Aniden değişen eşim...

Kadınlar kaybetme korkusunu bu adamlara yaşatmadıkları sürece bunlar ilk 3 5 ayda değil, 15 20 yılda bile ortaya çıkar.

Şimdi bu adam boşanıcam söylediklerimin ağırlığını biliyorum dediğinde, bayan eşyalarını toplayıp ailesinin evine gidip boşanmak için dilekçe verseydi nolurdu? Görürürdük bu adamı, pıt pıt gezerdi bayanın arkasında. Yani burnunu sürttürmezsen, daha 3 aylıkken bunu diyen adam 13 yılda neler der.

Ayrıca ben bunun alışma dönemi normal diye konuşulmasına da karşıyım. Elbette sürtüşmeler olur ama ne demek bilmek istiyorsan söyleyeyim ailemi sana tercih ederim boşanacağım gibi laflar. Valla büyük konuşmak istemiyorum başıma gelir diye ama karşımdaki adam bunu bana dese, onu bu lafı söylediğine bin pişman ederim. Bu lafları kabullendiğiniz ve birşey olmamış gibi davrandığınız sürece işiniz zor.

Adam korkmuştur bişey desem karım beni boşar diye ne yapsın

Ben bu tartışmada sizi daha suçlu buldum açıkçası. Hayatın akışı içinde böyle şeyleri unutabiliyoruz bazen biz de .Kaldıki erkekler daha stresli varlıklar. Şunu untmamalı ki bişeyi söylerken üslup çok önemli... Biraz cilveyle biraz şımarıkla " Kocacım benim doktora gittiğimi unutmuş mu?" diye sorsaydınız çok daha farklı olacaktı konuşmanın seyri.Velevki bunu yapamadnız böyle bi tartışmada aile ne alaka? Bu tür kıyaslara girmeyin lütfen sonuçları hiç değişmez mutlak ve mutlak sonuç bu olur. Sevmeseniz bile bunu asla bilmemeli kocanız. Evlilik yönetmek ülke yönetmek gibi, politika işi.Bi koca bi sevgili eskittikten sonra öğretti bana hayat bunları :)

kan tahlili sonuçlarından başlayıp konuyu nasıl eşinin ailesine getirdiğine şaşırdım. ama eşinin ailesi hakkında konuşmaya devam edersen, gerçekten zararlı çıkarsın..

şu an öğle arasındayız yemek yiyoruz mutfağımızda eşimde yanımda yorumlarımı okuyo, onu kaybetmeye köpek gibi korkan benim ama bu asla hakareti veya aldatılmayı sineye çekicem demek değil

anladımki seninki sırf hava işte bende bunu anlamıyorum böle konuşup başkasına yorum yapan kişi kendi böle bişey yaşayınca eşini kaybetmeye korkan köpek oluyo ozaman neden yapamıyacağınız şey için başkasına yorum yapıyorsunuz zaten ben bu ahkam kesenler varya yaparım ederim diyenler hiç birşey yapamayacağını bir kez daha szden gördüm sağolun yani

Mizahi buldum, kızgınlıkla soylenmiş anlık sözler nedeniyle 15 yıllık eşten ve 2 çocuktan vazgeçmek hayali bir mizah...Bu nedenle güldüm...

çocuklarından niye vazgeçmiş olsunki, ha sen bunu kızgınlıkla söylendi diye kabullendiysen bize b.k yemek düşer tabi, ama ben sana katılmıyorum anneme çok kızsamda belli kelimeleri nasıl söyleyemiyosam eşimde benim için o derece kutsaldır, bu arada umarım tahlillerinde sıkıntı yoktur

Mizahi buldum, kızgınlıkla soylenmiş anlık sözler nedeniyle 15 yıllık eşten ve 2 çocuktan vazgeçmek hayali bir mizah...Bu nedenle güldüm...

Sen erkegin soylediklerini
kizginlikla soyledi diyerek tolere edebiliyorsan
bir kac yil sonra kizginlikla sana siddet de uygulayabilir
o zaman da kizginlikla yapti de olur mu

uzuluyorum sizin adiniza gercekten
o nedenle soylediklerim mizahi geliyor size
haklisiniz ben de boyle dusunsem gulerdim kendime :)

Kimin ne yazdığı veya yaşadığı hayat kendini ilgilendirir. Bazı yorumlar tamamen yargılamaya ve ilişkileri sorgulamaya varmış. Mutlu olan çok daha mutlu olsun, mutsuz olanlarda umarım mutlu olur...Ben olsam böyle bir laf söylendiğinde hemmen evi ter ederim, aaa bana kimse öyle yapamaz, şunu şunu yaparsa ben gösteririm ona...Yaşa ve gör derim...Bu yorumu sadece bana yapılan yorumlar için değil, tüm yorumlar için yaptım.

