Hükümetin ''kandırıldık'' demesi manevra. Durumu kurtarma çalışması yani. Yanlış iş yaptılar (aslında kandırıldılar da) ama ve sorumlulugu üstlerinden atmaya çalışıyorlar tamamen. Ve bu konu benim için önemli, hatta bir sürü sevmedigim şey de var. Ama diger yandan hoşuma gidenelr de var, ve hoşuma gidenler agır basıyor. Sonuçta bu ülkeyi birisi yönetecek dimi? Birileri olacak yani. Tamam o gidecek yerine kim gelecek? Ve yerine gelen gerçekten mükemmel bir Türkiye mi saglayacak bize? Tabi ki de öyle bir şey olmayacak... Herkes her zaman için hoşuna giden gitmeyen kıyası yapar ve agır basan yere oy verir. Oy verdim diye her şeylerini sevdigim anlamına gelmez, temsili yönetim diye bir eşy var.
Şimdi de ''bu hükümet zamanında cebini doldurdun galiba?'' lafına gelelim. Ne geregi var bunun?
Öncelikle ben işsizim. 6 milyon işsazı işsinin işsazsızlardan biriyim. Ha iş aradıgım da yok, ama işsiz oldugum gerçegini degiştirmez bu

Neyse ben şimdi;
- Evet desem; ''yaa belli ondan böyle savunuyorsun'' diyeceksin.
- Hayır desem; ''madem hayır ne diye savunuyorsun, boş yere kapıkullugu yapıyorsun?'' falan diyeceksin.
- Evet, hatta özellikle Araplara olmak üzere yabancılara deli gibi ev satıyoruz desem iyice taşlayacaksın
Yani ne dersem diyeyim laf sokulabilir bu durumda. Verecegim cevaba göre tavır almana gerke yok, yazdıklarım belli zaten. O yüzden ne oldugunu boşver.
Ve eger bu hükümet döneminde zenginleştiysem, sen de bu hükümet döneminde iş buldun, ve para kazanmaya başladın. Yalan mı? Sonçta yaşlarımız müsait buna. Gereksiz muhabbet yani.
Ben kendi canımdan endişe etmiyorum açıkçası. Her an bir yerde bomba patlar diye korkutugum falan da yok. Yalan söyleyecek degilim. Sen de o korkuyla yaşamıyorsun, burası Afganistan degil, öyle bi hava yaratmaya çalışmana gerek yok. Durumun a kötü degildir muhtemelen. Güzel güzel geçinip gidiyorsundur kimseye muhtaç olmadna bir şeyden eksik kalmadan...
Hani şükürsüzlük derler ya, öyle bir şey olmadıgına emin misin?