- Konu Sahibi kararsizkararli
-
konu sahibesinin cümlelerini cımbızlayacağımıza birazda eşe yoğunlaşsak, mesela ben senin takipçin miyim cümlesine?[/QUOTyazılanları yanlıs yorumlamıssın samırım bızım demek ıstedıgımız evliliğin ilk zamanlarındakı tartısmaların normal olması kadın ıcınde erkek ıcınde bu bole..
tamam esıde yanlıs cumleler kurmus olabılır ama bu zamanla olusacak bırsey..
bız kadınlar ne yazık kı eslerımızı kendı esyamız gıbı gorup sahıplenıorz...hayır tabı kı ıs arkadasları aılesı arkadasları akrabaları
o bızım degıl sadece onlarda olcak...yanı aıle lafı etmemek lazım dıe dusunuorm..senın aılen benım dıyemem esıme benım yerım bambaska aılesının yerı baskadır elbet..
tahlıl sonucuna gelınce
e ınsanlık halı unutulabılır o unuttuysa sen dersın sen soylersın olur bıter ,evlılıkte hosgoru sart bence ıkı taraf ıcınde
katılıyorum sana arkaaşım bir erkegin temel ailesi evlendikten sonra eşidir ...
Ne deemek benim ailem senden degerlidir senden önce gelir nasıl bir mantık bu o zamn ben neden doguruyorum onun pek degerli annesini yada babasını torun sahibi yapmak için mi iki dakikaliık zevk için mi yada ego tatmini için mi ? Biz ikimiz anne baba eş arkadaş dost olamadıktan sonra her fırsatta kendi ailesinii degerli kılacaksan beni de ikinici planda tutacaksan neye yarar senin ailen degerli olsa nolur olmazsa nolur ???
Tabiiki ailelerimiz degerli onunda anne ve babası ona göre kıymetli benimde ailem bana göre kıymetli ama evlendikten sonra önce eşim ve ben yani bizim çekirdek ailemiz sonra diger ailelerimiz önemli olmalı yoksa evlenen hiç bir çiftte ''biz'' kavramı olmaz diye düşünüyorum....
"sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım" bu nasıl mantıksız bi cümle yaa ben desem zaten ben hatırlatmış oluyorum, ne anlamı kaldı, ayrıca simurga katılmıyorum ben konuşmada aile karalama kötüleme görmedim, kız senin temel ailen benim diyo ki bu doğru, onun üzerine adam onları sana tercih ederim noktasına getiriyo, bi adamın ailesini önemsemesi karısının hastalığını merak etmesine engelmidir?
Ne demek sadece hayatımda sadece sen mi varsın? Ayrıca zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Kusura bakma atlamışım desen herşey farklı olacak. Sen önce söylemedin diyorsun, sonra hatırlayınca da bana kulp takıyorsun. Senin ailen benim, kendi ailen değil. Temel aile biziz.
Sen benim ailemi dışlayamazsın. Onlar benim herşeyim...
hiç empati göremedim ben bu konuda, bi düşünün bakalım avuç avuç saç döküyosunuz tedirginsiniz kan tahlili yaptırıyosunuz, eşinizin hastaneye gideceğinizden de haberi var, ama sormuyo ee naptın diye, bunu iş yoğunluğuna ya da adamın ailesine bağlayamazsınız, herkesin işi ve ailesi var, eşine hal hatır sormaya engel mi, her kadın bu durumda incinir kimse ben incinmem demesin kadın olarak zaten tribe meyilli bünyeleriz, dedimya saçımı farketmedi yıldönümünü hatırlamadı vs diye trip atan tipler var ki bu kızın tribi sağlık üzerine
canım daha çok yenisiniz.. olur böyle şeyler.. yaşlarınızı bilmiyorum ama.. erkekler çocuk gibi olduklarından en sonda söyleneceği en başta sölüyorlar.. eminim oda üzülüyodur şuan..bu zamana kadar nasıl davrandın bilmiyorum.. ama akşam şöyle bir yol çiz.. eğer tartışmalarınızda hep küstüysen surat yaptıysan tabi.. eşin gelince hiç kavga etmemişsiniz gibi davran.. cilveli, sıcaki ılımlı ol.. ne kadar triplenirse triplensin hiç sinirlenme.. baktın tepkisiz öp güzelce.. iyi geceler de ve yat.. hiç uğraşma bakalım ne olacak..
