merve sana ne oldu 6 ay önce bu kadar heyecanlı değildin geleceğimizle ilgili hatta bu senmisin diyorum,fakirlikmi arttı yoksa fakir insan sayısımı bilmiyorum,ama pahalılık karsısında halkın alım gücü çok az,20 lirayla pazar yapan bir sürü kadın var,işsizlik var merve,ünüverisite mezunu dahi olsan düzgün iş bulmak zor,herkes kpss ye kasıyor ne olucak bu gençlerin hali söylermisin
tabii canım,sen eğer iş arasaydın işsizlik olmadığını söyleyemezdin merve tok açın haliden anlamaz,senin tuzun kuru,işin felsefesindesin,insanlarla alt kesimle sohbet et dertlerini dinle bir sana tavsiyem,Heyecanlı degilim ki. Türkiye iyi yerlere gelirse bile bunun asıl keyfini sonraki nesil sürer. Kendim için istiyorsam namertim
Şimdi bana döndü falan diyorlar da, aslında olay şu; AKP'yi eleştiriyordum önceden, ama hınca hınç degildi tabi... Hakkını veriyordum olayları gördügüm kadarıyla. Ama o gün bile CHP'yi hiç sevmiyordum, ki onu da yazmışımdır. Sonra Arap parlaarını ögrendim bakışım baya degişti. Çünkü baya bi duruma ikna oldum açıkçası.
Ya kpss dersen, o da hükümetin sevmedigim bir şeysi. Herkesi üniversite mezunu yapmaya kalkamsalar çok güzel olacak. Birazcık fazladan ittirme kaktırma yapıyorlar şehirleşme için. Azıcık sakin olsalar daha iyi olacak.
Bir de başıma eger bir şey gelmicekse işsizlige pek inanmadıgımı söylicem.
ve zenginin daha zengin olduğu fakirin daha fakir olduğu bir dünya olursa bu dünya çocuklar için canlılar için iyi bir dünya olmaz,sence dünya nasıl bir yer olmalı adilmi?Heyecanlı degilim ki. Türkiye iyi yerlere gelirse bile bunun asıl keyfini sonraki nesil sürer. Kendim için istiyorsam namertim
Şimdi bana döndü falan diyorlar da, aslında olay şu; AKP'yi eleştiriyordum önceden, ama hınca hınç degildi tabi... Hakkını veriyordum olayları gördügüm kadarıyla. Ama o gün bile CHP'yi hiç sevmiyordum, ki onu da yazmışımdır. Sonra Arap parlaarını ögrendim bakışım baya degişti. Çünkü baya bi duruma ikna oldum açıkçası.
Ya kpss dersen, o da hükümetin sevmedigim bir şeysi. Herkesi üniversite mezunu yapmaya kalkamsalar çok güzel olacak. Birazcık fazladan ittirme kaktırma yapıyorlar şehirleşme için. Azıcık sakin olsalar daha iyi olacak.
-di li geçmiş Zaman'la konuşmaman değilde, ondan ders almaman mesele aslında. Bu hükümete güvenmemi sağlayacak bir tane icraat gösterir misin bana ?-dı, -di diyecek halim yok elbette, gelecekten bahsediyorum. ABD'yi bugünlerine getiren nirvanaya ulaşmış halkı degildir. Sermaye sahiplerinin kişisel hırslarıdır. Bu sayede zenginleştiler ve bu sayee de ülkelerinde refah arttı ve bu sayede ülkelerindeki insanlar şu anda daha fazla imkana sahipler. Özellikle 100 küsür yıl önceki borsa patlamalarından ve bazı tekelleşemelerden sonra bir anda coştu ABD, halkının über zekalı olmasıyla ilgisi yok. Çünkü zenginlik topluca kazanılmaz, birileri kazanır digerlerine de yansır. Şirketlerde bile böyledir. Şirket sahipleri zenglinleştikçe, şirket binaları da güzelleşir, ofisleri de... çalışanlarına daha fazla para öder. (ha genelde ceo lara gider o para ama o başka mesele). İnsanların borç batagından bahsedeceksek o her ülkede var.
Egitim sistemini ben de eleştiriyorum.
