• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret edip sosyal medyada yayınladı

office office Sizce burada çok medeni oldugunu idaasinda olanlarla diğerleri arasında çok bir fark varmı görebiliyormusunuz ben göremiyorum açıkçası
A olurmu ben çok farklıyim Türkiye'yi ikiye ayırdılar deyip iki tarafında tıpkı birbirine benzediği garip ülkem her ikisinde dogmatik ,baskıcı ,antidemokrat olan iki kesim...
Sanırım öncelikle hakaret ve iftira suçlarının birbirinden ayrılması lazım
herkes kendi kutsalini dokunulmaz ilan ettiği sürece hicbirsey değişmeyecek evet ...
bir ortadagu ülkesi olarak devam edeceğiz ne yazikki daha çok var on yıllar yada yüzyıllar ...

office office Sizce burada çok medeni oldugunu idaasinda olanlarla diğerleri arasında çok bir fark varmı görebiliyormusunuz ben göremiyorum açıkçası
A olurmu ben çok farklıyim Türkiye'yi ikiye ayırdılar deyip iki tarafında tıpkı birbirine benzediği garip ülkem her ikisinde dogmatik ,baskıcı ,antidemokrat olan iki kesim...
Sanırım öncelikle hakaret ve iftira suçlarının birbirinden ayrılması lazım
herkes kendi kutsalini dokunulmaz ilan ettiği sürece hicbirsey değişmeyecek evet ...
bir ortadagu ülkesi olarak devam edeceğiz ne yazikki daha çok var on yıllar yada yüzyıllar ...

burada derken forumda mı? ülkede mi? forumda diyorsan ever var Metanol, en azından ben görüyorum.. çok azınlık henüz ama umut vaad eden bir kesim var.. ama ülkede diyorsan hayır yok.. yani düşünebiliyor musun, yıl 2018 ve biz medeni olmayı tartışıyoruz.. neden? çünkü kitap okumayı bile "elitizm" olarak gören çok büyük bir kesim var kesinlikle eğitilemeyen.. işin kötü tarafı bu kesim gün geçtikçe büyüyor.. 90 larda sesi çıkmayan, en azından cehaletinden utanan kesim şu anda cehaletlerini kutsayarak ortaya çıkıyorlar aynı bu kız gibi.. bu ülkede intikam duygusu bütün duygulardan baskın şu anda.. o yüzden iki kesim birbirine benziyormuş gibi görünüyor çünkü ikisi de intikam duygusuyla yanıp tutuşuyor.. diyorum ya, hiçbir Demokrat göremezsin Cumhuriyetçilerden intikam almak isteyen (ki şu anda Trump neler yapıyor). ülkeyi ikiye bölen de sen-ben değiliz, kaldı ki istesek de yapamayız.. neyse, coğrafya kaderdir işte yapacak bir şey yok..

Ben uluslarası ilişkiler okudum. 44 yaşındayım. İşim gereği de son 20 yılda gitmediğim ülke kalmadı.. pek çoğuna defalarca gittim hatta. Amerika dahil olmak üzere. uzun süreli kaldıklarımda oldu...:))) Şu anda da kendi işimin başında ithalat yapıyorum pek çok ülkeden...
Demem o ki ; bu platform o kadar da sallamaya müsait değil..

kültürlerini bilmene de gerek yok zaten, Amerikalıların çok büyük bir çoğunluğu bilmez kendi kültürlerini, bir kayıp da değildir.. biz görüp, okuyup, dinleyip, yaşadıklarımızdan gördüğümüz tecrübeleri ve birikimleri aktarıyoruz burada.. Kaldı ki o ülkenin Sosyoloğu değilsen doğup büyümek bile yeterli değil ülkenin kültürüne tam vakıf olmak için.. hele hele kaynağı göçmenler olan ülkede kimin, neyin kültürü? :)

Haha buna çevir kazi yanmadin deniliyor. Eğer çarsafli bir insan bok kelimesi demez diyorsan, bunun tersi "açik kadin hayli hayli söyler" değil mi?