erkekler genelde işlerine gelmediğinde kaçmayı tercih eder. toplumda biraz da bu zihniyette yetiştirilirler açıkçası. bakın çevrenize genelde böyledir. işlerine gelmediğinde ya susup tepkisiz kalıp içlerinde biriktirirler ya da kaçmayı tercih ederler.

açıkça ve dürüstçe konu üzerinde konuşmak yerine işin kolayına kaçıp uzaklaşmayı düşünürler. bununla tehdit ederler. sonra bir bakarlar, ayrılsalar daha kötü olacak. yalnız kalıp daha da zorlaşacak hayat, bunu anlayınca da geri gelirler. böyle git-gel yaşar dururlar sıkıntılı ve kopamadıkları ilişkilerde.

bu durumlarda kadının bir yaşam koçu gibi erkeği yönlendirmesi lazım. sorun varsa soruna odaklanalım, ilişkinin genelini yargılayıp ayrılma üzerinde konuşmayalım diye.

maddi ssorunlardan iyice bunaldığımız bir dönem benim eşimde bunu ima etti. işte evliliğin sorumluluğu ağır geldiği için eski yaşamını özlediği dair bir iki laf etti. ben de tabi kızdım, fakat soğukkanlılığımı da korumaya çalıştım ve onu yönlendirdim :''bu sorun, maddi sıkıntılar, aşılacak şeylerdir. bu tarz şeyleri ilerde de yaşayabiliriz. bu durumlarda soruna odaklan. ilişkimize değil. bunu istemem ama bir gün ayrılacak olursak da bunu açıkça ve netçe konuşalım. bu tarz imalarla, işin kolayına kaçarak bu konuları açma. sevgili değiliz biz ki ayrılıp tekrar birleşelim. bu tarz ciddi konuları açma, açtığın zamanda geri dönüşü olmayacağının farkına var''

bu konuşmadan sonra bir daha açılmadı bu konu çok şükür. sıkıntılarımız bir süre daha devam etti ve aştık ama bu konuşmam onu yönlendirdi, işin ciddiyetini ve hatasını anladığı için bir daha girmedi bu konuya.

velhasıl konu sahibi de eşini yönlendirmeli. dediğiniz gibi evlilik 3 aylıkta olsa 13 yıllıkta olsa fark etmez, bazı şeyler alışmakla ilgilidir. sınırları ve durması gereken yeri göstermemiz gerekir eşlerimize bu konularda....

Son düzenleme:

neymiş hava olan anlamadım, ayrıca kendi yaşayınca derken? ben adam yanımdayken yazıyorum kendide beni tanıyo zaten benim sınırlarım var aşarsa gümm, sen katlanma yanlısısın bense yol verme, benim yazdıklarım sana bikaç gömlek fazla

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ayrıca yanlış anlamayın ama sizden kaynaklı bu boyuta gelmiş olay. eşinizin ailesini sevmediğinizin eşiniz de farkında ama en azından eşinizin ailesi saygı gösterdiğinizi onlara eşinize fark ettirebilirsiniz.

kavganızın temel sorunu kan sonuçlarınız değil eşinizin ailesi. siz oraya vurgu yapmışsınız. eşiniz sizle aile oldu diye kendi ailesini görmezden mi gelmeli? sorunlarınızı açıkça konuşmalısınız.

Bu arada esinizi daha onun ozur dilemesini bile beklemeden
affetmissiniz

ne diyelim
4 aylik evlilikte olur bunlar diyip ortbas ederseniz
ilerde cok daha baska sekilde
boyut degistirerek patlama
yasanir

tavsiyem en az 2 yil cocuk yapmayin...

bence birbirinizi sevmiyorsunuz, en azından eşiniz sevmediğini açıkça söylemiş. zararın neresinden dönseniz kardır. boşanın.

neyse konu sahibi sana geçmiş olsun, bu konuyu sen sinirle söylenmiş sözler olarak niteledin ve tatlıya bağladın,inşallah eşin sürekli sinirle böyle şeyler söylemez, mutluluklar dilerim

onu kaybedersem köpek olurum diyen ben değilim heralde hem ayrılırsam böle olurum yaparsada boşarım nasıl bir çelişki psikolojinizden şüphe etmeye başladım en iyisi seviyeyi korumak . sen bence çok genişsin canım ben dar gelirim sana

Son düzenleme:
konu sahibi yeni evli
olaylara en bastan tepkini koy demek uyarmak
evliligin boyle olmadigini anlatmak hava mi?

eger boyle dusunuluyorsa
kadinlar boyle evlilik yasamaya mahkumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…