• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Çocuk bilekliği ve polemik

Çocuğunuz var mı?
Ben çocuk konusunda bir konuda çok fazla tecrübe edindim o da büyük konuşmamaktır. Benim kızım elimi bırakmazdı, arabalara dikkat ederdi, yola fırlamazdı ama annesinin elini tutmayan, yola fırlayan çocukları çok görüyorum. Hadi bir taneyken idare edersin belki ama 2 tane olduğunu düşünün. Allah kimseyi bunu kullanmak zorunda bırakmasın ama eve kapanmaktan iyidir belki. Çok katı olamıyorum.
Çocuğum var bir tane. Bilemiyorum çok çok zor durumda kalırsam nadir olarak belki kullanırım ama sürekli kullanmayı doğru bulmuyorum kişisel fikrim

Inanamiyorum 😲 bu gerçek olamaz ne kadar iğrenç bişey bu ve çok korkunç görünce bile kanım dondu :( bunları kullananlar tedavi edilmeli bence

Uysal bir cocuk icin gerek gorulmeye bilir ama hiper aktif cocuklar icin kullanilabilir.Evebeynin elini burakip saga sola kacmasindan daha iyidir diye dusunuyorum

Görüntü hoş değil ama ihtiyaç mı,evet bazı çocuklar için ihtiyaç.
Benim oglum elimi tutmayı sevmez hem de hiç.
Yola fırlamayacağının garantisi yok,yanımdan tutup kaçırmayacaklarının garantisi yok.

Yani yeni Türkiye maalesef güvenlik anlamında sinifta kalan bir yer.
Eh çocuklar da hareketli...

Kullanmıyorum ama kullanabilirim

Görüntü olarak hoş değil ama anne kendi eline takmış başka yere değil. Kadının başka çocuğuda varsa ve çocuk çok hareketliyse kalabalık ve tehlikeli olabilecek yerlerde takılabilir.
Ayrıca burda takmak zorunda kalan anneler olabilir. O yüzden tasma falan demeyin bence. Sonuçta boynuna bağlamıyorlar.

bunun arkadan bağlanani gordugumde köpek tasmasu gibi gelmişti. o zaman cocugum yoktu ve cok yadirgamis ve yargilamistim icimden.

ama ozellikle 2-3 yas doneminde pesinden bir dakika bile ayrilmadigim halde cok hizla haraket eden bir oglum oldugunda hak vermistim.

cok iddiali olmayin bu konularda bir gun kullanmak zorunda kalirsiniz.

Gördüğüm diger versiyonlarına gore daha sempatikmis :) toplum olarak alışık olmadığımız icin verilecek tepkiler nedeniyle cocuk etkilenebilir belki .

Ben direkt çocuğa yelek gibi bir şey giydirilmiş arkasında ipi olan versiyonunu da gördüm.

Çocuğum olmasa bende eleştirirdim . Tasma gibi derdim . Ama iki kez elimden kurtulup araba önüne atladığı için ciddi ciddi düşündüm şuan görünce🙈ne kullanılır diyebildim nede kullanılmaz😳

KimNeden yanlis olsun daha bugun 3 cocuklu adam karsidan karsiya gecerken cocugunun biri yola firladi araba altinda kaliyordu az kalsin babanin refleksi sayesinde kurtuldu. Tek cocuk icin gereksiz olabilir ama bikac cocuk varsa iyi olur bence hatta o bagin daha kisasi daha iyi olur. 😁

Benim gözüme hiç hoş görünmüyor bu ve bunun diğer versiyonları. 2 tane küçük çocuğum var ama kullanmam gerek duymam.

Bazı şartlarda gerekli olabiliyor. Özel çocuklarda, çok kalabalık ortamda , hiperaktif söz dinlemeyen çocuklarda .

Ancak ben bunu değil bebeğin sırtına takılan çantalı korumayı daha çok beğeniyorum..çocuk çok farkına varmıyor tutuldugunun.

Özel yavrularda çok işe yarıyor. Zaten oyun gibi gösteriyorsun , işin içinde oyun varsa psikoloji bozulmaz.

...

Birde büyüklerin ellerinden bile kaçırılan çocuklar var. Ileride gereklilik gibi görunmezse şükür.

hayir bir de insan kendi cocugunu yabancıdan daha fazla dusunur emin olun. gereksiz duyar yapmak bilmislik taslamak da cok itici. facebook kesmemis bir de burda yaziyorsunuz. evet herseyi siz biliyorsunuz. en dusunceli anne sizsiniz.
birakin diger insanlar da kendi bildigi gibi cocugunu yetistirsin. her aile farklidir. herkes kendi cocugundan sorumludur. siddet istismar gibi genel gecer sorunlar oldugunda mudahale edersiniz.

Tasma diyorsunuz ama kalabalıkta çocuğunuzu kaybetmekten bin kat iyidir yerine ve çocuğun hareketlilik haline kesinlikle kullanılmalı; siz çocuğunu kalabalıkta kaybeden anne feryadına hiç şahit olmadınız herhalde......

Back
X