Ben tesetürün ne olduğunu gayet iyi biliyorum ve senin aksine, herkes istediği şelilde giyebildiğini savunuyorum. Ister makjaj ile, ister rengarenk giyerek. Bok kelimesi tutmayinca, bu sefer tesetür şeklinden vurmaya çaliştin. Umarim bu kiz olan biteni iyi seyredir. Kendi Erdoğanin deyimi ile başörtülü bacilari onu 5 saniyede sattilar.

Akp'liler elbette bu kizi savunuyorlar. Savunmasalar "bu kiz provokatör" diye yirtinmazlardi. Tek diyecekleri "tutuklansin bu kiz, kimse atamiza hakaret edemez" olmali.

Ama yapmadilar. Atatürkü atalari olarak görmedikleri için. Liderleri bile kalkip ayyaş diyebiliyorsa, Misiroğlu gibi şahislari adam yerine koyuyorsa akp'lilerin ideolojileri belli.

Bu kizda o ideolojiden nemalanmak istemişti. Ülkede sahte 15 temmuz kahramanlari maaş aliyor, somada istediklerini tekmeleyip üzerine tazminat aliniyor. Bu kiz mevcut sistemden niye nemalanmasin?

Ve vay be, Atatürke hiç hakaret etmemişsin, ne büyük bir nimet! Alkiş!!

Ve evet eğer bu olay islamafobi olduğunu savunuyorsan, kendini mağdur ilan ediyorsun. Ortadaki delilleri hiçe sayarak hep yine sanki size atak yapiyorlarmiş gibi algi operasyonun peşindesiniz. Evet buna utanmaz derim.

Gezi'de o molotovlular provakatör dediğimizde inanmadiniz. O annelerin gözyaşlarina bile bakmadiniz.

Bunun için ban yiyeceksem yiyim. Sen önce kendi lafin arkasinda dur ve beni göz ardi et.
Ne cevirecem kazı.Artı siz göz ardı edin. Gelip gelip benden alıntı yapıyorsunuz Zaten ortaya yazınca seni dikkate bile almıyorum. Sizden alkışta aldım ya oleeeeyyy.Senden alkış için değil kendimi bildiğim için, hakaretin yanlışlığının farkında olduğum için. Insanlara saldirmaktan bi yarar sağlayamayacağımı bildiğim için. Ağzında hakaret olanın zayıflığını bildiğim için. Rahatlıkla karşımdakine tanımadan utanmaz demenin ayipligini, acizligini bildiğim için kullanmıyorum. Benden rahatsız oluyorsan ya göz ardı et.Yada gelip gelip alıntı yapma.Size laf anlatmak deveye hendek atllatmaktan zor çünkü. Yani velhasıl göz ardı edecek ben değilim sizsiniz.Durup durup.alinti yaptığınız için. Alıntı yaparsan cevabini veririm neden vermeyim.15 temmuzda disaridaydim ve hiçte sandığınız gibi tiyatro değildi. Ve bunu konuşmakta size düşmez!

kültürlerini bilmene de gerek yok zaten, Amerikalıların çok büyük bir çoğunluğu bilmez kendi kültürlerini, bir kayıp da değildir.. biz görüp, okuyup, dinleyip, yaşadıklarımızdan gördüğümüz tecrübeleri ve birikimleri aktarıyoruz burada.. Kaldı ki o ülkenin Sosyoloğu değilsen doğup büyümek bile yeterli değil ülkenin kültürüne tam vakıf olmak için.. hele hele kaynağı göçmenler olan ülkede kimin, neyin kültürü? :)
Bu kadar uzun yazmaya takatim yoktu. Siz yazmakla ne iyi ettiniz.. Teşekkürler :))
Londra gibi bir metropolde 2 yıl yaşadım.. Hakiki bir İngiliz'e sadece okulda rastladım. Onlarda İngilizce öğretmenlerimizdi :)) İngiliz kültürünü anlamak için Essex, Sussex gibi yerlere okul gezi düzenlerdi.. Sonra iş hayatına atılınca tanıdım fazlası ile..

