Ankara'da Di Hekimiyim

yağmur hanım, benim ön dişlerimden sağ tarafta olanın diş etine bastırdığımda çok az zaman zaman iltihap geliyor..ve diğer dişe göre de beyaz rengini kaybetti..tamamen kararmasından korkuyorum..ağrı yok sadece renk kaybı var..dişçiye gittiğimde bana bunun diş minesinin duyarlılığını yada işlevini kaybettiğinden kaynaklandığını söyledi..ne yapmam gerektiği konusunda da net bişey söyleyememekle beraber ..ben alanyada yaşıyorum...ne önerirsiniz..

Öncelikle vakit ayırıp sorularımızı yanıtladığınız için teşekkürler.Benim şöyle bir sıkıntım var.
yılbaşı sonrası arka azı dişime bir adet implant yapılacak.Fakat bu ay eşimle korunmadık.Sizce gebelik olması ihtimalinde bu operasyon sakıncalı mıdır?

Canım gece takılan koruma plakları var onlardan kullanabilirsin ama önce tabiki muayene olman gerekiyor, geçmiş olsun..

Canım renk değiştirmeye başladıysa diş enfeksiyonlu olabilir, hemen bir film alınmalı tekrar mauyene olmalısın canım, mutlaka tedavi edilmeli, geçmiş olsun...

Canım operasyon açısından bir sorun olmaz da senin çok strese girmemen gerekebilir, istersen işine garantiye al bir test yap sonra doktoruna hamile olduğunu söyle eğer hamileysen, geçmiş olsun şimdiden.

merhaba benimde diş etlerim çekiliyo vede artık kanamada başladı öncelikle neden diş eti çekilir vede kanama olur sebebini öğrenmek istiyorum sonrada çaresini şimdiden teşekkürler

aftlar için öneriniz nedir? cuma günü estetik ameliyat oldum burnumdan. bir iki gün dişlerimi fırçalayamadım ve şimdi dilimde beyaz küçük kabarıklıklar var. dilucunda ve kenarlarında.

teşekkürler

Arkadaşlar bazı sebepler yüzünden uzun süre sorulara cevap veremediğim için konu başlığım kapandı ama bundan sonra sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarım sevgiler.
merhaba. öncelikle çok çok teşekkürler bu inceliğiniz için.
benim 5,5 yaşında bir kızım var. alt orta kesici dişleri düştü ama yerine gelmekte olan dişlerinin (dişlerinin yarısı çıktı henüz.) birinde sarı bir leke var. nasıl desem? üzerine sarı birşey yapışmış gibi sanki. dişlerine çok iyi bakar. bir tane bile çürük yoktu süt dişlerinde. şeker, çikolata, kola vs alışkanlığı yoktur. biz de anlamadık. öyle kalır diye çok üzülüyor kendisi zira dişlerine gözü gibi bakıyor.
teşekkürler. kolaylıklar. a.s.

merhabalar benim sondan 3 dişim çürükten dolayı çek kanla tedavisi de yapıldı ama gene kurtarılmadı neyse şuan tek dişim yok dr implant yapmamı tavsiye etti ama ben istemiyorum hem çok korkuyorum hemde biraz maliyeti daha fazla siz ne önerirsiniz cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim

merhaba benimde diş etlerim çekiliyo vede artık kanamada başladı öncelikle neden diş eti çekilir vede kanama olur sebebini öğrenmek istiyorum sonrada çaresini şimdiden teşekkürler
Canım dişeti çekilmesinin bir çok sebebi var ama kanama da var diyorsun iyi fırçalamamandan kaynaklı olabilir,ayrıca ben hemen doktora gitmeni tavsiye ediyorum dişini sağlam şekilde kaybedebilirsin devam ederse , hemen tedavi edilmeli, geçmiş olsun.

Canım görmeden kesin birşey söylemem memkün değil muayene ettirsen iyi olur ama renklenme olabilir sanıyorum , geçmiş olsun...

Canım tabiki en iyi yöntem implant çünkü köprü protez yapılırken az da olsa yandaki destek dişlerden bir miktar aşındırma yapıyoruz, fakat tabiki yapılacak tedavi senin maddi durumuna da bakar, o yüzden en iyi kararı doktorunla beraber verirsiniz, ona bu kaygılarını anlat tedaviye başlamadan önce kafanda soru işareti kalmamalı,şimdiden geçmiş olsun...

dr. hanım dolgulu ön dişim çok ağrıyo daha bir sene olmadı yaptıralı.Dolgulu diş neden ağırır Dolguyu yapan dişçiyemi gitmeliyim.birde gebelikte arıyan dişe ne mudahalede bulunabilirler.ağrıyı dindirmek için evde yapabileceğim bişi varmı? senağlama teşk. ederim.

Canım nasıl ağrıyor , eğer durup dururken ve zonklama tarzı ağrı yapıyorsa kanal tedavisi olması gerekebilir, bence hemen muayene olmalısın, ağrı kesici almandan daha iyidir, hemen bi doktora başvur çünkü ağrı ve stres bebeğe daha çok zarar verir, geçmiş olsun...

Evet ara ara zonklama şeklinde bi ağrı.Birde eğer dişe hiç dokunmazsam çok rahatsız etmiyor ama yanlışlıkla dişim felan deyse çok acıyor. İnş kanal dolgusu değildir çok korkarım ben.çok Teşekkür ederim cavabınız için.

benim diş etlerim çok kanıyor diye diş doktoru beni diş eti uzmanına gönderdi oda benden tedavi için 400 ytl istedi şuan çok üzgünüm napcam bilmiyom benimde durumum yok o parayı vericek galiba kanamaya dewam senağlama cnm senin bir önerin varmı bana

Şimdi ben iki ihtimal veriyorum birisi malesef kanal tedavisi, diğeri de oklüzal travma dediğimiz durum, dolgunun hafif yüksek olmasından kaynaklı oluşuyor, bu durumda diş hafif oklüzyondan çıkartılır yani törpülenmesi gibi düşün, o yüzden bence hemen bi muayene ol derim , korkacak birşey yok inan asıl gitmezsen apse olabilir yani dudağın şişebilir, bekleme derim, sevgiler...

merhaba ben normal çıkmış olan 20'lik dişimi çektirdim bugün. ağrım, sızım yok henüz. ancak sürekli tükürme ihtiyacı hissediyorum fazla emmeden, yemek yemekten çekiniyorum böyle ağzımı suyla çalkalasam pıhtılaşmaya zararı olur mu acaba?

Doktorunun sana bunları söylemesi lazım, canım tükürmek pıhtıya zarar verir o yüzden tükrüğünü yutmalısın, ayrıca çekimden
sonra ne kadar geçti bilmiyorum ama çekim yerinin karşı tarafıyla rahaça yemek yiyebilirsin sadece taneli çekim bölgesine kaçacak şeyler yeme istersen ağzını da çalkalayabilirsin çok soğuk ve çok sıcak su zarar verebilir, geçmiş olsun, sevgiler...

merhabalar, benim kızım 9 yaşında ve uyku esnasında devamlı dişlerini gıcırdatıyor. diş gıcırtmanın çok değişik sebepleri var. ama benim eşimdede aynı durum olduğu için ben birazda ırsi olduğunu düşünmeye başladım. ama gıcırdatma esnasında dişlerini öyle bi kenetliyorki açmanın imkanı yok ve bununda dişlere zarar vereceğini düşünüyorum. bunun için ne yapabilirz?? :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…