Anlam veremiyorum

He bu kadarı bana göre bile abartı :KK70:
Ama bende konularda coşuyorum
Ordaki adamları boğasım geliyo bazen
Ceyz'in eşi normalde iyi ama kendi ailesi konusunda dengeyi kuramıyor Ceyz' haksızlık ediyor

canım bu tamamen kültürümüzle alakalı,
yani benim erkek kardeşim yok, ama olsaydı bizimkiler de azıcık isterlerdi gelin hanım kızımız daha çok gelsin gitsin, hani engel olunamaz bir istek gibi görüyorum ben bunu.
o yüzden erkeklere de çok kızamıyorum, hatta acıdığım bile oluyor.
benim eşim gariban, o kadar arada kalır ki, ama ne yapsın karısına çemkiremez ailesine çemkiremez,
en iyisi aradan çekiliyor.

canım bu tamamen kültürümüzle alakalı,
yani benim erkek kardeşim yok, ama olsaydı bizimkiler de azıcık isterlerdi gelin hanım kızımız daha çok gelsin gitsin, hani engel olunamaz bir istek gibi görüyorum ben bunu.
o yüzden erkeklere de çok kızamıyorum, hatta acıdığım bile oluyor.
benim eşim gariban, o kadar arada kalır ki, ama ne yapsın karısına çemkiremez ailesine çemkiremez,
en iyisi aradan çekiliyor.
Burda gelin sık sık gelsin az gelmiş denmiyo ki
Piremses görümce neden davet edilmemiş deniyor
Davet nedir içten gelir zorla davet ettirilmez, kardeş gazlanıp huzursuzluk çıkarılmaz ya

Burda gelin sık sık gelsin az gelmiş denmiyo ki
Piremses görümce neden davet edilmemiş deniyor
Davet nedir içten gelir zorla davet ettirilmez, kardeş gazlanıp huzursuzluk çıkarılmaz ya

canım bana kalsa zaten onların ceyzi davet etmeleri gerekirdi, hatta ceyzin çocuğunu ceyz işteyken bile çağırmaları gerekirdi.
evde olan onlar, tatil yapmak için gelen onlar, e sınav dertleri de yok.
kardeşini ve gelinini düşünüyorsa azıcık dinlendireyim ben buradayken onları demesi gerekirdi, ceyz davet etse bile ya yardıma gitmeli, ya da yok ceyz sen uğraşma gel burada birlikte yapıp yiyelim demeleri gerekirdi.

ki ceyz sadece çalışan sınava hazırlanan bir anne değil, aynı zamanda İstanbul trafiğininin her gün stresini de çekiyor.
aile olan kişi acır yani, şu kıza bir faydamız dokunsun der.

Bence sen haklısın. Ben de çalışan bayanım ancak kocamla kendime yetişebiliyorum. Haftasonu da kursunuz varmış ben de hata onlarda. Zaten bu gelme gitme merakı olnları sevmiyorum. Çalışan insanlara saygı gösterilmeli ya. Ben davet edilmeden bir yere gitmem, Davet etmiyorlar diye de kızmam.

az çok bizdede böyle sıkıntılar var hep herşeyi kendileri için istiyorlar ama biz gelinlere böyle bir davranış yok kendileri gelsin gitsin hediyeler onlara alınsın onlar hep aransın hep poh pohlansınlar ama bizim böyle bir şey isteme talep etme hakkımız yok.
boşver görümcenin çocukları büyüsün okula başlasın daha az gider gelirler sende formaliteden bir defa çaya alırsın hepsi bu olur

az çok bizdede böyle sıkıntılar var hep herşeyi kendileri için istiyorlar ama biz gelinlere böyle bir davranış yok kendileri gelsin gitsin hediyeler onlara alınsın onlar hep aransın hep poh pohlansınlar ama bizim böyle bir şey isteme talep etme hakkımız yok.
boşver görümcenin çocukları büyüsün okula başlasın daha az gider gelirler sende formaliteden bir defa çaya alırsın hepsi bu olur
Görümce kızını annesinin oradaki (süpyan okulu mu diyorlar adını tam bilmiyorum) oraya kayıt ettirmiş. Bu şehirde bırakırsa hiç şaşmam,çocuklarına üzülüyorum ona değil de.

