Anksiyete

Bunu daha önce de yaşadın.en azından ne olduğunu biliyorsun.hastalihini biliyorsun.
Bunu yaşadığında ölmedin,kimseye bir şey olmadi,bayılmadın bunları düşün

Ben de de aynı korkular vardi.hala da vat.ama eskisinden daha gucluyim.en azından o korku geldiğinde kendi kendime "gerçek değilsin biliyorum."diyip kendimi başka şeylerle oyalamaya calisiyorum..
Aynı şeylermi yaşıyoruz çarpıntı erken vuru vs
Beni en çok üzen kalp sorunları yoksa daha birçok şikayetim var ama hiçbiri kalp kadar korkutmuyor

Aynı şeylermi yaşıyoruz çarpıntı erken vuru vs
Beni en çok üzen kalp sorunları yoksa daha birçok şikayetim var ama hiçbiri kalp kadar korkutmuyor
Çarpıntı ile başlamıştı.kardesimi uyandırıp herhangi bir cihaz olmadığı için nabzımi saydirmistim.hastaneye gitmistim.doktor da psikiyatriye yönlendirmişti. Bi süre direndim ama yapamadim.gittim.iki seneden beri de cipralex kullaniyorum.birakmayi denedim ama olmadi.devam ediyorum.
Sokağa da çıkamamıştım uzun bir sure.ilavlarla yendimbakalim nereye kadar

Çarpıntı ile başlamıştı.kardesimi uyandırıp herhangi bir cihaz olmadığı için nabzımi saydirmistim.hastaneye gitmistim.doktor da psikiyatriye yönlendirmişti. Bi süre direndim ama yapamadim.gittim.iki seneden beri de cipralex kullaniyorum.birakmayi denedim ama olmadi.devam ediyorum.
Sokağa da çıkamamıştım uzun bir sure.ilavlarla yendimbakalim nereye kadar
Çok geçmiş olsun ben malesef 3 yıldır anksitiyeye bağlı ritim bozukluğuyla uğraşıyorum azaldı ama tamamen geçmedi çok takılıyorum herşeye allah yardımcımız olsun

Çok geçmiş olsun ben malesef 3 yıldır anksitiyeye bağlı ritim bozukluğuyla uğraşıyorum azaldı ama tamamen geçmedi çok takılıyorum herşeye allah yardımcımız olsun
Söylediğim gibi güçlü olmalısın
Çok zor biliyorum çünkü ben yapamadim.ama yapicam..guclu olmaktan başka çaremiz yok.
Bi de kendini gelistir.terapi alma imkanım yoksa bile kişisel gelişim kitapları al.oku.yaz..kpss yi çok da takma.hic bir şey senden önemli degil.

yoo ne demek..eleştirlere her zaman açığımdır ki bu kadar nazik bi dille anlattıktan sonra :) haklısnız belkide hastanın psikolojik durumuna görede cvp vermem gerekırdı ama yınede olaya bu objektif açıdan bakmasını istedim..

Çünkü söylemesemse ben yıllarca kabuslar gördüm..ve artık bazı şeyler görüyordum yada bana öyle geliyordu bilmiyorum..
Mesala uayndığımda birilerinin başucumda durduğunu gördüm yada evde gezen bazı siyah şeyler..Bazen bi uaynıyordum, küçük bir kedi yavrusu başucuma bana bakıyor atlayıp gidiyor bir yerlere..ARtık psikolıjim yerle bir oldu intihara meyil, kendine kendine konuşma , aklında birşeyler kurup ona sinirlenme veya gülme gibi belkide şizofreniye doğru gidiyordum :deli: ama tabi yardımda aldım..yinede en etkili yolun kendi kendimi psikolojik olarak ayakta tutmak olduğunu düşnüyorum..Hala üzerimde etkileri var hala o günlerin izini taşıyorum ama hep kendime bazı şeyler telkin ettim..kendi kendimi inandırırsam korku zaten benım beynimde..ve çok şükür daha iyiyim..arada eski şeyleri yaşıyorum ama eskisi gibi çok şükür ağır değil..Arkadaşında kendi içindeki korkuyu yenmesi gerektiğine inanıyorum..Yoksa ben belkide çoktan intihar etmiştim:ruh:
Evet haklısınız, çok zor şeyler yaşamışsınız gerçekten :( Dediğiniz gibi mutlaka bir yardım alarak atlatılması gereken bir süreç bu, kişi tek başına kendini inandırsa dahi eksik kalabiliyor :(

çok geçmiş olsun inşallah bir daha uğramaz size çok sevindim geçmesine :) gitmedim yarın gideceğim aldım randevu akşam üstü. ilaç tedavisi hariç bir şey yaptınız mı? önerebileceğiniz bir şeyler varsa memnun olurum çok. Özellikle atlatmış insanlar daha iyi anlıyor çünkü.
İlacı 1 ay kullanıp bıraktım, ilaç bahaneydi aslında.
Mesele kafada bitiyor bana kalırsa, ben kendime bu durumdan kurtulacağım dedim, korkularımın üzerine gittim ve atlattım çok şükür.

