• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'ya alışamadım ....

Farkındayım canım,o yüzden bu bakış açın çok hoşuma gitti okurken seni kendime örnek model olarak almaya karar verdim:9::9:
He hee ben de gidince yüksek lisans seçeneğini düşünüyorum ve nişanlımın seni ben okutucam merak etme diyo,ikna çabası mı bunlar yoksaa :52: :52:
Benimki de haftada bir gideriz diyo,ŞİMDİLİK:9::9::9:
İyi düşünelim iyi olsun tatlım,hakkımızda hayırlısı bakalım inşallah mutlu oluruz:18:

aslında bu kadar ortak özellikle ilk Ankaradaki kendi arkadaşımı buldum sanırım :))) hoşgeldin kaderdaş:)))

Bende Mersin'den Ankaraya gelin geldim,eşimde aslen Angaralı:52:öyle derler.belki daha önceden de cok kez gelip kaldığımdandır hemen uyum sağladım,cok yeri de biliyordum ve yasamak istediğim bir şehirdi(sanırım alısverıs merkezlerı daha cok cekti beni)

Ama tabi kendi memleketinle mukayese edince herzaman doğduğun yer ağır basar ki benimde öyle Mersine hasretim.. denizine

özellikle,insanları farklı ee tabi İç anadolu,akdeniz,marmara,ege,karadeniz farklı oluyor yasamlar.Güzelliklerini görmeye çalış mesela
diğer arkadaşların dediği gibi alışveriş merkezlerini(Alısverısın baskentı nede olsa),ben kasvetli soğuk havaları sevıyorum o yuzden

Ankara bana hitap ediyor bu yönden.Kızılcahamam,beypazarı gibi doğal güzellikte yerlerıne gidebılırsın mesela esınle haftasonları mangal süper oluyor,yasadığın yerin tadını cıkarmaya bak yoksa mutlu olamassın.Yasadığın semt bürokratların yasadığı yer ondanda bıraz soğuk gelmiş olabilir,ben eryamandayım komsumda yok genelde yaşlı kesim ama sevıyorum sakinliğini..(insanların tuhaf tuhaf baktığı semtler yok değil ama or-an ın öyle olduğunu düşünüyorum)

bende kısmet olursa Ankara Elmadağ ya gelin gideceğim Ankaraya çoooooook gidip geldim 6 7 yıl belki bi rahatsızlık dolayısıyla Elmadağ hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum gidip görmeyi çook isterim ama ailem buna asla izin vermez sanırım nişanlandımda anca gidebilcem :(((

Allahımmmm kimi bulamaz kimi bilemezzzz...:52::52::52:

öyle de herkese vatanı bi başka geliyor. bende ankarayı değişmem hiç bi yere. hep derdim ki ölsemde ankara'da ölmek isterim. ama şartlar insanı farklı kılıyor. bende yabancı bi şehire geldim alışmak zor. arkadaş da zamanla alışacak inşallah. ankara gibi bi yerden sıkılmak mümkün mü yahu?

ankara en çok özlediğim şehirdir ben küçük bir şehirde oturuyorum inaın daha zor alışması herkes tanır birbirini içlerine giremezsin insanları boşver dersin gezecek yeride yoktur zordur küçük şehirde yaşamak ankara öylemi kimseye ihtiyacın yok dışarıya çıkman yeterli nefes alırsın cıvıl cıvıldır sokaklar bir parkta otursan yeter sakin yerde vardır hareketli yerde herşey var işte ben aslen ankaralı olmasamda yıllarca ankarada yaşamış ve hala ankaraya sık sık giden biri olarak (iki gün önce geldim ) çok özlüyorum ailemi değil ankarayı özlüyorum inanın :)

ANKARA, kardeşliktir,
"Bize gidelim"dir,
"Bizde yiyelim"dir,
"Bizde kalalım"dır..
"La bende para var oğlum sen gel"dir.
Beraber dayak yiyip, kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır.
Sevgidir ANKARA...
İzmirli , İstanbullu gibi denizini boğazını değil, sebepsiz yere seversin ANKARA'yı.
Tıpkı anneni sever gibi karşılık beklemeden.
Annelerin oğullarını gönderirken "dikkatli ol... oğlum" değilde ,
"Kimseye bulaşma oğlum" dediği yerdir ANKARA.
"Yanında kız arkadaşı var boşver"dir ANKARA.
İçindeki Anadolu hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir.
İşte bu yüzdendir ki; sizin orada dost dediklerinize,
Biz ANKARA'da "GARDAŞ" deriz !!