Niye? Carsaflilar insan üstü varlik mi?
Merhabalar tesettürün amacı ve sartları vardır. El, yuz ,ayaklar dışında bol kıyafet giymek ve dikkat çekici olmamak. Ben bu zamanda çarşafı doğru bulmuyorum fitne cok çünkü ve kötü amaçlar için kullanılıyor. (Yanlışta düsünüyor olabilirim) Ama tesettürü Allah cc emrettiği şekilde giyinmekle beraber Islamın emrettiği tüm güzel hasletleri gösterecek ve kendini ve dinini ve imanını koruyacaksın. Ancak çarşafı hakkaniyetiyle giyen bu şekilde çekimler yapıp yaymaz ortalığa .Sosyal.medyayı herkesten cok kullanırlar belki ama illaki yüzlerini kalplerde kapatırlar: ) Bu kızın ne oldugu da çıkacak ortaya bekleyeceğiz.Ha diyelim ki gerçek çarşaflı ve ak partili bundan kimse ak partiyi ve çarşafı sorumlu tutamaz.Sevmiyorsa gitmeyecek Anitkabire bu kadar basit.Ancak carsaftan bi anda rengarenk kıyafetlere gecmesi garip degil mi sizce de?

Dün akşam gördüm bu terbiyesizliği, şaşırdım kaldım ya vaayyyy be dedim ülkenin geldiği noktaya bak.
En basitinden Atatürk'ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkını bile göz ardı edip fenomen olacak diye bir video çekmiş büyük bir haltmış gibi bir de hükümeti övmüş, rezilliğe bak.
Kendini ne hale düşürmüş. Açıkçası ben çok şaşırdım ve acıdım cahilliğine...
Birilerinin bu kıza acilen Tarih dersi vermesi lazım.
Bunlar ancak ve ancak geçmişini bilmeyen cahillerin yaptığı mantık dışı hareketlerdir.
Önlem alınmazsa arkası da kesilmez ne yazık ki.

Ben uluslarası ilişkiler okudum. 44 yaşındayım. İşim gereği de son 20 yılda gitmediğim ülke kalmadı.. pek çoğuna defalarca gittim hatta. Amerika dahil olmak üzere. uzun süreli kaldıklarımda oldu...:))) Şu anda da kendi işimin başında ithalat yapıyorum pek çok ülkeden...
Demem o ki ; bu platform o kadar da sallamaya müsait değil..
Ne olmuş ben de otuzlu yaşlarımdayım. Neyi sallamışım anlamadim. Ben de uluslararası seminarler ve değişim programlarına katıldım ama bir yerde geçici yaşamakla orda doğup büyümek ne kadar siz aksini iddia etseniz de aynı şey değil çocukluğunu bir yerde geçirmekle sonradan gitmek de ayni şey değil tabi siz ortalama bir türk vatandaşından daha ufku geniş daha enternasyonal bir bakış açısına sahip olabilirsiniz ama orda doğup büyüyen bir insan orayı yine de sizden daha iyi anlar ki görüyoruz da aramazidaki farklar büyük bakış açısı ve görüş olarak. Bem Avrupayı herşeyi ile övmüyorum sadece orda özgürlük (evet buna hakaret etme özgürlüğü de dahil ediyorum) başka bir boyutta ve ben de bu fikir, konuşma tarzı üslub nasil adlandırıyorsunuz adlandırın bunun özgürlüğünü savunuyorum. Bir insan küfür etti diye hapsedilmemeli benim gözümde bunu Avrupada (özellikle batı avrupa ve iskandinav ülkelerinde) denemeya kalkın bu insan bana ya da benim kutsal gördüğüm bir şahısa hakaret etti davacıyım deyin size gülerler. Ee nolmuş derler bir tarafın mi eksildi sen de gül geç ilgi gösterme muhatap olma derler ben bundan bahsediyorum. Sizin bunu her ne kadar uluslararsı tecrübeniz olsada savunmamanız sizi daha iyi bir insan yapmaz bu bir kültür farkıdır herkes her konuda istediğini düşünebilir.

