merhaba benim iki tane küçük azı dişinde çürüme vardı doktor baştan dolgu dedi daha sonra biri için cumartesi kanal tedavisi uyguladı ama ben o tarafımda hiçbir şey yiyemiyorum çiğnerken çok acıyor bu normal mi bir de tedaviye başladığımdan beri o dişlere yakın ön dişlerimde çok şiddetli sızı başladı gerçekten çok rahatsız ediyor doktor tedavi ile alakası yok dedi ama daha önce hiç olmamıştı ne yapabilirim teşekkürler
merhaba,ben 24 yasındayım.geçen yıla kadar ağız sağlığımla ilgili hiç bir şikayetim yoktu.ağız hijyenime çok dikkat ediyorum düzenli fırçalıyorum,beslenmeme dikkat ediyorum lakin azı dişlerimde alt ve üst olmak üzere hepsinin orta yerlerinde çürük lekesi oluştu.diş etlerimde çok hassas artık.ve bu sabahta sağ üst 21 yas dişim patlamış.2 yıldır zorlanıyorum bunları çıkarmakta ve ağız kokum oluyor olması normalmi.rahat değilim daha önce şikayetim yoktu paniğim evlenmek üzreyim ne yapmalıyım acil yardım....
merhaba.
yaklasık 7,5 haftalık hamıleyım.hamıle oldugumu ogrenmeden once sag alt dıste kırılma olmus doktorum dolgu yapılmadan once amoklavın kullanmamı soylemıstı.
hamılelık suphe oldugum ıcın ılacı kullanmadım.
bırkac gundur dısımde agrı var.jınekologum amoklavını kullanabılırsın dedıysede ben yınede kullanmakta tedırgın oldum.
bugun ılacı kullanmaya basladım.acaba bebege bır zararı olurmu?bırde hamıleıkte dolgu yaptırmak sakıncalımıdır?
sımdıden cevabınız ıcın tesekkurler.
bir sorum olucaktı benim ön dişlerim biraz eğri uçlarnıa doğru,rahatla gülemiyorum kendime sorun etmiş haldeyim, kaplama yaptırmaya korkuyorum dişim sağlam, bu Lamiant kaplama dediğiniz yöntemle dişin % 85 i kurtarılabiliyormuşbiraz bilgi verirseniz sevinirim .Bende Ankarada Oturuyorum..[/QUOTE
Canım hatta dişlerine hiç dokunmadan düzeltme yöntemleri var ama görmeden kesin şeyler söylemem doğru olmaz evet laminate de iyi bir yöntem ,dişlerin ön yüzeyinin kaldırılıp oralara porselenin yapıştırılması kısaca, ama dediğim gibi ona bile gerek kalmayabilir en kısa zamanda muayene olmanı tavsiye ederim sevgiler...
bir sorum olucaktı benim ön dişlerim biraz eğri uçlarnıa doğru,rahatla gülemiyorum kendime sorun etmiş haldeyim, kaplama yaptırmaya korkuyorum dişim sağlam, bu Lamiant kaplama dediğiniz yöntemle dişin % 85 i kurtarılabiliyormuşbiraz bilgi verirseniz sevinirim .Bende Ankarada Oturuyorum..[/QUOTE
Canım hatta dişlerine hiç dokunmadan düzeltme yöntemleri var ama görmeden kesin şeyler söylemem doğru olmaz evet laminate de iyi bir yöntem ,dişlerin ön yüzeyinin kaldırılıp oralara porselenin yapıştırılması kısaca, ama dediğim gibi ona bile gerek kalmayabilir en kısa zamanda muayene olmanı tavsiye ederim sevgiler...
Dişlerimin şekli maalesef böyle.. çok canım sıkılıyor en uygun tedavi yöntemi ve maaliyeti hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum şimdiden teşekkürler. :çok üzgünüm:
Canım senin yaptırdığın dolgular renklenmiş olabilir,onlar değişebilir, ayrıca dişlerinin üzerinde yediğin şeyler yüzünden renklenme olmuş olabilir bu da çok kolay halledilir ama dediğim gibi görmediğim için birşey diyemiyorum bence en kısa zamanda muayene ol derim sevgiler...Mrb benim öndeki 2dişim kısa ve ayrık olduğu için dr onu uzattı. Üzerine dolguya benzer bişey yapıştırdı ve lazer ışığını duruttu. İstediğim zaman dr'a gidip çıkarttırabilirmişim. Memnundum ama artık bu öndeki 2dişim diğer dişlerime göre daha sarı duruyor. Diğer dişlerimde zaten beyaz değil ama bu 2dişim daha bi sarı ve çok kötü hissediyorum kendimi. Dişlerimi beyazlatmak için kalıcı uzun giden bir yöntem söyleyebilirmisiniz? ve ayrıca bu dişimdeki o dolguya benzer şeyi çıkarttırymmı?
