Ankara'ya alışamadım ....

bizde ankarada çankayada yaşamıştık
kışın soğuk yazın kuru sıcak.
sonra izmir ve bursada yaşadık oraları daha çok sevmiştim.
ankarada çok iyi arkadaşlarım vardı ama onlar ankaralı değildi
şimdi başka bir ilde yaşıyorlar.
ama annem ankarada hiç iyi günler yaşamadı hep ağlardı

Ben iyice merak etmeye başladım :44:
Biz Ankaralılara soğuk insanlar diyorsunuz diğer şehirlerde bizden habersiz günde üç öğün öpüşüp birbirinize sarılıyor,gün boyu birbirinizin dertlerini dinleyip sırtınızı mı sıvazlıyorsunuz .
Bizden habersiz
Aşkolsun,biz böyleysek bunun sebebi sizlersiniz.

ilahi çok alemsiniz =)

ankaranın ya da ankaradaki insanların soğuk (bana göre soğuk) olma sebebi belki de her yerde bina olmasıdır. garip, olmaması gereken arazilere bile kaç katlı binalar yapılmış/yapılıyor. mesela ankaraya girişte (semt olarak bilemiycem, çankayaya eskişehir yolu üzerinden giderken, gitmeye çalışırken) yokuş aşağı bir arazi (resmen toprak), en tepede çok katlı bina, binanın altı ise boşluk, uçurum. şaştık kaldık eşimle.

her yer bina özellikle avm. ya avm yapılmış o kadar, bir de güzel bir park yap, yeşil olsun, börtü böcek, çiçek olsun, renk olsun.

yol sorduk "anlatamam şimdi, uğraşamam" dedi biri

avmye girdik, özellikle aradığım bir mağaza vardı, burada var mı diye sorucam bilgi bölümündekilere, "asansöre binin, en üst kata çıkın, inerken bakarsınız" dedi

kahve için oturduk bir yere, 1 sandalye eksik. masanın 1 tanesinde de oturanlar vardı, 1 sandalyeye çanta konmuş. alabilir miyiz dedik, "çantamı kucağımda mı tutucam" dedi valiz değil yahu, çanta, koluna asıp taşıyorsun, otururken kucağında dursun, ne olur sanki. biz alamadık, görevliye söyledik o aldı, ne gerek vardı böyle bir şeye.

gülüyoruz arkadaşımla, (öyle şuh ya da terbiyesiz ses yüksekliğinde değil) yanımızdaki masalardan tip tip bakıyorlar. en sonunda işte arka masadan bir hanım, "siz ankaralı değilsiniz dimi" dedi. değiliz dedik, "iyi diyip masamıza çekti sandalyesini, 2 kişiden 3 kişiye çıktı kahkaha sesi

bunlardan öncesinde de ankaraya ön yargım vardı gerçi, hayatımda 3 kişi kazık atmaya çalıştı bana 3ü de ankaralıydı

tüm bu karşılaştığımız insanlar ankaralı olmayabilir, hangi şehirde sadece o şehrin insanları var sanki artık. ama ankara o kadar gri o kadar soğuk bir şehir ki insanları kendine benzetiyor galiba zamanla.

ha bir de ankara havasından nefret ederim, cingırı cunguru. (bu arada en büyük ironi, eşim ankaralı )

Valla izmirde genelde bu şekildir insanlar canım
Toplu taşım araçlarında çok çabuk ahbap olunur, sohbet edilir, hatta aile dostu bile olunur

Herkes birbirine gülümser ve selam verir.
Evet bu hep söylenir ama izmirde bu olay gerçekten yaşanır her gün.

valla ben de bir kere izmire gitmiştim kendi başıma,ilk gidişimdi ,vapura bindim karşıya geçiyorum bir kadına karşıyaka iskelesi burası mı dedim bilmiyorum dedi,güneş gözlüğünü taktı,tabi ben dumur yaklaşınca gördüm zaten karşıyaka yazısını.
Sonra bir dükkanda adres sormayın diye yazı yapıştırmışlar onu görünce de şok olmuştum.
Bi de bebek arabasında bi bebek vardı onu sevmiştim de babası bebek arabasının üstünü örtüp yönünü değiştirmişti ben sevmeyeyim diye.Öyle çocuğa dokunduğumu falan da zannetmeyin.Çok gıcık olmuştum o zaman izmirlilere bi de hepsi üstüste denk gelmişti yaaaa.
Ama sonra çok gittim ve görüşüm tamamen değişti izmiri herşeyiyle doğasıyla ,şehiriyle insanıyla çok seviyorum.
Türkiyedeki en yaşanabilir şehir bence,bi iş falan bulsam kesin pılımı pırtımı toplayıp giderdim.

