Olivia,
Bazi yorumlarinda sana katiliyorum,ama hepsine degil. Evet, Amerika bu adami destekledi. Erdogan daha belediye baskani iken defalarca Amerikaya gidip bu ulkenin basina gecmek icin onlardan icazet aldi. Onlar da "ilimli musluman" olarak gordukleri erdogani desteklediler ve bir sekilde bu adami basimiza getirdiler. Ortadoguda Turkiye'yi BOP esbaskani yaparak kontrol kurabilmek icin.. ama onlar da yanildiklarini anladilar. Bizimkilerden bir tanesinin (AKPli bir yetkili, kimdi hatirlayamadim, googlelarsaniz cikar) bu konuda soylenmis unlu bir lafi vardi: "bu adami kullanin, delige supurmeyin" diye.. Onlar da kullandilar, olay budur. Yoksa ABDnin muttefik olarak gordugu her ulke husrana ugramamistir. Avrupa ve Israil ABDnin ebedi muttefikleridir, biz de oyle.. Ama simdi basimizda kimseden uyari, soz dinlemeyen, burnunun dikine giden, hukuk tanimaz bir lider var. Bizi delige onla birlikte supururlerse sebebi de bu olacaktir. Kimse Erdogana basegmek, onun hatrina Ortadogu Projesini degistirmek, Ortadogudaki hakimiyetini ve kontrolunu kaybetmek zorunda degil. Bu deli cesaretine boyun egmek 3. Dunya savasi cikartir. Erdogan sinir tanimaz tavrina devam ederse biz muttefiklerimizi kaybederiz. Zaten butun komsularimizla AKP iktidari suresi boyunca dusman olduk, onlar da destegini cekerse vay halimize.. Kendi basimiza biz Suriye, Iran, Rusya ile topyekun bir savasi goze alabilir miyiz? Ofke ile kalkan zararla oturur.
YPG bir Kurt birligidir. PYD de oyle.. PKK da, Kuzey Irak Kurdistan Ozerk Devleti de.. KIKOD sadece Turkiye tarafindan taninmis bir devlettir. O da bir Kurt olusumudur sadece aslinda.. PKK bizim basbelamizdir, cogu ulkenin bugun teror listesindedir. Ama YPG ve PYD bugun diger ulkelerin de, Turkiyenin de teror orgutleri listesinde degildir. O yuzden, biz KKOD ile kanki iken diger ulkelerden ISIDi temizlemede isbirligi yaptiklari ve teror orgutu listesinde bile olmayan olusumlari/birlikleri biz istedik diye terorist ilan etmelerini bekleyemeyiz. Bunun icin kanit bekler dis dunya, Turkiyedeki gibi ben soyledim, o zaman oyledir diye kimselere dikte edemezsiniz. Bizde olmasa da elalemde hukuk kurallari isliyor, emrivakiler degil..