ankara da ikinci patlama

Allahtan kendilerine rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza. İnşallah yaralılardan hayatını kaybeden olmaz, allah yardım etsin.

Elbette Bu ülke yaz boz tahtasi ya o olmadi boyle olsun bunlar farkında değil galiba ülkenin doğusu ayri yaniyor batisi ayrı yaniyor hala çozüm onerisi bekliyorlar oyle bi hale geldiki işin içinden çıkmasi neredeyse imkansiz ve hala Başkanlık tartişıyoruz ALLAHim sen bizim hakkimizda hayirlısinı ver sen bizi düze çıkar

Ne diyor Dede Korkut ;
“Kahpe içerden olunca Kapı kilit tutmaz oğul !
Halk içinde bozgunluk yapan Haindir oğul !”

hem içerdeler hem dışarda ALLAH cc en doğruyu bilir YA KAHHAR !!!
biz de aynını diyoruz zaten lamelif
düşman içerde.

Ön yargılarınızla, asılsız suçlamalarınızla, iktidar partisi seçmenlerini koruyormuş maskesine bürünüp aslında alttan altta verdiginiz "bunlar pislik, bunlar düsman, bunlar her seyin sorumlusu aman siz bunlardan uzak durun safları sıkı tutun" mesajlarınızla, insanları ayrıştırma yeteneginizle gönlüme taht kurdunuz gerçekten!

Bunu niye yapıyorsunuz bilmiyorum. Sordugunuz sorulara gelince keşke "bunların verecek tek kelime cevabı yoktur" (bunlar kim, onlar kim, kimi kimden ayırıyosunuz) diye hadsizlik edeceginize kendi önerilerinizi sunsaydınız. Saygı cercevesinde bilgilenip ortak akıl yürütseydik.

Ne yapılmalıydı sorusunun cevabı 1000 defa falan verildi sanırım kaç farklı pencereden. Her ne kadar yeri olmadıgını düsünsem de ben özetleyerek tekrarlayayım.

1. Sondan başlayayım hadi. "ABD, Avrupa her yere savaş götürürken cici ülkeler, öve öve bitiremezler." Tebrikler harika bi manipülasyon yöntemi, ABD ve Avrupa'nın övülen yönü buydu çünkü.

İnsan hakları konusunda atılan adımlar, eşitlik, adalet, farklılıklara hoşgörü, planlı mimari, egitim ve bilime ayrılan bütceler, güvenlik ağının etkinligi ve genisligi, yargının isleyisi, kurallara bağlılık, ekonomik faaliyetlerin teknolojiyle harmanlanarak vatandas icin en yüksek verimin saglanması...

Bizim ve benim gördügüm herkesi övdügü konular bunlar. Bu yönlerden bakıldıgında bizden çok daha "cici" ülkeler. Ki bu günler de gökten zembille inmedi, büyük hatalardan vardılar buralara yüzyıllar icinde ve bu da saklanmadan tartısılabiliyor acık yüreklilikle.

Özetle daha "Oh ne güzel altını üstüne getirdiler Irak'ın, taş üstünde taş kalmadı, geberdi gitti herkes nihahaha" dedigini duymadım kimsenin. Her ülkenin ve ülke insanının övülecek ve yerilecek yönleri vardır.

Ki ABD'yi, Avrupa'yı, Rusya'yı suçlarken çuvaldınızı da Türkiye'ye batırmak lazım. Biz neyi elde etmek ugruna, hangi ittifakların etkisinde, kimlerin maşası olarak kimlerin ülkesinin ateşe verdik? Hangi tehlikeli grupları destekledik?

