Ankara'da Di Hekimiyim

mrhb. arkadaşlar,benimde dişlerim çok çürüyorlar:1shok:,özelikle emzirdiği dönemde nekadar süt,peynir yese de,fırçalasa da yine de çürüyorlarsenağlama, diş dr dan korkarım o makine sesi benim tansionum düşürüyor resmen,ama tedavi olması şart,dr seçimi çok önemli eskiden benim gitti dr canımı yakıyordu anestezi verir vermez makine çalıştırıyordu,alıyordum:1no2: ondan çıkarken hiç birşey yemıyordum,sonra dr değiştirdim ve çok şükür kız anlaişli anlata anlata işinı yapıyor,eski dr ön dişlerimi rezil etti gülümsıyemıyordum:a015:,bu kıza gittim düzelti,canım benim,:teselli:bir yıldan fazla geçti bu hafta yine ona gidecem irmilik dişi hafif karamış onu baktıracam,o kadar da korkmıyorum artık

Son düzenleme:
canım bi soru ben sorabilirmiyim bende asırı dercede dis eti cekilmesi var bir disciye gittigimde ameliyat dedi saglam yerden kesip oraya dikecez fala dedi korkudan gitmiyorum dislerim düsürse diyede üzülüyorum

Merhaba benimde bir sorum var. İki ön dişimin arasında iç taraftan kabarcık gibi bişey çıktı bişeyi ısırırken çok acıyor.mesela elmayı öndişlerimle ısıramıyorum.bu ne olabilir.bikaç gün oldu çıkalı.gebelikte var .Ne yapabilirim.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

Slm dişetlerim kanıyor ve bastırınca acıyor dişlerimi düzenli fırçalarım vitamin kullanmammıgerek ne den oluyor yardımcı olurmusunuz

Merhaba.Emzirme döneminde kanal tedavisi yaptırılablirmi?Dişe konulan ilaç süte geçermi?

canım bi soru ben sorabilirmiyim bende asırı dercede dis eti cekilmesi var bir disciye gittigimde ameliyat dedi saglam yerden kesip oraya dikecez fala dedi korkudan gitmiyorum dislerim düsürse diyede üzülüyorum

Bence hemen git korkacak hiçbirşey yok çünkü sen hiçbirşey hissetmiceksin, dişlerini kaybetmen daha büyük acı verir bunu da unutma, sevgiler...

Slm dişetlerim kanıyor ve bastırınca acıyor dişlerimi düzenli fırçalarım vitamin kullanmammıgerek ne den oluyor yardımcı olurmusunuz

Diş eti iltihabının yani gingivitisin bir çok sebebi var, ama en önemlisi ağız hijyeni, eğer çok iyi temizlediğinize eminsseniz, vitaminle alakalı veya strese dayalı olabilir, diş ipi de kullanmanızı tavsiye ederim ve dişlerinizi düzgün şekilde temizlemenizi, sevgiler...

Merhaba.Emzirme döneminde kanal tedavisi yaptırılablirmi?Dişe konulan ilaç süte geçermi?

Tabiki yaptırılır, zaten ağrılı bi dişle gezmen daha kötü etklier bence sütünü, bir an önce tedavi için doktora git derim, sevgiler...

mrb doktor hanım ben yaklsık 1 ay once 20 dısım nedenıyle dışcıye gıttım
cene kıtlenmesı yasadım dısımın 4 de 3'ü çıkmıs antıbıyotık kullandım
ancak suan hamıleyım doktora gıttıgımde bılmıyordum acaba bı sorun olurmu
zaten antıbıyotıgın hepsını bıtırmedım 2 gunde 4 tane ıctım dısım gecınce bıraktım
ayrıca doktor dısımın cekılmesı gerektıgını soyledı
hamılelıgımde bı sorun yaratırmı
tesekkurler....

merhaba doktor hanım;
ben dişlerimi fırçalarken kanıyor doktora gittim diş taşları temizlendi,düzenli fırçalamaya da devam ediyorum ama kanama devam ediyor ayrıca dişlerim de soğuga ve sıcağa karşı çok hassasiyet var .
acaba diş eti kanamasının ilaçla tedavisi oluyor mu?
ayrıca 2 tane eksik azı dişim var bu dişleri nasıl yaptırırım hangi yöntemle tamamlayabilirim acaba
teşekkürler....

