Aniden değişen eşim...

hiç empati göremedim ben bu konuda, bi düşünün bakalım avuç avuç saç döküyosunuz tedirginsiniz kan tahlili yaptırıyosunuz, eşinizin hastaneye gideceğinizden de haberi var, ama sormuyo ee naptın diye, bunu iş yoğunluğuna ya da adamın ailesine bağlayamazsınız, herkesin işi ve ailesi var, eşine hal hatır sormaya engel mi, her kadın bu durumda incinir kimse ben incinmem demesin kadın olarak zaten tribe meyilli bünyeleriz, dedimya saçımı farketmedi yıldönümünü hatırlamadı vs diye trip atan tipler var ki bu kızın tribi sağlık üzerine

tamam buna bende katılıorm tabıkı esıdır oncelıgı esıdır zaten...erkekde bunun bılıncındedır ancak o cumleler kızgınlıkla soylenmıstır

konu sahibinin yazdığı şey;
eşinin buna cevaben söylediği,
Sen benim ailemi dışlayamazsın. Onlar benim herşeyim...

konu basitçe test sonuçlarının sorulmaması ama konu sahibi olayı büyütmüş biraz. tabi konu sahibini suçlamıyorum yanlış anlama olmasın, o da haklı. doktora gitmiş, eşinin de onunla ilgilenmesini istiyor bu çok haklı bir istek. ama isteğine böyle ulaşamaz maalesef.

burda yaptığı yanlış, eşine senin ailen benim kendi ailen değil demesi. eşi bu lafı onun kenin ailesini istemediğine yormuş. temelde doğru aslında artık konu sahibi onun ailesi ama bu konuda bunu dile getirmek -bu şekilde dile getirmek- yanlış olmuş. belli ki bu konuda eskiden kalma sorunları da var ki konu sahibi bunu dile getirme gereği duymuş. yoksa kimse durup dururken bir konuda aileye böyle sataşmaz.

olay aileyi önemsemek, hastalığı önemsememek değil...erkekler böyle düşünmüyor. bazı şeyleri kadın milleti olarak gerçekten büyütüyoruz. çok basit şeyleri gurur meselesi haline getirip sorunları içinden çıkılmaz bir hale getiriyoruz sonra niye böyle oldu diyoruz. e tabi böyle olur, bir dönüp kendi söylediklerine ve yaptıklarına bak. bu şekilde davranmaya devam edilirse sonuç de hep aynı olur...

evet haklısın tabıı kı sorsa daha hos olur kızcagız mutlu olur onemlı elbette ama sormamıssada uzatacak kavga edecek bısey yok
ogretecek daha yenı evlı alısacak esı sormayı ılgılenmeyı ogrenecek ama zamanla
yanı su an hır gur cıkarcak bı durum yok bence

konu sahıbı arkadasım
sana son soyleyecegım bu gunlerın tadını cıkar
esın hata mı yaptı ona bunu sozlerle degıl davranıslarınla anlat
ne bılım basıt bı ornek coraplarını yere mı attı al onun onunde sen kaldır
bıdahıkıne o utanıp yere atmayacaktır,dr u sormayı unuttu mu
sen tatlı dılle raporunu goster bıdahıkıne o soracaktır
ama uzatma bence oda alısma donemınde sende olesın...
erkekler bole ne yazık kı hepsı degıl ama cogu bole..

bu konuda daha fazla yorum yaparsam polemiğe kadar yolu var gerek yok, ben farklı bi açıdan bakıyorum konuya, yeni evli biri olarak arkadaşın hissiyatına daha yatkın yorumlarım var, ayrıca ısrarla karşı çıkıyorum yeni evlilikte olur böyle şeyler fikrine, evet yeni evlilikte kavgalar olur ama eşim bana seni onlara tercih ederim dese çeker kapıyı çıkarım hayatından, bu yangına körükle gitmek değil, konu sahibine sende çık git demiyorum benim yapım bu, kimisi sakin karşılar kimisi benim gibidir, yanlış anlaşılmasın

sana katılıyorum ama birşey eklemek isterim canım izin verirsem yeni evlisiniz ve hatalı olduğu zamanlardada hep siz alttan alma eğilimine girmeyin alışkanlık haline dönüşmesin şuan ikinizdede hata var baştan nasıl alıştırırsan öle gider bir kadın çocuğu olunca anne olmazmış evlendiğinde anne olurmuş umarım ne demek istediğimi anladın