Yalnız konu ankara konusu madem ,istanbulu sevip de ankarayı nasıl sevmez bir insan anlamıyorum ya.Ankara insanları hele İstanbuldakilerden bin kat daha medenidir.Sanılanın aksine İstanbul Türkiyedeki en geri kalmış şehirlerden birisidir.Sadece pis bir kalabalığı var.Doğal güzelliği de var tabi de mahvetmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Son yeşil alanları da cami ve avmyle dolduruyorlar.Benim en sevmediğim şehir istanbuldur Türkiyede.Ama maalesef burada yaşıyorum.Bütün merkezleri buraya yığdılar özel sektörde başka şehirlerde iş bulmak zor.

Ankara'ya nerden gittin bilmiyorum ama Istanbul Izmir gibi sehirlerden gittiysen sevmemeni anlarim. Istanbul gibi bir sehirden sonra Ankara cekilmez bence. Ben de gittim, sirf beton. Denizi olmayan yerde yasayamayacagimi dusunuyorum.
Ayrica Istanbul'u geriye atan, bos kalabaliga sebep olan sonradan disardan gelenler malesef. Hakiki Istanbullular belli eder kendini, ya da sonradan Istanbullulasanlar, ayak uydurabilenler.
Istanbul'daki kalabalik baska yerde yok, adi cikmis bir kere, ezelden beri millet tasi topragi toplayip goc etmis bu sehre. Medeni bir sehre ayak uyduramayan bir dolu gocmen var. Ankara'ya kim niye gitsin ki, Ankara Ankaralilara kalmis ne guzel valla.

valla ankaraya aşığım arkadaş,ankaranın insanına soğuk,ankarada hiç yeşillik yok diyen insanların aklına şaşarım..tamam doğal bir yeşilliği yok neticede kışları ayaz yazları kurak bir il burası ama merkezi dışında ankaranın her yeri yemyeşildir..türkiyenin en büyük parkları bile ankaradadır..

mavi göl
eymir
gölbaşı mogan
göksu
harikalar diyarı
vs vs
sonradann şehrimize yapılan harika yeşil alanlardır..

ankaranın en kötü yanı ise tepelik bir alan olmasıdır.eskişehir yolu hizası ne kadar düz ise ankaranın diğer 3 noktası o kadar tepedir..

ha bu arada izmir ve istanbula 4 yada 5 kere gittim benim şansıma galiba hep cins ötesi tiplere geldim..

hele istanbulda gözümün önünde tinerci bi çocuk, kızın birinin cep telini elinden çekip aldı,kız dahil olmak üzere hiç kimse tepki bile vermedi.eşimle ben salak gibi yanına koştuk gidin başımdan be diye fırça bile yedik..

bu arada geçen sene eskişehire gittim tek kelime ile bayıldım.adres sorduğumuz herkes o kadar sıcaktıki anlatamam.hele bi bayan tramvayda bizim için bir durak ilerde inip yolu bile gösterdi..yaşlı bi amca çiğ börek yiyelim diye eskişehirin en meşhur börekcisine kadar bizimle yürüdü..eskişehir bayıldım sana

bizimde yöneticimiz 2 metrelik yeşil alan bölümüne çim ektirdi.akşam bende onun fotosunu çekip ekleyimde ankarada yeşil yok diyenler utansın

Evet Ankaranın en güzel yanlarından biri de Eskişehir gibi çok şirin bir kente yakınlığıdır.Hızlı trenle 1 saatte gidersin oh mis gibi.
Gerçi şimdi İstanbula da yapılacak hızlı tren.Her zaman olduğu gibi Eskişehir,Ankara ,Konya da uzun süredir olan hızlı tren imkanı İstanbula daha gelemedi ,ama olsun gelsin de.Gerçi gelse ne olacak trene binip 1 saatte eskişehire gidicen de trene kaç saatte gidicen hele bir de bu tarafta oturuyorsan Allah bilir.

