- 16 Ekim 2015
- 79
- 45
- 36
-
- Konu Sahibi kamikaze06
- #1.341
Dün halk sigortadan doğum paketi aldım. 2650 tl ye. 9 taksit. Dr a verilen 500 tl yi sigorta karşılıyor. Sadece epidural olursa halk sigorta yaptirinca 350 tl ye dusuyor. Sigorta her halukarda karlı. %15 vergi avantajı var
Herkese merhaba. Medicalpark hastanesinde doğum yapmış biri olarak merak ettiğiniz bazı konularda belki yardımcı olabilirim diye üye olup yazmaya karar verdim. Öncelikle ne kadar zor bir surec olduğunu en ufak bir bilginin bile bizi yönlendirdiğini biliyorum. En baştan beri bende surekli bilgi bulmaya çalıştığım için sizleri çok iyi anliyorum. Ben mart ayında hamile kalmıştır uzun araştırmalar sonucunda hamileligimin en başından en sonuna kadar devam edecek olan bu sureci medicalpark hastanesinde geçirmeye karar vererek tamamlayıcı sigorta yaptırdım. Muayeneler tetkikler doğum hepsi içinde olan sigortadan yaptırdım. Doktorum en başından beri Banu Akcal di fakat takip etmissinizder hamileligimin 30. Haftasında hstaneyle anlaşamayıp hastaneden ayrıldı. En başından beri Banu hanıma gittiğim için tedirgin olmuştum. Normal doğum olmasını istiyordum. Özel hastane sezeryana yonlediriyo diye o kadar çok duyum almistim ki zaten onun tedirginliği bi de doktorumun gitmesi baya can sıkıcı olmuştu benim icin. Doktor araştırırken Saime yeni gelen doktorları deneyip ona gore karar verecektir fakat banu hanım Saime hocayi önerdiği için onun hastaneye gelmesini bekleyip 32. Haftada Saime hocadan randevu almistim. İlk muayenesinde çok guleryuzlu biriyle karsilastigim için sevinmiştim. 32. Haftadan sonraki bütün kontrollerimde Saime hocaya gittim. İnsana sıcak gelen guler yüzü tecrübesi her kontrolde sıcak karşılaması gerçekten benim için çok önemliydi. Son haftalarımda doğum şekli için konuştuğumuzda herşey olumlu olursa normal deneriz bebeğin kilosu 4 ve üzeri olursa sezeryana alırım suni sancı son şans olarak veririm çok suni sancı taraftarı değilim demişti. 37. Haftama kadar çalıştım izne ayrildiktan tam 1 hafta sonra minigim dayanamayıp gelmeye karar verdi. Sabah uyurken suyumun geldiğini hissedip hemen Saime hanımı aradim. Hemen gel bakalım dedi. Apar topar hastaneye gittik esimle. Saime hanım muayene ettiğinde hiç acilmam yoktu sabah saat 9 falandi. Hastaneye yattim suyum çok az kaldığı için doğum o gün gerçekleşecekti. Saime hanım normal doğum istediğim için sancinin gelmesini bekleyecem öğlene kadar hala açılma olmazsa sezeryan olabilir dedi. Moralim çok bozulmuştu. Sancim yok suyum geldi açılma yok ilk dogumum olacağı icin beni neler bekliyo bilmiyordum. Saime hanım surekli kontrole geldi yanıma sunj sancı vermeye karar verdiler öğlen 12 falan olmuştu. Suni sancı verilince tansiyonum düştü bebeğin kalp atışları zayıfladı durum böyle olunca saime hanım tehlikeye atamam deyip ameliyathaneyi aradı şanstan mi yoksa kaderden mi bilmem ameliyathane doluydu o an beni takibe aldılar. Sonrasında bende bebekte normale dönünce Saime hanımın beklemeye karar verdi saat 3 olmuştu benim hala acilmam olmamisti. Saime hanım gelip muayene ettiğinde 1 cm açıklık var dedi bu arada suni sancı verildi git gide artan sancilarla acilmam hızlanmaya başladı 3 cm 4 cm derken 7 cm e kadar odamda sancı cektim Saime hanım hep sık sık gelip kontrol etti en son 9 cm ameliyathaneye aldılar ameliyat hanede doğum 15 dakika surdu surmedi melegim altı bucukta dünyaya geldi. Öncesinde sonrasında Saime hanımdan çok memnun kaldım doğum esnasında gerçekten inanılmaz moral verdi sağolsun bu arada doğum boyunca her animda esimde yanımdaydı. Hastane çalışanları da çok ilgiliydi. Biraz uzun oldu ama doktor ve hastane tercihi için karar verememiş olanlara umarim faydalı olur. Siz nasıl isterseniz ona gore doğum şeklini belirliyor Saime hanım aksi bi durum olmadıkça da sonuna kadar desteğini esirgemiyor. Şimdide bütün hamilelere güzel bir doğum diliyorum.