ankara da ikinci patlama

Bir yıl içerisinde sadece Ankara da 3.patlama,gerisini yazmıyorum bile...Daha büyük olayları engelledik cümleleri...Yahu 100 istihbaratın 99 unu engelle sadece 1 tanesi içimize sızsın bu bile yetmez mi,işte kimbilir kaç ocak daha söndü,kaç tabak daha masada öksüz kaldı,peki neden,oradaki insanlar neden ölüyor,kime ne yaptı,suçu neydi?

Kimbilir ne hayalleri vardı o duraktakilerin,kimisi evde yemek yok acil gidip hemen birşeyler hazırlamalıyım diyordu belkide içinden,duraktaki genç delikanlı yarın sevgilime şu hediyeyi alayım,dalgalı saçlı kız eyvah eve geç kaldım babam ya kızarsa diye düşünürken bir anda ne uğruna öldüklerini bile bilmediğimiz bir ateşin içinde hikayeleri bitti işte,yazacak sayfaları tükendi...

yoruldum,peki sizler yorulmadınızmı arkadaşlar,bakın burada bile hala birbirimizle tartışıyoruz,halbuki hepimizin ortak noktası insanların ölmemesini dilemek ve bu olanlara üzülmek değilmi.Kendi adıma birşey yapamamak ve olaylara sadece uzaktan bakarak şuraya iki üç kelime yazmaktan başka elimden hiçbirşey gelmediği için utanıyor ve üzülüyorum.

İşin kötüsü artık bu iş rutine bağladı,neredeyse ayda bir patlama oluyor ve korkarım ki hepimizin tahmin ettiği gibi bu sonda olmayacak,Allah korusun belki birgün bize veya en sevdiklerimize de sıra gelecek,inanın kendi adıma ve sizin adınıza korkuyorum.Nasıl olurda Abd bile kendi vatandaşını uyarırken,kendi ülkemizin içinde olan olaydan bizim hiç haberimiz olmaz.Şaka gibi bile değil,kuracak cümlem artık yok...

Türkiyemin başı sağolsun.
 
Son düzenleme:

Önce hadsizlikten dem vurup ardından da ''ergen tribi'' falan de. Çok saygılısın gerçekten de. Gelip de ''hadiszlik edecegine bık bık bık' gibi laflar etmek gibi bir hakkın falan da yok senin. Had, saygı, görgü otoritesi falan mısın sen? Kimsin ki ders vermeye kalkıyorsun?

Neyse.

Manipülasyon yaptıgım falan yok, ortadaki gerçeklerden bahsediyorum ben burada. Bugün ülkede her ne olursa olsun devlete, millete durmaksızın laf atan, aklı sıra aşagıladıgını zanneden insanlar yok mu? Öyle yapsa suç bulur, byöyle yapsa yine suç bulur, hiçbir şeyden asla memnun olmaz insanlarımız var mı? Var dimi? Görüyoruz her yerde. İşte lafım onlara. Sen neden üzerine alındın?

1 - ABD Avrupa her yere savaş götürerek kazandı şu anki refahını da, özgürlüklerini de... ABD'nin kuruluş zamanlarını ya da 1900 başlarını da biliyoruz, Avrupa ülkelerinin durulmasının tarihlerini de. O zamanlar bu ülkelerin nasıl ülkeler olduklarını da... Şu anda ise kendi aralarında geçici bir anlaşma saglamışlar, barış halindeler ve saga sola götürüyorlar savaşlarını, kendi içlerinde yaşamak yerine... Ve o savaş götürdükleri yer de bizim dibimiz.

Savaşı kendi topraklarında degil başka yerlerde verdikleri için tabi ki onlara da özgürlük, refah.. vs gibi işlerle ugraşmak kalıyor. Ama biz öyle degiliz. Cumhuriyet kuruluşundan beri var bu sıkıntılar ve bu adamlar ta o zamandan beri buradalar. Çekip gitselerdi belki biz de refaha kavuşurduk, ve bazıları buugün agzı açık ayran budalası gibi batı hayranı olmazdı iyice, he ne dersin?

Yoksa tabi ki kimse Irak'ı ne güzel mahvettiler demeyecek... ama bu gibi şeylerin sagladıgı ekstradan refahı övmekten geri kalmayacaklardır.

