- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.508
- 1.123
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
Hıı yani zamanla siyasi fikirlerim mi değişecek büyük konuşmayın bence..
bunu söyleyeceğiniz son insanım emin olabilirsiniz :) sitede yenisiniz, zamanla herkesi tanırsınız..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hıı yani zamanla siyasi fikirlerim mi değişecek büyük konuşmayın bence..
Tanımadığım insanlar için sahte kibarlık yapacak değilim ne kadar zaman geçerse geçsin ne alaka yine konuyu kaydırın durun haydi iyi günlerÜslup önemli
Ülkeye geleli çok olmuş ama sitede yenisiniz
Zamanla öğrenirsiniz
Düşüncesi değişmeyecek hatta belki nefreti daha çok bileylenecek, bu da mümkün. Ama nerede nasıl konuşulması gerektiğini, öğrenecek.
Atatürk hayatta olsaydı eminim o yüce gönüllüğüyle o da oralı olmaz hatta affederdi. Ama burda sadece ölmüş bir kişiye değil ona inanan, onu seven, onun yolundan giden insanlara da saygısızlık var.
Tamam yanlış anlamışım:) Ama insanları tanıyıp tanımamak fikrimi söyleme şeklimi değiştirmez siz de beni tanımıyorsunuz o zamanbunu söyleyeceğiniz son insanım emin olabilirsiniz :) sitede yenisiniz, zamanla herkesi tanırsınız..
Okumakla da anlayacağını sanmam ben. Bazı insanlara bir şeyleri anlatmanın mümkün olmadığını düşünüyorum ne yazık ki...ben olsam hapis cezası yerine 250 tane kitap okumasını verirdim "ceza" olarak..
Tamam yanlış anlamışım:) Ama insanları tanıyıp tanımamak fikrimi söyleme şeklimi değiştirmez siz de beni tanımıyorsunuz o zaman
Okumakla da anlayacağını sanmam ben. Bazı insanlara bir şeyleri anlatmanın mümkün olmadığını düşünüyorum ne yazık ki...
Evet ben de kıyas yaptım zaten. Bencr olması gereken düşünce özgürlüğü burda yok. Yani burda "f.ck Trump" dedikleri gibi "f.ck Erdogan" deseler ne olur sanki. Erdoğana bir şey mi olur, yoo. Hatta adam buna aldırış etmezse zamanla insanlar da bunu söylememeyi öğrenirler. Bence hapis ya da cezadan daha etkili bir yöntem.evet o yüzden kişiliğinize değil fikirlerinize yönelik cevap yazdım.. söylediğiniz şeyler Batı için geçerli, Ortadoğu için değil..
Verdiğiniz örneklerin zaten insanca yaşamanın ilk koşulu olduğunu burada yazıp çizen herkes biliyor. Hepimizin gönlünden geçen sizin tarif ettiğiniz seviyeye ulaşmak ama bunun için yüzyıllara ihtiyacı var bu ülkenin..Tamam da ben o şahısların gözaltına alınmasını da saçma buluyorum? Ben Tayyipci değilim ki.
Ayrıca başka ülkelerle kıyas yapmak bence tam da yapılması gerekn şey çünkü burda artik iş çığırından çıkmış vaziyette bense ornek gösteriyorum bakın böyle de olabilir diye
Evet ben de kıyas yaptım zaten. Bencr olması gereken düşünce özgürlüğü burda yok. Yani burda "f.ck Trump" dedikleri gibi "f.ck Erdogan" deseler ne olur sanki. Erdoğana bir şey mi olur, yoo. Hatta adam buna aldırış etmezse zamanla insanlar da bunu söylememeyi öğrenirler. Bence hapis ya da cezadan daha etkili bir yöntem.
Sevgili hemşerim:)))Düşüncesi değişmeyecek hatta belki nefreti daha çok bileylenecek, bu da mümkün. Ama nerede nasıl konuşulması gerektiğini, öğrenecek.
Atatürk hayatta olsaydı eminim o yüce gönüllüğüyle o da oralı olmaz hatta affederdi. Ama burda sadece ölmüş bir kişiye değil ona inanan, onu seven, onun yolundan giden insanlara da saygısızlık var.
Anam ne takıldınız yırtınma kelimesine. Siz avrupayi ne sandınız herkes orda kibar konuşuyor mu sandınız hiç gülesim yoktu Ne alakaaVerdiğiniz örneklerin zaten insanca yaşamanın ilk koşulu olduğunu burada yazıp çizen herkes biliyor. Hepimizin gönlünden geçen sizin tarif ettiğiniz seviyeye ulaşmak ama bunun için yüzyıllara ihtiyacı var bu ülkenin..
Böyle bir ülkede insanca yaşamak hakkını savunuyor burada insanlar.. ' yırtınmak ' tabiriniz ile görüyorum ki AVrupa'da yaşamanın size bir katkısı olmamış henüz..