ankara en çok özlediğim şehirdir ben küçük bir şehirde oturuyorum inaın daha zor alışması herkes tanır birbirini içlerine giremezsin insanları boşver dersin gezecek yeride yoktur zordur küçük şehirde yaşamak ankara öylemi kimseye ihtiyacın yok dışarıya çıkman yeterli nefes alırsın cıvıl cıvıldır sokaklar bir parkta otursan yeter sakin yerde vardır hareketli yerde herşey var işte ben aslen ankaralı olmasamda yıllarca ankarada yaşamış ve hala ankaraya sık sık giden biri olarak (iki gün önce geldim ) çok özlüyorum ailemi değil ankarayı özlüyorum inanın :)

ANKARA, kardeşliktir,
"Bize gidelim"dir,
"Bizde yiyelim"dir,
"Bizde kalalım"dır..
"La bende para var oğlum sen gel"dir.
Beraber dayak yiyip, kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır.
Sevgidir ANKARA...
İzmirli , İstanbullu gibi denizini boğazını değil, sebepsiz yere seversin ANKARA'yı.
Tıpkı anneni sever gibi karşılık beklemeden.
Annelerin oğullarını gönderirken "dikkatli ol... oğlum" değilde ,
"Kimseye bulaşma oğlum" dediği yerdir ANKARA.
"Yanında kız arkadaşı var boşver"dir ANKARA.
İçindeki Anadolu hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir.
İşte bu yüzdendir ki; sizin orada dost dediklerinize,
Biz ANKARA'da "GARDAŞ" deriz !!

ellerine sağlık bacım. daha ne densin angara için.denizi yok ama gölü çokkk...

öyle de herkese vatanı bi başka geliyor. bende ankarayı değişmem hiç bi yere. hep derdim ki ölsemde ankara'da ölmek isterim. ama şartlar insanı farklı kılıyor. bende yabancı bi şehire geldim alışmak zor. arkadaş da zamanla alışacak inşallah. ankara gibi bi yerden sıkılmak mümkün mü yahu?

Ben de öyleyim,Ankara da büyüdüm,iyi olan güzel temiz olan her ilişkiyi orada öğrendim.Şimdi İstanbul dayım 6 yıl oldu,sadece tarihi ve kendisi güzel olan bir şehir.İnsanlık adına hiçbirşey yok.Kızmıyorum insanlara ama,tempo hızlı ve yoğun ne olacaktı ki?Hala bayramlar da Ankara ya giderim fırsat buldukça,borç paraya bile ihtiyacım olsa onları ararım.Hamile old.bile ilk annemin arkadaşlarına söylemiştim.Oysa hiçbiri memleketlim bile değildi komşularımızın..Arkadaşın şanssızlığı oturduğu semt,orada bile zamanla oturur ilişkisi gerçi,yeter ki birlikte olduğu insanlarla mutlu olsun insan..

Aaaah ahhhhh Ankarada olmak için neler vermezdim ama eşimin görevi nedeniyle batmandayım, sen buraya gelde alışmayı bi gör, en azından konuşulanı anlıyosun sen tatlım, zamanla Ankara seni içine alıcak merak etme, bi bakmışsın tutulmuşsun şehre...

rakadaşın biraz zamana ihtiyacı var. hepimiz aynı yollardan geçtik. herşey bigünde olmuyor ki. ben 4 yıldır alışamadım ama yak uydurdum şehre. çnkü şartlara sana uymuyosa sen şartlara uyacaksın. zaman her derde deva

27 yıl ankarada yaşadım ve işlerimiz nedeniyle eşimle birlikte küçük bir şehre yerleştik. bence asıl bizler gibi büyük şehirde yaşayıp sonradan minnacık şehirlere mahkum olanlar için hayat daha zor. siz alıştıklarınızın fazlasını bulma imkanına sahipken biz gördüğümüzden geri kalıyoruz. bu arada ben de bayandan kuaför mü olur diye şoka girdim burda. hala röflemi ve kesimimi yapablecek bi kuaför bulamadığımdan ankaraya gidip yaptırıyorum.

