Biraz geç gördüm kusura bakmayın. Çizim için benide bir gün önce çağırabileceğini söylemişti doktor ama çağırmadı. Çağırırsam duşunu alıp gel demişti. Yıkanmaması gerekiyor demekki. Yatış yapmazlar çizip yollarlar bence. Ameliyattan önce yaptı benim çizimimi yarım saat kadar sürüyor. Benim 1 ay oldu hala ameliyat sütyenini takıyorum çünkü en rahat ettiğim şey o. Bunu yıkadığımda takmak için sporcu sütyeni aldım ama kuruyunca hemen bunu takıyorum. Şu kadar tak diye bi zaman vermedi doktor ama en az 2 ay diye biliyorum. Kaldığım oda tek kişilik odaydı. Özel oda varmı diye sordum yatış yapılırken. Kovitten dolayı bütün odalarda tek kişi kalıyor dediler. Gerçektende baktım bütün odalarda bir kişi vardı. Yanımda eşim kaldı. Refakatçi alıyorlar. Odalar temizdi buram buram çamaşır suyu kokuyordu. Eşimede temiz çarşaf yastık verdiler. Kanepe var açılıyor oda kendine yatak yaptı. Gece mutlaka biri kalmalı ilk gece kollar hareket edemiyor pek. Yemek yedirmek su içirmek, tuvalet vs için. Yanınıza mutlaka önden düğmeli pijama, terlik ve rahatça yatmak için yastık kılıfı alın. ( ben huylanmıştım) Islak mendil, dezenfektan vs. Ben odaya girince kapı kolları düğmeler vs dezenfektanla temizledim her ihtimale karşı. Hastaneden çıkarken giyeceğiniz şeyde önden düğmeli yada fermuarlı olsun. Odalar sıcak oluyor. Ayarlanıyor yani. Birde elinize bi kağıt verecekler yatış için arşivden dosya alın yazıyor. Arşiv cehennemin dibinde ama dosya ordan değil yatış bölümünden veriliyor. Boşa gitmiş oluyorsunuz. Yatışa sormadan arşive gitmeyin. Başka da merak ettiğiniz ne varsa sorun.