Canım günde en az üç kere dişlerini fırçala ama özenli bir şekilde yeterlidir, sevgiler...benımde sorunum su sıgara ıcıyorum nasıl bı temısleme yapmam lazım sevgılım ıctıgımı bılmıyor bıraktım ıblıyor nasıl temızlık yapmam lazım yanına gıtcegım gun ıcmıyorum sıgara ama nefesımden flan anlıyomus ıctımı ole dıyor sorun oluyr ne yapmam lazım anlasılmammıs ıcın
Canım görmeden birşey söylemem doğru olmaz ama büyük ihtimal diş taşıdır bir an önce temizlik yaptırman lazım yoksa o bölgede diş eti çekilmen ve kemik kaybın olabilir, ayrıca dönem dönem ağız ortamı değişiklik gösterebilir stresli olduğun zamanlarda diş etlerin şişiyor olabilir ama dediğim gibi bi kez daha muayene olursa iyi olur, sevgiler...merhaba, düzenli olarak dişlerimi fırçalıyorum... en son temmuz ayında dişçiye gittim, film falan da çekildi sapa sağlam olduklarını söyledi dişçim. fakat son 1 aydır dişlerimi fırçalarken diş etlerim kanıyor. ayrıca sol üst arkadan ikinci dişimin dişetime birleştiği yerde pamukkaledeki travertenler gibi bişey oluştu...ayrıca oradaki dişetimde şişlik oluyor arada. kanayınca iniyor... dişetlerim ztn sürekli problemlidir, yumuşakuçlu fırça ve ii bi diş macunu kullanmazsa geriye çekliyor... acaba bu dişimde oluşun şey tartarmı? yoksa başka bişey mi????
merhabalar. derinden gelen bir ağız kokusundan şikayetçiyim. ilk başta doktor dişetlerimden olabileceğini söyledi. tedavi oldum, ilaç ve gargara kullandım. ama hala ağız kokusundan şikayetçiyim. ön üst dört dişim kaplama. ama kaplamalarda sorun olduğunu düşünmüyorum. bütün dolgularım da en fazla 2-3 senelik. çürüğüm ya da gömülü yirmi yaş dişim de yok. sabahları bu kokuya kötü bir pas tadı da ekleniyor. fırçaladıktan sonra ben hissetmiyorum ama yakınlarım hala koku olduğunu söylüyorlar. ne yaptıysam dişetimdeki kırmızımsı renkten de kurtulamadım. ne yapmam gerekir?
çok teşekkürler.
Kök diş dediğiniz diş hangisi anlayamadım , eksik dişin yerine artık dolgu yaptıramazsınız çünkü diş yok, bunun yanında implant üstü protez veya köprü protez yaptırarak o dişin boşluğunu doldurabilirsiniz, sevgiler...Benim kök dişimin yanındaki et biraz şişmiş durumda ve rahatsız ediyor sanırım kök dişim tam olarak çıkamamış etin içinden bu durumda ne yapmak gerekir acaba ?
Ayrıca sol taraftan da daha önce bi diş çektirmiştim yerine bişey yaptırmadım boş olduğu için de sol tarafımla rahat bi şekilde yemek yiyemiyor çiğneyemiyorum yerine ne yaptırmalıyım dolgu mu ?yazarsanız sevinirim teşekkürler...
Canım hiç korkma eğer görünüyorsa hemen alınır görünmüyorsa evet diş etini açıp almak gerekir ama sen bunu da hissetmezsin kendini şartlama ve kulaktan dolma şeylerle gitmemezlik yapma doktora olur mu, sevgiler....selam bende bişey sormak istiyorum yaklaşık 4 yıl önce dişimi çektirdim azı dişlerimden birini bu arada hamileydim daha öncede çektirmek istemiştim ama nedendir bilmem dişimde yeterli uyuşma olmuyor fakat hamileyken gittiğim doktor çekebileceğini söyledi ama ozmn da uyuşmadı kendide biraz panik yaptı dişimi çekti ama kökü kalmış yaklaşık 6 ay sonra çekilen dişin yerinden diş gelmeye başladı tabi bu bana çok acı veriyo dişetim çok sızlıyo ama ben çok korkuyorum bunu çekmek için damağa kesi yapmaları gerekirmi.herkez aynı şeyi söylüyoda.teşekkür ederim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?