• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne birse öz kardeş olur mu?

user123456789

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
2
2
1
22
Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?

Eski zamanda yari oz diye bir tabir duymustum o ne kdr sacma ise bu anne ise soyle baba bir ise soyle dusuncesi de o kdr sacma. O sizin oz kardesiniz tabiki

Biyolojik olarak öz olabilir ama anlaşmıyorsan uveyden daha soğuk olabilir benim babamın çocuğu var mesela merhaba ben geldim dese tutup onu kardeşim diye bagrima basacak değilim

Bu düşünceye sahip insanlar nereli çok merak ettim zira aşırı ataerkil ve kadını yine hiçe sayan nur bakış açısı. Ayrıca hem dinen hem hukuken öz kardeşsiniz. Üvey babanın başka kadindan çocuğu olsa o senin üvey kardeşin olurdu.
Bursalıyım. Nereli olduğunla bir alakası yok. Batılılarda da böyle konuşan ataerkil tipler o kadar çok varki

Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?
Aynı durumda olan tanıdıklarım var. Benim öz kardeşimden bin kat daha öz kardesler birbirlerine. O yüzden böyle şeylerle kafanızı doldurmayın.

Farklı anne ve babadan olanlara üvey denir. Kendimden örnek vereyim babam vefat etti annem evlendi. Annemin eşinin de 2.evliligi ve ilk eşinden bir oğlu var. Onun oğluyla ben üvey kardeşiz. Annem ve eşinin de bir çocuğu oldu, o da benim öz kardeşim

Insan yeri gelir babasini bilemeyebilir ama annesini bilmeme sansi yok. Baba bir anne farkli olan cocuklarda, anne bir baba farkli olan cocuklarda ozdur, yeterki kendilerini oz kardes olarak saysinlar.

Anne de baba da birse öz kardeş olur. Ortak bir ebeveynin var. Hiçbiri bir değilse ona üvey diyoruz biz.

Öz kardeş anne bir,baba bir anlamında kullanıyoruz..Teknik olarak anne ya da baba farklı olursa üvey kardeş olur..Bu demek değil ki üvey olunca birbirimizi sevemeyiz..aksine daha çok sevebilirsiniz, nasıl hissettiğiniz önemli..anne ve eşinin ayrım yapmaması önemli..yoksa burdan okuyoruz öz kardeşler ama birbirlerine yapmadıkları kötülük yok..size bu lafları söyleyenleri tersleyin,o benim kardeşim diyin

Farklı anne ve babadan olanlara üvey denir. Kendimden örnek vereyim babam vefat etti annem evlendi. Annemin eşinin de 2.evliligi ve ilk eşinden bir oğlu var. Onun oğluyla ben üvey kardeşiz. Annem ve eşinin de bir çocuğu oldu, o da benim öz kardeşim
Üvey kardeş, anne veya babanın yeni eşinin önceki evliliğinden olan çocuğuna denir. Anne veya baba birse yarım kardeş veya öz kardeş denir. Üvey değil. Üveyde kan bağı olmaz. O da sizin öz kardeşiniz. Ama annenizin eşinin eski evliliğinden bir çocuğu varsa işte Üvey o

Back
X