• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret edip sosyal medyada yayınladı

Düşüncesi değişmeyecek hatta belki nefreti daha çok bileylenecek, bu da mümkün. Ama nerede nasıl konuşulması gerektiğini, öğrenecek.
Atatürk hayatta olsaydı eminim o yüce gönüllüğüyle o da oralı olmaz hatta affederdi. Ama burda sadece ölmüş bir kişiye değil ona inanan, onu seven, onun yolundan giden insanlara da saygısızlık var.

ben olsam hapis cezası yerine 250 tane kitap okumasını verirdim "ceza" olarak..

ben olsam hapis cezası yerine 250 tane kitap okumasını verirdim "ceza" olarak..
Okumakla da anlayacağını sanmam ben. Bazı insanlara bir şeyleri anlatmanın mümkün olmadığını düşünüyorum ne yazık ki...

Okumakla da anlayacağını sanmam ben. Bazı insanlara bir şeyleri anlatmanın mümkün olmadığını düşünüyorum ne yazık ki...

anlamayacak zaten Truman, ona küçüklüğünden beri öyle verildi fikirler damardan artık değişmesi imkansız.. ama düşünsene, en azından kitap okuyacak, sorgulayacak, gözü bir şekilde açılacak.. bir yerden değil ama bir kaç yerden kurtulabilir belki, yani umarım :)

evet o yüzden kişiliğinize değil fikirlerinize yönelik cevap yazdım.. söylediğiniz şeyler Batı için geçerli, Ortadoğu için değil..
Evet ben de kıyas yaptım zaten. Bencr olması gereken düşünce özgürlüğü burda yok. Yani burda "f.ck Trump" dedikleri gibi "f.ck Erdogan" deseler ne olur sanki. Erdoğana bir şey mi olur, yoo. Hatta adam buna aldırış etmezse zamanla insanlar da bunu söylememeyi öğrenirler. Bence hapis ya da cezadan daha etkili bir yöntem.

Tamam da ben o şahısların gözaltına alınmasını da saçma buluyorum? Ben Tayyipci değilim ki.
Ayrıca başka ülkelerle kıyas yapmak bence tam da yapılması gerekn şey çünkü burda artik iş çığırından çıkmış vaziyette bense ornek gösteriyorum bakın böyle de olabilir diye
Verdiğiniz örneklerin zaten insanca yaşamanın ilk koşulu olduğunu burada yazıp çizen herkes biliyor. Hepimizin gönlünden geçen sizin tarif ettiğiniz seviyeye ulaşmak ama bunun için yüzyıllara ihtiyacı var bu ülkenin..
Böyle bir ülkede insanca yaşamak hakkını savunuyor burada insanlar.. ' yırtınmak ' tabiriniz ile görüyorum ki AVrupa'da yaşamanın size bir katkısı olmamış henüz..

Evet ben de kıyas yaptım zaten. Bencr olması gereken düşünce özgürlüğü burda yok. Yani burda "f.ck Trump" dedikleri gibi "f.ck Erdogan" deseler ne olur sanki. Erdoğana bir şey mi olur, yoo. Hatta adam buna aldırış etmezse zamanla insanlar da bunu söylememeyi öğrenirler. Bence hapis ya da cezadan daha etkili bir yöntem.

işte bir diğer mesele burada başlıyor.. onlar en fazla 8 senelik yönetici seçiyor bizimkiler dini lider, kanaat önderi, dava reisi hatta bazılarına göre mehdi seçiyor.. o olmazsa islamın yürümeyeceğine inananlar bile var.. en avam denilen redneck lerde bile böyle bir söylem var mı? yok.. o yüzden orada hakaret "idaresini beğenmediğin kişiye" yapılırken burada direkt islama yapılıyor olarak algılanıyor.. bu sebepten o seviyeye gelebilmemiz için önce medeniyeti kabul etmekle işe başlayabiliriz ki yarım saate "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" yazarak bu umudunuzu da kırarlar buralarda :)

