He bu kadarı bana göre bile abartı
Ama bende konularda coşuyorum
Ordaki adamları boğasım geliyo bazen
Ceyz'in eşi normalde iyi ama kendi ailesi konusunda dengeyi kuramıyor Ceyz' haksızlık ediyor
Burda gelin sık sık gelsin az gelmiş denmiyo kicanım bu tamamen kültürümüzle alakalı,
yani benim erkek kardeşim yok, ama olsaydı bizimkiler de azıcık isterlerdi gelin hanım kızımız daha çok gelsin gitsin, hani engel olunamaz bir istek gibi görüyorum ben bunu.
o yüzden erkeklere de çok kızamıyorum, hatta acıdığım bile oluyor.
benim eşim gariban, o kadar arada kalır ki, ama ne yapsın karısına çemkiremez ailesine çemkiremez,
en iyisi aradan çekiliyor.
Burda gelin sık sık gelsin az gelmiş denmiyo ki
Piremses görümce neden davet edilmemiş deniyor
Davet nedir içten gelir zorla davet ettirilmez, kardeş gazlanıp huzursuzluk çıkarılmaz ya
Görümce kızını annesinin oradaki (süpyan okulu mu diyorlar adını tam bilmiyorum) oraya kayıt ettirmiş. Bu şehirde bırakırsa hiç şaşmam,çocuklarına üzülüyorum ona değil de.az çok bizdede böyle sıkıntılar var hep herşeyi kendileri için istiyorlar ama biz gelinlere böyle bir davranış yok kendileri gelsin gitsin hediyeler onlara alınsın onlar hep aransın hep poh pohlansınlar ama bizim böyle bir şey isteme talep etme hakkımız yok.
boşver görümcenin çocukları büyüsün okula başlasın daha az gider gelirler sende formaliteden bir defa çaya alırsın hepsi bu olur
Yazık cidden çocuklaraGörümce kızını annesinin oradaki (süpyan okulu mu diyorlar adını tam bilmiyorum) oraya kayıt ettirmiş. Bu şehirde bırakırsa hiç şaşmam,çocuklarına üzülüyorum ona değil de.
Ceyz de bi de çocuk varBence sen haklısın. Ben de çalışan bayanım ancak kocamla kendime yetişebiliyorum. Haftasonu da kursunuz varmış ben de hata onlarda. Zaten bu gelme gitme merakı olnları sevmiyorum. Çalışan insanlara saygı gösterilmeli ya. Ben davet edilmeden bir yere gitmem, Davet etmiyorlar diye de kızmam.
benim görümcemin 2 çocuk var ikiside çalışmadığı halde kv kalıyor hafta 7 gün en 5 gün kv evindeler onlar olduğu cümbür cemeat ben rahat gidip gelemiyorum artık elimi çektim kızı torunuyla rahatça otursun gelinini görmesede olurGörümce kızını annesinin oradaki (süpyan okulu mu diyorlar adını tam bilmiyorum) oraya kayıt ettirmiş. Bu şehirde bırakırsa hiç şaşmam,çocuklarına üzülüyorum ona değil de.
Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...
Davetsiz gelse yine iyi ( bari düşüncesiz dersin )Sen zaten kursa gidiyorsun.Yorgun argın işten kursa gidiyorsun.
Ayy ben annemle babamla bile konuşamıyorum kurstan gelince o kadar bitkin oluyorum.
Hem sen davet etmişsin yani kendisi gelememiş.
Vallaha bu gibi durumlarda eşin bir söylediyse sen on söyle haklısın çünkü.
Hatta üstüne trip at.
Abim 14 senelik evli.Toplasan evine 14 kere gitmişliğim yoktur.
Onlar çağırmadan gitmeyi de gururuma yediremem doğrusu.
Çağrılamdık yere GURURSUZLAR gider çünkü.
Davetsiz gelse yine iyi ( bari düşüncesiz dersin )
Bu kardeşini dolduruyo neden çağırılmadım diye
Yüzüne de 'ha o ev ha bu ev ne farkeder ' diyo yalancı ( böylesi düşüncesiz değil iki yüzlü )
Ben duruşumu hiç bozmazdım, bana baskıyla bir şey yaptırmalarına izin vermezdim herhalde, böyle bir durumda haklı olduğuma inanır ve hiç istifimi bozmazdım. Laf sokarsa soksun, derdim. halden anlamıyor bir de beni kardeşine şikayet ediyorsa...Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.
Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..
Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.
Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.
Ceyz'cim ozaman gerçekten bence çağırmalısın bende alınırdım şahsen
Çalışan bir bayanım senin gibi ve hiç zamanım yok fakat bu gibi durumları en azından birkere yapmaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?