Son düzenleme:
Ne cevirecem kazı.Artı siz göz ardı edin. Gelip gelip benden alıntı yapıyorsunuz Zaten ortaya yazınca seni dikkate bile almıyorum. Sizden alkışta aldım ya oleeeeyyy.Senden alkış için değil kendimi bildiğim için, hakaretin yanlışlığının farkında olduğum için. Insanlara saldirmaktan bi yarar sağlayamayacağımı bildiğim için. Ağzında hakaret olanın zayıflığını bildiğim için. Rahatlıkla karşımdakine tanımadan utanmaz demenin ayipligini, acizligini bildiğim için kullanmıyorum. Benden rahatsız oluyorsan ya göz ardı et.Yada gelip gelip alıntı yapma.Size laf anlatmak deveye hendek atllatmaktan zor çünkü. Yani velhasıl göz ardı edecek ben değilim sizsiniz.Durup durup.alinti yaptığınız için. Alıntı yaparsan cevabini veririm neden vermeyim.15 temmuzda disaridaydim ve hiçte sandığınız gibi tiyatro değildi. Ve bunu konuşmakta size düşmez!

Ben niye seni göz ardi edeyim? Öyle bir sözde bulunmadim ki. Sen beni göz ardi ettigini söylemistin. Herkes istedigini alintilar, buna sende dahilsin. Tabi ilk önce "sen göz ardi edecegim" demeseydin iyi olurdu. Beni hem göz ardi et, hem dikkata alma ama hep yazdiklarimi cevpla. Güzelmis, ne diyeyim :)

Dogru sen sütten cikmis ak kasiksin. Utanmaz hakaret degildir. Karsindakinin utanma duygusu yok ise bunu dile getirirsin. Peki bana bu mesajin neydi daha önce?

Size sadece emoji ile cevap verecegim. Zira sizi görünce hissettigim:silah:

Ve onca yazdigim seye yine kisisel saldiri ile devam ediyorsun. "Bir konuya nasil cevap verilmez" masterclassini veriyorsun adeta, helal olsun.

Bu arada evet 15 temmuz olayina inanmiyorum fakat bahs ettigim sey o degildi. Milletin "ben 15 temmuz kahramaniyim" deyipte maas aldigini bilmiyormusun? Üstüne kahramani olmadigi halde. Haberi ararken tesadüfen kadinin carsafli oldugunu gördüm. Acaba budami provokatör? Zira bok diyemeyen kadinlar nasil dolandiricilik yapar dimi? Aaaa

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804301033238209-serife-boz-dava-darbe-girisimi-akparti/

Ne olmuş ben de otuzlu yaşlarımdayım. Neyi sallamışım anlamadim. Ben de uluslararası seminarler ve değişim programlarına katıldım ama bir yerde geçici yaşamakla orda doğup büyümek ne kadar siz aksini iddia etseniz de aynı şey değil çocukluğunu bir yerde geçirmekle sonradan gitmek de ayni şey değil tabi siz ortalama bir türk vatandaşından daha ufku geniş daha enternasyonal bir bakış açısına sahip olabilirsiniz ama orda doğup büyüyen bir insan orayı yine de sizden daha iyi anlar ki görüyoruz da aramazidaki farklar büyük bakış açısı ve görüş olarak. Bem Avrupayı herşeyi ile övmüyorum sadece orda özgürlük (evet buna hakaret etme özgürlüğü de dahil ediyorum) başka bir boyutta ve ben de bu fikir, konuşma tarzı üslub nasil adlandırıyorsunuz adlandırın bunun özgürlüğünü savunuyorum. Bir insan küfür etti diye hapsedilmemeli benim gözümde bunu Avrupada (özellikle batı avrupa ve iskandinav ülkelerinde) denemeya kalkın bu insan bana ya da benim kutsal gördüğüm bir şahısa hakaret etti davacıyım deyin size gülerler. Ee nolmuş derler bir tarafın mi eksildi sen de gül geç ilgi gösterme muhatap olma derler ben bundan bahsediyorum. Sizin bunu her ne kadar uluslararsı tecrübeniz olsada savunmamanız sizi daha iyi bir insan yapmaz bu bir kültür farkıdır herkes her konuda istediğini düşünebilir.
Tarif ettiğiniz yaşam biçimine zaten bir lafım yok.. Da ısrarla yaşamayan bilmez iddianız tuhaf.. Orada doğup yaşamak gibi bir ön koşul şart değil demek istediğim bu... Farkındaysanız Türkiye'den başka bir ülkeyi görmemiş insanlarda sizin tarif ettiğiniz bir yaşam biçimini savunuyor ve arzuluyor burada.. Kimse kimseye karışmasın, kimse kimsenin yaşam biçimini, özgürlüğünü, giyimini kuşamını, tercihlerini sorgulamasın diyor... Avrupa gördükleri ve kültürünü bildikleri için mi istiyorlar bunu yoksa insani yaşam standardının ve doğrunun bu olması gerektiğini bildikleri için mi ? Aynı standartlara bu ülke insanı da erişebilse zaten bu olaylar gündem olmayacak.. Konumuz bu...