Son düzenleme:
Düşüncesi değişmeyecek hatta belki nefreti daha çok bileylenecek, bu da mümkün. Ama nerede nasıl konuşulması gerektiğini, öğrenecek.
Atatürk hayatta olsaydı eminim o yüce gönüllüğüyle o da oralı olmaz hatta affederdi. Ama burda sadece ölmüş bir kişiye değil ona inanan, onu seven, onun yolundan giden insanlara da saygısızlık var.
Sevgili hemşerim:)))
Değerlere ve hassasiyetlere de ayrıca saldırı var.. İnanç özgürlüğü kadar da değerli..

Verdiğiniz örneklerin zaten insanca yaşamanın ilk koşulu olduğunu burada yazıp çizen herkes biliyor. Hepimizin gönlünden geçen sizin tarif ettiğiniz seviyeye ulaşmak ama bunun için yüzyıllara ihtiyacı var bu ülkenin..
Böyle bir ülkede insanca yaşamak hakkını savunuyor burada insanlar.. ' yırtınmak ' tabiriniz ile görüyorum ki AVrupa'da yaşamanın size bir katkısı olmamış henüz..
Anam ne takıldınız yırtınma kelimesine. Siz avrupayi ne sandınız herkes orda kibar konuşuyor mu sandınız hiç gülesim yoktu:D Ne alakaa

işte mesele burada başlıyor.. onlar en fazla 8 senelik yönetici seçiyor bizimkiler dini lider, kanaat önderi, dava reisi hatta bazılarına göre mehdi seçiyor.. o olmazsa islamın yürümeyeceğine inananlar bile var.. en avam denilen redneck lerde bile böyle bir söylem var mı? yok.. o yüzden orada hakaret "idaresini beğenmediğin kişiye" yapılırken burada direkt islama yapılıyor olarak algılanıyor.. bu sebepten o seviyeye gelebilmemiz için önce medeniyeti kabul etmekle işe başlayabiliriz ki yarım saate "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" yazarak bu umudunuzu da kırarlar buralarda :)
Ama bence bunun baska bir sebebi de burda maneviyata verilen değerin daha fazla olması. Mesela Amerika ile kıyas yapacak olursak orda kendine ben inançlıyım diyen insanlarda gerçek anlamda inanç diye bir şey yok ki. Maneviyat yok. Bu yüzden de orda hıristiyanlığa bile hakaret edilse insanlara o kadar da dokunmuyor.

Anam ne takıldınız yırtınma kelimesine. Siz avrupayi ne sandınız herkes orda kibar konuşuyor mu sandınız hiç gülesim yoktu:KK70: Ne alakaa
Avrupa'da ve üstelik Birleşmiş Milletler organizasyonu kadar kalabalık ve değişik ülkelerin öğrencileri ile dolu bir okulda eğitim almış biri olarak tek tek sayabilirim milletlerin karakteristik özelliklerini de belli ki anlamamakta ısrarcısınız. Gerek yok...
Avrupa'ya gidenler Türkiye'de yaşayanlar birşey bilmiyor sanrısından bir kurtulsa artık...

Avrupada işte tam da sizin bu aşamadığınız şey çoktan aşılmış durumda. Inanin ordaki cumhurbaşkanına küfür etsen bile hapse girmezsin. Cumhurbaşkanı duysa gülüp geçer vaktini boşa harcamaz öyle düşünenlere. Adam ülke yönetiyor ve kendisine hakaret edeni hapsetme derdine düşüp vaktini boşa harcamıyor. Dolayısıyla böyle küfür eden terbisyesizlere medyada bile vakit ayrılmıyor ve bu insanlar isyediklerini (yani ilgiyi!) elde etmemiş oluyorlar.

Yalniz Türkiye, avrupa degil. Medeniyeti avrupanin yarisi degil. Hersey dil ile basliyor ve misil misil artiliyor. Bügün Atatürk'e hakaret edilmesini kabul edersek, yarin Atatürkün degerlerini, yerlestirmeye calistigi medeniyet ve vizyonunu yok ederiz.

