerine dahil edin lütfen

sen önce okuduğunu anla. Dil terapist ve oyun gruplarına götürdüğüm yazdım.
Bence sizin önce bir sakin olmaya ihtiyacınız var. Anneniz size iyi gelmemiş, onu önce bi gönderin sonra bazen ev dağılır, bazen yemek olmaz bir şekilde olur gider. Çocuğunuz konuşsun diye kendinizi çok yıpratmışsınız, ne güzel emeklerinizin karşılığını da alıyorsunuz böyle üstüne düşerseniz konuşur da zaten az kendinize de iyi davranın bu süreçte.

Tamam istemiyor işte sizin evde durmayı kadın. Siz doğurdunuz , kadının bebek bakacak yaşta olsa kendi dogurur zaten.
Çok agresifsiniz. Yanlış düşünüyorsunuz. Hatta level atlıyorum saçma sapan bir mantıktasınız. Bencil misiniz isterikli mı anlamadım. Bize agresif olana kadar oturum basınızı önünüze alın bı düşünün

Dile onların ne katkısı olacak. Zıkkım ye demiş kadın.
Dil için kendiniz arkadaş edinin o ortama sokun bebeği. Kitap okuyun sesli. Bol bol konuşun onunla. Ve TV yi telefonu kaldırın. Oyun oynayın oynarken konuşun.

Ailelerden zor zamanlarda yardım istenir tabi ki. Bu konuda en ufak şeyde yapmak zorunda değiller gibi düşünmüyorum ama dil gelişim geriliği olan bir çocuğa fayda sağlamak icin büyükleri hatırı sayılır süre evde tutmayi istemek doğru gelmedi bana. Kayınvalidenin kaldığı süre az değil, anneniz gelmeyi istememiş zaten, çocuğa kötü davranıyor. Niye kalsın? Sanki gerçekten zarurî bir durum varmış gibi davranıyorsunuz. Uygun bir dille annenizin istediği zaman gidebileceğini söyleyin. Böylesi çocuk içinde daha iyi olur.

Aradaki fark eşim işe girer girmez annesi bakim talep ediyor yanına geliyorlar eşim baba gibi hem kardeşine hem annesine 1 ay değil yıllarca bakıyor bahsettiklerini düzen bozma değil o zaman kimse kimse yardım etmek zorunda değil aile olmak bu değil .

Kendiniz bir tane cocugunuza bakmaktan daralip yorulurken ayni yollardan gecmis ve ustelik birden fazla cocuk buyutme asamalarini gecirmis bitirmiş insanlardan ayni seyleri yaşamalarini bir daha bekliyorsunuz. Madem aas baglamaya isteklisiniz bir yardimci tutun bitsin. Insanlara da çile olmayin kendinize de

Hanımefendi eski konulariniza da baktım, 2024ten beri sınava çalışıyorsunuz. Cümlelerinizde hiçbir ek kullanmıyorsunuz o yüzden de konularınız anlaşılmıyor. Sınava girecek biri olarak buna daha fazla dikkat etmeniz lazım. Eğitim durumunuzu cok merak ettim açıkçası.

Çocuk 2 yaşında şimdiden inatla kreşe niye vermiyormuşsunuz ben onu çözemedim? Çocuk akranlarıyla öğrenir. Ben de 3 çocuk büyütüyorum tek. Hepsi de küçük hem de 1.sınıf annesiyim. Yani neye bu kadar bunaldığınızı ben çözemedim. Eşiniz evde değil mi hiç?

İşte eşiniz de bu olaydan ders çıkarsın kullandırmasın kendini. Eşinizin kendini kullandırması da doğru değil. Bakın gayet insanlar hayır diyebiliyor

Gelmiş 1 ay destek vermişler ya size daha ne gerçekten? Birazda annen gelsin demekte haklı kadın, aylarca evini kapatıp senin çocuğuna mı bakacak. Özel bi durumu olsa sen çalışan biri olsan neyse yani.
Çok bencilce beklentileriniz var dil gelişimi diyip durmuşsunuz bu kadar kötü durumdaysa çocuk kreş neden önerilmedi? Akran iletişimi ilk önerilen şey zaten. Siz kendi iş yükünüzü azaltmak için yardım istiyosunuz çocuğun dil gelişiminide bahane ediyosunuz.
Anneniz zıkkım ye diye diye öğretir artık konuşmayı

Az beklenti çok mutluluk.Destek istersiniz insanlar isterseler, şartlar uyarsa gelirler ama buna MECBUR DEĞİLLER.Tavır almakta haksızsınız kimseye güvenerek yapmasaydınız çocuğu.Herkesin hayatı var .Demişsiniz ki kaynım çocuk değil 28 yaşında o yemek yiyor mu düşünüyor.E düşünebilir ? Onun çocuğu siz değilsiniz .

Muhtemelen bahane etti gitmek istemiş kadın.Açık açık kendi annen gelsin demiş.Kendi anneniz daha beter çıkmış.Kimse sizin sınavınızı da düşünmek zorunda değil.Sınavı kazandıktan sonra çocuk yapabilirdiniz.

Oyun ablası veya bakıcı tutun imkan varsa.Siz işleri hallederken o çocukla ilgilenir.

Buraya yazarken birazda olsa bencillik mi yapıyorum diyordum ama mesajları okudukça kendime daha çok hak verdim. Tükendiğimi psikolojik tedavi yada ruh sağlığımın kimsenin umrunda olmaması kendine daha iyi davranmam gerektiği tekrardan anlamamı sağladı.
İkicisi deprem mağduru olduğum 9 ay ailem yanında kalmıştım çocuğumla bunu yazmayı atlamışım. Yani annem hiç bakmamış gibi olmuş ama aslında çok emeği var ama son davranışları rahatsız edici.
Kayınvalidem konusuna gelince kendi çıkarlarını düzenini bu kadar çok düşünmesi bana ilham oldu bundan sonra bende uygularım.

Lütfen çocuğunuza kendiniz bakin , eğer ilerde sizin gibi sorunlu bir birey olmasını istemiyorsanız kimseye baktırmayın, yazık çocuğa yaaa...

Demek ki yaklaşık 1 yıl destekli bakmışsınız bebeğinize. O yüzden şimdi zorlanıyor olabilir misiniz? Belli yaşın üzerindeki insanlardan ne öğrenecek ki çocuğunuz. Siz o na bol bol yaşına uygun kitap okuyun, konuşun. İlerlemesi babaanne anneanne geldiği için değildir. Benim oğlum da 2 yaşından sonra konuştu. Hiç te telaş ettiğimi hatırlamıyorum 25 yıl önce. Kimsenin bebeği ile kıyaslamayın. Ben 9 aylık konuşmaya başlamışım mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…