İlacı 1 ay kullanıp bıraktım, ilaç bahaneydi aslında.
Mesele kafada bitiyor bana kalırsa, ben kendime bu durumdan kurtulacağım dedim, korkularımın üzerine gittim ve atlattım çok şükür.
Malesef bu hastalık herkeste farklı ilerliyor hayatımızda bizi üzen şeyler bitmediği sürece bu hastalık bizimle ben mesela ilaç kullanamadan duramıyorum kalbim çok fena oluyor

Son zamanlarda Tetikleyici bir şey yaşamışsın demekki. Terapiye gitmeden sadece ilaçla çözülmüyor bu durum ne yazıkki. Sorunun esas çıkış noktasına inmelisin ve muhtemelen bunun hala farkında değilsin. Terapiyle esas nedeni bulup aşman gerekiyor. İlaçla birlikte iyi bir psikolog yardımıyla daha iyi olabilirsin.

Kızlar benim eşimde de anksiyete varmış. Araba sürerken yolun ortasında durdu iyi değilim ben dedi, bu kadar ciddi bir durum oluyor mu gerçekten en nihayetinde psikolojik. Anlamaya çalışıyorum onu ama fiziksel olarak ne hissediyorsunuz siz. Neden korkuyorsun diyorum ona da bir cevap yok. Korku değilse bu ne.

Kızlar benim eşimde de anksiyete varmış. Araba sürerken yolun ortasında durdu iyi değilim ben dedi, bu kadar ciddi bir durum oluyor mu gerçekten en nihayetinde psikolojik. Anlamaya çalışıyorum onu ama fiziksel olarak ne hissediyorsunuz siz. Neden korkuyorsun diyorum ona da bir cevap yok. Korku değilse bu ne.
Muhtemelen panik atak geçirmiş. Ölüm korkusuna dayanıyor. Genellikle Kalp kriziyle benzer belirtiler yaşanıyor.

Muhtemelen panik atak geçirmiş. Ölüm korkusuna dayanıyor. Genellikle Kalp kriziyle benzer belirtiler yaşanıyor.
Bayılmiyor ama önceleri numara yapıyor sanıyordum ama şu an çok üzülüyorum durumuna, doktor ilaç verdi yan etkilerini okutturuyor kazara kendi okursa yaşamaya başlıyor onları. Herkeste değişiyor anladığım kadarıyla.

Bayılmiyor ama önceleri numara yapıyor sanıyordum ama şu an çok üzülüyorum durumuna, doktor ilaç verdi yan etkilerini okutturuyor kazara kendi okursa yaşamaya başlıyor onları. Herkeste değişiyor anladığım kadarıyla.
Ben de aynıyım. Bir kere prospektüsü okumam yetiyor her gün farklı bir yan etki yaşıyorum kendi çapımda. Numara değil emin olabilirsiniz. Atak esnasında diyafram nefesi alıp vermek ve kendini sakinleştirmek işe yarıyor. Bir de o anda fiziksel ve ruhsal halini not etmesini tavsiye ederim böylece tetikleyici nedir en azından onun farkına varır. Yalnız tabiki terapi şart. İyi bir psikologla görüşmesi iyi olur.

Ahhh canım öyle bir durumki insanı ölüp ölüp diriltir ilaçlar biraz azaltıyor ama kesin tedavi yok gibi zamanla geçermiş bende çok kötüyüm çarpıntı nefes darlığı ritim bozukluğı ani tansiyon çıkması inmesi takıntı vs daha birsürü şey

Merhaba derttaşlarım :)) bende 2.5 yıldır ilaç kullanıyorum eskiye nazaran çok çok iyiyiyim şimdi ilacı en düşük doza getirdik ama orda kaldım :) ama buaralarda ya intihar edersem korkusu yaşıyorum. Ya çok bunalırsam artık yeter dersem aniden intihar edersem diye düşünüp duruyorum. Acaba ilaç içiyorum diye yan etki olarak mı intihar aklıma geliyor diye kuruyorum. sürekli konu konuyu açıyor :) Sizde de oluyor mu ?

Merhaba derttaşlarım :)) bende 2.5 yıldır ilaç kullanıyorum eskiye nazaran çok çok iyiyiyim şimdi ilacı en düşük doza getirdik ama orda kaldım :) ama buaralarda ya intihar edersem korkusu yaşıyorum. Ya çok bunalırsam artık yeter dersem aniden intihar edersem diye düşünüp duruyorum. Acaba ilaç içiyorum diye yan etki olarak mı intihar aklıma geliyor diye kuruyorum. sürekli konu konuyu açıyor :) Sizde de oluyor mu ?
Hangi ilacı kullanıyorsun

Herkesin basina gelebilir.Anksiyeteliler aslinda çok güçlüdür ve çok hassas insanlardir.Allahim acil şifalar versin.

Son düzenleme:
Isinde ehli bir hipno terapi uzmanina gitmeni psikoloji mezunu biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yine doktor kontrolunde receteli alacagin uyku ilaclari sana fayda saglayabilir.
Seni mutlu edecek ve hayal gucunu acacak seylerdende fayda gorursun.tavsiyem ders disi romanlar ...sevdigin tarz (tarzina gore oneri yapabilirim) yabanci uzun sezonlu diziler.

Back
X