2. "Bu konu yalnızca bizimle alakalı degil; öve öve bitiremediginiz, kendi vatandaşlarından bile daha delicesine aşık oldugunuz Avrupa ülkeleri ve ABD ile de ilgilidir. Hatta Rusya ile de..." Diger ülkelere karşı çıkarlarımızı korumak, onları müttefik olarak yanımızda tutmak, bize karşı kötü niyetli girişimlerinin önüne geçmek devleti temsil eden iktidar ve cumhurbaskanının görevidir. Bu kadar çok ülkeyle bu kadar çok sorun yasamamız ağır basarısızlık göstergesidir. 3 ay sonra gidecegi öngörülen Esad'ın 3 yıldır yerinden milim oynamaması agır vizyonsuzluktur. Ha siz bu işi de muhalefet partisi seçmeni yapsın istiyorsunuz sanırım ama pek mümkün degil takdir edersiniz ki.

3. "Şimdi bir de bu eleştirenlere ne yapılmalıydı diye sorsak, ne derlerdi? Hani yanlış siyaset falanmış ya... Ne yapılmalıydı, ya da ne yapılmalı? Cevap verebileceklerini zannetmeyin çünkü bir fikirleri falan yok.
Ya mesela ne denebilir? Suriyeliler gelmeseydi dimi ülkeye? Bunu diyebilirler. "

Sizin bi fikriniz olmayabilir tabi ama daha önce de defalarca yazıldıgı üzere benim ve benzer dusünceleri paylasanların bi fikri var. Devletin ilgili kurumları sınırdan gecen uçan kuşun kaydını tutacaktı hanımefendi. Savaş suçluları, daha önceden örgütlerle dogrudan ya da dolaylı baglantısı olan kimse alınmayacaktı. Sınır güvenligi ilk önceligimiz olacaktı. Alınanlar belirli bölgelerden cıkarılmayıp daima izleneceklerdi, insani ihtiyacları karsılanacaktı, İstanbul'da her trafik ısıgının altında sürünmelerine izin verilmeyecekti, hem kendilerine hem insanlara zarar vermeyeceklerdi.

4."Bana kalırsa bu olayların sebebi hükümete gözdagı vermek. Birilerinin istemedigi şeyler yaptıysak demek ki..."

Bu kısmı ciddiye alamadım, "demek ki zamanında iyi koymusum" konulu sıg ergen atarından hallice olmuş.

5. PKK ve Kürt sorunu. Cografi kosullar ve komşular.

Bu da bizim tarih derslerinden kalan, iliklerimize işlemiş öcümüz işte. Dünyadaki tek karışık cografya, tek sorunlu etnik grup bizde ya nasıl olsa mecbur zayi olacak her ay insanlar 3er 5er. İçiniz alıyor mu şu durumu gerçekten? Yazarken benim vicdanım acıdı cünkü.

Dünyanın bi sürü yerinde yaşanan sorunlar bunlar. İspanya'da Katalan örmeginden başlarım sabah kadar gider bu mevzu. Özetle hatasıyla dogrusuyla incelenecek bi dünya literatürü var bu konuda bizim de izledigimiz farklı politikalarla katkıda bulundugumuz.

AKP iktidarında bu konuda yapılan her hata ve sonucları dünya tarihinde duruyor öylece.

Ben size daha uzun uzun yazarım, bu başlıgın asıl konusu bu degil. Ama rica ederim böyle bi konuda içinizdeki art niyeti frenleyin. Ortak görüşler paylaştıgınız insanları samimiyetinizi kullanarak bu konu üzerinden örgütleyip doldurmaya calısmak giden 34 cana saygısızlık her seyden önce.

Son düzenleme:

Aminnn

Çabanı takdir ediyorum lady ama biz bunlari bin kere yazdık. "Yok yia bunlar cevap veremiyor ki" diye yazanlar da bin kere okudu.

