• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da zorunlu olarak yaşamak :0

Ankarayi en cok sevenler, buraya baska sehirden üniversite okumaya gelenlerdir..Kucuk iller bir yana Istanbul dan gelenler bile asik olur Ankaraya.Univ.ortami iyidir yani Ankaranin, sevdirir sehri..Ancak iş veya evlilik icin gelip de seveni gormedim Ankarayi..Bir yeri sevmek icin dostlar, asklar gerekir bence.Yasanmisliklqr gerekir.Zaten ne demis Yilmaz abimiz; bir yeri seviyorsan eger orasi dünyanın en guzel yeridir, ancak dunyanin en guzel yerini sevmiyorsan orasi dünyanın en guzel yeri değildir..

Denizin olmasada seviyorum seni Ankara diyerek başlıyorum 😂 doğma büyüme Ankaralıyım ben çok seviyorum 😊 nerde yaşadığınada bağlı, sen başka şehirden geldiğin için sevemedin heralde . Bende başka şehirde yaşayamam mesela.

Abooowww yarama tuz basmissiniz valla. :KK45:
Sevemedim sevmiyorum alışamadım. Telefonda soruyorlar nasil ankara? Cok bina , trafik, cok avm ..
Küçük şehire aliskin olunca insan bi zorlanıyor, iki zorlanıyor, üçte zorlanıyor valla ben hala zorlaniyorum. 2 buçuk sene oldu. Tayinimiz olsada gitsek diye bakıyorum. Allahtan memlekete yakinim.

Yaklaşık on sene oldu, efe tarafından geldim bi de ... Alışamadım sevemedim sevemeyeceğim 😂
Galiba aile etken sehri sevmeye. efe diyarı Aydın galiba.
Bizim isyerine yeni tayin olan 50 yaşında kadın arkadaşım gecen sene 1 yil izmire ankaradan tayin isteyip gitmiş.sosyal biri olnasına ragmen ya pa ma mıs.
Olmuyor diyor izmir diyorsun ama köy gibi izmir demisti."ailemde burada annem ablam ankaraya geldigime cok memnunum" demisti konu sahibi

Aglayarak,hic istemeyerek gittim. 9 sene kaldim yine aglayarak ayrildim. Cok sevdim belki hayatimin en guzel zamanlarini gecirdim. Ama icindeki zaman gecirdiginiz insanlar onemli bence. Guzel insanlar biriktirdim orada o yuzden sevmistim ve hala seviyorum sanirim. Tabi yasadiginiz semtte onemli bence sevebilmenizde. ☺️

Biri de bana Erzurum'u sevdirebilir mi? Burada sevdigim tek yer evim. Bazen evimi ayni sekilde, pencereden dışarıyı farkli bir sehir olarak hayal ediyorum. Bu beni cok mutlu ediyor.😅
Aaa Erzurum doğunun parisi yahuu. Gelişmiş gelişmekte olan bi sehirdir yani turkiyede bi cok sehirde bulundum ama erzurum gercekten cok guzel bir sehir. Benim uni de izmirli istanbullu ne kadar arkadasim varsa kopamadi oradan.Özgünlüģünu kaybetmemis insanları mert misafirperver candan.. 10 sene yasadigim icin cok iyi biliyorum. :) sosyallesirseniz seveceksiniz. Hava cok soguktur daha da soguyacaktir bunu firsata cevirin aracıniz varsa cok kolay palandokene gidin kayak yapın teleferige binin pandemi olmasaydi konserler olurdu mutlaka konser de onerirdim. Isim vermiyim 5 yildizli bi otel var cok severim sevdiklerinizle sıcak çikolata icin :)) ben suan ankaradayim ne yalan soyleyeyim daha cok usuyorum ama burayi da seviyorum. Ben sehirleri degil sehri kotu hatirlatan bazı insanlari sevmiyorum sanirim. :))

Ankara da zorunlu olarak yaşamak.... 4 sene oldu seviyorum seniii seviyorummm seni diyorum yok olmuyor... ankara da yaşayanlar (angaralı olmayan) nasıl sevdiniz söyleyin bana :)

ben 9 ay kadar yaşamadım. İstanbulda doğdum büyüdüm üniversiteyi de istanbulda okudum. Ben çok sevdim. Monotonluğu durağanlığı seviyorum hızlı hayattan da yorulmuştum belki de. Üniversite biter bitmez iş bulup gitmiştim. Eşimle o zaman sevgiliyiz. O ankaralı istanbulda çalışıyor.
Bana da dedi ki aldanma ankaraya zamanla boğar. Ankarada kalacaksan bu iş biter.
Çünkü ben gelmem 🤣🤣🤣 iş bulup istanbula döndüm. Benim için tatlış bir maceraydı. Zorunlu olarak sürekli yaşayacağımı bilsem bilmiyorum ne hissederdim.
En çok özlediğim ankara pidesi. Çiftlikte kokoreç. Keçi sütlü dondurma. Şöyle bir yere yemeğe oturunca her türlü masayı donatmaları. Eymir gölünde hafta sonu yürüyüş yapmak. Kuaförlerin ucuzluğu. 20 dakika arabayla yolculuk yapınca hemen şehirden uzaklaşabilmek. Doğal sebze meyveye kolay ulaşabilmek. ❤️ Dediğim gibi kısa kaldığım için hep tatlı anılar kaldı.