Görümce kızını annesinin oradaki (süpyan okulu mu diyorlar adını tam bilmiyorum) oraya kayıt ettirmiş. Bu şehirde bırakırsa hiç şaşmam,çocuklarına üzülüyorum ona değil de.
Yazık cidden çocuklara
3 ay zaten babadan ayrılardı şimdi annede bırakırsa çok yazık

Bence sen haklısın. Ben de çalışan bayanım ancak kocamla kendime yetişebiliyorum. Haftasonu da kursunuz varmış ben de hata onlarda. Zaten bu gelme gitme merakı olnları sevmiyorum. Çalışan insanlara saygı gösterilmeli ya. Ben davet edilmeden bir yere gitmem, Davet etmiyorlar diye de kızmam.
Ceyz de bi de çocuk var

Ay fazla kaptırdım yine kendimi ama zorla kendini davet ettirmek çok saçma bence

benim görümcemin 2 çocuk var ikiside çalışmadığı halde kv kalıyor hafta 7 gün en 5 gün kv evindeler onlar olduğu cümbür cemeat ben rahat gidip gelemiyorum artık elimi çektim kızı torunuyla rahatça otursun gelinini görmesede olur

E vallahi Ceyz, yani sen ağırlayamamışsın fırsatın olmamış ama anlattığın tipleri ben "ağırlamamak için" fırsat hazırlardım doğrusu...

Sen zaten kursa gidiyorsun.Yorgun argın işten kursa gidiyorsun.
Ayy ben annemle babamla bile konuşamıyorum kurstan gelince o kadar bitkin oluyorum.
Hem sen davet etmişsin yani kendisi gelememiş.
Vallaha bu gibi durumlarda eşin bir söylediyse sen on söyle haklısın çünkü.
Hatta üstüne trip at.
Abim 14 senelik evli.Toplasan evine 14 kere gitmişliğim yoktur.
Onlar çağırmadan gitmeyi de gururuma yediremem doğrusu.
Çağrılmadık yere GURURSUZLAR gider çünkü.

Son düzenleme:
Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

Ben bir kere olsun cağırman gerekirdi diye düşünüyorum..
Görümcenin eşini araması doldurması ok asla iyi niyetli değil ama, alınmak da pek de haksız sayılmaz ,burada eşin haksız ..
Hadi sen düşünemedin eşin seni uyarabilirdi bu konuda, kendi ailesinin huyunu en iyi eşin bilir , o yüzden sana saydırmaya hakkı yok ..

Mecbur degilsin misafir etmeye.
Eşin de iyi valla hemencik de kükremiş fişteklemeyle. Burda eşin hatalı. Verseymiş cevabını, kız yoğun napsın diye.

Sen zaten kursa gidiyorsun.Yorgun argın işten kursa gidiyorsun.
Ayy ben annemle babamla bile konuşamıyorum kurstan gelince o kadar bitkin oluyorum.
Hem sen davet etmişsin yani kendisi gelememiş.
Vallaha bu gibi durumlarda eşin bir söylediyse sen on söyle haklısın çünkü.
Hatta üstüne trip at.
Abim 14 senelik evli.Toplasan evine 14 kere gitmişliğim yoktur.
Onlar çağırmadan gitmeyi de gururuma yediremem doğrusu.
Çağrılamdık yere GURURSUZLAR gider çünkü.
Davetsiz gelse yine iyi ( bari düşüncesiz dersin )
Bu kardeşini dolduruyo neden çağırılmadım diye
Yüzüne de 'ha o ev ha bu ev ne farkeder ' diyo yalancı ( böylesi düşüncesiz değil iki yüzlü )

Davetsiz gelse yine iyi ( bari düşüncesiz dersin )
Bu kardeşini dolduruyo neden çağırılmadım diye
Yüzüne de 'ha o ev ha bu ev ne farkeder ' diyo yalancı ( böylesi düşüncesiz değil iki yüzlü )

Çözümü söyledim.
Bana bir çemkirene ben on çemkiririm.
Haksız da olsam.
Tatlı dille anlatacak.
Öfff çok çapsız insanlar var hayatta.
Ömür törpüsü yani.

Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.
Ben duruşumu hiç bozmazdım, bana baskıyla bir şey yaptırmalarına izin vermezdim herhalde, böyle bir durumda haklı olduğuma inanır ve hiç istifimi bozmazdım. Laf sokarsa soksun, derdim. halden anlamıyor bir de beni kardeşine şikayet ediyorsa...

Ama eşine ne yapılır bilemedim. Ne de güzel dolduruşa geliyor öyle. Sen hemen kavga falan etme, belki anlamıştır sakinleşmiştir, ne bileyim özür falan diler. Yani en azından dilemesi lazım..

Benim müstakbel görümcem öyle kendi halinde bir kız ki çok saçma geliyor bu durumlar.. Severim de ama çok sıkı fıkı değilizdir. Tabi alınabilir bana ya da kendi kardeşine bir durumdan, alınıp bana değil de nişanlıma bir şey dese, böyle yansımaz bana olay hayatta, en fazla benimki onun haklı olduğunu düşünüyorsa bizimki alınmış, ne yapsak, ne dersin, gönlünü alalım mı, diye sorar.. Beni haklı bulsa bunu bile sormaz, boş ver der.. Ekstra hassas durumlar varsa kızın hayatında, bizim dikkatimizden kaçtıysa da elimizden geldiğince kendimizi paralamadan özen gösteririz tabi.

Eşinin sakinleşip hatasını anlamasını umuyorum. Öyle olmazsa da konuşurken sen kavga etmeden sakince söylersen belki tavrın sayesinde anlayabilir seni de geri adım atar, umarım.

Senin ev Otel mi canım gelsin annesinde kalsın gitsin gelmiş görüşülmus işte babaanne de illa senin dört dörtlük hizmetini promosyonu nu almasin ne olacak sankim çok sinir oluyo şu tarz kafada ki insanlar ya gelin mi alıyolar kölemi bilmem

Ceyz'cim ozaman gerçekten bence çağırmalısın bende alınırdım şahsen
Çalışan bir bayanım senin gibi ve hiç zamanım yok fakat bu gibi durumları en azından birkere yapmaya çalışıyorum

Onu eşine şikayet edip kavga etmelerine sebep olduktan sonra hala çağırması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Bir de bu nasıl ataerkil bir mantıktır. Karı koca ikisi de çalışıyor. Hatta konu sahibi bir de dersaneye gidiyormuş. O zaman konu sahibinin abisi geldiğinde de konu sahibinin kocası onu ağırlasın. Onun için yemek yapsın falan. Eğer davet etmezse de konu sahibinin abisi konu sahibini arayıp eşinden şikayet etsin, konu sahibi de ona hak verip eşine kızsın.

Madem ablası aradığında utandı: "Haklısın abla, düşünemedik. Benim de aklıma gelmedi, onun hiç gelmemiştir, çok yoğun zaten. Tamam bizi utandırma, plan program yapıp arayacağım seni" deseydi. Konu sahibiyle beraber yemek yapsalardı veya lahmacun vs ısmarlasalardı. Herkes de mutlu olsaydı.

siz davet etmişsiniz iptal olmuş,bir daha da fırsat bulamamışsınız,maksat birbirini görmek değil mi,muhabbet etmek değil mi,bu kadarcık şeyden insan küser mi ,bunun lafı bile edilmez ,içinden alınsa bile bunun lafı yapılmaz hele erkek kardeş ya da abi karısı için doldurulmaz,amaç ne karın beni davet etmedi diyerek eşine karşı soğuması mı ,evinde huzursuzluk çıkması mı .ben görümcenizi haksız buldum bu konuda.

benim ailemde evin hanimi yokken eve yatili yahut oturmali misafir gelmez. ben de evlenirken esime bu terbiye ile buyudugumu belirttim. ileride kimse benden boyle bir beklentiye girmesin diye... velev eve bir misafir gelecek; onceden tarihini-saatini bilmeliyim. kendimi ona gore planlamaliyim. yatili gelinecekse ve calisiyorsam, yatinin olacagi sabah icin izin almaliyim. Vs... vs.

sizde basindan boyle bir konusma-kosullama olmadigi icin insanlarin beklentilerinin olmalari, esinizin bu beklentiler karsilanmadiginda sitemkar olmasi anlasilir. C CeYz

Back
X