• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinal kapaniklik yaşadınız mı?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.561
6.431
358
35
Merhaba hanımlar.
Kızım 4 yaşında. Doğduğundan beri vajinal kapalılık var. İdrar yapmada sorunu yok şükür. Enfeksiyon vs gecirmedi de şükür. Yenidoganken doktor açtı ama tekrar kapandı hametan vs sürmeme dikkat etmeme rağmen. Sonra bır doktor östrojen içeren krem verdi başka bir kaç guvendigim doktor da erken ergenliğe sebep oluyor sürme kendi haline bırak ergenlik döneminde östrojen artışıyla açılır dediler. Açılmazsa ilerde ameliyatla hallolur dediler. Şimdi yine hametanla masaj yap dedi bugün grip olduğu için goturdugum doktora sorduğumda.
Sorum şu, sizler yaşadınız mı? Çocuğunuzda değil, kendinizde olani daha ziyade soruyorum. O yüzden konum tasinmasin lütfen. Sizler ameliyat oldunuz mu? Ya da açıldı mi? Psikolojik olarak sizi nasıl etkiledi? Asıl merak ettiğim işin psikolojik kısmı. Yaşayanlar ya da çevresinde yaşayanlar varsa yardımcı olursa gelecekteki olabileceklerle ilgili çok sevinirim.
Teşekkürler

Merhaba hanımlar.
Kızım 4 yaşında. Doğduğundan beri vajinal kapalılık var. İdrar yapmada sorunu yok şükür. Enfeksiyon vs gecirmedi de şükür. Yenidoganken doktor açtı ama tekrar kapandı hametan vs sürmeme dikkat etmeme rağmen. Sonra bır doktor östrojen içeren krem verdi başka bir kaç guvendigim doktor da erken ergenliğe sebep oluyor sürme kendi haline bırak ergenlik döneminde östrojen artışıyla açılır dediler. Açılmazsa ilerde ameliyatla hallolur dediler. Şimdi yine hametanla masaj yap dedi bugün grip olduğu için goturdugum doktora sorduğumda.
Sorum şu, sizler yaşadınız mı? Çocuğunuzda değil, kendinizde olani daha ziyade soruyorum. O yüzden konum tasinmasin lütfen. Sizler ameliyat oldunuz mu? Ya da açıldı mi? Psikolojik olarak sizi nasıl etkiledi? Asıl merak ettiğim işin psikolojik kısmı. Yaşayanlar ya da çevresinde yaşayanlar varsa yardımcı olursa gelecekteki olabileceklerle ilgili çok sevinirim.
Teşekkürler
Düzenli temizlediği kremlediği halde nasıl kapanmaya devam ediyor ki.

Benim kiziminda aynı sekilde, ben akışına biraktim. Asla o bölgeyi kurcalamadim derinlemesine temizlikte yapmadim. İnternette dinledigim drlar asla actirmayin diyordu ama ben coktan 2mudahale 2 de kremle açmis bulundum ve tekrar kapandi. Bende demekki ne yaparsam kapaniyor iyisimi öylece birakayim dedim. Bakalım inşallah acilacak.

Geçmiş olsun kuzuya.. Doktorunuzun dediği gibi düzelir inşallah.

Benim bi arkadaşımın kardeşi yaşıyordu ama onda regl sıkıntıydı idrar sıkıntıydı hastaneye vs yatıyordu sürekli dudakları yapışıkmış

Benim bi arkadaşımın kardeşi yaşıyordu ama onda regl sıkıntıydı idrar sıkıntıydı hastaneye vs yatıyordu sürekli dudakları yapışıkmış
Yapma ya buna çok üzüldüm. Tekrarliyor işte birde 😔 psikolojisi nasıl acaba

Düzenli temizlediği kremlediği halde nasıl kapanmaya devam ediyor ki.
Oluyormuş işte ya. 😔 Cok derinlemesine temizleme ama kirli de asla kalmasın, krem sur kapanmasin diyorken zamanla minik minik minik kapanıyor. Birden bire değil yani. 6 aylık süre içinde mesela yavaş yavaş kapanıyor 😔

Yapma ya buna çok üzüldüm. Tekrarliyor işte birde 😔 psikolojisi nasıl acaba
Çok detaylı bilmiyorum çok mahrem olduğu için sorulmuyor ama düzenli sonda takılıyordu idrar yolları enfeksiyon oluyordu vs sürekli hastanedeydiler şimdi 16 yaşında herhalde

Oluyormuş işte ya. 😔 Cok derinlemesine temizleme ama kirli de asla kalmasın, krem sur kapanmasin diyorken zamanla minik minik minik kapanıyor. Birden bire değil yani. 6 aylık süre içinde mesela yavaş yavaş kapanıyor 😔
Ameliyat vs var imkanı vardır herhalde. Çok gecmiş olsun

Back
X