Ankara da zorunlu olarak yaşamak.... 4 sene oldu seviyorum seniii seviyorummm seni diyorum yok olmuyor... ankara da yaşayanlar (angaralı olmayan) nasıl sevdiniz söyleyin bana :)
Oncelikle zorunlu hissetmeyin :) zorunlu hissedince 1-0 manhattan olsa itici gelir. Onceki mesajlarda bi arkadasin dedigi gibi anitkabirin olmasi bile ankarayi baska sehirlerden anlamli tutuyor benim icin. Karısıklık sıfır, duzenli trafikte bi uctan bi uca aracla max 45 dkya variyorsunuz.Onun harici sosyallesince guzellesiyor her sehir benim mantigimda. Yani guzel insanlarla guzel vakitler,anilar biriktirince o sehirle de bag kurulmus oluyor. Gezilecek yeri de az degil bence. Ben deniz sevmem daha cok yesili severim bunun icin yesil alanlarda piknik yapmayi yuruyusu kahvaltiya gitmeyi cok seviyorum. Bu tarz alanlar var ankarada cok da guzel. Eymir mogan mavi göl golbasi gibi yerlerde gezebilirsiniz guzel mekanlarda biseyler yiyip icebilirsiniz yaninizda sevdiginiz insanlar olursa tadindan yenmez. Kizilayi hic sevmem mesele sehrin merkezi ama cok kalabalik oluyor gezmek icin uygun degil. Cok guzel avmler var mesela zaten ankara avm sehri, pandemi bitince rahatca avm de gezebilirsiniz. Virus cikmadan once j.joker konserleri de cok guzel olurdu.. saydıģim seyleri canım cekti simdi insallah su kapanma biter tez zamanda of :))

Aaa Erzurum doğunun parisi yahuu. Gelişmiş gelişmekte olan bi sehirdir yani turkiyede bi cok sehirde bulundum ama erzurum gercekten cok guzel bir sehir. Benim uni de izmirli istanbullu ne kadar arkadasim varsa kopamadi oradan.Özgünlüģünu kaybetmemis insanları mert misafirperver candan.. 10 sene yasadigim icin cok iyi biliyorum. :) sosyallesirseniz seveceksiniz. Hava cok soguktur daha da soguyacaktir bunu firsata cevirin aracıniz varsa cok kolay palandokene gidin kayak yapın teleferige binin pandemi olmasaydi konserler olurdu mutlaka konser de onerirdim. Isim vermiyim 5 yildizli bi otel var cok severim sevdiklerinizle sıcak çikolata icin :)) ben suan ankaradayim ne yalan soyleyeyim daha cok usuyorum ama burayi da seviyorum. Ben sehirleri degil sehri kotu hatirlatan bazı insanlari sevmiyorum sanirim. :))
Geldiğimden beri sevmememe sebep olacak insanlar tanidim. Ve hicbiri de mert degildi. Belki bu yuzden nefretim körüklendi. O da benim şansımmış diyelim.

Istanbulda dogmus buyumus biri olarak Ankarada universite okudum, en guzel zamanlarim oradaydı evlendigim zaman ilk 1 yilda ankarada yasadik. Ama ben daha lisedeyken ankarada okumak istiyordum. Seviyordum o sehri. Hala daha cok severim. Eşimde cok sever. Is degisikligi olmasaydi tekrar istanbula gelmezdik sanirim. Hala daha butun ailemiz bile ankarada olsaydiniz oradaki eviniz hersey cok guzeldi der. Özlüyoruz ❤

Galiba aile etken sehri sevmeye. efe diyarı Aydın galiba.
Bizim isyerine yeni tayin olan 50 yaşında kadın arkadaşım gecen sene 1 yil izmire ankaradan tayin isteyip gitmiş.sosyal biri olnasına ragmen ya pa ma mıs.
Olmuyor diyor izmir diyorsun ama köy gibi izmir demisti."ailemde burada annem ablam ankaraya geldigime cok memnunum" demisti konu sahibi
Efe değil ege olacak o yanlış yazmışım izmir den geldm bende :) ailem burda olduğu için geldm ama yinede sevemiyorum :)

Yaa nasıl sevmezsiniz Angara mı :( bilmiyorum çok güzel. Ankaralıyım ama İstanbul da doğup büyüdüm okumaya geldim. Dönmek istemiyorum geri. Biraz insana kendini hüzünlü hissettiren melankolik bi havası var ama bi Ankara havasına bakar🤣

Back
X