bu konuda daha fazla yorum yaparsam polemiğe kadar yolu var gerek yok, ben farklı bi açıdan bakıyorum konuya, yeni evli biri olarak arkadaşın hissiyatına daha yatkın yorumlarım var, ayrıca ısrarla karşı çıkıyorum yeni evlilikte olur böyle şeyler fikrine, evet yeni evlilikte kavgalar olur ama eşim bana seni onlara tercih ederim dese çeker kapıyı çıkarım hayatından, bu yangına körükle gitmek değil, konu sahibine sende çık git demiyorum benim yapım bu, kimisi sakin karşılar kimisi benim gibidir, yanlış anlaşılmasın
bu konuda daha fazla yorum yaparsam polemiğe kadar yolu var gerek yok, ben farklı bi açıdan bakıyorum konuya, yeni evli biri olarak arkadaşın hissiyatına daha yatkın yorumlarım var, ayrıca ısrarla karşı çıkıyorum yeni evlilikte olur böyle şeyler fikrine, evet yeni evlilikte kavgalar olur ama eşim bana seni onlara tercih ederim dese çeker kapıyı çıkarım hayatından, bu yangına körükle gitmek değil, konu sahibine sende çık git demiyorum benim yapım bu, kimisi sakin karşılar kimisi benim gibidir, yanlış anlaşılmasın
senin ailen benim demiyo, temel ailen benim diyo, Allah aşkına sizin eşiniz hastane dönüşü size böyle dese ne derdiniz, hayatımda bi dolu kişi var sen de onlardan birisin ekstra özen bekleme benden demiş adam, verdiği değer bu, saçının rengini farketmedi diye kocasına onca laf sayan kadınlar var, güzellik telaşı sağlık telaşından dahamı önemlidir, hayretle okuyorum tüm yorumları
olayı nasıl ailesini kötülemişsin noktasına getirdiniz anlamadım, yahu evlilik yıldönümü hatırlanmadı diye kıyameti koparan trip atan kadınlar sağlık açısından hassasiyet bekleyen bi kadına nasıl bu kadar yükleniyo, evet efendim evlenen bi erkeğin temel ailesi eşidir, bu kadın içinde geçerli, biz batmandayız ailelerimiz ankarada ben hasta olsam annemimi arıcam gel bana bak diye, ya da eşim ona keza, tabiki bu saatten sonra hayatımızın her devresinde birbirimize bağlıyız, bugün eşiniz ölse doktor gelir size sorar organları bağışlansınmı diye ailesine değil, bu da bir dipnot
valla canım sen daha yolun başındasın daha eşinden hiç ummadığın şeyler duyabilirsinde benim annem 66 yaşında hala babanın yeni yeni huyları ortaya çıktı der şimdi çeker giderim demesi basit adı üstünde yeni evlisin biraz zaman geçsin bi çoluk çocuğa karış bakalım ozamanda bunları söyleyebilecekmisin milletin kocası aldatıyo ki bu evlilikte en büyük sarsıntı, affedenler bile var okadar yılımı geçirdim diye.ailemi sana tercih edrim dese çıkar giderim diyosun.Evcilik oyunununa döndü evlilikler artık kusura bakma ama bu kafayla bu fevrilikle uzun bir evlilik sürdürüceğini zannetmiyorum ben
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, NeMeSiS98235 kızçesi benim düşünceme çok yakın cevaplar vermiş. Ona da ayrıca teşekkür ederim. Ben temel ailenin bizim olduğumuzu düşünüyorum, ailesi benim ailem ne kadar önemli ise o kadar önemli. Burada mesaj veriyor, bence kaybetme korkusunu yaşatmaya çalışıyor. Eğer psikolojik olarak bakmazsak:) deli sapması şeyler, sinirle söylenmiş...Sadece kusura bakma, yoğundum; sahi sonuçların nasıl, önemli birşey var mı diye sormasını beklerdim. O hatırlamadı bile, sonra ben hatırlatınca ben yoğunum, ben şöyleyim böyleyim. Arabadan inince bende şaşkındım, ne hale geldi olay!!!Bu bizim için ciddi bir nokta, çünkü boşanmaktan bahsetmememek üzere daha evlenmeden önce konuşmuştuk. Ne olursa olsun, biz hep birlikteydik; küslüklerimiz asla soframıza yatapımıza taşımayacak ve boşanmanın lafı bile geçmeyecekti. Evlilik bambaşka, becerebilene bravo...Bende bazı yorumları okuduğumda şaşırdım, tabi kimse aynı düşünmenemez, saygı duyuyorum. Bu işler çok ince...
