Anne haller...:) biraz da gülelim

bende geçen gece eşimle beraber yatmışız gece birden bir fırladım kızımın yanımda olmadığını fark ettim koştum odasına
baktım beşiğinde onu görünce bulunduğum yere yatıvermişim :52: bi ara bi uyandım yerde parkenin üzerinde uyumuşum
her tarafım agrıyor :9:

slm kızlar. geçen gece annemde kaldık. kızımı yerde yanımda yatırdım. geceleri meme istediğinde ytarak emziriyorum. saat 01.30 da emzirdim uyudum. sabah 4 4.30 gibi yine emmek istedi diğer göğsümü verdim. tam göğsümü kapatıcam bi baktım diğer göğüs pedim koltuğun üstünde allah allah dedim onun ne işi var orda. sonra bi baktım ki ilk emzirdiğim göğsüm dışarda hiç kapatmamışım öle uyumuşum. kendi keldime güldüm. sonra kapadım iki göğsümüde yattım. bebeğim 4.5 aylık ilk kez böyle bişi başıma geldi. uykusuzluk insana neler yaptırıyor.... birde eşim gece kızım mızıkladığında uyanıyo pişpişipiş diyo uyku sersemi bide bana vuruyo. sanıyoki bebeğe vuruyo pişpişleyerek.... :)))))

benim her gece bir göğsüm açık kalıyor :) açtıığımı hatırlamıyorum ki kapatayım.

benim bebeğimde devamlı kucağimda meme emiyor bende devamlı sallıyorum hem uyusun diye hemde hoşuna gidiyor
artık öyle bir alışmışımki kaç kere kalablıkta kendimi sıyrıklar gibi bir öne bir arkaya doğru sallanırken fark ettim kendimi hemen toparlıyorum :))
ve ilk doğduğu zamanlarda geceleri hep uyanır nerde bu çocuk die yatağın içini arardım yorganı kaldırır atardım sanki küpe arıyorum olmadı yerlere bakardım en sonunda eşimi uyandırıp ya çocuk yok ya çocuğu bulamıyorum diye telaşşla kendimden geçerdim niyeyse yanı başımdaki yatağına bakmak hiç aklıma gelmezdi :DD

yeni dogum yapmisim bir suru dikisim var normal dogum yaptim.geberiyyorum korkuydan ya dikislerim acilirsa diye.

annem bizde kaliyo bana bakmak icin.tuvalate gitmek en buyuk korkum neyse bigun yine tuvalate gitmem gerekdi karinada birsey sariyodum sardigim seyi bulmadim yastik kilifi buldum ortadan ikiye ayrilmis sekilde bununla sariyim karnmi dedim bide kusak buldum iyice sardim.tuvlte girdim tam pijamami indirdim birde ne goruyum anne kos dikislerim acilmis diye bas bas bagiriyorum birazdaha dikkatli baktimki o dikis degilmis yasitign kenarlarindan sarkan iplermis:1::1:

uykusuzluk isde sonra cok gulduk ama :1:

çok güldüm ya. benimde var hikayelerimde doğumdan sonra balık hafıza oldum iyice hemen herşeyi unutuyorum. hatırlayınca yazarım inşallah:))

kardeşimin iki yaşında bir oğlu var.eşiyle sıraya girmişler.bir gece biri diğer gece diğeri kalkıyor çocuğun sütünü vermeye.bir gece eşi kalkıyor.sütü ılıtıp biberona koyuyor.sonra çocuğa verecek ya ,süt çocuğun üstüne boşalıyor.çünkü eşi biberonun emziini gece uyku sersemi ters takmış.olan bizim yeğene oluyor yani.biz anneler kadar babalarda şaşkın olabiliyor yani:)

Kızım 3 haftadır geceleri uyumuyor. Tabi bendede uykusuzluk tavan yapmış durumda. Geçen gece kızım yine mızıkladı bende ayağıma aldım uyutmaya çalışıyorum ama nefayda? Hala mızık mızık...... Bende gözlerim kapalı bağırıyorum hadi uyu artık nolursun diye! Eşim uyandı o sırada bana neden bağırıyosun çocuğa 7 aylık bebek ne anlar var bir sıkıntısı dedi. Bende uyusun ama nolur ya diye başladım ağlamaya..... Artık sinirlerim bozulmuş uykusuzluktan! Kocamda baktı ben uyku sersemi bebek gibi mızıklıyom aldı çocuğu bir güzel kucağında uyutup tekrar yanımıza yatırdı bende biraz uyumuş oldum...... Yani uykusuzluk en sonunda bana bunuda yaptırdı......