Tarif ettiğiniz yaşam biçimine zaten bir lafım yok.. Da ısrarla yaşamayan bilmez iddianız tuhaf.. Orada doğup yaşamak gibi bir ön koşul şart değil demek istediğim bu... Farkındaysanız Türkiye'den başka bir ülkeyi görmemiş insanlarda sizin tarif ettiğiniz bir yaşam biçimini savunuyor ve arzuluyor burada.. Kimse kimseye karışmasın, kimse kimsenin yaşam biçimini, özgürlüğünü, giyimini kuşamını, tercihlerini sorgulamasın diyor... Avrupa gördükleri için mi istiyorlar bunu yoksa insani yaşam standardının ve doğrunun bu olması gerektiğini bildikleri için mi ? Aynı standartlara bu ülke insanı da erişebilse zaten bu olaylar gündem olmayacak.. Konumuz bu...
Yoo konumuz benim hakaret özgürlüğünü ve hakaret edenin hapsedilmemesi gerektiğini savunmam ve Avrupayı örnek göstermem. Dediğiniz şeyleri bir çok insan savunuyor ama benim söylediğimi o kadar Avrupa görmüş siz bile savunmuyorsunuz kutsal gördüğünüz bir şeye hakaret edenjn cezalandırılmasını istiyorsunuz ben de diyorum ki bunun olumlu bir etkisi olmaz, boş verip ilgi göstermemenin (evet b.k dese bile) uzun vadede çok daha etkili ve kalıcı oldugunu düşünüyorum böyle düşünmemin sebebi de orda yaşamış olmam bu etkiyi bizzat görmüş olmam.

Yoo konumuz benim hakaret özgürlüğünü ve hakaret edenin hapsedilmemesi gerektiğini savunmam ve Avrupayı örnek göstermem. Dediğiniz şeyleri bir çok insan savunuyor ama benim söylediğimi o kadar Avrupa görmüş siz bile savunmuyorsunuz kutsal gördüğünüz bir şeye hakaret edenjn cezalandırılmasını istiyorsunuz ben de diyorum ki bunun olumlu bir etkisi olmaz, boş verip ilgi göstermemenin (evet b.k dese bile) uzun vadede çok daha etkili ve kalıcı oldugunu düşünüyorum böyle düşünmemin sebebi de orda yaşamış olmam bu etkiyi bizzat görmüş olmam.
Siz benim yazdıklarımdan tek bir şey bile anlamamışsınız. O sebeple cevaba gerek görmüyorum..
Bulunduğunuz koşullarla bu ülkeye, insanına ve değer yargılarına burun kıvırıyorsunuz..
Tek yapabildiğiniz bu şu ana kadar..
Hapis cezası almalı diye de tek laf etmedim.. Ama hakaret etmenin de özgürlük olmadığını savunuyorum.. Hele de bu ülkenin kurucu unsuruna...

Son düzenleme:
Siz benim yazdıklarımdan tek bir şey bile anlamamışsınız. O sebeple cevaba gerek görmüyorum..
Bulunduğunuz koşullarla bu ülkeye, insanına ve değer yargılarına burun kıvırıyorsunuz..
Tek yapabildiğiniz bu şu ana kadar..
Hapis cezası almalı diye de tek laf etmedim..
Burun kıvırmıyorum eleştiriyorum gayet net bir şekilde. Hapis cezası alsın dememiş olabilirsiniz ama konu başlığındaki şahsın yaptığı hakaret sizi rahatsız ediyor beni etmiyor aradaki fark bu.

Ben niye seni göz ardi edeyim? Öyle bir sözde bulunmadim ki. Sen beni göz ardi ettigini söylemistin. Herkes istedigini alintilar, buna sende dahilsin. Tabi ilk önce "sen göz ardi edecegim" demeseydin iyi olurdu. Beni hem göz ardi et, hem dikkata alma ama hep yazdiklarimi cevpla. Güzelmis, ne diyeyim :)

Dogru sen sütten cikmis ak kasiksin. Utanmaz hakaret degildir. Karsindakinin utanma duygusu yok ise bunu dile getirirsin. Peki bana bu mesajin neydi daha önce?