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, NeMeSiS98235 kızçesi benim düşünceme çok yakın cevaplar vermiş. Ona da ayrıca teşekkür ederim. Ben temel ailenin bizim olduğumuzu düşünüyorum, ailesi benim ailem ne kadar önemli ise o kadar önemli. Burada mesaj veriyor, bence kaybetme korkusunu yaşatmaya çalışıyor. Eğer psikolojik olarak bakmazsak:) deli sapması şeyler, sinirle söylenmiş...Sadece kusura bakma, yoğundum; sahi sonuçların nasıl, önemli birşey var mı diye sormasını beklerdim. O hatırlamadı bile, sonra ben hatırlatınca ben yoğunum, ben şöyleyim böyleyim. Arabadan inince bende şaşkındım, ne hale geldi olay!!!Bu bizim için ciddi bir nokta, çünkü boşanmaktan bahsetmememek üzere daha evlenmeden önce konuşmuştuk. Ne olursa olsun, biz hep birlikteydik; küslüklerimiz asla soframıza yatapımıza taşımayacak ve boşanmanın lafı bile geçmeyecekti. Evlilik bambaşka, becerebilene bravo...Bende bazı yorumları okuduğumda şaşırdım, tabi kimse aynı düşünmenemez, saygı duyuyorum. Bu işler çok ince...
hadı cnm sen sımdı esını arada barısın buyutlcek bısı yok
ara nasılsın sınırın gectı mı de
aynen yukarıda yazdıgını esıne sole keske bole deseydın daha mutlu olurdum de
o zaman oda anlar
Nemesise tamamen katiliyorum
evliligin ilk baslarinda boyle seyler normal diyenler ancak kendini kandirir
bir evlilik nasil baslarsa oyle gider
1 ayi da birdir 10 yili da
ben 8 yillik evliyim
hala ilk gunku gibi...
saglam temeller uzerine kurulu bir evlilikte boyle seyler yasanmaz
alisma surecinde en fazla yasamansi gereken
ev duzeni ev isleri gibi sorunlardir
konu sahibi esine bundan sonra biz artik bir aileyiz demek istemis
belki farkli sekilde soylese esi anlayisla karsilr diyecegim ama
esin yapisi belli
konuyu yine bosanmaya getirecekti
bunlari kabul etmeyenler fevri degildir
deger vermeyene,
deger vermeyendir
bu sozleri ben de esimden su an duysam 15 yillik beraberlige
2 cocuga ragmen arkama bile bakmadan ceker giderim
ama iste her insanin yapisi bir degil
unutmayin siz kendinize ne kadar deger verirseniz
karsinizdakinden de o kadar deger gorursunuz
Valla hiç arayasım yokÇabuk eski halime gelemiyorum bende, biraz zaman gerekiyor. Küslükleri uzatmamak gerekiyor da, bi de lafı söylerken nereye gittiğini tartmak gerek, karın bile olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?