canım sen tabi ki üzülmekte, kızmakta haklısın ama şöyle düşün. biz evlenince hemen eşimizin asıl ailesi olacağız sanıyoruz. aslında tam olarak öyle olmuyor. atılan bir imza ile hop diye anne, baba 2. plana geçmiyor. diğer arkadaşların da söylediği gibi zamanla oluyor.
düşünsene 20,30 yıl boyunca senin bir ailen var. hayatta her şeyden değerli onlar. en zor anlarında yanında oluyorlar çocuklarının. sonra en fazla üç, beş senelik sevgililikten sonra atılan bir imza ile eşin ile yaşamaya başlıyorsun ve bir anda aile oluyorsun. ilk zamanlar o yüzden ailesini ön planda tutması mantıken doğru olabilir. tabi eşinin bunu seni kıracak şekilde söylemesi çok acı. üzüleceğini biliyor sonuçta. ama duygularınla değil, mantığınla düşünmeye çalış. bir tarafta 4 ay var, bir tarafta 20 yıl. böyle düşün. ama bundan sonra onun yanında sen olacaksın. yıllar geçtikçe, paylaşımlarınız arttıkça birbirinizin "asıl" ailesi siz olacaksınız.

o kızgınlıkla soylenmıstır eger aılesını tercıh etseydı zaten evlenmezdı
oyle kolay mı cekıp gıtmek canım ya
bızler cekıp gıtmak ıcın mı onca zahmete katlandık..orası bızım yuvamız her yerınde bızım emegımız var
esımızın bızım zevkımız var
yanı kızgınlıkla soylenmıs seylerı buyutmemek lazm bana gore
ama tabı herkes kendı bılır

valla canım sen daha yolun başındasın daha eşinden hiç ummadığın şeyler duyabilirsinde benim annem 66 yaşında hala babanın yeni yeni huyları ortaya çıktı der şimdi çeker giderim demesi basit adı üstünde yeni evlisin biraz zaman geçsin bi çoluk çocuğa karış bakalım ozamanda bunları söyleyebilecekmisin milletin kocası aldatıyo ki bu evlilikte en büyük sarsıntı, affedenler bile var okadar yılımı geçirdim diye.ailemi sana tercih edrim dese çıkar giderim diyosun.Evcilik oyunununa döndü evlilikler artık kusura bakma ama bu kafayla bu fevrilikle uzun bir evlilik sürdürüceğini zannetmiyorum ben

Son düzenleme:
Ben erkeklere de hak verıorm kızlar ya onlarada uzuluorm bazen
sureklı es aıle arasında kalıolar evın genelde ekonomık sorumlulugu onlarda es ılgı bekler anne baba hatır sormasını bekler
iş yerınde stres baslı basına...
allah bın kere razı olsun esımden kı benı kımseye muhtac etmedı evımde bu eksık desem aksamına aldı geldı calısıp parasını orda burda arkadaslarıyla yemedı
alkol mu alcak aldı eve getrdı beraber ıctık tek bıreysel masrafı kıtap benım esımın
he sımdı bole guzelde hıc mı kavga etmedıkkk
ohhhooooooooo saymakla bıtmez...
ama su var kı zamanla gercekten azalıyor bu kavgalar..
uzulmeye degmez aılesıne ıyı davranın
kendınıze ıyı davranın..o ıkı kat daha sever sızı ben buna ınanıorm...
ılgı beklerız bız kadınlar ama herzamanda olmuo kı..erkekler daha duz ole seyler bılmıolar
ya gecen ben esıme dedım ya sen bana guzel bısı solemıosn hıc dedım
e bıtanem dıyorum ya dedı:)yanı bu kadar dusunebılıolar
hosgorulu olun kızlarrrrr ama sorumlulugunu bılıosa tabı eslerınız

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, NeMeSiS98235 kızçesi benim düşünceme çok yakın cevaplar vermiş. Ona da ayrıca teşekkür ederim. Ben temel ailenin bizim olduğumuzu düşünüyorum, ailesi benim ailem ne kadar önemli ise o kadar önemli. Burada mesaj veriyor, bence kaybetme korkusunu yaşatmaya çalışıyor. Eğer psikolojik olarak bakmazsak:) deli sapması şeyler, sinirle söylenmiş...Sadece kusura bakma, yoğundum; sahi sonuçların nasıl, önemli birşey var mı diye sormasını beklerdim. O hatırlamadı bile, sonra ben hatırlatınca ben yoğunum, ben şöyleyim böyleyim. Arabadan inince bende şaşkındım, ne hale geldi olay!!!Bu bizim için ciddi bir nokta, çünkü boşanmaktan bahsetmememek üzere daha evlenmeden önce konuşmuştuk. Ne olursa olsun, biz hep birlikteydik; küslüklerimiz asla soframıza yatapımıza taşımayacak ve boşanmanın lafı bile geçmeyecekti. Evlilik bambaşka, becerebilene bravo...Bende bazı yorumları okuduğumda şaşırdım, tabi kimse aynı düşünmenemez, saygı duyuyorum. Bu işler çok ince...