İnsanların ölmesi konusunda ise eli kirli olmayan kimse yok. Tüm devletler dahil buna. Herkes ortadogudaki gaz ve petrolden pay alma sevdasında, tüm tiyatro bu yüzden. Bizim sınırımız oldugu için biz daha fazla etkileniyoruz, meselee budur. Bir bildigi vardır demiyorum yani. Ama olaylar bizim sınırlarımızda gerçekleşiyor.
Mesele polyannacılık degil, mesele sonunda aktif olan bir hükümet olması. Benim de begenmedigim çok şey var, mesela saçma sapan bazı insanları önemli kurumlara getirmeleri gibi, eegitim sistemini bi türlü oturtamamaları gibi... ama begendiklerimi de yazıyorum işte. AKP'den önce bunlardan hiçbirisi yoktu. Yigidi öldür sen yine de ama hakkını da yeme. Her ülkede bir sürü sorunlar var, dogal olarka burada da var. Ama ekonomik büyümenin halka henüz yansımamaış olmasını da dert etme. Halka yansımasın da zaten bi zahmet... Önce bi şirketler zenginlleşsin, önce bi şunların prestji artsın, zmaanla halka da yansır. Eger şirketler zenginleşmezse halka yansıyacak zaten hiçbir şey olmaz.
işsizlik yok canım ekmek bulamıyorlars pasta yesinlerHeyecanlı degilim ki. Türkiye iyi yerlere gelirse bile bunun asıl keyfini sonraki nesil sürer. Kendim için istiyorsam namertim
merve millet çok çocuk yapsın çok fakir halk olsunki iş beğenemesin her işi az paraya yapmaya mecbur kalsın,ucuz iş gücünü bulan zenginler uzaz paraya çok iş yaptırsın,sonuç,zenginin zenginleştiği fakirin köleleştiği muhteşem dünyaHeyecanlı degilim ki. Türkiye iyi yerlere gelirse bile bunun asıl keyfini sonraki nesil sürer. Kendim için istiyorsam namertim
Ya tabi büyüyor. Aslında esas mesele Atatürk'Ün erken ölmesiydi. Bi 20 yıl yaşasaydı bugün bu solcu kafasının yerinde yeller esiyor olacaktı belki de. Çünkü İzmir iktisat kongresinde Atatürk sagcı ekonomiye geçişi savunuyordu. Kendisi ülkeyi yarı sosyalizmle yönetti ama onun da nedeni Osmanlıydı zaten. Osmanlı zamanında Türkler sadece askerlik yapabildigi için ne ticaret ne de başka bir şey yapamazdılar. Bu yüzden zenginler hme Ermeni ve Rumlardandı... Cumhuriyet devrimi yapılınca ülkede zengin Türk olmadıgı için (Atatürk yerli sermayenin burjuvalaşmasını istiyordu çünkü) yarı sosyalist yönetildik, ama Atatürk sagcı ekonomiye geçişi istiyordu. Maelsef erken öldü ve yerine gelen İnönü sayesinde sosyalist kafa devam etti. Bugünkü solcuların ve CHP'nin zihniyeti işte bu yüzden var, İnönü sosyalist takıldı çünkü.
Şimdi ise eknomi büyüyor. Sag ekonomiye geçildi çünkü. Hatta rte şu sosyla demokrat tavırlarından bir süre vazgeçse de şirkeetleri ve holdinglerin önünü alabildigine açsa daha iyi olacak ama neyse bu da iyidir.
tabii canım,sen eğer iş arasaydın işsizlik olmadığını söyleyemezdin merve tok açın haliden anlamaz,senin tuzun kuru,işin felsefesindesin,insanlarla alt kesimle sohbet et dertlerini dinle bir sana tavsiyem,
-di li geçmiş Zaman'la konuşmaman değilde, ondan ders almaman mesele aslında. Bu hükümete güvenmemi sağlayacak bir tane icraat gösterir misin bana ?
Ben bugün içinde bulunduğumuz batağı 13 yıldır izlenen yanlış politikalara bağlarken sen ABD olmamız için feda ettiklerimiz olarak bakıyorsun duruma.
10 yıl sonra ülkede can güvenliğin yokken o bel bağladığın hükümet seni kurtarmayacak.Ülkede hergün artan işsizlik ve borçlanma suç artışını getirecek beraberinde.
Açılım sayesinde Kürt halkının Hamas ı haline getirilen PKK durmayacak. Suriyelilerle ülkeye giren teröristler durmayacak. Bu ülkede ekmek bulamayan Suriyeli halk suç işlemeye, çalmaya başlayacak.