Ve onca yazdigim seye yine kisisel saldiri ile devam ediyorsun. "Bir konuya nasil cevap verilmez" masterclassini veriyorsun adeta, helal olsun.

Bu arada evet 15 temmuz olayina inanmiyorum fakat bahs ettigim sey o degildi. Milletin "ben 15 temmuz kahramaniyim" deyipte maas aldigini bilmiyormusun? Üstüne kahramani olmadigi halde. Haberi ararken tesadüfen kadinin carsafli oldugunu gördüm. Acaba budami provokatör? Zira bok diyemeyen kadinlar nasil dolandiricilik yapar dimi? Aaaa

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804301033238209-serife-boz-dava-darbe-girisimi-akparti/
Yav bu maaşı ben niye almıyorum elalemin safı benim herhalde.Neyse yetkili merciler bende disaridaydim o gece :)

Hey Allahim bunun cevabını vermiştim size.Tekrar etmeyeceğim.(göz ardı mevzunu) Benden alıntı yaparsaniz da cevabını veririm bu kadar basit: )Şerife boz ve diğerleri evet nemalanmistir doğrudur yalandır. Çıkıp ne savundum ne karşısında durdum. Inanın inanmamakta sizin görüşünüz. Seçimler ilemilgili konudkonuda yazdığım bir cümleyi alıp kişiliğime saldiriyorsun diyorsunuz.Neye niçin hizmet ediyorsunuz anlamadım.Maksat beni çizgimden çıkarmaksa az kaldı merak etmeyin :KK53: neyi sordunuzda cevap alamadınız madem tek tek sorun hadi. Çarşaflı kadının başta ( gercekse)oraya gitmemesi lazım.Gidiyorsada çenesini tutması (neden gitmyecekmis konusuna girmeyin hic işin içinden çıkamayız ) Şerife boza gelince yanlış yapmış başka soru ?

Burun kıvırmıyorum eleştiriyorum gayet net bir şekilde. Hapis cezası alsın dememiş olabilirsiniz ama konu başlığındaki şahsın yaptığı hakaret sizi rahatsız ediyor beni etmiyor aradaki fark bu.
Bakın beni sokaktaki normal vatandaşın bile birbirine hakaret etmesi rahatsız ediyor... Bu tip olaylar ceza almayıp prim yaptıkça çoğalarak her kesime yayılıyor... Bir caydırıcılığı olmalı yoksa önüne geçilemeyecek olaylar baş gösterecek. Yazması kolay.. Bende yazıyorum burada.. Herkes özgür olsun diye.. İstiyorum da bunu ama hala kadın başıma gecenin 12 sinde araba atlayıp şuradan şuraya gidemiyorum.. Eeee hani ben özgürdüm.... Eeee o saat de içen adamda özgür..
Tarif ettiğiniz yaşam biçimine tek laf etmedim. Olsa keşke diyorum. Siz beni bu yaşam formunu savunmamakla suçluyorsunuz. Bense Türkiye bu seviyeye mevcut şartlar altında yüzyıllar sonra ulaşabilir ancak diyorum. Çünkü siyasi ve coğrafi sistematik bu... Onu da geçtim bırakın hakareti niye yan baktın diye cinayetler işleniyor burada hala..
İnsani normlarda Nirvana'ya ulaşan Avrupa hala her ne hikmetse bizi kıskanıyor ama...:-)

Tekrar söylüyorum hakaret etmek özgürlük değildir...

