Anksiyete ve eş destegi

Çevremden bende saklamıyorum,
Gerçekten şuan tek düşündügüm kendi saglıgım insanların ne düşündügü benimde umrumda degil.
Bir kaç hafta içinde gidecegim inşallah.
Bencede :)

Bu bit hastalık, bu yüzden burada yazılan , eşinizin söylediği hiç bir telkin işe yaramaz.
Doktora gitmeniz şart, ötesi yok.

Size kendinizi unutturacak ne varsa onu yapın. Bir kursa yazılın mutlaka.

Ve en önemli tavsiyem bu durumu kimseye anlatmayın. Paylaştıkça artar. Anlaşılmadıkça artar ..

Eşinize , en çok eşinize karşı saklayın kendinizi.
Doktora giderseniz , doktor anlatır ona durumunuzu ,o zaman daha iyi anlar.

Bende temizlikle ilgili takıntılar vardı,
Okb miyim bilmiyorum,
Anksiyete de okb nin bi kolu galiba zaten.

Musluk sadece evdeki musluk olsa keşke,
Her yerde böyleyim,
Unutkanlık olsa belki dediginiz yöntemler bana fayda saglardı,
Bi ara fotograf cekerek rahatlamaya çalıştım ama onda da ya fotograftan sonra açtıysam diye kendimi yemeye başladım yani bi türlü ikna olamama durumum var.

Dışarıdaki muslukları bosverin , biri elbet kapatır.
Evdeki içinde vanayi kapatın.

Bazen telkinlerle kendimi iyi hissediyor gibi oluyorum acaba diyorum kurtuldummu diye sevinecekken hop bi kaygı bi korku..

Galiba etrafa anlatmakla hata ettim,
Ne düşündükleri umrumda degil ama..

Böyle çok güçsüz hissediyorum..
Özgüvensiz, bom boş..

Dışarıdaki muslukları bosverin , biri elbet kapatır.
Evdeki içinde vanayi kapatın.
Keşke işte konu sadece musluk olsa onu örnek olarak verdim,
En çok çalıştıgım yerde artıyor kaygım ya orayı su basarsa diye mesela,
Prize çarpsam yangın çıkarsa diye korku basıyor mesela...
Halbuki her prize çarptıgımızda yangın çıksa ohoo ama gel o anda bunu bana anlat..

Çoğu kişi anlatın , sakın saklama der.
Psikolog ne der onu da bilmem ama paylaştıkça ve anlasilmadikca attığına eminim.

Eşinizle tartışsanız , haklı bile olsanız , " sen zaten takıntılısın " der mesela daha çok üzülürsünüz. Psikolojiden anlamayan bir tip demek ki.

Durumunuzu bilsin elbet ama bu konuda dertlesmeyi seçmeyin derim ben.

Yanlış yönlendirmek istemem; bir süre saklayın , konuşmayın , kendinizi unutturacak bir uğraş bulun ve muhakkak doktorla istişare yapın.
Bakın bakalım , iyi gelirse böyle devam edersiniz.

Haklısınız galiba,
Arada zaten kafayı yemişsin dedigi oluyor,
Dalga geçer gibi..
Ve çevrede galiba bi süre sonra normal olmadıgımı düsünüp ciddiye almayabilir beni..

Tedavi ol cnm.Allah dermansiz dert yaratmamis.psikiyatri seni sorinunu cozer.tek sen degilsin bende yasadim gecmiste ve tedavi mi oldum ilacmi ictim iyestim.simdi o kabus gunler geldi aklima.hayatini zehir etme es destegini bosver sen kendine tutun bu hayat senin korkma dr a git...

ALLAH şifa versin çok zor bi hastalık.
Stres,üzüntü daha fazla tetikler yardım almanız lazım. Sizi çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende kafama takıyorum. Ocağı,kapıyı musluğu defalarca kontrol ederim. Saçma olduğunu bile bile aynı şeyleri sürekli tekrar etmek can sıkıyor.

Hangi ilde tedavi gördünüz ? Dr tavsiyesi için soruyorum

Geçmiş olsun. İyileşmek sadece sizin elinizde bu takıntılardan kendinize şart koyarak vazgeçebilirsiniz. Kendi kendinize emir vereceksiniz. Bunun tek çözümü sizsiniz ya da ilaçlar. Kararlı olmanız gerek diyelim takıntı geldi durun bekleyin gözlerinizi kapatın 10 a kadar sayın derin derin nefes alın ve hayır yapmayacağım diye tekrarlayın inanın kendiniz bunun altından kalkacaksınız her şey bizim elimizde

Canim öncelikle geçmiş ilsyb

benim esim anksiyete ve ben surekli onu telkin etmeye moral vermeye yönlendirmeye bazen onunla birlikte düşündüğü şeylere eşlik ederek genel olarak destek olmaya çalışıyorum. ama bazen benimde moralim bozuk oluyor ozaman ben ilgi bekliyorum. çoğu zaman o da benle ilgileniyor ama eğer ayni anda o atak geçirip benimde moralim bozuksa inan hic cekesim gelmiyor dinliyorum sadece. eşiniz size hep destek mi normalde. genel i bir düşünün lutfen. hastalık evet farkındayım ama gerçektende bazen yorucu oluyor

