Anlaşmalı boşanma evlenemezsin maddesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama işte iş uzar ben inatlaşma ya gitsin istemiyorum bir an önce pislesmeden bitsin istiyorum
Bu pisleşmemiş hali mi? Allah sabır versin o zaman. Hakimi bilmem de Ben olsam kabul etmem. Zaten adamdan kurtulmak için boşanıyorsunuz büyük ihtimal hala hayatınıza kota koymaya çalışıyor. Gelecek 8 senenizi etkiliyor

ya bir de aslında şöyle bir durum var
sanırım 12 yaşından sonra zaten çocuk kimde kalacağını kendi belirleyebiliyor.
uzmanlar çocuğa soruyorlar kimde kalmak istiyorsun diye ve çocuğun isteği bağlayıcı oluyor zaten.

Sende 1 sene sonra birini seversen telli duvaklı düğün yapar imam nikahı süre bitince resmi nikah kıyarsın en kötü :) kurtul bir an önce bencede yalnız sende nafakanı arttır bu şarta binayen :) her sene nafaka üfe tüfeye göre arttırmayı unutma maddeye bunu mutlaka ekle

Anlaşmalı Boşanmada Velayet Evlilik Şartına Bağlanabilir Mi?

Bu soru çok fazla sorulmaktadır. Çocuğun velayet hakkını ancak başkasıyla evlenmemesi halinde olması ve protokol maddesinde de ayrıca belirtilmesi gerektiği düzenlenmektedir. Kişilerin boşanma sonrasında başka birisiyle hayat kurma hakkı ve özgürlüğü bulunmaktadır. Bu nedenle velayet hakkının ancak bu şarta bağlanması, kişinin özgürlüğünü sınırlayacaktır. Böyle bir şarta bağlanamaz, bağlanılması halinde hakim tarafından madde reddedilecektir.

Evlenmek temel haklardandır ve kişi sözleşme ile temel haklarından vazgeçemez. Geçersiz hüküm. Hakim kabul etmez evet. Sadece o hükmü geçersiz de kılabilir ama bu hüküm olmazsa anlaşma olmaz diyorsa eşiniz davanız çekişmeliye döner.

Yanlış anlamayın ama çok saçma boşanmanın amacı zaten bağımsız olmanız bu adamdan kurtulmak e bu adamdan kurtulamayıp hala onun şartıyla yaşama devam edecekseniz niye boşanıyorsunuz bırakın dönsün çekişmeliye uğraşsın dursun

Çocuğunu göremez diye bir madde eklenemez.Ne olursa olsun her anne ve babanın çocuğunu görmeye hakkı var
Hakkı yok demedim ben. O zaman o evlenemez şartı koyduysa o da koysun dedim çünkü adam bunu kabul etmez. Zaten babadan önce çocukların hakkı bu. Sanki biz salakmisiz gibi Boşuna duyar kasmissiniz.

Ay ne alaka yaa ne duyarı şaşırdın mı sen hukukçuyum açıklama yapıyorum şaka gibi
Tamam da bende biliyorum zaten babadan önce çocukların hakkı babayı görmek. Adam bildiğin kadın yeni hayata başlamasın diye şart koymuş, sende öyle blöf yap dedim.

Çok teşekürler çok sevindim

Cuma gune avukatla görüşmem o zamana kadar aklımdaki soru bir nebze cevaplanebilir mi diye sormuştum.Ben de böyle olacağını düşünüyordum zaten de işte.Tesekkurler

Cok teşekkür ederim

Zaten madde evlenemez ve biriyle birlikte yaşayamaz şeklinde olacakmış

Arkadaşlar herkes konu sahibi imza atarsa evlenemeyecek diye varsayıyor da bu doğru olmayabilir.
Evet ben de bunu öğrenmeye çalışıyorum ben kabul etsem de hakim saçmalamayın demeli bence inşallah yani ama zaten avukatım neyse doğrusu onu yapar diye dusunuyorum

O protokolü imzalamayın ama maddeyi yazdırın.
Psikolojik baskı uyguluyor,mobing uyguluyor diye delil olarak gösterin.
Hakim tek celsede bosar zaten.
Ne münasebet istersem 3 kez evlenir 5 çocuk yaparım.
Kendisi evlenecek zevki sefa sürecek sen niye evlenmiyorsun.
Belki 3-5 sene sonra aşık olacaksın,çocuk yapmak isteyeceksin.
Hadi evlenmedin ama nikahsız birkikte oldun buda sorun olacak.
Kendinize buna yapmasına izin vermeyin.

Aynı şekilde oda evlenemez şartını ekletseydiniz sizde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…