- 6 Ocak 2009
- 1.467
- 3
Merhaba arkadaslar,
Aylar önce acmistim bu konuyu. Annem o dönemler cok hastaydi. Simdi Allah'a sükürler olsun ki cok iyi.
Nasil üstesinden geldi diye soranlar olursa söyleyeyim.
Öncelikle iyi bir hekimle görüsmeniz gerekiyor. Annem bir cok psikologla görüstü ama en son ki psikolog kadar yardimci olan olmadi.
Ilaclarini saatinde aldi. Bu cok önemli bir nokta, ilaclarinizin saatini degistirmemeniz gerekiyor.
Uyku düzeni bozulmustu, kullandigi ilaclarla buda düzeldi. Erken yatmaya gayret gösterdi. En gec saat 22.00'da yataktaydi. Hatta daha erken yattigi günlerde cok cok daha iyiydi. Simdi bazen aksam 20.30-21.00da uyuyor.
En önemliside moral arkadaslar. Kendi kendinize moral veremiyorsaniz (hastayken bu cok zor biliyorum) ozaman sevdiklerinizle vakit gecirin. Özelliklede güler yüzlü ve neseli yakinlariniz varsa, onlarla vakit gecirmeye bakin. Annem bu konuda cok sansliydi. Arkadaslari cok destek oldular, depresyon gecirmis arkadaslari özelliklede. Ve genelde neseli insanlardir, annemin morelinin düzelmesi icin baya caba sarfettiler. Kardesim, ben ve babam annemi hic yalniz birakmadik. Hasta yakinlari mutlaka hastaya iyi davranmali. Psikoloji alt üst olmus bir hastayla yasamak cok zor, ama hasta yakinlari sunu hic bir zaman unutmamali; beyin kanamasi gecirmis bir hastanin ne kadar bakima ihtiyaci varsa, psikolojisi bozulmus bir hastaninda o kadar ilgiye ihtiyaci vardir.
Eger imkaniniz varsa tatile cikin. 2-3 hafta. Sevdiklerinizle birlitke. Bunun cok faydasi oluyor.
Birde son olarak spor yapin arkadaslar. Illa spor merkezlerinde spor yapmaniz gerekmiyor. Gündüzleri yürüyüse cikin. Annem bununda faydasini gördü. Birde yüzme havuzuna gidiyorduk haftada bir kere, ardindan saunaya. Inanilmaz rahatlatiyordu. Kesinlikle tavsiye ederim. Hamamlarda cok faydali olur.
Annemin hastaliginin ardindan tam 1 yil gecti. Bazen bas agrilari oluyor. Buda uyku dengesini bozdugu ve ilaclarini aksattigi zaman oluyor. Hekiminiz ilaclarinizi birakin demeden sakin ola birakmayin. Kendi kafaniza göre is yapmayin. Uyku ve ilac cok önemli.
Eger annemin doktoruyla görüsmek isteyenler varsa ismini ve adresini yazabilirim.
Istanbul mecidiyeköy taraflarinda.
Allah herkese acil sifalar versin, sakin ümidinizi kaybedip iyilesemeyecegim demeyin, annemin rahatsizligi cok agirdi ama artik eskisi gibi. Hatta eskisindende daha güclü bir kadin
Merhaba Sensible a.s. Bahsettiğin doktor özel sanırım, gitmek isterdim fakat çok fazla ücret alıyordur muhtemelen. Mecidiyeköy'e de çok yakınım aslında, telefonunu verebilirsen arayıp bilgi alabilirim belki. Aynı zaman da ücret konusunda senden de bilgi bekliyorum. Özelden yazamıyorum senin yazmanı rica ediyorum. Annene tekrardan büyük geçmiş olsun :1hug:
Son düzenleme: