Ankara'ya alışamadım ....

kapalı açık bilmem ama kapalı olmasam da yaşadığım semt her çeşit insandan da olsa, aynı asansörde iyi akşamlar günaydın deyince bön bön bakmadan bile direkt kendini atan insanlar var benım oturduğum sitede

komşuluk sıfır şu an karşı daire boş mu dolu mu onu bile bilmiyorum görevliyi ve yöneticiyi tanıyoruz

bu kentin havası böyle ve site hayatı insanları iyice uzaklaştırmış herkes benmerkezci önce ben ben, işi düşmese kimse kimseyle konuşmaz...

kapalı olunca daha fazla mı alıngan oluyor insan acaba diye düşündüm ankarada bazı semtler dışında çoğu yer böyle çünkü bence

nasıl ki sincanda keçiörende şortla gezemezsen çayyolunda kavaklıdere de de türbanlıya böyle oluyor yani...herkes aynı şeyi yaşıyor aslında kendinden farklı olana sen git bizden değilsin muamelesi yapıyoruz

ne kapalı ne açık kimse kimseden daha çok daha fazla birşey görmüyor aslında...biz daha çok mağduruz diyemez kimse bence...

Söylediklerinde haklısın canım bizde sitede oturuyoruz ister kapalı olsun ister açık olsun artık komşuluk sıfır bir gün bizim oturdugumuz şehirde taşımacı olarak bir siteye gelmişler güvenlige diyorlarki şu daireden şu kişilerin evleri taşınacak güvenlik diyorki böyle bir kişi yok burda neyse yönetici olaya el atıyor şu katta oturuyorlar ama evde yoklar diyor memlekette onlar o aileyi bir tek yönetici tanıyormuş çünkü gelen adamlar diyorki biz onların evini taşıyacagız onlar artık memleketlerinde oturacaklar diyor ellerinde anahtar bile varmış adamların bunlar bütün evi tıra yüklüyor gidiyor hırsızlarmış bunlar 3 gün sonra ev sahibi geliyor ki ev bomboş şok oluyorlar bu olay olayı 10 yıl falan olmuştur bizim sitede bile aynı insanlar biz yukarı katta oturuyoruz yukarıdan asansöre biniyorum ara katta durdugunda içine binen insanlara günaydın yada iyi akşamlar diyorum hiç cevap bile vermiyorlar sanki onları orada yiyecem asansörden iniyoruz beraber ben onlara blok kapısı tutuyorum geçsinler diye çünkü çogu benden büyük bi teşekkür bile etmiyorlar geçengün az kalsın birisi benim kolumu bile kıracaktı kendisi kapıdan çıktı gitti kapıyı pat diye bırakırsa üstüme halbuki arkasındayım öyle bırakmaması gerek yani şunu demek istiyorum soguk insanlar yada komşuluk ilişkileri sadece Ankara ile sınırlı degil bütün şehirlerde var.

Ankara'yı seviyorum.Başka şehirlerden dönerken Ankara'ya yaklaştıkça 06 plakayı görünce bile heyecanlanıyorum..
Herkesin kendi memleketi:)

Son düzenleme:
Ankarada doğup büyüdüm.küçük bir sahil kasabasına evlendim geldim.11 yıl oldu alıştımmı pek öyle sanmıyorum.biraz soğukkanlı bir insanım.herkes beni tanısın bilsin istemem.girdiğim her dükkan her mağazada tezgahtar satıcı yada tanıdık müşteri olsun istemem.herkes le tanıdık bildik olmak hiç alışamadığım bişey.gidecek gezecek sosyal hayat yok.AVM ,sinema, tiyatro, müze v.b seylerin hiç biri yok.anlayacağınız şehir olsunda neresi olursa olursa olsun durumundayım.ankaraya gelince...boğazım düğümleniyor.her yarıyıl tatilinde kar yağsa diye bekliyorum gitmeden.trafik derdi yok deniz kirliliği yok,hava kirliliği yok.buranın sıcağından kavrulmaktansa ankaranın soğuğunda donmayı tercih ederim.ankaranın simiti nerde var ya.simit hasreti bile çekiyoruz.

bende ankarada doğdum ankarada büyüdüm ankara en rahat şehir kim ne derse desin

offf bende özlüyorum ankarayı doğup büyüdüğüm yer soğuğunu karını ayazını bile özledim deniz olan memleketteyim deniz aşığıyım ama genede ankarayı özlüyorum yanii herkes doğup büyüdüğü yeri özler sanırım başka şehrede gitsen gene memleketini özliceksin

Ankara'yı hiç bir zaman sevemedim. Bir kere havası kasvetli. Ben doğma büyüme İstanbulluyum deniz görmeden ruhum kararıyor. Ama orda yaşamaya mecbursan kendine sevebileceğin nedenler üret yoksa hep mutsuz olursun.

