Anne haller...:) biraz da gülelim

Bebegim babaannesinin kucaginda mızıklıyor..benden emzigini stedi. Bende emzigi aldim gittim babaannesinin agzina tıktım.. Kızım ben mi mızıklıyom dedi... Ayyy cok utandim.. Ozur diledim ama sagolsun kayinvalidem sadece güldü git uyu sen dedi..

ikinci bebeğime hamileyim yaklaşık 5 aylık olduk ama bu dönemde göbek çok hızlı büyüdüğü için uyum sağlayamamış olcam ki geçen gün mutfak dolabına uzanırken koca göbeğimi sıcak tost makinesine değdirip yaktım :KK57: ne süreceğimi de bilemedim elime gliserin geçti onu sürdüm neyseki çok fazla hasar yok.. azcık izi kaldı o kadar :oops:

ikinci bebeğime hamileyim yaklaşık 5 aylık olduk ama bu dönemde göbek çok hızlı büyüdüğü için uyum sağlayamamış olcam ki geçen gün mutfak dolabına uzanırken koca göbeğimi sıcak tost makinesine değdirip yaktım :KK57: ne süreceğimi de bilemedim elime gliserin geçti onu sürdüm neyseki çok fazla hasar yok.. azcık izi kaldı o kadar :oops:

geçmiş olsun.. ben de mutfak tezgahının köşelerine çarpardım hep..bir de kapıları açarken göbeğime geçirir, dengemi kaybederdim... :) geçti şükür..

Bende bir kere karnıma sıcak su dokmuştüm ne ağlamıştim ama :-(

çok miktar da değil hiçde ciddiye almamıştik ağladım düşündüm korktum sustum .:-(

Bebegim babaannesinin kucaginda mızıklıyor..benden emzigini stedi. Bende emzigi aldim gittim babaannesinin agzina tıktım.. Kızım ben mi mızıklıyom dedi... Ayyy cok utandim.. Ozur diledim ama sagolsun kayinvalidem sadece güldü git uyu sen dedi..
canım çok güldüm ve üzüldüm senin adına. insan sapıtıyor ne yapacağını. eskilerde buna benzer bir olay daha vardı.

geçmiş olsun canım.

oğlum 1 yaşlarındayken bir dönem gece uyanıp yanımıza gelmeyi adet edinmişti.. benim de en büyük korkum yataktan düşmesi çünkü yatağın kenarında çıkıntılar var ve kesin oraya kafasını çarpar diye diken üstündeyim.. bir gece korkuyla uyandım ve muhtemelen tuvalete gitmek için yataktan doğrulmaya çalışan eşimin iki omuzunda sım sıkı yakaladım :KK70: adamcağızda korktu mu ne yaptı bilmiyorum bişi diyemedi.. ben de ne yaptığımı farkedince bırakıp uyumaya devam ettim ama ertesi gün çok güldük..

oğlum 4 yaşına geldi daha geçen gün gece ağlamasıyla yataktan fırladım, malum artık uyanıp ağlamalar pek olmuyor.. koşarak odasına gittim ışığı açtım ama bir saniye daha geç farketseydim üzerine basacakmışım çocuğun. meğersem düşmesin diye yanına koyduğumuz yastığın üzzerinden yuvarlanıp yere düşmüş. neyse kaldırdım ve hala ağlayan çocuğu ağlaya ağlaya tuvalete götüdüm.. neyse o da çok uzun ağlamadı zaten annesi o kadar mantıksız derecede rahat davranınca çocukta ağlayacak birşey olmadığına karar vermiş olsa gerek :KK23:
ay canım ikisinede çok güldüm. allahta seni güldürsün.