Ha bu demek degil elestirilmesin, yaptiklari tartisilmasin. Elbette konu olabilir, konusulabilir. Ama zaten hasas bir dengede olan Türkiyede, üstelik adamin mezarinda ...boku olamaz ne demektir ha? Avrupada bu bile hos karsilanmaz.

Ama bence bunun baska bir sebebi de burda maneviyata verilen değerin daha fazla olması. Mesela Amerika ile kıyas yapacak olursak orda kendine ben inançlıyım diyen insanlarda gerçek anlamda inanç diye bir şey yok ki. Maneviyat yok. Bu yüzden de orda hıristiyanlığa bile hakaret edilse insanlara o kadar da dokunmuyor.

hayır aslında burada maneviyatın içeriğine değil görüntüsüne önem veriyorlar.. en güzel örneği daha bir kaç gün önce yaşandı işte.. adamcağız dövmeli diye ağzını burnunu kıran insanımsı "burası müslüman ülke" diye havlarken seceresini döktüler ki akla hayale gelmeyecek dolandırıcılık adamda var :) ama sor, en müslümanı kendisi, ataları-dedeleri- dış mihrak- milliyetçilik pihuuuu.. burada inançlı olmak değil görünmek prim yapıyor.. Amerika da ise inançlıysan kendine, küfür ediyorsan da cezasını sen göreceksin anlayışı var.. orada Hristiyanlık bir prim meselesi değil, onunla ihale alamazsın, para kazanamazsın, arsa kapatamazsın.. yani ona maneviyat denmiyor özetle..

Evet bunun bir örneğini okumuştum. İkisi üniversite öğrencisi biri hristyan biri müslüman seviyeli arkadaşlar. Hristyan olan Hz. İsa'yı resmedip müslüman arkadaşına gösteriyor. Bir kaç dakika sonra çizdiği kağıdı çöpe atıyor. Ve müslüman olan yerinden fırlayıp hemen çöpten alıyor. Hristyan şaşırıyor. Müslüman'a "o benim peygamberim istersem çöpe de atarım çizdiğmi" deyince. Müslüman: " Bizim dinimizde tek peygambere inanılmaz. İmanın şartlarından biri, bütün peygamberlere imandır. Sen o resmi İsa a.s olarak çizdiysen o benim gözümde kutsaldır. Çöpe attırmam" diyor

Avrupa'da ve üstelik Birleşmiş Milletler organizasyonu kadar kalabalık ve değişik ülkelerin öğrencileri ile dolu bir okulda eğitim almış biri olarak tek tek sayabilirim milletlerin karakteristik özelliklerini de belli ki anlamamakta ısrarcısınız. Gerek yok...
Avrupa'ya gidenler Türkiye'de yaşayanlar birşey bilmiyor sanrısından bir kurtulsa artık...
Bir ulkeden gelen birini tanımakla o ülkenin kültürünü öğrenmiyorsunuz mesela Amerikali biri ile tanıştın okula gittin diye Amerikan kültürünü çözmüş olmuyorsun orda doğup büyümek yaşamak ile kıyaslanamaz bile.

Bir ulkeden gelen birini tanımakla o ülkenin kültürünü öğrenmiyorsunuz mesela Amerikali biri ile tanıştın okula gittin diye Amerikan kültürünü çözmüş olmuyorsun orda doğup büyümek yaşamak ile kıyaslanamaz bile.
Ben uluslarası ilişkiler okudum. 44 yaşındayım. İşim gereği de son 20 yılda gitmediğim ülke kalmadı.. pek çoğuna defalarca gittim hatta. Amerika dahil olmak üzere. uzun süreli kaldıklarımda oldu...:))) Şu anda da kendi işimin başında ithalat yapıyorum pek çok ülkeden...
Demem o ki ; bu platform o kadar da sallamaya müsait değil..

Son düzenleme:
Back