ABD, Avrupa, Rusya gibi bizim de bu işte elimiz var elbette. Çünkü artık olay tam sınırımızda yaşanıyor ve bu durumda istesek bile çekimser kalamyız, bilmem anlatabildim mi? Çünkü tam bagımsız falan degiliz ve bu yüzden de bazı şeylere zorlanıyoruz. Mesele ise; bu işten en az zararla çıkabilmek.

Yoksa bu ülkenin parçalanması 100 yıllık istek, yeni degil. Yani zaten hep gündemdeydi, AKP döneminde iyice ayyuka çıktı, ki bunun sebebi de artık oalyın sınırımıza dayanmış olması.

2 - Esad'ın gitmemesi neden vizyonsuzluk olsun? Olsa olsa başarısızlık olmuş olur. Sonuçta Esad'ın gitmesini isteyen çok ülke vardı NATO ve ABD dahil. Ama olmadı. Demek ki bu tek bize ait bir başarısızlık degil, Avrupa ve ABD de başarısız oldu.. Her iş başarıya ulaşacak diye bir kural mı var?

Ben CHP seçmeninden bir şey beklemiyorum. Bir ışık yok onlarda. Keşke fırsat bulsalar da kaçsalar ülkeden. AKP'den önce de istiyorlardı zaten bunu.

3 - Senin o yazdıgını ben de yazdım zamanında. Suriyeliler kayıt altına alınsın... vs. Bu konuda katılırım sana sadece.

Ama bu eleştiriyi yaparken de batı ülkelerini baz alıp yapma çünkü onlar milyonlarca Suriye'li almadılar. 3-5 tane mülteci alanlarla milyon tanesini almak zorunda kalan Türkiye'yi bir tutma. Yukarıda da yazdıgım gibi bu iş uzun zamandır var olan bir mesele, 100 yıllık, ve biz ister istemez müdahil olacaktık zaten.Buralar zaten karışacaktı yani. Karıştıktan sonra en yakında biz varsak... mülteciler bize patlayacaktı dogal olarak. İşin içinde herkes var, ama sınırda olan biziz, ve müdahil olmamayı seçmek gibi bir şansımız da yok.

4 - Yok aslında dedigimi böyle anlayan kişinin ergenligi oluyor biraz.

Çünkü orada ''zamanında iyi koymusum'' tarzında bir şey kast etmedim. ''her ne kadar iş birligi var olsa da kendimize ait planlarımız da oldugu için adamların her istedigini yapmıyoruz demek ki'', demeye getiriyorum. Anlatabildim mi şimdi? O yüzden de göz dagı veriyolar.

5 - İspanya'dan gireceksen, demek ki senin söyleyeceign şey şu olacak;

Doguyu verelm gitsin ya da HDP özerk yönetsin oraları. Bunu mu diyorsun, hadi merak ettim söyle.

Art niyet falan da yok. Bu ülkeyi herrrr ne olursa olsun herrr koşulda yerin dibine sokmak isteyen kendisini entel zanneden tipler var, İstedigin akdar art niyet de. Bunlar varlar.
 
Ankara' da 3.saldırıdan da sağ çıktım ama neden?
Burada yaşayanların birçoğu şehirdeki üst düzey güvenliğin farkındaydı.
Bizlerin telefonlarına haftada 3-4 kere saldırı olacağı mesajları geliyordu, spekülasyonlar başını alıp gitmişti.
Sevdiklerimiz tarafından merkezden uzak durmaya devam etmemiz hatta evden çıkmamamız öğütleniyordu.
Avmlerdeki kontroller, her ışıkta bekleyen polis ekipleri, araç kontrolleri vs...
İşi olanlar yol güzergahını değiştirmiş, metrolar bomboş olmuştu.
Yani hain saldırı göz göre göre geldi.
Hatta 2 gün önce birkaç kişiden 5 aracın yakalandığı fakat bombalı saldırı araçlarından bulunamayanların olduğunu bile işittik.
Ha bu arada biz dediğim sade Ankara ikametli herkes gibi vatandaşlarız.
Evlerimize kapana kapana, korka korka sağ atlattık.
34 canımız gitti, yüzlerce kişi tedavi altında.
Günahları sadece orada bulunmak ve eminim ki mecburi islerini halletmekti.
Çünkü bu ülkenin başkentinde 1 aydır yaşam yerine korku hüküm sürmekte.
Kulaklarımızda çınlama, yüreğimizde acı, burnumuzda yanık kokusu...
Devlet kınamaya doyamadı ama sabır taştı.
Ne söz kaldı bizde ne de dayanma gücü.
Tükendik!!!
 