Ülkede sözde üniversite eğitimi veren yüzlerce kurumdan çıkan milyonlarca işsiz olacak.
Birde PKK ve Gülen tarafından bile kandırıldığını iddia eden bir hükümetin Ortadoğu ya gözdikmesi, pay almaya falan çalışması komik duruyor burdan bakınca. Yolda belde birileri kandırır, elindeki petrolü alıverirler elinden:)))
Su ekonominin nasıl buyudugunu bana somut orneklerle biraz anlatır mısın lutfen? Cidden bilmedigimden soruyorum..Bu buyumeyi anlatırken, biraz da halka yansımasından bahsedersen sevinirim..
Sosyalizm hakkında da bir kac kelam edecektim ama, inonunun sosyalist kafada oldugunu iddia ettigini gorunce vazgectim.. Senin de o konuda aydınlanmaya ihtiyacın var zira..
GSYH'nin 4 kat artması mesela... 200 den 800 milyara çıkması. Gerçi buna çok da inanma, o aslında 500 falandır. Neyse
Şirketlerin patent kazanımlarının epey artmış olması (ekonomi ile alakalıdır).
Şirketlerin yurtdışına daha fazlaca gidebiliyor olması (ekonomi)... vs.
Halka yansıması derken? Eger bunu halkın cebiene giren olarak soruyorsan, o gereksiz bi konuşma. Eskiden memur şu kadar ekmek alırdı maaşıyla falan... bunlar gereksiz muhabbetler. ABD'de halkın hepsinin cebine çok mu para giriyor sanki? Tabi ki hayır. Esas mesele hizmet, düzgün şehirler, lüks yapılar... vs dir. Halka yansıması böyle olur daha çok.
Hükümetin kandırılması siyasi manevra mı?Herkesin kendine göre derdi var, dertsiz insan yok. Bazıları cidden kötüdür ama bazıları da memnuniyetsizdir. Daha geçende bir başlkıta 10bin tl ile acılar içinde yaşayan, nebilim şu acımasız dünyada var olma çabası içinde olanları da gördüm. 10bin tl alan insan eger isterse zengin olur, net. Risk ali yatırım yap, çalış kazan... Yani... Ama risk almazlar, günü birlik yaşarlar sonra da yaa ekonomi çok kötü *_*
Bir defa 10bin tl alıyorsan ve zengin olmak ya da ev sahibi olmak istiyorsan, Nişantaşı'na gidip moda evlerinde gezmeyeceksin, oralar seni aşar. Ama bazıları oradan da çıkmaz (sözüm meclisten dışarı). Beymen'e gidip bi terlige 700-800tl veremezsin, bi ayakkabıya 3-5 bin veremzsin. Aylık 50-60bin geliri olsa neyse diyecem, tamam git al.
Hani dedigim gibi bazılarının aldıgı para gerçekten azdır ama bazıları ise cılkını çıkarmış durumda. Sonuçta insanların aldıgı para arttıkça standartları da artıyor. Yani 10bin degil 20bin alsa da fark etemyecekti onlar için. Onun yerine standartlarını arttıracaklardı. Çocugu devlet okulu degil de özele gönderecekti, biraz daha kazansa daha pahalı özel okula göndrecekti. Normalde 1tl lik giyecekse, 5 tli lik alacak, daha da kazanınca 10 tl lik... 1tlik araba, 5tl lik araba, 10tl lik araba...vs. vs.
Ya standartlarını yüksek tutar öyle yaşarsın, ve çocuguna hiçbir şey bırakamazsın. Ya da standartlarını kısarsın ve çocuguna bir şeyler bırakmak için ugraşırsın. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz yani, kefaretini ödersin. Ama bazılaarına ne kadar verirsen ver töbe doymazlar, daha hala ülkede kıtlık var masalları falan.
Ve bunlar çok fazla sayıdalar, az falan degiller. Gerçekten durumu kötü olanalr var, ama onlar hep olacaklar zaten. Her ülkede varlar zaten. Hep varlardı. Yeni bir şey degil yani.
Ders almak? Belki de AKP gelmeden önceki döenmden ders alıyorumdur ben de? Yani.... olamaz mı?
