• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete ve eş destegi

takıntılar genellikle hayatınızdaki stresin mutsuzluğun sonucu olarak ortaya çıkarlar yada yoğun stres dönemlerinde artış gösterirler. yani takıntılarınıza yoğunlaşarak sorununuzu çözemezsiniz. kesinlikle çekilmez bir insan falan değilsiniz. sakın böyle düşünmeyin. hepimiz stresle mutsuzlukla farklı şekillerde başa çıkarız. muhtemelen sizin beyninizde sizi mutsuz eden şeyleri düşünmek yerine acaba ışığı açtım mı kapattım mı vs tarzı şeylere yoğunlaşmayı tercih ediyor. düzgün bir psikologa yada psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim. sizi dinlemeden ilaç yazıp gönderen doktorlara 2. kez gitmeyin bile. bu süreçte sakın işinizi bırakmayın. kendinizi eve kapatırsanız düşüncelerinize daha da yoğunlaşırsınız doğal olarak. düşük doz olduğu sürece kısa bir süreliğine ilaç kullanmaktan korkmayın. evet bu ilaçlar yasal uyuşturucular ama beyninizin bu düşünme mekanizmasını geçiçi yatıştırmaları tedavi sürecinize olumlu destek verir. uzman bulabildiğiniz en düzgün doktora danışın derim.
Çok teşekkür ederim,
Gerçekten nasıl bu duruma geldigimi sorsanız verecek cevabım yok,
Ama bir anda başlayıp o kadar hızla ilerlediki,
Sürekli kendime ben ne ara bu hale geldim diyip duruyorum,
İnşallah en kısa zamanda iyi bir psikyatra gidecegim umarım iyi birine denk gelirim.

Benim istahsizlik ve uykuya dalamama sorunum da vardi 3 ilac verdi doktor uyku istah ve kaygi icin 6 ay kullan dedi ama ben 1 ay kullandim sonra aniden kestim ilaclara bagimli yasayamam diye..bu arada dogrusu bu degil aniden birakilmaz ilaclar bana bisey olmadi ama sizde etkisi nasil olur bilmem en iyisi doktora danismaniz
Bendede var iştahsızlık uykuya dalamama,
Sabahta uyanamıyorum bütün gün uyuyabilirim,
İnşallah bende kurtulurum.

Normal olmamaktan kastım rahatsızlığınız ile ilgili değildi. Yanlış anlamadınız umarim. Sadece çözüm konusundaki tutumuza yönelikti. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz o halde. Dermansız dert olmasin yeter ki. İyi geceler.
Yok yanlış anlamadım,
İnşallah, Teşekkür ederim, iyi geceler :)

Çok teşekkür ederim,
Gerçekten nasıl bu duruma geldigimi sorsanız verecek cevabım yok,
Ama bir anda başlayıp o kadar hızla ilerlediki,
Sürekli kendime ben ne ara bu hale geldim diyip duruyorum,
İnşallah en kısa zamanda iyi bir psikyatra gidecegim umarım iyi birine denk gelirim.

inanın illa ki hayatınızda ters giden birşeyler vardır. herşey sizin suçunuz olamaz. geçmişinizden yada anlık çözülmesi gereken birşeyler vardır. ilaç meselesini de bu kadar stres yapmayın. naçizane tavsiyem tedavi sürecinizi de mümkün olduğunca az insana söyleyin.

Ne kadar sürede iyileştiniz,
İlaçların gerçekten etkisi oluyor mu ?
Sizin adınıza sevindim.
Umarım bende çaremi bulurum.
Oldu tabiki, terapi ve ilaç min 1 sene kullanican ilacı benim 2 sene dolsun Dr bıraktıracak. Acilen Dr git illet bu hastalık.