" Ben CHP seçmeninden bir şey beklemiyorum. Bir ışık yok onlarda. Keşke fırsat bulsalar da kaçsalar ülkeden. AKP'den önce de istiyorlardı zaten bunu."

"Doguyu verelm gitsin ya da HDP özerk yönetsin oraları. Bunu mu diyorsun, hadi merak ettim söyle.Art niyet falan da yok. Bu ülkeyi herrrr ne olursa olsun herrr koşulda yerin dibine sokmak isteyen kendisini entel zanneden tipler var, İstedigin akdar art niyet de. Bunlar varlar."

Katılmaktan alikoyamiyorum kendimi.
 
Gecenin bu saatinde halen uyumiyorum. O otobüsün fotosu gözümün önünden gitmiyor O aileler hangi haleler düsünemiyorum bile. Daha dün üniversite telasinda olan aile, bügün cenaze planlamak zorunda. Bagirmak cagirmak istiyorum. Nefret ve üzüntü icindeyim
 
Zaten amaçları kalabalık yerler değil mi arkadaşlar ? Ne istiyorlar masum insanlardan ? neyi paylaşamıyoruz ya neyi gerçekten anlamıyorum.
 
Hepsini geçtim de abd'nin ırak'a girmesinin onlara refah sağladığını düşünmeniz dünyadan bihaber olduğunuzu gösteriyor. Zira biraz takip etseniz abd'nin resmen pişman olduğunu, ekonomik olsun askeri olsun bir çok konuda bu işten zararlı çıktığını bilirdiniz.
Ha diyelim ki refah kazandılar, biz de bunu övüyoruz, ee hükümet "bizde de savaş ortamı olsun refah kazanalım" diye mi bunlara meydan bırakıyor ? Kaç yaşındasınız ?
 

Aa noldu nickim? Birlik beraberlik olmayacaz mi artik??
 

Peki Haziran öncesine kadar doğuyu mu veriyordu iktidar hdp yönetsin diye? Silahlar o şartla mı susmuştu?! O dönemi de bi anlatın bize, neden başardığı bir şeyi geri bozdu akp? Neden çelişiyor bu kadar kendisiyle? doğrudaki kürt oylarına talip olduğundan olmasın? Kim ateşkesi bozdu? Isıd bombalanacak diye nereler bombalandı da ateşkes bozuldu? Bunlar tvlerde anlatılmaz, siz biliyorsanız anlatın bize o engin bilginizle. Ne oldu da milletvekili yeterli çıkmayınca bombalar ardı ardına patlamaya başladı? Birileri terör ortamında sorumlu tutulup barajı geçmesin de başkanlık sistemi gelsin diye olmasın? Ama yok ben o entel kafamla bilemem bunları, siz anlatın da öğrenelim doğrusunu...
Siz geçmişten gelen sıkıntılar ve dış mihraklar hikayesini durmadan anlatıp durabilirsiniz. Ne bitmez yükmüş bu 13 yılda düzeleceğine bir içsavaşa sürükleniyor ülke. Ama tabi çok engel var... Ülkeyi ergenekon illeti sarmıştı o bitti paralelciler çıktı, diğer yanda dış mihraklar, içerde teröristler. Barışı savunan vatan hainleri, ardı ardına içeri tıkılan gazeteciler, insanlar. gezi olaylarını unuttuk bile, hiç girmiyorum o konuya..
Ama birileri tüm bu süreçte hep sütten çıkma AK kaşık, her koşulda, her zaman, rüzgar nerden esiyorsa bir onunla kolkala, bir bununla...
Siz anlatın hikayenizi ama bizim gerçekten içimiz kan ağlıyor, bu yüzden yiyecek yerimiz yok kusura bakmayın.
 

Yazının en başında ''ABD'nin kuruluş zamanlarını ya da 1900 leri de da biliyoruz'' dedim. Irak'a girince refah seviyesi arttı demedim? Dedim mi öyle bir şey? yoo bence demedim.