13 yıldır izlenen yanlış politika nedir ya? Ya da ondan öncekiler çok mu dogruydu? Yani inanılmaz güzel bir ülkeyken AKP mi batırdı her şeyi? İşsizlik her zaman vardı ve hala daha aynı seviyede hemen hemen, pek bir degişiklik yok. Hatta kadın meselesini katarsak azaldı bile diyebiliriz. Çok taraflı bakıyorsun olaya.
Açılıma ben hiçbir zaman destek vermedim.
Hükümetin kandırılması falan da siyasi manevra sadece. Laf. Bu konuda daha önce de yazdım, bunu yapmayan siyasetçi yok pek. Siyasetin temeli bu zaten.
Sonunda ortadogudan karlı mı çıkarız zararlı mı... onu da artık zaman gösterecek. Ama köşesine sinip de oturan bir hükümet olsun istemiyorum ben kendi adıma.
hükümetmı kandırılmış kim kandırmışHükümetin kandırılması siyasi manevra mı?
Ne demek istediğini anlamadım.
Bu adamlar çözüm sürecinde ülkeyi bile isteye başıboş bırakıp ülkenin terörist yuvası olacağını biliyorlardı ve şimdi kandırıldık mı diyorlar?
Ve bu konu senin için hiç önemli değil mi?
Neden?
Birgün senin yanında bir bomba patlayacağından hiç endişe duymuyormusun?
Sanırım bu hükümet Zaman'ında sende cebini dolduranlardansın ve başka da birşeyi umursamıyorsun.Taraflı bakan ben değilim , sensin bence.
Benim 2 çocuğum var , ve önceliğim tabii ki onların geleceği. Bu ülkede çocuklarımın can güvenliğinden endişe ediyor, iyi bir eğitim alabilmeleri için devlete güvenemeyip kaba tabirle bir taraflarımı yırtıyorsam yapılan avm ve gökdelenlerle ilgilenmemem , olası bir savaş durumunda kardeşimin savaşa gidebilme olasılığına karşılık yerin dibine batsın Ortadoğu nun petrolü demem çok normal.
Bu arada 10.000 lira maaşla ancak kaliteli yaşarsın bu ülkede, zengin falan sayılmazsın.
Bi konuda @dansmarue ile konusurken 10 binliradan bahsetmisti. Orada takılı kaldi. Kim acilarin çocuğunu oynamış o da muammaHükümetin kandırılması siyasi manevra mı?
Ne demek istediğini anlamadım.
Bu adamlar çözüm sürecinde ülkeyi bile isteye başıboş bırakıp ülkenin terörist yuvası olacağını biliyorlardı ve şimdi kandırıldık mı diyorlar?
Ve bu konu senin için hiç önemli değil mi?
Neden?
Birgün senin yanında bir bomba patlayacağından hiç endişe duymuyormusun?
Sanırım bu hükümet Zaman'ında sende cebini dolduranlardansın ve başka da birşeyi umursamıyorsun.Taraflı bakan ben değilim , sensin bence.
Benim 2 çocuğum var , ve önceliğim tabii ki onların geleceği. Bu ülkede çocuklarımın can güvenliğinden endişe ediyor, iyi bir eğitim alabilmeleri için devlete güvenemeyip kaba tabirle bir taraflarımı yırtıyorsam yapılan avm ve gökdelenlerle ilgilenmemem , olası bir savaş durumunda kardeşimin savaşa gidebilme olasılığına karşılık yerin dibine batsın Ortadoğu nun petrolü demem çok normal.
Bu arada 10.000 lira maaşla ancak kaliteli yaşarsın bu ülkede, zengin falan sayılmazsın.
10.000 TL evlenme yardımı konusuyduBi konuda @dansmarue ile konusurken 10 binliradan bahsetmisti. Orada takılı kaldi. Kim acilarin çocuğunu oynamış o da muamma
Iki cocugum var kalem kalem yazsam giderleri aslinda ucu ucuna her ay yettigi görülür.
Bu ulkede insanin kaliteli yasamaya çalışması bile lüks sayılıyor.
