Anksiyete, sersemlik hissi

heraa3520

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2021
118
65
32
Arkadaşlar merhaba
Daha önce anksiyete ve hastalık hastalığı ile ilgili yazmıştım. Şimdi anksiyete geçti sanıyorum fakat başımda bir sersemlik hissi dengesizlik var. Öğretmenim ve gündüz okuldayım özellikle sabah oluyor baş dönmesi gibi ama etraf dönmüyor yani tuhaf bir his. Başım boşluktaymış gibi. Sürekli kendime telkin veriyorum bir şeyin yok sadece anksiyete beyninin oyunu diye. Ama arada da başka hastalığım varsa diye korkuyorum ve paniğim inanılmaz artıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çevreme bir şey diyemiyorum artık çünkü geçtiğimiz bir ay boyunca herkesin yeterince burnundan getirdim. Çok yoruldum. Bu sersemlik hissini yaşayan var mı ? Mesela okuldan eve geliyorum geçiyor. Eğer bir hastalığım olsa evde de devam etmez mi ? Mesela misafirliğe gidiyorum allahım sanki kafam bir kutunun içinde. Dinliyorum karşıyı ama kendimi zorlayarak savaşarak. Sonra oradan çıkıyorum daha asansörde geçiyor o his. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum ben çok yoruldum lütfen bu konuda bir fikri olan yazabilir mi ilaç kullan demeyin nolur demeyin ben ilaç kullandım 2,5 yıl. Anksiyete beni nereden vuracağını düşünüyor. Bildiğiniz biri var sanki onunla savaşıyorum ya bıktım artık. Önce hastalığım var sandım onu atlattım sonra acaba büyü nazar mı var dedim onu da atlattım sonra evden çıkma korkusu başladı o geçti sonra mide bulantısı onu da yendim şimdi de beni bununla vurmaya çalışıyor. Bana bir akıl verin. Benim arkadaşlarım burası. Konuşabileceğim tek yer burası. Ben artık kendi çevreme eşime anneme kimseye söyleyemiyorum. Abartıyorsun diye kimse önemsemiyor artık.

Yardim aliyormusun

Öncelikle Allah yardımcın olsun tahmin edebiliyorum yakın çevren seni anlıyor gibi görünsede anlamıyor! Bence insanlardan sogmuşun kendi kabuğunda daha mutlusun ama kendince yaşam dahada içine kapatıcak seni zevk aldıgın şeyleri yapabilirsin hoş bunu derken ben yapamıyorum ama belki sen başarabilirsin

Cok gecmis olsun yaşamayana disardan söylemesi çok kolay Biz yaşayanlar biliriz ne halde olduğumuzu.bizim elimizde değilki bizde istemez miyiz duzelmeyi ama bu çevre insani daha da hasta ediyor

Çok geçmiş olsun. Kendinizi evinizden uzakta güvende hissetmiyor olabilir misiniz? bu yüzden anksiyeteniz tutuyor. Ben de bu rahatsızlığı çok ağır yasadım. Bi dönem zirveyi gördüm diyebilirim. Özellikle o sıralar market alışverişini bile yapamayacak hale gelmiştim. Hatta bir odadan diğer odaya geçmek bile korku duymama sebep oluyordu. İlaçlar sayesinde atlattım çok şükür. İlaç tedavisi düşünebilirsiniz.

Sanırım evi güvenli alanım seçtim farkında olmadan. Ben yanlış bir psikologla görüştüm yanlış yol çizdi sonuç bu haldeyim. Mesela bu güvenli alanı seçtiren de o. Ben daha önce ilaç kullandım sonra bıraktığımda neler çwktim bir Allah bir ben bilirim. Tekrar böyle bir şey yapamam diyorum tabii daha kötü olursan mecburen.

Teşekkür ederim. Ama inanın bana hasta mıyım yoksa sadece anksiyete mi başım mı dönüyor yoksa öyle mi hissediyorum bayılacak mıyım derken zevk aldığım şeylerin bile tadı tuzu kalmıyor.