Merhaba doktor hanım,benim sorunum bir kaç tane dişimin sızlaması.özellikle soğuk hava ve soğuk su değdiğinde çok sızlıyor dişlerim.dolgulu olanlarda var ama dolgusuzlarda sızlıyor.dişlerimi hergün fırçalarım bir kere de olsa.teşekkürler.

Bugün kanal tedavisine başladım,yazdığınız gibi hiç acı hissetmedim.Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Benim de bir sorum olacak size. Ben 2 ay önce köprü yaptırmıştım. Ama maalesef çok ağrı çektim 2 aydır. Önce yapan dr biraz üstünden aldı ağrı azaldı ama geçmedi. Şimdi bir tanesinin sinirini aldı baınarağmen 2 gündür ağrım devam ediyo. Alışma devresi mi yoksa nedir? Ağrıyla yaşanmıyor...Sinirin alınmasına rağmen neden ağrı duyuyorum. Teşekkürler...

merhabaa:)
dişime dolgu yapıldı ama dünden beri devam eden bir ağrı ve şişlik var çenemde dolgu yapılan bölgede.Daha önce 20lik dişimi çektirmiştim (dolgu yapılan dişimin yanında)ve bayağ sorunlu bir operasyondu, iltihaplanmıştı 3 ay antibiyotik tedavisi ve 1 ayda pansuman yapılmıştı hala tam iyileştiğini söyleyemem o bölge şiş ve zaman zaman ağrı yapıyor.Acaba dolgu yaptırdığımda bu kalan iltihaptan dolayımı şu anda şişlik ve ağrım?Dolgu yapılmadan yada dişe herhangi bir müdahaledede bulunmadan önce röntgen çekilmesi gerekmiyordu(bende çekilmedi)

Tekrar Merhaba,dün kanal tedavisine başladım siniri aldılar,geçici dolgu yaptılar,1 hafta sonra tekrar çağırdılar.Doktor dişin şu an yara olduğu için sızlama yapabilir ama çok olmaz ağrısı olursa gel dedi.Bugün önceki ağrısından bile daha çok ağrıyor,kulağım oyuluyor sanki( Hafta sonu olduğu için kapalı gidemiyorum emzirdiğim için sadece parol kullanıyorum oda fayda etmiyor.Ne yapmamı önerirsiniz?Sinir alınmış olmasına rağmen neden ağrıyor acaba?Başarısız bir operasyonmu oldukı(

duyarlılığınız için çok teşekür ediyoruz...diş hekimlerininde olması çok güzel bişey ya..benimde sorum diş etlerimde çekilme var..üst dişlerde ve önkısımdaki dişlerde var.özellikle köpek dişlerinin olduğu yerde diş kökü çok gözüküyor...bunun tedavisi yokmu?bide kaşınıyor sürekli.şimdiden teşekür ediyorum...

mrh şimdiden tşklr ediyorum size bizlere yaedımcı oldugunuz için benim annemin dişlerinde cizilme var ne yapabiliriz tşklr

Canım kullandığın antibiyotiğe bakar mısın eğer penisilin türevi birşeyse sorun olmaz ama farklı bişeyse benim bişey demem doğru olmaz,doktoruna danış derim, ayrıca dişinle ilgili bir sorun yoksa ağrı,sızı gibi ben doğum sonrasına bırak derim, ama enfeksiyon ve ağrı durumu varsa bu stres daha kötü o zaman çektirmelisin, geçmiş olsun tekrar.

Canım eğer dişlerini düzenli ve doğru fırçalıyorsan kanamaması lazım , ama biraz da zaman ver, diş eti kanamasının sebebine bakmak lazım yani muayene etmeden bişey diyemem, ayrıca eksik dişlerinin yerine implant veya sabit köprü protazi yaptırabilirsin, hassas dişlerin içinde özel diş macunu almanı tavsiye ederim geçmiş olsun, sevgiler...

Canım bence tekrar bir muayene ol yeniden çürük oluşmuş olabilir, ayrıca asite bağlı dişlerinde erozyon yani aşınmalar olmuş olabilir,görmeden bişey söyleyemiyorum, sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…