Anne haller...:) biraz da gülelim

bende doğurmadan yazayım bir tane
iki hafta kadar önceydi hergün telefonun sesiyle uyanırım bu kez kendiliğimden uyandım
ama ne uyanmak rüyamda ne gördüysem artık aklıma direk kızım geldi bütün gece uyuyakalmışım bebeğimi emzirmemişim kızım sarılık olacak diye odasına bir koşuşum vardı 100 metrede rekor kırabilirdim bu hamile halimle
baktım yatakta kızım yerine bir gün önce aldığım yorganı yastığı battaniyesi var
elim karnıma gitti daha doğurmamışım deyiverdim arkamda eşim beni izliyordu
korkudan gözümden yaşlar akarken bir yandan doğurmadığıma sevinip kahkahalarla gülüyordum

ayy gulşende yazmış bnde yazayımo zaman eksık kalmıyım:)))
gecnlerde bebği ayağımda sallıyorum uyumak bılmedı bıturlu en sonunda aldım kucağıma pışpışlıyorum bayağı bı zamn snra farkettımkı elım bebeği sallıyor ayaklarımda boş mınderii eşim geldı guluo ayağın boş nıe sallıyosun dıee ayaklarımyorulmuş haberim yok:)))

haa bide gecen gün bebeğimi emziricem yattığım yerden emzireyım dedim emzirirken uyuyakalmışım oğlumun ıhh ıhh sesiyle uyandım bı baktım memem oğlumun burnuna dayanmı yzık 2 aylık bebeiş memeyı ıttırıcem dıe cebelleşioo:)))kıyamam yavrumaa

haa bide gecen gün bebeğimi emziricem yattığım yerden emzireyım dedim emzirirken uyuyakalmışım oğlumun ıhh ıhh sesiyle uyandım bı baktım memem oğlumun burnuna dayanmı yzık 2 aylık bebeiş memeyı ıttırıcem dıe cebelleşioo:)))kıyamam yavrumaa

canım insanı gülümseten bir tablo olsa da, bu anlattığının çok tehlikeli birşey olduğunun farkında mısın?

Yanlış anlama ama Allah korusun bu şekilde boğulup ölen çok bebek duydum..

Aman dikkat bu durumda sakın uyuma.

kızlar henüz 7 aylık hamileyim ama geçen gece bana göre komik bişi oldu. gece yattığımız zaman eşim karnımı okşayıp kızıyla konuşuyor. (kızım canım göknil falan bişiler anlatıyo kendince:) ) neyse yine aynı şekilde bi gece sevdi ve arkadan uyuya kaldı garibim. ben daha uyanığım cebelleniyom uyucam diye. bi baktım benimki sağdan sola döncek sayıklıyo. kızımm kızımmm göknil. uykusunda hala seviyo şaşkın. tabi bana bi komik geldi. koskoca 30 yaşında adam sayıklıyo. daha şimdiden böyleyse doğumdan sonra neler yaşarız kimbilir? ama çok keyifliydi benim için...

aman dikkat et arkadaşım sen anlatınca tüylerim ürperdi valla! bende çok duydum bu şekilde ölen bebek.hatta bir tanıdığımın komşusunun 2 bebeğide böyle ölmüştü kadın kafayı yiyecek diyorlardı!ben hep bu yüzden bebeğimi oturarak emzirirdim geceleri.olurda uyurum diye korkardım hep.1,5 yıl emzirdim ama 1 yaşına kadar oturarak emzirdim sonra büyüyünce zaten kendisi müdahale edebiliyor artık.

aman dikkat et arkadaşım sen anlatınca tüylerim ürperdi valla! bende çok duydum bu şekilde ölen bebek.hatta bir tanıdığımın komşusunun 2 bebeğide böyle ölmüştü kadın kafayı yiyecek diyorlardı!ben hep bu yüzden bebeğimi oturarak emzirirdim geceleri.olurda uyurum diye korkardım hep.1,5 yıl emzirdim ama 1 yaşına kadar oturarak emzirdim sonra büyüyünce zaten kendisi müdahale edebiliyor artık.

evet canım sanırım Ceydaaa arkadaşımız farkında olmadı olayın ciddiyetinin.

ben de Tv de duymuştum bu şekilde ölen bebek Allah korusun.