Evet oydu sanirim. Hee bizim aylik gelir de 10 bin degil zaten. Ama cocuk olup biraz da yedigine ictigine dikkat etmeye calisirsan cocugun okul mama bez masraflari faturalar falan elde avucta bir sey kalmiyor. Sonra ama cok harciyorsunuz . Gidip beymene terlige 700 lira bayilmiyorum ama ogluma 3 liralik dandik ıslak mendili degil de unibayb aliyorum. Bebegimin sağlığını düşündüğüm için yaptığım harcama luks mu olacak ? Yoksa zaten normal olmasi gereken bu mu?10.000 TL evlenme yardımı konusuydu
Birde çocuklar büyüsün eğitim derdine düş, o Zaman yetmiyor bile.Evet oydu sanirim. Hee bizim aylik gelir de 10 bin degil zaten. Ama cocuk olup biraz da yedigine ictigine dikkat etmeye calisirsan cocugun okul mama bez masraflari faturalar falan elde avucta bir sey kalmiyor. Sonra ama cok harciyorsunuz . Gidip beymene terlige 700 lira bayilmiyorum ama ogluma 3 liralik dandik ıslak mendili degil de unibayb aliyorum. Bebegimin sağlığını düşündüğüm için yaptığım harcama luks mu olacak ? Yoksa zaten normal olmasi gereken bu mu?
kuru baklıyatları falan türk malı alıyorum her ne hikmetse türk malı olunca daha pahalı,2 kat para veriyoruz,3000 lik telefon 700 liralık telefon alıcak kadar savurgan değiliz yani kazancına göre harcama yapmak zorundasın yoksa açık verirsin,ama gerçekten pahalılık insanların kazancına göre çok fazlaBi konuda @dansmarue ile konusurken 10 binliradan bahsetmisti. Orada takılı kaldi. Kim acilarin çocuğunu oynamış o da muamma
Iki cocugum var kalem kalem yazsam giderleri aslinda ucu ucuna her ay yettigi görülür.
Bu ulkede insanin kaliteli yasamaya çalışması bile lüks sayılıyor.
Ben Karataya gore beslenmeye çalışıyorum. Yarim litre soguk sıkım zeytinyaginin kilosu 30 lira.kuru baklıyatları falan türk malı alıyorum her ne hikmetse türk malı olunca daha pahalı,2 kat para veriyoruz,3000 lik telefon 700 liralık telefon alıcak kadar savurgan değiliz yani kazancına göre harcama yapmak zorundasın yoksa açık verirsin,ama gerçekten pahalılık insanların kazancına göre çok fazla
pazarda tanesi 1 liraya kıyafetler var çocuklar içinde ya boyaları cilde zarar verirse,biraz daha iyisini almak gerekiyor yine türk malı olan kıyafetler çin vs almıyorum,vicco ayakkabılar var mesela çocuklar için 60 lira onlardan alırım çocuğuma sağlıklı beslenmeden taviz veremem çünki sağlık önemli kansorejen çok yaygın kendimizi ve ailemizi korumak zorundayız,Ben Karataya gore beslenmeye çalışıyorum. Yarim litre soguk sıkım zeytinyaginin kilosu 30 lira.
Simdi ben sağlıklı beslenmek istiyorum diye luks yasamis mi oluyorum yoksa olmasi gereken zaten herkesin boyle yasayacak durumda olmasi mi?
Ve inan oyle kendime harcamam sadece yemeye icmeye cocuklarin giyiminde kalitesine (kansorejen olmayan kumas ayakkkabi vs) harcaniyor. Aslinda normali bu olmasi gerekirken musriflik yaptigim icin ben taslaniyorum
kapitalizm candır diyorsun yani..kendimizi bi halt hissettiren, otomatik acılan kapılar, lüks falan..ekonominin buyumesinin gostergesi hep bunlar..
Mervecik, halka yansımasını anlat bana, gereksiz degil, asıl can damarı bu..yasam standartı neydi ne oldu insanların?
Eger ulke ekonomi buyurken, gelir dengesizligi kuculuyorsa bunu bir ilerleme olarak gorebiliriz..
Bir de sunu merak ediyorum ulke ekonomisine oluk oluk akan bu paraların kaynagı nedir? Bilgin var mı bu konuda? Calısan ve emekli maasları ne ile odeniyor suan mesela? Tasıma sular nereden tasınıyor?
Tarım ulkesiyiz ya hani, ekilmeyi bekleyen 47373374773773 bin araziden olmadıgı kesin, sen belki bilirsin :)
Bir de mesela yurt dısında, 150 dolarlık el yapımı bir ayakkabıyı ya da cantayı millet havada kaparken, biz emekli maasıyla gecinmeye calısan pis fakirler neden mal mal bakıyoruz? Sorarım hakim bey :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?