Ama bence bunun baska bir sebebi de burda maneviyata verilen değerin daha fazla olması. Mesela Amerika ile kıyas yapacak olursak orda kendine ben inançlıyım diyen insanlarda gerçek anlamda inanç diye bir şey yok ki. Maneviyat yok. Bu yüzden de orda hıristiyanlığa bile hakaret edilse insanlara o kadar da dokunmuyor.işte mesele burada başlıyor.. onlar en fazla 8 senelik yönetici seçiyor bizimkiler dini lider, kanaat önderi, dava reisi hatta bazılarına göre mehdi seçiyor.. o olmazsa islamın yürümeyeceğine inananlar bile var.. en avam denilen redneck lerde bile böyle bir söylem var mı? yok.. o yüzden orada hakaret "idaresini beğenmediğin kişiye" yapılırken burada direkt islama yapılıyor olarak algılanıyor.. bu sebepten o seviyeye gelebilmemiz için önce medeniyeti kabul etmekle işe başlayabiliriz ki yarım saate "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" yazarak bu umudunuzu da kırarlar buralarda :)
Avrupa'da ve üstelik Birleşmiş Milletler organizasyonu kadar kalabalık ve değişik ülkelerin öğrencileri ile dolu bir okulda eğitim almış biri olarak tek tek sayabilirim milletlerin karakteristik özelliklerini de belli ki anlamamakta ısrarcısınız. Gerek yok...Anam ne takıldınız yırtınma kelimesine. Siz avrupayi ne sandınız herkes orda kibar konuşuyor mu sandınız hiç gülesim yoktu Ne alakaa
Avrupada işte tam da sizin bu aşamadığınız şey çoktan aşılmış durumda. Inanin ordaki cumhurbaşkanına küfür etsen bile hapse girmezsin. Cumhurbaşkanı duysa gülüp geçer vaktini boşa harcamaz öyle düşünenlere. Adam ülke yönetiyor ve kendisine hakaret edeni hapsetme derdine düşüp vaktini boşa harcamıyor. Dolayısıyla böyle küfür eden terbisyesizlere medyada bile vakit ayrılmıyor ve bu insanlar isyediklerini (yani ilgiyi!) elde etmemiş oluyorlar.
Ama bence bunun baska bir sebebi de burda maneviyata verilen değerin daha fazla olması. Mesela Amerika ile kıyas yapacak olursak orda kendine ben inançlıyım diyen insanlarda gerçek anlamda inanç diye bir şey yok ki. Maneviyat yok. Bu yüzden de orda hıristiyanlığa bile hakaret edilse insanlara o kadar da dokunmuyor.
Evet bunun bir örneğini okumuştum. İkisi üniversite öğrencisi biri hristyan biri müslüman seviyeli arkadaşlar. Hristyan olan Hz. İsa'yı resmedip müslüman arkadaşına gösteriyor. Bir kaç dakika sonra çizdiği kağıdı çöpe atıyor. Ve müslüman olan yerinden fırlayıp hemen çöpten alıyor. Hristyan şaşırıyor. Müslüman'a "o benim peygamberim istersem çöpe de atarım çizdiğmi" deyince. Müslüman: " Bizim dinimizde tek peygambere inanılmaz. İmanın şartlarından biri, bütün peygamberlere imandır. Sen o resmi İsa a.s olarak çizdiysen o benim gözümde kutsaldır. Çöpe attırmam" diyorAma bence bunun baska bir sebebi de burda maneviyata verilen değerin daha fazla olması. Mesela Amerika ile kıyas yapacak olursak orda kendine ben inançlıyım diyen insanlarda gerçek anlamda inanç diye bir şey yok ki. Maneviyat yok. Bu yüzden de orda hıristiyanlığa bile hakaret edilse insanlara o kadar da dokunmuyor.
Bir ulkeden gelen birini tanımakla o ülkenin kültürünü öğrenmiyorsunuz mesela Amerikali biri ile tanıştın okula gittin diye Amerikan kültürünü çözmüş olmuyorsun orda doğup büyümek yaşamak ile kıyaslanamaz bile.Avrupa'da ve üstelik Birleşmiş Milletler organizasyonu kadar kalabalık ve değişik ülkelerin öğrencileri ile dolu bir okulda eğitim almış biri olarak tek tek sayabilirim milletlerin karakteristik özelliklerini de belli ki anlamamakta ısrarcısınız. Gerek yok...
Avrupa'ya gidenler Türkiye'de yaşayanlar birşey bilmiyor sanrısından bir kurtulsa artık...
Ben uluslarası ilişkiler okudum. 44 yaşındayım. İşim gereği de son 20 yılda gitmediğim ülke kalmadı.. pek çoğuna defalarca gittim hatta. Amerika dahil olmak üzere. uzun süreli kaldıklarımda oldu...:))) Şu anda da kendi işimin başında ithalat yapıyorum pek çok ülkeden...Bir ulkeden gelen birini tanımakla o ülkenin kültürünü öğrenmiyorsunuz mesela Amerikali biri ile tanıştın okula gittin diye Amerikan kültürünü çözmüş olmuyorsun orda doğup büyümek yaşamak ile kıyaslanamaz bile.