Uykuya yenik düşmeyelim oturtup emzirelim.

haklısınz tabi asla yapmıyacagım bışeydızaten bnmde otururken bıle göğsumu tutuyorum burnu tıkanmasn dıe ama nasıl olduysa olmuş uyuyaklmışım Allahtan gece uykusu değildi ğlendı 10 dk dan fazla surmez.ama çok korkmuştumm.

ben bazen oğlumla yatıyorum geçen gece uykulu halde yatağına koymuşum sonra eşim yataktan kalkarken iki elimle adamın sütüne bi atladım zannettim ki ayaz uyandı gitmeye çalışıyor. Zavallı eşimin gece gece korku dolu bakışları gözümün öününden gitmiyor..:)

bende doğurmadan yazayım bir tane
iki hafta kadar önceydi hergün telefonun sesiyle uyanırım bu kez kendiliğimden uyandım
ama ne uyanmak rüyamda ne gördüysem artık aklıma direk kızım geldi bütün gece uyuyakalmışım bebeğimi emzirmemişim kızım sarılık olacak diye odasına bir koşuşum vardı 100 metrede rekor kırabilirdim bu hamile halimle
baktım yatakta kızım yerine bir gün önce aldığım yorganı yastığı battaniyesi var
elim karnıma gitti daha doğurmamışım deyiverdim arkamda eşim beni izliyordu
korkudan gözümden yaşlar akarken bir yandan doğurmadığıma sevinip kahkahalarla gülüyordum

Ahh canım yaaa, annelik işte daha doğmadan bizi ne hale soktular bende hem güldüm hem hüzünlendim birden. Rabbim sağlıkla kucaklamak nasip etsin bizlere de inşallah:Saruboceq:

dün gece bebeğimin odasından nefes almak için yatak odama eşimin yanına uzandım.
uyuyakalmışım.
gözümü açtığımda eşimin göğsünde yatıyordum.
fırladım yataktan, bi tandan da bağırıyorum
"bebeğimin göğsüne yattım, uyku sersemiydim, bişey olmuş mudur?"
kendime geldiğimde eşim bana bakıyordu, uykusuzluk bu işte...

bebeğim 8 buçuk aylık oldu. yürüteçe koyabiliyorum artık. ramazanda iftara misafirlerim var, telaşlı telaşlı hazırlık yapıyorum, masa örtüüsünü serdim tabakları götürüyorum salata yapıyorum işte son hazırlıklar falan. bir ara farkettim ki, zeynebin hiç sesi çıkmıyor, zeynep nerdesin nerdesin diye evi dolaşıyorum çıt yok. meraklandım, endişelenndim bakınıyorum bakınıyorum yok. meğer yürüteciyle masanın altına girmiş öyle bakınıyor. örtü de uzun gelmişti. bulamam uzun sürdü. sırnaşık şey normalde sandalyeden giremediği için de hiç aklıma gelmemişti orda olduğu. hemen fotoğrafını çekktim sonra.

benim bebeğim daha 25 günlük ama şimdiden bizi şekilden şekile sokuyor.. altını değiştirirken olağan üstü huysuz oluyor sanki canının yakıyormuşum gibi haykırarak ağlıyor.. bende aceleyle değiştiriyorum altını.. normalde kakasını yaptığında poposunu yıkıyorum ama geceleri sadece siliyorum, yine bir gece feryat figan altını değiştirirken temiz bezi açmak için elimi içine soktum ve ne göreyim.. meğersem telaştan temiz bez yerine kirli bezin içine sokmuşum elimi.. elim kaka içinde kaldı elimi mi silsem onu mu avutsam bilemedim :1:
yine başka bir gece bu sefer ilginç bir şekilde sessiziz bende herhalde alışıyor artık derken, birses bir gürültü ohaoldumsmile deprem oluyor sandım.. meğersem bizimki bana bir süpriz hazırlıyormuş silmek için poposunu kaldırdığım gibi o kadar küçük bir şeyden beklenmeyen bir performansla göğsümden dizime kadar düz bir çizgi halinde kaka oldu üzerim ayrıca halıda da bol miktarda kahverengi noktacık oluştu kaydirigubbakcemile3 neyseki eşim kalkıp yardım etti de minik oğlumun kocaman kakasını temizlemeyi başardık :1:

benim bebeğim daha 25 günlük ama şimdiden bizi şekilden şekile sokuyor.. altını değiştirirken olağan üstü huysuz oluyor sanki canının yakıyormuşum gibi haykırarak ağlıyor.. bende aceleyle değiştiriyorum altını.. normalde kakasını yaptığında poposunu yıkıyorum ama geceleri sadece siliyorum, yine bir gece feryat figan altını değiştirirken temiz bezi açmak için elimi içine soktum ve ne göreyim.. meğersem telaştan temiz bez yerine kirli bezin içine sokmuşum elimi.. elim kaka içinde kaldı elimi mi silsem onu mu avutsam bilemedim :1:
yine başka bir gece bu sefer ilginç bir şekilde sessiziz bende herhalde alışıyor artık derken, birses bir gürültü ohaoldumsmile deprem oluyor sandım.. meğersem bizimki bana bir süpriz hazırlıyormuş silmek için poposunu kaldırdığım gibi o kadar küçük bir şeyden beklenmeyen bir performansla göğsümden dizime kadar düz bir çizgi halinde kaka oldu üzerim ayrıca halıda da bol miktarda kahverengi noktacık oluştu kaydirigubbakcemile3 neyseki eşim kalkıp yardım etti de minik oğlumun kocaman kakasını temizlemeyi başardık :1:

ay bravo ona çok güldüm sırnaşık şey sırnaşık şey

bende dün gece bana sarılan eşimi pışpışladığımı farkettim allahtan o bunu farketmedi yoksa diline dolardı:)))

bende dün gece bana sarılan eşimi pışpışladığımı farkettim allahtan o bunu farketmedi yoksa diline dolardı:)))
en güzeli buydu çok komik :roflol::roflol::roflol:
bende geçen kızımı okula götürürken okul çantası elimdeydi birbaktım çantayı sallıyorum ne oluyor bize bu bebekler ne hale getirdi bizleri -tatlicadiarzu-

Oglum dis cikariyor ve ayni ilk uc ayda oldugu gibi uykusuz geceler yasiyoruz bagzen gecede 3 kez kalktigim oluyor tabi o aglamalar esimde kalkiyor birde o yetmez gibi sabah 4:5 - 5 gibi uyaniyor yani esimde bende ruh gibiyiz . Gecenlerde yine boyle bir gece oglum bir bagirdi esimde bende yatakdan ayni anda firlamamizla birbirimize carptik nasil carptiysak ben yerde gozumde yildizlar cakiyor gozumu acamadigim icin bilemiyorum ama duydugum sesten esiminde bu kazadan saglam cikmadigini anladim bes 10 saniye sonra gozumu actigimda esimde yatagin ucunda yere oturmus gozunu tutuyordu bu arada oglumda son gaz aglamaya devam ediyordu ....Yarabbim nehallere koydun bizi:sinifsinif:

Birkac tane daha geldi aklima gelmisken yazayim :

Iki gece once saat 3:30 civari oglum gene birden aglamaya basladi okadar uykum varki sanki biri bana uyku ilaci vermis gozumu acmadan dogru mutfaga kostugumu hatirliyorum yari acik gozlerle hayal meyal mama hazirladim ve neyaptim dersiniz elimde biberon yataga geri gidip oturur vaziyette tekrar uyumusum oglum bu sefer oyle bir bagirdiki bir firladim elimdeki biberon elimden ucup esimin kafasina carpti zavalli kocacigim ne oldugunu sasirdi vallaha .....Yani o dis cikariyor bizde kafa goz allah korusun bizi :)))alsanaalsanasmile

Yeni dogum yapmisdim daha 20 gun falan olmusdu uykusuzlukdan baygin dusecek gibiydim gece oglumu kucagima aliyorum diye yatagindaki ayisini almisdim ..:hulya

Gene bebegimin 3 aylik oldugu donem gece tuvalete kalkmisdim buraya kadar hersey normalde normal olmayan pijamami indirmeyi unutmus olmam gerisini siz tahmin edin artik :) gece yarisi banyo yapmak zorunda kaldim ve bir yandanda kendime soylendim durdum , annelik boyle birseymis demek yarabbim sen aklimizi koru :laelaelaelaelae

Back