aklıma bir tane daha geldi :)

oğlum tablet hastası annanesi da her bize gelişinde yanında getirir bizimkide suyunu çıkartır. annemi duraktan aldım beraber oğlumu okuldan almaya gittik, oradan da kasaba uğricaz. acayip de bir yağmur yağıyor oluklardan felan acayip su akıyor.. tabi oğlum ilk saniye hemen tableti aldı annemden, kasap için tekrar arabadan inerken arabada bırakmak istemedi ben suya düşerse bozulur diye korkutmama ramen yanında götürdü. geri döndük oğlum arabaya binmeye çalışıyor ama kaldırımla araba biraz uzak kalmış ben de sözde düşmesin diye tutuyorum bir yandan da anneme laf yetiştiriyorum. ağlama sesiyle önüme bi döndüm ki oğlum arabayla kaldırımın arasındaki oluğun içine düşmüş bir de utanmadan eline basmışım yavrucağın.. tabi oğlumun o an tek umurunda olan tablet neyse baktık hala çalışıyordu da rahatladı.. :KK70:ne kötü bi anneyim ayol..
yok canım herkesin başına gelebilir. oyun can derdinde, kasap et derdinde. sen oğlanın canı acımasın diye düşünüyorsun ama oğlan canı acısada tableti düşünüyor.

Bende ilk aylarındayken o kadar ayağım da sallarmism ki bebeğimi yataginda uyurken bile ayağımi sallardim. alışkanlık :-)

Bende ilk aylarındayken o kadar ayağım da sallarmism ki bebeğimi yataginda uyurken bile ayağımi sallardim. alışkanlık :-)
ben de bebek arabasını sallardım devamlı durduğum an ağlamaya başlardı.. bazen babası ya da dedesi kucağına aldığında sallamaya devam ederdim.. hatta bi kere kadının teki bana bebek nerde diye sormuştu acaba farkında olmadığmı mı sanmıştı bilemiyorum :-)

ben de bebek arabasını sallardım devamlı durduğum an ağlamaya başlardı.. bazen babası ya da dedesi kucağına aldığında sallamaya devam ederdim.. hatta bi kere kadının teki bana bebek nerde diye sormuştu acaba farkında olmadığmı mı sanmıştı bilemiyorum :-)
canım bendede ayakları sallama oluyor. çok sallamıyorum ama hele ilk 2 ay bu daha fazla hatta 5 kat fazla oluyordu. şimdi nadiren.

Kızım beşiğinde ağlarken ben yatağımdan kalkmayi unutup kendi yatağımi pispisledim :KK22: allahtan annem kızımi aldi da susturdu:KK45:

Geçenlerde kalabalık bir akraba grubu oğlumu görmeye geldiler.Bir ara emzirmek icin alıp yatak odasına götürdüm bebegimi.Yatağa pantolonla oturulmasından nefret ederim,pijamamin altını giyivereyim dedim.Emzirme sonrası tekrar misafirlerin yanına döndügümüzde ne göreyim!tekrar pantolonumu giymeyi unutmusum,pijamayla cıkmısım.kuzulu kalpli falan:)))Misafirler de esimin amcalari,yengeler,damatlar,gelinler falan.offf çok utanmıstım:))

Ben evladımı kucagıma aldım ılk gunlerımıZde gece agladıgında ben uyanıyorum sureklı emziğini verıyorum yatıyorum o ağlıyo yenıden ben verıyorum o ağlıyo bu arada da soylenıyorum bu cocuk nıye ağlıyo ya dıye taa ki eşim kalk emzir çocuğu dıyene kadar:)

Gece beşiğini sallarken minik minik içim geçmiş,o sırada diger kızım gelmiş ve önüme yatmış bende ona sarilmisim ve nasıl alışkanlık yaptıysa ben kızımı omzunda tutmusum beşik diye onu salliyomusum. kızımda ben onu salladıkca oda beşiği salliyormus.bi uyandım o halimize çok güldüm.

Bebegimi gece emzirdikten sonra besigine yatirip sallarken uyuyakalmisim.Uyandigimda oglumu yatirdigimi unutmusum.Emziriyorken yere dusurdum zannettim o an ve cok korktum.Besigine baktim melegimi orda uyurken gordugimde dunyalar bana verildi . :)

Back