Ama genel olarak oraya buraya savaş götürerek kazandılar refahın çogunu. Gittiler koca kıtada kim varsa öldürdüler falan... e aradan zaman geçince insanlar unutuyor zaar. eh ordan sonra da geriye özgürlük, refah seviyesini artırma falan fistan kalıyor. Ayrıca bu konuda da çok çok süper oldukları da söylenemez, ha bizden çok iyiler ama süper de degiller. Tapmaya gerek yok bence.

Ama bu ülkeler daha hala saga sola savaş götürmeye devam ediyorlar. Ya bir söylesene, bu admaların teee burada ne işleri var?
 
"Yoksa tabi ki kimse Irak'ı ne güzel mahvettiler demeyecek... ama bu gibi şeylerin sagladıgı ekstradan refahı övmekten geri kalmayacaklardır."
Deyince ben öyle anladım nedense
 

Dış mahmutlar hikaye degil varlar.Yanı başımızdaki bölge ile zerre alakası olmayan ülkelerin orada işi ne? Onlar hayalet mi ki sen dış mehtaplar masal diyorsun? Varlar işte. Dibimizdeler.

Yıllardır vardı Türkiye'de karışıklık heeep vardı. Ama sesini kesip oturan hükümetlerimiz vardı o yüzden bi süre kendi kendimize fakir fakir takıldık. Şimdi farklı bir şey yapyıoruz, dur bakalım nolacak.
 
Siz zenginleştikçe geri kalanımız daha da fakir takıldı merve hanım
 
Aa noldu nickim? Birlik beraberlik olmayacaz mi artik??

Yok valla olmuyor siz haklısınız. Birlik olalim dedim denmeyen kalmadı. Sen ne yuzle buraya yaziyorsun diyen bile oldu. Bazen sanki forumun sahibiymis gibi davraniyor bazıları.

Böyle insanlarla da birlik mirlik olunmaz. Safi nefretle besleniyolar çünkü
 
Hanimlar geneliniz hukumete kizgin taraf.. geneliniz ayni seyi soyluyor.. fakat kime soyluyorsuniz bunlari, sadece birbiriniz duyuyor.. O kizdiginiz, bir turlu anlayamadiginiz, uyuyor artik uyansin dediginiz kitle sizi duymuyor; yorulmayin!! O kitle su an flash tvde halay izliyor!!!
 
Haklısın valla ne diyelim. Ama bir kısmı da arada buralarda takılıyor. belki diyoruz işte.. bir umut.. belki...
 
Şahsen akp tarafından yönetilmek istemiyorum. Benim ne suçum var ki yani ? Neden beni de akp yönetiyor ? Şimdi o zaman git bu ülkeden diyeceksiniz de ben neden gidiyorum ? Yıllardır "tc bize zulüm yapıyor dinimi yaşayamıyorum" vs derken siz niye gitmediniz ? Üstelik bu ülkenin KURUCU liderinden ve îlkelerinden nefret ederken ?
Bıktım artık seçim istemiyorum resmen. Başkalarının verdiği oyun cefasını benim ilerde doğacak olan çocuğum çeksin istemiyorum.
 
Son düzenleme:
Ulke yangın yeri gibi her ay bir patlama masum insanlar oluyor.. hergun sehit haberi kimsenin kimseye tahammulu yok maddi durum kotu issizlik almis basini gitmis her taraf suriyeli multeci yani anlayacaginiz butun kapilar kapali mutluluga dair umut yok her yer aci ofke kin...
 
Yayın yasakları...Ölü yaralı sayılarının her defasında en aza çekilmesi yani alışılagelmiş bir durum oldu artık...
Halkı kandırmaktan oyalamaktan bıkmadınız..
Vicdanı alınmış bir iktidar var..
Ne yüzle dalga geçer gibi açıklama yapıyorsunuz insanda azda olsa bir utanma duygusu olur.
Diyecek söz kalmadı de de nereye kadar...
Anlayan yok dinleyen yok köle gibi yaşıyoruz..Siz ölün diyorsunuz bizler ölüyoruz..
Yazıklar olsun hesabını vereceğiniz günleri görmek dileğiyle..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…