Malesef bu hastalığı yaşamayan bilmez. Benim erkek arkadaşım ve annem de anlattığım zaman dinliyorlardı ancak mantık çerçevesinde baktıkları için onlara her düşüncem saçma geliyordu sonrasında ben daha çok stres oluyordum ben hastalıklı düşüncelere giriyorum normal değilim diye... :KK43: Bir de malesef anksiyetenin bir özelliği de alınganlık. Ben çok hayatı kendime zindan etmiştim. :KK43:
En güzel çözüm sizi anlayacak, size yol gösterecek bir psikolog/psikoterapist desteği. İlaçtan da korkmayın.. Yıllarca kullandım Allah'a şükür %80 iyileştim diyebilirim. Kalan %20ye de normal evham diyiveriyorum artık :110:

inanın illa ki hayatınızda ters giden birşeyler vardır. herşey sizin suçunuz olamaz. geçmişinizden yada anlık çözülmesi gereken birşeyler vardır. ilaç meselesini de bu kadar stres yapmayın. naçizane tavsiyem tedavi sürecinizi de mümkün olduğunca az insana söyleyin.
Sizce sorunumu etrafa söylememelimiyim ?
Neden böyle dediniz, ben gizlemeden bahsediyorum takıntılarımdan ama :/

Malesef bu hastalığı yaşamayan bilmez. Benim erkek arkadaşım ve annem de anlattığım zaman dinliyorlardı ancak mantık çerçevesinde baktıkları için onlara her düşüncem saçma geliyordu sonrasında ben daha çok stres oluyordum ben hastalıklı düşüncelere giriyorum normal değilim diye... :KK43: Bir de malesef anksiyetenin bir özelliği de alınganlık. Ben çok hayatı kendime zindan etmiştim. :KK43:
En güzel çözüm sizi anlayacak, size yol gösterecek bir psikolog/psikoterapist desteği. İlaçtan da korkmayın.. Yıllarca kullandım Allah'a şükür %80 iyileştim diyebilirim. Kalan %20ye de normal evham diyiveriyorum artık :110:
Ben normaldede alınganım zaten,
İyice arttı demekki,
Güne uyanır uyanmaz aklıma bugün neye takılacagım geliyor şöyle bi rahat başlayabilsem keşke :/

Esinize ne siklikla anlatiyorsunuz bunlari?
Panik atak var bende. Sacma sapan bisey. Cogunlukla kontrolum altindadir ve artik pek sik yasadigim bir durum degil ama kontrolumden ciktigi da oldu ve kendimi öluyorum sanip gece yarisi esimi costurdugum oldu. :KK70:

Esimle yasadigim bu durumlari konusuyoruz anlamiyor pek ama kendince destek olup mantik yurutmeye calisiyor. Tabi oyle hergun hergun veya iki uc gunde bir donup dolasip bunlari anlatmiyorum adama zaten o kadar sik yasamiyorum.

Tamam iyi gunde kotu gunde diyoruz ama boyle bir sikintisi olan biri olarak ben bile tahammul edemeyebilirim devamli ayni sacmaliklara. Sacmalik dedim diye hastaliginizi anlamiyor degilim. Insan yasiyorken sacma gelmiyor ama mesela ölüyorum sanip ortaligi ateslemem suan dusununce komik ve sacma geliyor bana :))) Bu yuzden yasamayan hic anlamaz ve surekli boyle sacma seyleri dinlemek ciddi sinir bozar, biktirir.
Bir an once doktora gidin.
bendede panik atak anksiyete var Haziran Eylül arasında kalp sıkısmalarim çok artıyor sizinde öylemi

Ben normaldede alınganım zaten,
İyice arttı demekki,
Güne uyanır uyanmaz aklıma bugün neye takılacagım geliyor şöyle bi rahat başlayabilsem keşke:/
Başlarsınız. Yalnız değilsiniz unutmayın bir çok insan farkında bile değil anksiyetesinin veya kabul etmek istemiyorlar. Farkındalık bile önemli. Tedaviyi geciktirmeyin derim.

bendede panik atak anksiyete var Haziran Eylül arasında kalp sıkısmalarim çok artıyor sizinde öylemi

Ben de bahar aylarında olurdum. Özellikle mevsim dönümleri ruhsal olarak hassas insanları fazla etkiliyor derdi doktorum bana. Sizin de ya öyle bir durumdur ya da o mevsim geldiğinde yine bilinçaltında düşünüyorsunuzdur "yine mi sıkışacak kalbim" diye..