Kızım 3 haftadır geceleri uyumuyor. Tabi bendede uykusuzluk tavan yapmış durumda. Geçen gece kızım yine mızıkladı bende ayağıma aldım uyutmaya çalışıyorum ama nefayda? Hala mızık mızık...... Bende gözlerim kapalı bağırıyorum hadi uyu artık nolursun diye! Eşim uyandı o sırada bana neden bağırıyosun çocuğa 7 aylık bebek ne anlar var bir sıkıntısı dedi. Bende uyusun ama nolur ya diye başladım ağlamaya..... Artık sinirlerim bozulmuş uykusuzluktan! Kocamda baktı ben uyku sersemi bebek gibi mızıklıyom aldı çocuğu bir güzel kucağında uyutup tekrar yanımıza yatırdı bende biraz uyumuş oldum...... Yani uykusuzluk en sonunda bana bunuda yaptırdı......

uykusuzluk insanın bütün sinir sistemi alıp götürüyor.o güne sinirli başlıyorsun ve öyle devam ediyor...
deliksiz uykunun değerini şimdi çok daha iyi anlıyorum :) allah yardımcımız olsun (sağlıkla büyüt kızını)

dün sabaha karşı 4 gibi oğluşum vızırdandı.bende aldım yanıma yatırdım.eşim bir ara uyandı bize bir baktı sonra tekrar uyudu.bu arada oğluş uyudu diye ben yatağına aldım.sonra daldım uykuya.birden irkildim eşim sırtıma vurup pişş pişş yapıyor bana. ne oldu aşkım dedim.hişşt ,oğlanı pışpışladım uyudu bak sesi çıkmıyor hadi sen de yat demez mi.kendi kendime güldüm gecenin bir yarısı.

telefonla görüşürken televizyonun sesini kısıyorum aynı zamanda yürüteçte olan oğlumu gözetliyorum. telefon konuşmam bitiyor. bir süre sonra cebimde bir rahatsızlık hissediyorum ve bakıyorumki kumandayı cebime koymuşum :))

Son düzenleme:
dün sabaha karşı 4 gibi oğluşum vızırdandı.bende aldım yanıma yatırdım.eşim bir ara uyandı bize bir baktı sonra tekrar uyudu.bu arada oğluş uyudu diye ben yatağına aldım.sonra daldım uykuya.birden irkildim eşim sırtıma vurup pişş pişş yapıyor bana. ne oldu aşkım dedim.hişşt ,oğlanı pışpışladım uyudu bak sesi çıkmıyor hadi sen de yat demez mi.kendi kendime güldüm gecenin bir yarısı.

haha çok iyimişş :1::1::69:

eşim sabah işe gittikten sonra kızımı yanıma aldım uyuttum sonrada ben yanına uyuydum bi şapırtıyla uyandımki kızım dirseğimi emmeye çalışıyo acıkmış yavrum gülsemmi üzülsemmi bilemedim :)))

geçenlerde anneme gitim.
oğlum uyudu bende o uyurken arkadaşıma gittim ordan merak edip annemı aradım uyandımı dıye annem telefou açar açmaz kısık sesle bana; sessız ol uyuyo merak etme dedi bende anne ben nıye sessız konısım benı duymaz dıcektımkı annem konışmım dıye kapattı teli:)

annem bendende anne:)

bende gecenin bi yarısı oğlan su istiyo diye biberonun kapağını açtım suyu koyuyorum zannediyorum meğerse dışarı dökülüyomuş gözümü bi açtım su yere boca etmişim tekrar düzeltip kendimi kuydumda öyle verdim tabi yerler sbaha kadar emmiş kurumuş,kimsilcek sersem halle:27:

selam kızlar,geçen gece kızım 3-4dfa uyandı ve uzun sürdü dalması sürekli emdi.sonunda fursat buldum ve tuvalete gittim bir anne ne yaparsa onu yaptım: pijamamı sıyıracağıma mememi dışarı çıkarttım:)kendime geldim hemen ve çok güldüm:)siz de ne şekerlikler var. Okuyup eğlenelim. bayanssulusmile

bende geçen gün kayınbabamın yanında açmışım emziriyorum kaynanamın bi bakışı var anlatamam.kayınbabam topukladı odadan tabi...ayyy çok utandım ya..:69:

benim de bir anım var. konu çoktan beri yazılmamış ama olsun. bir ramazan akşamı. saat 2,5 ben hasta olduğum için oruç tutmuyorum. hasta derken anladınız işte. benim 4 aylık oğlan davul sesine uyandı. aldım bacaklarıma sallıyorum. bu arada yengemlerde bizim evde. ben salladım, salladım. sonra uykum geldi ama çocukta tam dalmadı. ben bu arada oturuyorum. kafamı beşiğe dayadım. hemen arkadada beşik var. sonra uyumuşum. ay. ya bacağımı sağa sola atsaydım. çocuğun kafasına falan bir şeyler olacak. yengem almış çocuğu. alırkan bir uyandım ki. yengemde "sen yat yat. ben aldım. dedi. bende o an öyle utandım ki. beşik bizim, ev bizim ama yengemin alması beni çok utandırdı. sonra 10 dakika falan yattım ama uyuyamadım. kalbim küt küt. sonra çıktım bende usulca salona. yemek yiyenlerin yanına

oğlum 1 yaşlarındayken bir dönem gece uyanıp yanımıza gelmeyi adet edinmişti.. benim de en büyük korkum yataktan düşmesi çünkü yatağın kenarında çıkıntılar var ve kesin oraya kafasını çarpar diye diken üstündeyim.. bir gece korkuyla uyandım ve muhtemelen tuvalete gitmek için yataktan doğrulmaya çalışan eşimin iki omuzunda sım sıkı yakaladım :KK70: adamcağızda korktu mu ne yaptı bilmiyorum bişi diyemedi.. ben de ne yaptığımı farkedince bırakıp uyumaya devam ettim ama ertesi gün çok güldük..

oğlum 4 yaşına geldi daha geçen gün gece ağlamasıyla yataktan fırladım, malum artık uyanıp ağlamalar pek olmuyor.. koşarak odasına gittim ışığı açtım ama bir saniye daha geç farketseydim üzerine basacakmışım çocuğun. meğersem düşmesin diye yanına koyduğumuz yastığın üzzerinden yuvarlanıp yere düşmüş. neyse kaldırdım ve hala ağlayan çocuğu ağlaya ağlaya tuvalete götüdüm.. neyse o da çok uzun ağlamadı zaten annesi o kadar mantıksız derecede rahat davranınca çocukta ağlayacak birşey olmadığına karar vermiş olsa gerek :KK23:

aklıma bir tane daha geldi :)

oğlum tablet hastası annanesi da her bize gelişinde yanında getirir bizimkide suyunu çıkartır. annemi duraktan aldım beraber oğlumu okuldan almaya gittik, oradan da kasaba uğricaz. acayip de bir yağmur yağıyor oluklardan felan acayip su akıyor.. tabi oğlum ilk saniye hemen tableti aldı annemden, kasap için tekrar arabadan inerken arabada bırakmak istemedi ben suya düşerse bozulur diye korkutmama ramen yanında götürdü. geri döndük oğlum arabaya binmeye çalışıyor ama kaldırımla araba biraz uzak kalmış ben de sözde düşmesin diye tutuyorum bir yandan da anneme laf yetiştiriyorum. ağlama sesiyle önüme bi döndüm ki oğlum arabayla kaldırımın arasındaki oluğun içine düşmüş bir de utanmadan eline basmışım yavrucağın.. tabi oğlumun o an tek umurunda olan tablet neyse baktık hala çalışıyordu da rahatladı.. :KK70:ne kötü bi anneyim ayol..

Back