ben aldatılıp affedenleride anlamıyorum zaten, hayatımıda ömür boyu evlilik sürdürcem diye yaşamıyorum, şu an birbirimizi seviyoruz sayıyoruz evlilik önceside 9 senemizi birlikte geçirdik, eşim yapmaz etmez demiyorum o onun karakteri benim karakterimde bu, evlenmeden önce bu tarz yorumlar yaptığımda evlenince anlarsın diyolardı sırf düşüncemin değişmiceni göstermek adına çocuk yapasım var, huzursuz bi evliliği çocuk yüzünden sürdürmek bana göre değil, annem böyle bi evliliği bitiremediği için ben bu kadar fevri oldum çünkü, ben canlı bi örneğim size tavsiyem çocuğum var boşanamam diyip hır gür olan bi evliliği sürdürmeyin, benim annem bide bana söylerdi siz varsınız diye çekip gidemiyorum diye, çocukluğum hep kendimi suçlayarak geçti bu yüzden, annem benim yüzümden acı çekiyo, çocuk algısı bu, şimdi ben evlendim kardeşim 21 yaşında koca adam annem hala aynı şeylerden şikayet eder ama yine gidemez çünkü cesareti yok, içten içe kızıyorum bazen geçmişte de cesaretin yoktu şimdide yok ama çocukluğumuzda hep faturayı bize kestin diyorum, neyse içimi dökmek istedim sadece

hadı cnm sen sımdı esını arada barısın buyutlcek bısı yok
ara nasılsın sınırın gectı mı de
aynen yukarıda yazdıgını esıne sole keske bole deseydın daha mutlu olurdum de
o zaman oda anlar

bak ben şimdiki iş yerimde 2 aydır çalışıyorum iş arkadaşımın eşi hamile 2 gündür öğleden sonra gidiyo eşinin sorunlu bi gebeliği var, yalnız kalınca iyice yoğun oluyo burası, evdede işim oluyo yemektir temizliktir vs, ama ben ertesi sabah hep soruyorum hayırdır inşallah ne dedi doktor diyorum, elin adamına yapıyorum bunu bırak eşimi, insanlıktır bu yaa

Nemesise tamamen katiliyorum

evliligin ilk baslarinda boyle seyler normal diyenler ancak kendini kandirir

bir evlilik nasil baslarsa oyle gider
1 ayi da birdir 10 yili da
ben 8 yillik evliyim
hala ilk gunku gibi...
saglam temeller uzerine kurulu bir evlilikte boyle seyler yasanmaz

alisma surecinde en fazla yasamansi gereken
ev duzeni ev isleri gibi sorunlardir

konu sahibi esine bundan sonra biz artik bir aileyiz demek istemis
belki farkli sekilde soylese esi anlayisla karsilr diyecegim ama
esin yapisi belli
konuyu yine bosanmaya getirecekti

bunlari kabul etmeyenler fevri degildir
deger vermeyene,
deger vermeyendir

bu sozleri ben de esimden su an duysam 15 yillik beraberlige
2 cocuga ragmen arkama bile bakmadan ceker giderim

ama iste her insanin yapisi bir degil

unutmayin siz kendinize ne kadar deger verirseniz
karsinizdakinden de o kadar deger gorursunuz

Valla hiç arayasım yok Çabuk eski halime gelemiyorum bende, biraz zaman gerekiyor. Küslükleri uzatmamak gerekiyor da, bi de lafı söylerken nereye gittiğini tartmak gerek, karın bile olsa

Bu yorum sadece beni güldürdü ve bu sozleri ben de esimden su an duysam 15 yillik beraberlige
2 cocuga ragmen arkama bile bakmadan ceker giderim cümlesi...Devamını getiremiyorum, çünkü yazacak kelime bulamadım. Kırmak istemem, o yüzden aklımdakini yazmadı, yerinede bir şey bulamadım.

Valla hiç arayasım yok Çabuk eski halime gelemiyorum bende, biraz zaman gerekiyor. Küslükleri uzatmamak gerekiyor da, bi de lafı söylerken nereye gittiğini tartmak gerek, karın bile olsa

haklısın canıım zaten ben sana hak verıorm ama dusunememıs yanı uzatme derım ben bı sıkıntın var sa gercekten ıyı cumleler secerek dıle getır
ben kendımden bılıorm ya ınan sen kazanırsın bu seferlık sen ara bısı olmamıs gıbı konus ama evlılıgınızın en guzel zamanları bole gecmesın derım ben bak oda ogrenecek zamanla
sana kıymet vermedıgını sakın dusunme bu adam senınle evlenmezdı yoksa,tum ıyı nıyetımle soyluorum ınatlasarak kuserek bı yere varılmaz..ama yınede hayat senın
sana kalmıs bundan sonrası hersey yolunba gırecek uzulme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…