Başlarsınız. Yalnız değilsiniz unutmayın bir çok insan farkında bile değil anksiyetesinin veya kabul etmek istemiyorlar. Farkındalık bile önemli. Tedaviyi geciktirmeyin derim.
Belki kabul etmemek bile daha iyi böyle takıntılıyım, hastamıyım diye düşünmekten..

uyku benimde böyle bütün hayatım zora giriyor hep yorgunum

Bende hem beyinen hem fiziken yorgunum,
Bazen bütün kemiklerimin agrıdıgını hissediyorum...
Allah yardımcımız olsun.

Korku ve kaygı başladıgında bazen çarpıntım,
Mide bulantım,Terleme,titreme, aglama hissi geliyor acaba beraberinde panik atagımdamı var ?

Bende de 2 yıl önce başladı.2 ay dışarı adım atmadım.Dr.a gittim ilaç tedavisi,terapiler,hipnoz seansları hepsini denedik.Büyük ölçü de rahatladım ilaca başlayınca ama gerçekten iş insanın kendisinde bitiyor.Sakın işi bırakmayın ben o hatayı yaptım,kendinizi eve kapatmayın,kitap okuyun,hobi edinin.

Bende de 2 yıl önce başladı.2 ay dışarı adım atmadım.Dr.a gittim ilaç tedavisi,terapiler,hipnoz seansları hepsini denedik.Büyük ölçü de rahatladım ilaca başlayınca ama gerçekten iş insanın kendisinde bitiyor.Sakın işi bırakmayın ben o hatayı yaptım,kendinizi eve kapatmayın,kitap okuyun,hobi edinin.
Bende Yavaş yavaş kendi kabuguma çekildigimin farkındayım tamamen çevreden kopmamak için direniyorum,
İnanın İçimden hiç birşey gelmiyor...
Böyle yalnız bi eve kapanıp herkesten uzak yaşamak istiyorum.

Bende Yavaş yavaş kendi kabuguma çekildigimin farkındayım tamamen çevreden kopmamak için direniyorum,
İnanın İçimden hiç birşey gelmiyor...
Böyle yalnız bi eve kapanıp herkesten uzak yaşamak istiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum ama kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız.Ben bu durumu çevremden hiç saklamadım zaten kimin ne düşündüğü umrumda değil.Kapatmayın kendinizi rahat olun o kadar çok kişi de var ki bu hastalık ben anlattıkça birçok kişi de paylaşmaya başladı.İyi bir dr araştırın ve bir an önce gidin.Eşinizi de götürün bence giderken ☺

Allah yardımcınız olsun. Eşiniz çoğu erkek gibi umursamaz kusura bakmayın. Eşimde öyle

Takıntılarınıza gelince de zamanında orta halli okb geçiren biri olarak söylüyorum bunları işaret koyun mesela musluğu kapattığınıza dair diş macununu ya da başka bir şeyin yerini değiştirin.

Benim de hastalığım azaldıktan sonra ocak takıntım vardı kesin çayın altını açık bıraktım diye yerdim kendimi çözümü ocağın altını kapatıp çaydanlığın yerini değiştirip gazı kapatarak buldum ve kapı takıntım vardı kesin açık bıraktım diye yerdim kendimi paspası duvar kenarına iterek kendime mesaj verdim. Böyle böyle azalıyor korkular evet gitmiyor hep Ordalar ama rahatsız etmemeye başlıyor.

Back