Ben tam bir ANKARA asigiyim sevilmezmi ANKARAM ya cok ozledim zamaninda kiymetini bilemedim her gittigimde sokaga atiyorum kendimi :16:

Ankarada oturuyorum bende.Aslında çok severek yaşadığım biyer değil.Ama inanki kalabalık olmaması bence güzel bi yanı.Bir arkadaşım istanbuldan gelmişti otobüse biniyorduk Kızılaydan. Sırayı görünce şaşırdı insanlar sırayamı giriyor burda dedi? Medeniyet yok ozaman bizim orda dedi :) çok şaşırdı.Oyüzden bence bu yanını düşünerek enazından şükür edebilirsin.

Ankarada oturuyorum bende.Aslında çok severek yaşadığım biyer değil.Ama inanki kalabalık olmaması bence güzel bi yanı.Bir arkadaşım istanbuldan gelmişti otobüse biniyorduk Kızılaydan. Sırayı görünce şaşırdı insanlar sırayamı giriyor burda dedi? Medeniyet yok ozaman bizim orda dedi :) çok şaşırdı.Oyüzden bence bu yanını düşünerek enazından şükür edebilirsin.

ay aynısını ben de yaşadım.urfa'dan bir arkadaşım gelmişti.otobüs sırasını görünce aynı senin arkadaşının verdiği tepkiyi verdi."ben de evet burada insanlar medenidir"dedim.dememle birlikte sıra karıştı millet birbirine girdi arkadaşım güldü ben de bozuldum tabi:26:

Herkese alıştığı,bildiği yer güzel

Ben İstanbul'da büyüdüm; trafiğinden, kozmopolitliğinden, komşusuzluktan şikayet etsem de, denizi gördüm mü unutuveriyorum, Eminönü, Sirkeci,Tahtakale bayıldığım yerler, başka bir yerde yaşabilir miyim, bilmem özlerim herhalde İstanbul'u

Estagfurullah neden sorguya cekeyim, ben kim oluyorum?

Kullanıcı adınızı 06ankara06 yapacak kadar bağlanmışsınız, bunu gördüğüm icin anlamaya calısıyorum.

Bu sehir hüzün kokar sizin de acılarınız var ve bana hüznü anımsattığınız icin anlamaya calıstım.

Neyse görüyorum ki siz zaten kendinizi ötekileştirme cabasındasınız, ben ne yazsam boş.
ankaraya bağlandığım için değil çocuklarımın adıyla kendi adımla farklı nicklerle birkaç deneme yaptım hepside varmış kabul olmayınca aklıma bu geldi o yüzden keşke bağlanabilsem çünkü tayin durumumuz yok emekli olana kadar burdayız kısmetse...

hüzün kokuyor evet ve bana inanın bu kadar bahsettiğim örnek verdiğim olaylarda insanlar öyle mutlu anlarımda hüzün verdilerki alışmaya çalıştığım ankaradan nefret ettirmeye çalışıyorlardı sanki inadına...

ötekileştirme çabasında olmak kendi kendime zarar vermekten başka birşey olmazdı bunun bilincindeyim ve o yüzden sizin dediğinizin aksine ötekileştirilme çabasında olanlara karşı savunmadayım sadece... haklarım var bunu biliyor ve bunları bilerek yaşıyorum. gerektiği yerde gerekeni yaparakda hakkımı savunuyorum ben ve benim gibilerin kendi ülkelerinde ötekileştirilmelerinede asla izin vermem bulunduğum ortamlardada böyle şeylere şahit olsam asla susmam...

beni anlamaya çalışmışsınız bunun için en başta teşekkür ediyorum umarım bende kendimi ifade edebilmişimdir kısa ve net son sözüm ben ankarayı inanın çooook sevmek istiyorum başka türlü burda hiç ama hiç kimseniz olmadan yaşayabilmeniz mutlu olmanız o kadar zorki ben bunu inanın çok istiyorum umarım bunu tüm olumsuzluklara rağmen başarabilirim...

