- 12 Ocak 2021
- 4.476
- 18.248
- 158
- 30
- Konu Sahibi 2insan2kediannesi
-
Bulursanız öyle mahallede tıngırdayabileceği bi iş ancak öyle sorun kalkar. Yada söyliceksiniz yani küslüğü göze alarak.Kesinlikle öyle. Emeklilik ve Esenyurta taşınmak çok kötü oldu ona. Sürekli yaşadığı yerden ayrılmak iyi gelmedi.
Açıkça eşim sorun yapıyor aramız bozuluyor diyeceksin , senin boşanıp onların yanında yaşama ihtimalin herseyi çözer, ailen resmen suistimal ediyor seni , eşimle sorun yaşıyoruz dersen biter , annene de babana da söyle bunu hatta numaradan ağla deki kavga ettik falan ...Kızlar merhaba benim çok ama çok büyük bir sorunum var. Şöyle ki çok anlayışlı bir eşim var ufak tefek sorunlar yaşadık ama çözdük hep. Mutlu bir evliliğimiz ve iki çocuğumuz var. Şöyle ki benim sorunum ailemden yana annem çok değil o genelde anlayışlıdır ama artık 55 yaşında olduğu için biraz aksileşmeye başladı. Babamı bahsetmek bile istemiyorum kabus gibi... Eşimle evlendik balayına gittik geldik ertesi hafta yatılı kalmaya geldi şöyle söyleyeyim aynı ilçede oturduk hep doğumumdan beri, eşim de buralı ve yine aynı yerdeyiz. Annemler Esenyurta taşınalı yaklaşık 2 sene oldu. Aynı ilçede otururken evliliğimizin 2.haftasında babamın kalmaya gelmesi çok saçma gelmişti. Evlendiğimizden beri kaynanam sadece bana 2 kere gelip kaldı o da 4er gün toplam 8 gün o kadar. Kayınpederim toplasam 5 6 kere geldi oturmaya ve sadece bir gün yatılı kaldı o da biz ısrar ettik akşam vakti dönmesin diye. Babam Esenyurta taşındıktan sonra bana gelip kalmayı daha da sıklaştırdı. Cerrahpaşa hastanesinin dibindeyiz diyebilirim ve hep bu tarafta yaşadığımız için orayı çok seviyorlar. Hastane tercihleri Cerrahpaşa olmuştur hep. Büyük kısmı tadilat sebebi ile taşındı geçici olarak ama hala poliklinikler burada. Hastane için Esenyurttan buraya geliyorlar ve haliyle bende kalacaklarını söylüyorlar. Ciddi bir hastalıkları yok bu arada. Kendi ilçelerindeki bir hastaneye gidebilirler. Ya da hastaneye geldikten sonra evlerine dönebilirler. Ama özellikle babam tahlil yapıldı yarın sonucu çıkacak yok şu güne de şu randevuyu aldım doktor bakacak gibi bahanelerle en az 2,3 gün bende kalıyor. Diyeceksiniz ki eee baban 2,3 gün kalsın ne olacak? Öyle değil işte çok sık geliyor ve yeri geliyor 2,3 gün kalıyor yeri geliyor 1 hafta yeri geliyor 1 ay... Annemle de konuştum bu durumu. İşte yaşlanıyor artık idare et kızım gibi şeyler duydum hep. Ya da sen bizi istemiyorsun serzenişleri. İyi tamam da benim de bir evim var benim de bir hayatım var. Ciddi bir şey olsa başımla beraber diledikleri kadar kalsınlar ama inanın ciddi bir şey yok. Hele babam hastalık hastası oldu emeklilikten sonra. Hastaneden nefret eden insan sürekli hastanelerde. İlaçlar veriliyor mide ekşimesi için mesela hiçbir işe yaramıyor inatla hastane değiştirmiyor. İnanın nefret ettim. Evimi çok seviyorum. Yaşadığım yeri de öyle sahilin dibindeyim ve ailem yüzünden nefret ettim burdan. Size yazarken bile bendeler desem? Çocukları getirmiyorsun hiç bana diye yakınıyordu annem uzak Esenyurta nasıl götüreyim sürekli malum bir de okulu vardı kızın. İyi dedim sömestrda gelsinler kalsınlar.Çok sevindi annem tabi babam da. Biz de eşimle senelerdir baş başa tatil yapmamıştık bir kış tatili yaparız dedim tamam dediler 4 gün tatile gittik çok da iyi geldi. Dönünce ne mi oldu dersiniz? Babam dönüş günümüzün ertesi gününe cildiyeye randevu aldırmış cildinde biraz döküntüler var onun için. Tatilden döndük çocukları almaya gittik bize diyor ki ben de sizinle geleceğim. Yarın hastane randevum var.Annenin de sağlık ocağına gitmesi lazım(sağlık ocaklarını bile esenyurta aldırmadılar siz düşünün). Hani bırakın dinlenelim dimi okulların açılmasına da birkaç gün kalmıştı üstelik çocuklarımızla vakit geçirseydik demek geliyor insanın içinden ama anlamıyorlar diyerek susuyorsunuz.Bir haftadır bendeler. Annem çarşamba gününe bir randevu almış hazır burdayken ona gidecekmiş perşembe dönerim diyor. Eşim bir kere neden geliyorlar? Niye bu kadar kalıyorlar ? Benim ailem gelmiyor bu nedir artık? demedi ki ben olsam onun yerinde derdim. Çok iyi karşılıyor ve asla sorun yapmıyor. Artık ben rahatsız oluyorum. Babam beni arıyor mesela yarın şu randevum var sana gelip kalacağım diyor direkt hiç müsait misin bir planınız var mı demiyor. Randevusuna gidip eve dönebilecekken eve dönmeye üşenip bende kalıyor. Zaten ayda 2 3 kere hastaneye geldiğini düşünürsek ve en az 2 gün ve bazen daha çok bende kaldığını düşünürsek çıldırmamak elde değil. Bir de benim çocuklara yiyemezsin dediğim şeyi babam veriyor. Mesela çok büyük bir yaramazlık mı yapıldı bir şey olmaz deyip destek çıkıyor ve çocukların gözünde anne baba figürünü önemsizleştiriyor. Bizi dinlemiyorlar onun bu hareketleri yüzünden. Annem bu konuda tam tersi babama kızıyor hatta. Tüm bunların haricinde eşimle özel bir alanımız da kalmıyor. Sınırlarını koy diyenler olacaktır. Defalarca konuştum. Babam annemle beni konuşurken de defalarca duydu. Ama değişen hiçbir şey yok. Ne yapacağım bilmiyorum kafayı yemek üzereyim.