Sonuç bir dahaki bombada "cozumunuz yok kii siyaset yapmayin cumhurbaskanimizi yedirmeyiz"

.MALESEF

Öncelikle Allah rahmet eylesin ve hepimizi korusun.
Yani başka ülkede yaşansaydı şu; olay olurdu ,büyük ihtimalle hükümetin hepsi istifa falan ederdi herhalde.Ben utanıyorum artık ya bu kadar yüzsüzlüğe .Kaç kere patlama oldu ,alıştık resmen.
Sen içeriye al herkesi ,hiç araştırmadan dağıt ülkenin içine,umursama anca kendini düşün.Olan da garibana masum halka olsun.
Almanya'ya polonya'ya falan kızıyoruz,niye kızıyoruz ki adamlar doğrusunu yapıyor.Almıyorlar içeriye kimseyi ,bu tarz olaylarda olmuyor.
Ya az önce ailemi arkadaşlarımı aradım dedim markete bile sık sık gitmeyin.İstanbul'da patlama olabilirmiş bu arada aman dikkat arkadaşlar.
Bu ne biçim hayat ya ,her gün bomba tehlikesi ,sosyal olaylara girmiyorum bile.Eğitim falan ,bari canımızı kurtaralım da.
Ben şuan gerçekten çok korkuyorum.

Çabanı takdir ediyorum lady ama biz bunlari bin kere yazdık. "Yok yia bunlar cevap veremiyor ki" diye yazanlar da bin kere okudu.

Sonuç bir dahaki bombada "cozumunuz yok kii siyaset yapmayin cumhurbaskanimizi yedirmeyiz"

.MALESEF
Biliyorum.
Siz de dahil kaç farklı üyeden kaç farklı şekilde okudum. Kimi sert kimi yumusak üsluplarda, tane tane anlatıldıgını gördüm kaç kez. Hala cevap veremez onlar denerek ne yapılmaya calısılıyor cözemiyorum.
Ama bana taban tabana zıt üyelerin yazdıklarında beni geliştiren, farklı bi bakış açısı sağlayan, yeni bi fikir sunan her satırı samimiyetle, önyargısız okuyorken ben karşımda da vardır muhakkak benzer bi üye diye yazıyorum işte.

ülkede tek vatandaş kalmayıncaya kadar mücadeleye devammmmm mııı.? daha kaç can gidecek siz anca medyada ordan burdan terörü kınıyoruz, lanetliyoruz mücadelemizde yılmayacağız gibi somut olmayan trajikomik açıklamalar yapmaya devam edin eyyyy hükümett! ateş düştüğü yeri yakıyor siz anca külhanbeycilik oynayın ,başkancılık oynayın, yoldan geçen masum insanlar szin egolarınız tatmin olacak diye bir hiç uğruna can versin..Allah da hiçbşey yapmadığınız,sadeceden bol kesen salladığınız içinsizi kahru perişan eylesin ne diyim..

Bu ülkenin başına geçmeyi biliyorsan yönetmeyide korumayıda biliceksin beceremiyorsan istifa eder gidersin. Ama altarnetif yokdu dimi o zaman padişahım çok yaşa demeye devam.
Bize hiç birşey olduğu yok burda iki satır yazar unutur gideriz peki o ölenlerin aileleri ne olucak vah ki ne vah...

Cumhurbaşkanımız teröristler kaybettikçe sivilleri vurmaya başladı ama halkımız endişe etmesin terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek diye açıklama yapmış.

Bi rahatladım ki şimdi sormayın cumhurbaşkanım. Keşke biz de zırhlı araçlar ve korumalarla dolaşıp sizler kadar rahat olabilseydik. Neyse artık ölenlere Allah'tan rahmet dileyelim yeni bir saldırıya kadar.

Hukumeti suclamak icin yer ariyorsunuz diyen arkadaslarin bazi seylerden habersiz olduğunu düşünüyorum.

Mesela ben bu bombayı "Tayyip patlatti ; Baskanlik icin yapiyo " vs demiyorum. Bombayi isid, pkk ,dhkpc, tak , pyd vs herhangi birisi patlatti. Bakiniz bunlar sucladiklarim.

Bir de benim güvenligimi saglamakla yükümlü hukumet var. Ona diyorum ki "sorumlu da sensin hesap ver"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…