Şöyle yapın bence gidin bi güzel muayene olun kimseyede bundan bahsetmeyin siz kendine yetebilecek güce sahipsiniz.inşllh herşey yolunda oldugu haberini alınca gerisi çorap söküğü gibi gelecektir emin olun hastamıyım acaba düşüncesi bile hasta ediyor insanı bunu bi netleştirelim sonrası kolay

aynı şeyi ben de yaşıyorum uzuuun senedir bi tedavi bulamadım hatta bi başlıkta ben de buraya yazdım belki yardımcı olan olur diye dert veren Allah dermanda verir.. ben kbb gittim bana dizziniess teşhisi konuldu. Araştırın sizinde öyle olabilir kesin. Etraf dönmüyor kesinlikle beynimin içi dönüyor berbat haldeyim evin içinde düşecek gibiyim sizi çokkk iyi anlıyorum nasıl kurtulucaz bilmiyorum bana migrene bağlı olabilir dendi nöroloji bölümüne gittim bi ilaç başladı bir aydır kullanıyorum faydasını görmedim kontrolüm var ondan sonra psikiyatri uzmanı ile görüşmeyi düşünüyorum.

Şimdi hastaneye gitmek de benim için bir cehennem diyeceğim. Ehh yeter diyeceksiniz. Bundan bile korkuyorum. Yalnız da gidemiyorum. İğne korkusu kan alma korkusu kıyamet kopuyor. Ama gideceğim inşallah

İşte bu teşhisleri almak beni korkutuyor. Psikolojik gibi geliyor. Bir oluyor bir olmuyor çünkü çok değişik. Sizin her an oluyor mu ?

Sizi çok iyi anlıyorum, aynı şeyleri yaşayan biri olarak. Ve kesinlikle psikolojik olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi ben de kendi konfor alanımda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ama dışarı çıktığımda o baş dönmesi diye tanımlayamayacağım sersemlik hissi hiç beklemediğim bir anda kendini gösteriyor. Kansızlıktan vs olabileceğini düşünüp tahlil de yaptırdım temiz çıktı. Doktor o sersemlik hissi için ilaç da yazdı ama kullanmadım ve farkettim ki kendime telkin verip "bak daha önce de bunu yaşadın ama sonuçta kötü bir şey yaşadın mı hayır, yine geçecek" dediğimde şikayetim yok oldu ya da azaldı. Kesinlikle kendimizi bu takıntıdan kurtarıp hayatın akışına bırakmamız gerekiyor bence. Çünkü her gün bunu kendimize hatırlattıkça, bakalım bugün de olacak mı dedikçe o da kendini tekrar ediyor

Çok haklısınız bu da anksiyetenin bir türü ve ne kadar korkarsak ne kadar üstüne düşersek çoğalıyor. Ben de sizin gibi yapmaya çalışıyorum. Öğretmenim derste bir anda geliyor geçecek diyorum. Geçiyor da ama yine de korkuyorum Allah şifamızı versin kimde varsa

Güncelleme yapmak istiyorum. Az önce burada birinden okudum kendinizi çok kastığınız için başınızın içinde titreme tarzı bir sallantı olabilir kas gevşetici içmeyi deneyin demiş. Gerçekten de içtim ve şu an inanamıyorum rabbim bu Kandil gününde yardımcım oldu. O his geçti inanamıyorum. Onu içmeden önce kötü kötü hazistalıklar düşündüğüm için midem bile bulanıyordu. Şimdi en azından psikolojik olduğunu bildiğim için bir tık rahatladım. Rabbime şükürler olsun.

Şuan ben anlattığınız durumdayım. Hangi ilaçları kullandınız terapi falan aldınız mı sadece ilac mi kullandınız?

Teşekkür ederim. Ama inanın bana hasta mıyım yoksa sadece anksiyete mi başım mı dönüyor yoksa öyle mi hissediyorum bayılacak mıyım derken zevk aldığım şeylerin bile tadı tuzu kalmıyor.
Bende aynısını yazı yorum ye ayag

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…