Son düzenleme:
ben de alışamadım
fanatik ankaralı arkadaşlarım var bu şehirde büyüyenler aşık şehre resmen sevmediğini söylediğinde bile sert tepkiler veriyorlar
ben yozgatlıyım
lakin karadeniz e aşığım
samsun da okudum
öyle güzeldiki ya da insan gençliğinin geçtiği yeri mi sveiyor bilmiyorum
ama özlüyorum karadenizi yeşili maviyi insanını her şeyini atakum sahilini
8 yıl oldu ankara da resmen zaman öldürüyorum sevemedim hiç sevemedim

ben de alışamadım
fanatik ankaralı arkadaşlarım var bu şehirde büyüyenler aşık şehre resmen sevmediğini söylediğinde bile sert tepkiler veriyorlar
ben yozgatlıyım
lakin karadeniz e aşığım
samsun da okudum
öyle güzeldiki ya da insan gençliğinin geçtiği yeri mi sveiyor bilmiyorum
ama özlüyorum karadenizi yeşili maviyi insanını her şeyini atakum sahilini
8 yıl oldu ankara da resmen zaman öldürüyorum sevemedim hiç sevemedim
annem samsunlu bende 2 yıl önce ordaydım atakumda kaldım 2 ay... samsun güzeldir özletir kendini anne tarafım hepsi orda çok gitmek istiyorum ama fırsat olmuyor sık sık gidemiyorum

annem samsunlu bende 2 yıl önce ordaydım atakumda kaldım 2 ay... samsun güzeldir özletir kendini anne tarafım hepsi orda çok gitmek istiyorum ama fırsat olmuyor sık sık gidemiyorum

öyle samsun u çok severim
keşke oraya atansaydım okuldan sonra da orda yaşayabilseydim
umarım bir gün geri dönüp yerleşirim

ankarada profesyonel ve bayan olan kuaför buldum sizde arıyordunuz bu yüzden sizede bilgi vermek istedim çünkü ben 4 yıldır bunun sıkıntısını çekiyordum ankarada:( yaşamkentte reina kuaför açıldı alt katında normal erkek ve bayan arkadaşların ilgilendiği alan üst katındada tesettürlü bayanlar için ayrılmış alan var. ama siz tesettürlüler için değil sadece bayan profesyonel bir kuaför arıyordunuz benimle ilgilenen bayan kesim konusunda çok profesyonel kesinlikle tavsiye ederim şık ve nezih bir yer ben marjinal bir kesim yaptırdım ve çok güzel oldu kesinlikle tavsiye ederim.

yorumları okuyamadım ama ankaraya alışamam düşüncesini garipsedim...
bende ankaraya dışardan gelmiştim ama öyle bi alıştım ki şimdi ayrılsam ankarayı özlüyorum . her yerini her semtini :)

ahh ahh yarın tam 2 ayı doldurucaz eşimle ve o ankara'da bense hala istanbul.tayin bekliyoruz ve bi türlü ses çıkmadı.çok ama çok üzgünüm.şu an ankarada ailesininin eşinin yanında olanlar inanın öyle özeniyorum ki size.en güzel günlerimiz eşimle ve biz ayrıyız.her fırsatta ankaradayım tüm izin günlerimde ama inanın dönüşleri düşündükçe gelmek bile istemiyorum artık.dönüşler tam bi facia.keşke ben de ankara'da yaşasam da alışamasam.sonuçta ben de ailemden ve arkadaşlarımdan ayrı olucam.ama en azından eşim olcak yanımda...o yüzden bence içinde bulunduğunuz durumun kıymetini bilin arkadaşlar.sizin yerinizde olmayı o kadar çok isterdim ki...

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.
bence genellemeniz yanlış 26 yıldır ankaradayim. Her çeşit insan vardır ankarada sizin anlasabileceginiz biri karsiniza henüz çıkmamış olabilir. Oturduğunuz semt nedeniylede böyle düşünmüş olabilirsiniz oran elit insanların bulunduğu bir semttir. Ben farklı semtteyim son derece memnunum. Bugün markette yaşlı bir amca elimdeki paketleri tasimama yardım etmek istedi.apartmandaki komsularim ailem gibi oldu. Sağolsunlar hiç yalnız bırakmazlar. Evlerinde yaptıkları pasta borekten gonderirler bende onlara tabi. Bizim semt daha avam ama daha samimidir:))

Back
X