Bakın beni sokaktaki normal vatandaşın bile birbirine hakaret etmesi rahatsız ediyor... Bu tip olaylar ceza almayıp prim yaptıkça çoğalarak her kesime yayılıyor... Bir caydırıcılığı olmalı yoksa önüne geçilemeyecek olaylar baş gösterecek. Yazması kolay.. Bende yazıyorum burada.. Herkes özgür olsun diye.. İstiyorum da bunu ama hala kadın başıma gecenin 12 sinde araba atlayıp şuradan şuraya gidemiyorum.. Eeee hani ben özgürdüm.... Eeee o saat de içen adamda özgür..
Tarif ettiğiniz yaşam biçimine tek laf etmedim. Olsa keşke diyorum. Siz beni bu yaşam formunu savunmamakla suçluyorsunuz. Bense Türkiye bu seviyeye mevcut şartlar altında yüzyıllar sonra ulaşabilir ancak diyorum. Çünkü siyasi ve coğrafi sistematik bu... Onu da geçtim bırakın hakareti niye yan baktın diye cinayetler işleniyor burada hala..
İnsani normlarda Nirvana'ya ulaşan Avrupa hala her ne hikmetse bizi kıskanıyor ama...:-)

Tekrar söylüyorum hakaret etmek özgürlük değildir...
Rahatsız etmekten kastım devletin hükümetin böyle hakaretlere karşı önlem almasını istiyorsunuz yani o derecede bir rahatsızlık yoksa ben de rahatsız olurum hakaret etmeyi savunan etmeye teşvik eden biri de değilim elbet :') Ben zaten benim düşündüğüm şeylerin Türkiye için ütopik olduğunu biliyorum ama bu beni yinede bunu savunmak dile getirmekten alıkoymuyor. Bir yerden başlamak lazım.

Ve tabiki de Avrupa kıskanır Turkiyeyi. Onlar bir çok konuda ileride olsa bile onlarda olmayan Turkiyede olan bir çok güzel şeyler güzel değerler var. İşte bazi konulara gelince orayı tercih ederim yaşamak için ama burdaki bazı şeyler de orda yok.

Merhabalar tesettürün amacı ve sartları vardır. El, yuz ,ayaklar dışında bol kıyafet giymek ve dikkat çekici olmamak. Ben bu zamanda çarşafı doğru bulmuyorum fitne cok çünkü ve kötü amaçlar için kullanılıyor. (Yanlışta düsünüyor olabilirim) Ama tesettürü Allah cc emrettiği şekilde giyinmekle beraber Islamın emrettiği tüm güzel hasletleri gösterecek ve kendini ve dinini ve imanını koruyacaksın. Ancak çarşafı hakkaniyetiyle giyen bu şekilde çekimler yapıp yaymaz ortalığa .Sosyal.medyayı herkesten cok kullanırlar belki ama illaki yüzlerini kalplerde kapatırlar: ) Bu kızın ne oldugu da çıkacak ortaya bekleyeceğiz.Ha diyelim ki gerçek çarşaflı ve ak partili bundan kimse ak partiyi ve çarşafı sorumlu tutamaz.Sevmiyorsa gitmeyecek Anitkabire bu kadar basit.Ancak carsaftan bi anda rengarenk kıyafetlere gecmesi garip degil mi sizce de?

Sanki herkes layığıyla yapıyor her şeyi ülkede, sanki super müslümaniz hepimiz. Kizin yüzünde bir kilo boya var, rengarenk de giyinir kap kup da giyer ona mi şaşıracağım, mevzu o değil. Mevzu akp li ve carsafli birinin atatürk e hakaret edemeyeceğini düşünüp yok provoke yok islamfobi diye hala israrla bir kesimi aklama çalışmalarınız gülünç.

Sanki herkes layığıyla yapıyor her şeyi ülkede, sanki super müslümaniz hepimiz. Kizin yüzünde bir kilo boya var, rengarenk de giyinir kap kup da giyer ona mi şaşıracağım, mevzu o değil. Mevzu akp li ve carsafli birinin atatürk e hakaret edemeyeceğini düşünüp yok provoke yok islamfobi diye hala israrla bir kesimi aklama çalışmalarınız gülünç.
Işte mesele o değil eğer tesettürü tercih etmis sen yüzüne o bir kilo boyayi surmeyeceksin.Zaten Basortuluyse bazı zevklerinden bi zahmet vazgeçecekler.Ne kadarda kavgaya meyillisiniz.tesettur ıslamın emri ve ıslam öncelikle güzel ahlaki emreder ve evet basortuluyse hakkaniyetiyle ıslami yaşıyorsa küfür etmez. Ediyorsa bi haber yaşıyordur.

Back