Aslında psikiyatrist ve ilac tedavisiyle çözümü o kadar basit ki bu durumun -ama şu bin iliç killinmik istimiyirim- durumu olayı çıkmaza sokuyor,eşiniz size nasıl destek olsun anlamadım,kolum prize çarpabilir elektriğe kapılabilirim deyince siz,aa evet bak ayağın kayıp yere de düşebilirsin mi desin,aynı saçmalığa eşinizi de çekemediğiniz için mi bencil adam,adam sadece normal aslında

Iste su basarsa bassin millet ne yaparsa sende onu yaparsin..bunlari düsunme akisina birak..ne olacaksa olsun de...amaaannnn diyerek kendini rahatlat

Bu sizin elinizde kendinizi telkin edeceksiniz. Benim başıma gelenlerde unutkanlık değil takıntı vesvese. Denerseniz ve kendinzi telkin etmeye devam ederseniz rahatladığınızı hissedersiniz.

Sizce sorunumu etrafa söylememelimiyim ?
Neden böyle dediniz, ben gizlemeden bahsediyorum takıntılarımdan ama :/

Gerçekten güvendiğiniz 3 5 kişi disinda söylemeyin bence. Insanlar cok bencil olabiliyor. Bir de maalesef toplumda genel bir tutuculuk da var ruhsal hastalıkların varlığını bilimselligini idrak edemeyen bir kitle. Dedikodusu var, arkanızdan konuşması var, yarin birgün bi densiz kalkar suratınıza sacma sapan birsey der. Cok yakınlarınız disinda kimse bilmesin. Özellikle eşinizin ailesi bence hic bilmesin.

Amin haklısınız bu hayat benim inşallah kurtulurum bu durumdan.
Amin Allah razı olsun,
Gerçekten can sıkıcı bile bile aynı yerde dolaşmak.

Bazen kendimi şartlandırıp durdurdugum oluyor,
Bazense içinden ne yapsam çıkamıyorum,
Teşekkür ederim tavsiyeler için.

İnsan bazen çok dolu oluyor ve içini dökmek istiyor ben sadece benimle ugrassın benimle ilgilensin demiyorum sadece dün umursanmamak üzdü,
Bugün gelip gönlümü aldı zaten :)

Tavrınız çok kırıcı,
İlaçla ilgili bazen olumsuz yorumlar okudugum için kullanmak istemiyorum dedim asla kullanmam demedim ihtiyacım ilaçsa tabiki kullanacagım.
Eşim en azından dert etme birşey olmaz dese bile benim için destektir bu,
Evet desin ayagın kayıpta düşedebilirsin olur böyle şeyler insanın başına herşey gelebilir..
Bu bile telkindir benim için evet kendimde biliyorum ama başkasının bunu onaylaması bile bi telkindir,
Başınıza gelmedigi için size saçmalık gelebilir,
Ne çektigimi ben biliyorum...

Bu sizin elinizde kendinizi telkin edeceksiniz. Benim başıma gelenlerde unutkanlık değil takıntı vesvese. Denerseniz ve kendinzi telkin etmeye devam ederseniz rahatladığınızı hissedersiniz.
Benimkide unutkanlık degil ki sadece emin olamamak..
Haklısınız,
Başına gelmeyen anlamayan bilemiyor,
İnşallah biran önce kurtulurum bu durumdan.

Bu mübarek akşam da sizi kırmak istemem,kendi kendinize telkinle aşamazsınız bunu,bazı dönemlerde azalır ama strese girdiğiniz ilk anda katlanarak büyür,tetiklenir,kronikleşir,tüm bu telkinleri isteyen kafanızdaki bu düşüncelere destek bekleyen şey siz değil -Anksiyete kafası/ hatta muhtemelen OKB,çünkü düşünce de var davranış da,kendinize eziyet etmeyin,ortalama bi psikiyatriste gidin,bi buçuk iki yıllık bi ilaç tedavisiyle konuyu kapatın,psikologa gidin demiyorum çünkü işin ehlini bulacaksınız,seanslarca para vereceksiniz,frekansınız tutacak bla bla bla,bu memlekette bu işi psikologla zor çözersiniz. Kendi kendinize halledemezsiniz ne kendinize ne de eşinize eziyet etmeyin

Oncelikle cok gecmis olsun cok zor bi durum . Bende atlattim bunu bu sekilde degil de hastalancam korkusu ve takintisi vardi . Ilacla atlattim ailemden kimse destek olmadi hatta kosstek oldular bu gunleri unutmadim .
Suan abim senin durumunda kendi canimdan biri olmasina ragmen cekilmez bi durum cunku onun bana anlatmasi yada bisey soylemem onu iknada etmiyo iyide etmiyo e ayni seyler surekli olunca zorlaniyoruz . Bu rahatsizligi olan insanin once kabul edip sonra tedaviye baslamssi lazim malesef cevreden sifa beklemeyin . Seni cok iyi anlıyorum cunku ben o durumdayken evlenmek uzereydim ve terkedildim :) ama herseyi kendi basima atlattim daha gucluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…