Ankara güzeldir beee...ben uzun yıllar yaşadım,halen de gidip gelirim...ama dediğin gibi nerden geldin bilmem de biraz mesafelidir insanları başta,sonra alıştıkça samimiyet kurulur:)Ama şunu söylemeliyim ki kuaförleri süperdir,kadın kuaför olsa da gitmezdik bir,erkekler saç baş işini daha iyi yapıyo bence bir de kadın kaprisini anca erkek kuaför çeker emin ol:))sevgiler öptüm,taze Ankaralı:))

evet bide hızlı trenimiz var bizim hıhh hani sizin varmı

şaka bi yana hızlı tren ankaranın göbeğinde olduğu için ulaşım çok kolay ankaranın her yerinden tek otobüs ile hızlı trene ulaşılır..

3 ay önce konya mevlanaya gittik benmi cinsim insanlarmı anlamadım ama bi taksiciye mevlanaya nasıl gidilir dedik.bilmiyorum dedi mevlananın orda bi satıcıya alaaddin tepesine nasıl gideriz dedik tezgahın önüne kapama dedi..
ama genç bi çocuğa meşhur etli ekmekçiyi sorduk saolsun 10 dak yol tarif etti.

demem o ki insan her yerde insan ankaralı,konyalı,adanalı olmuş ne fayda önce insan olsun..

valla bizim yok,hatta bizim 2 yıldır trenimiz de yok en son bi de garımızı yakarak tüy dikmişlerdi.Neyse bu sene 29 ekime yetiştireceklermiş aman olsun yeter ki de ,yılbaşına yetiştirseler de olur.

yalnız taksiciye yol mu sordunuz siz

Ankara'nin en guzel yerlerini acikliyorum :

1. Tantuni 33 , bahcelide, cepada ve Tunali da subeleri var. Durum tantuni der, gerisini hikaye gecerim.

2. 100. yildaki Kunar, pidesine de kahvaltisina da hastayim.

3. Eymir, sucuk ekmek + sarap , gol manzarasi, sandalla gezme :)

Aklim fikrim yeme icmede goruyorsunuz

Ben ankaraya okumak icin geldim hemde aydindan deniz bolgesinden yani ama asik oldum ankaraya her bolumune gitmedim ama benim takildigim yetler oldukca elit ve modetn yerler cokta guzel yesillik alanlari var bence sende bir sorun var zamanla kendini alistirirsan insanlarada alisirsin gez gor ve tani her memleketin iyi kotu vatandasi var bunu illeri sabikalamakla sacmalik yaparsin benim okulum bitince aydina donmeyi dusunmuyorum bile ya ankara ya istanbul alisirsin uzulmeeee

Park caddesini unutmussun tabi daha milimini saymissin oralarda super

hödük birine denk geldim anacım.yoksa ben bilmediğim yolları hep taksiciye sorarım

Ben de 2 yıl önce evlenip Antalya'dan Ankara'ya geldim. Alışabildim mi? Hayır. Eşimi ve ailesini çok seviyorum,sanırım beni mutlu eden de bu.deniz yok,insanı soğuk,avm lerden bıktım...ben çok konuşkan,arkadaş canlısı biriyim,komşularımla samimi olmak istiyorum ama buz gibi soğuk hepsi.bayramda bile kimse kapımızı çalmadı.antalyada böyle görmedim...annem komşuya anahtarımızı emanet eder,o derece samimiyet var.
Bir de Ankara hakkında olumsuz laf et,hemen savunmaya geçerler.buradaki yorumlarda da aynı durum mevcut:)

sen ev almışsın ama komşu alamamışsın demek

bizim binaya gel anacım anahtarını bana gözün arkada kalmadan emanet edebilirsin,ha tabi bende diğer yedeğimi sana bırakırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…