Eşini uyar deki bana sormadan gelin vs deme ben bu şekilde çık bunaldım de ...O tam tersi ya.Uzun süre küs kaldığım oldu. Çok çıkıştığım da oldu. Hemen öyle barışmıyorum. Aylarca bana gelmediler konuşmadan sonra yeri geldi.Hatta eşim niye gelmiyorlar dedi. Onlara gelin dedi.Bayramda gittik davet etti. Ben yine çağırmadım sadece ellerini öpmeye gittim o kadar. Kendi ailesini çağırmıyor eşim bu kadar ki çağırdıklarında da gelmiyorlar. Onlar da çok ilgisiz kaynanam mesela hiiiiç umru değil. Kayınpederim yine arar eder. Sorar eder. Görümcelerim de gelmez. Eşim ilgisiz bir ailede büyüdüğü için ve kalabalıkta sanırım ailemin ilgisi hoşuna gitti.
Çok uzak bir yere taşın ve hastahaneye yakın bir yer olmasınİşte ne kadar rahatsız olduğumu burdan düşünün.Yukarda gereksiz bir şeyler yazmış biri yok evinize sahip çıkamıyorsunuz yok sizi boşamalı çocukları alıp gibi... Ben kaynanam kayınpederim yaptığında nasıl rahatsız olursam kendi ailem yaptığında da öyle olurum. Eşim kendi istiyor zaten sorun etmiyor ben yeterince konuşuyorum tavır alıyorum,küsüyoruz zaten ailemle ama hak verirsiniz bir noktada anne baba olunca barışıyorsunuz illaki. Taşınma durumumuz olabilir yakın bir zamanda ev alma planımız var çünkü.Buradan taşınmamız yeterli gelmezler artık teyzeme geçerler mecbur. Onlar bu tarafı seviyor.
Aynen. Bir de kadını darağacına asalım. Bu böyle olmaz . Konu sahibi kendine bir ağaç seçEşinizin bir an önce uyanıp, çocukları alarak sizden boşanması gerektiğini anlamasını dilerim...
Bunca zamandır ne çocuklar ne de eşiniz için kendi hayatınıza, evinize sahip çikamadiysanız bundan sonra da yapamazsınız... Çocuklar için çok üzülüyorum
Eşinizin bir an önce uyanıp, çocukları alarak sizden boşanması gerektiğini anlamasını dilerim...
Bunca zamandır ne çocuklar ne de eşiniz için kendi hayatınıza, evinize sahip çikamadiysanız bundan sonra da yapamazsınız... Çocuklar için çok üzülüyorum böyle konularda.
Maalesef tek çocuğum. İstedikleri gibi bir ev bulsalar ve o ev bunu karşılasa inan yaparlar. Ben de öyleyim bak 2 çocuğum var ilerde ben de kaynana olacağım asla habersiz gitmem asla sık gitmem ve asla da müsait mi sormadan gitmem.Başka kardeşin yok mu? Maden o bölgeye seviyorlar evlerini satıp oraya taşınsınlar. Aşırı yüzsüzleşmiş ama. Anne baba da olsa hadlerini bilmeliler. Büyük konuşmayım ama davet edilmediğim hiçbir yere adım atmam yani
Evet tek çocuğum maalesefTek çocuk musun?
Psikolojisi normal değil bu arkadaşın.Umarım tedavi olur ve hayatı sever.Aynen. Bir de kadını darağacına asalım. Bu böyle olmaz . Konu sahibi kendine bir ağaç seç
Beynini kullanıp yazılanı doğru düzgün okusaydı böyle bir yorum yazmazdı. Şu forumda herkes yorum yazamamalı.Bu ne saçma bir yorum ya
Şimdi anladım. Onlarda yalnızlık ve ölüm korkusu oluşmuş. İş güçte yok sana sarmışlar.Maalesef tek çocuğum. İstedikleri gibi bir ev bulsalar ve o ev bunu karşılasa inan yaparlar. Ben de öyleyim bak 2 çocuğum var ilerde ben de kaynana olacağım asla habersiz gitmem asla sık gitmem ve asla da müsait mi sormadan gitmem.
Çok mantıklı bir bakayım buna.Teşekkür ederimŞimdi anladım. Onlarda yalnızlık ve ölüm korkusu oluşmuş. İş güçte yok sana sarmışlar.
Onları oyalayacsk zevkli uğraşlar lazım. Küçük bir hobi bahçesi ne bileyim resim kursu falan iyi gelir belki. Artık ilgi alanlarına göre işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?