Benim hayatımda 1 haftada okadar çok değiştiki.. :) ayın 3ünde Ankaraya yerleşiyorum:) DGS ile Ankara'ya yerleştim:)
evlencm diyordum okullu oldum :) aslında iyide oldu:) evlenmeden önce daha iyi tanıma fırsatı geçti elime:) ben seni orda bekliyor olurum artık:)

Benim hayatımda 1 haftada okadar çok değiştiki.. :) ayın 3ünde Ankaraya yerleşiyorum:) DGS ile Ankara'ya yerleştim:)
evlencm diyordum okullu oldum :) aslında iyide oldu:) evlenmeden önce daha iyi tanıma fırsatı geçti elime:) ben seni orda bekliyor olurum artık:)

Ayyy hadi gözün aydın canım yalan yok çok kıskandım vallaaa ben de işte tam bunu hayal etmiştim,senin adına çok sevindim git gez gör bakalım gelişmeleri sıcağı sıcağına aktarmanı bekleyeceğim hadi hayırlı uğurlu olsun:46::46::46:

Ahh ah.. Ben de alışamadım. Daha doğrusu öğrenciyim ve yurtta kalıyorum. Memleketimi, ailemi ve özellikle "evi"mi çok özlüyorum. Sanırım bu yüzden pek alışamıyorum :2: Ve bir de hayallerimin şehri olmadığından sanırım bu duygu...
Ama yine de seviyorum. Sevgilim için geldim ben bu şehre. Onu daha iyi tanımak için. Sevmek için. Yanında olmak için. :16: Ve birtanecik dostumu buldum burada :) Memleketimde kurduğum arkadaşlıklardansa burayı tercih ederim. Ben Ankara'da da çok samimi içten insanlar gördüm. Sıcakkanlı misafirperver. Tabi memleketimdekiler kadar değil :37: Çok soğuk uzak insanlar da. Yani şehre göre genelleme yapmak olmaz. :25:
Alışırsın zamanla. Hayatını kuracaksın sen o şehirde, çocukların olacak. Bir sürü yaşanmışlıkların olacak. Zamanla :)
Erkek-Kadın kuaför meselesini çözemedim. Her sayfayı teker teker de okumak istemedim, üşengeçlik :26: Erkek kuaförler kesinlikle bayanlardan daha güzel yapıyorlar işlerini. Tabi iyi bir kuaför bulmak ta önemli. Kızılayda var aslında ama reklam olur mu ki bilemedim :44: Bahçelide vardı benim kuaförüm ama yerlerini değiştirmişler ve yeni yerlerini bilmiyorum :( Neyse özel konular ise, ağda vs. yani, güzellik merkezlerine gitmeni öneririm. Madem bayan kuaför bulamıyorsun.
Ve bir de bol bol gezmeni. Bulunduğun şehri tanıdıkça sevme olasılığın da artar :)

mrb ben istanbulluyum ama eşimin işinden dolayı 3 senedir gezip duruyorum önce sakaryadaydım şuan boludayım inan büyük şehirden gelen için küçük şehirde olmak çok daha kötü ankarada olman senin için büyük şans daha güsel ve yaşanılır bir şehir orda seçme şansın var ankarayı çok bilmem kardeşim ve ablam ankarada okudulaR o zamn gezmişliğim vardı ama inan çoğu şehre göre çok daha güsel ve imkanları geniş en ileride çocuğun olunca anlayacaksın en azından istediğin yerde okutma imkanın olur ben oğlum için istediğim gibi bir kreş bulamadım mesela yada her şehirden gelen insan var kafana göre sana uyacak bir arkadaş bulabilirsin ama küçük şehirde insanlar belli bir kültürde ve alışkanlıkta oluyor yabancıysan adepte olmak uyum sağlamak daha zor oluyor onlarda sana daha tedirgin yaklaşıyorlar nede olsa dışarıdan gelen sensin daha neler neler anlatmakla bitmez .......
ama insanın yapısıylada alakalı kimi insan her ortama çabuk uyum sağlar adapte olur farklılıkları umursamadan çabuk arkadaş edinir kimi insanda çekingendir herkese yaklaşamaz yada belli beklentileri vardır kolay arkadaş edinemez herkesin yapısı farklı çok yadırgamamak gerekir .......

Back
X