• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aniden değişen eşim...

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Bu ilk kez olmuyor, bizim kavgalarımız hep önemsiz şeylerden ama o önemsiz şeyler büyüyor. Herşey yolundaydı, hiçbir sorun yok yani...Sabah arabay bindik, beni işyerine bırakacaktı. Bende doktora gitmiştim geçen hafta, saçlarım avuç avuç dökülüyordu. Arabadaykende saçımı topladım, abartmıyorum 2 avuç elime geldi:( Neyse benimde aklıma geldi, eşim bana doktor ne dedi, kan sonuçları nasıl vs. diye sormamıştı. Bende dedim ki, sen benim kan sonuçlarımı sormadın. Sen bana söylemedin ki dedi. Bende söylediğimi ve hatta o zaman şunlaru şunları da söylemiştim dedim. Sonraki diyalog aklımda kaldığı kadarıyla şöyle;

Odun eşim-Sadece hayatımda sen mi varsın? Ben herşeyi düşünemiyorum, ne kadar yoğun olduğumu biliyorsun. Söylemen bile hatalı; sen benim kan sonuçlarımı sormadın yerine; hayatım sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım.

Ben-Ne demek sadece hayatımda sadece sen mi varsın? Ayrıca zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Kusura bakma atlamışım desen herşey farklı olacak. Sen önce söylemedin diyorsun, sonra hatırlayınca da bana kulp takıyorsun. Senin ailen benim, kendi ailen değil. Temel aile biziz.

Odun eşim-Sen benim ailemi dışlayamazsın. Onlar benim herşeyim. Duymak istiyorsan söyleyeyim, onları sana tercih ederim. Sen zaten onları hiç sevmedin, bana her seferınde bunu ima etme...

Ben-ben senin aileni dışlamıyorum, karına sen benim hayatımda tek değilsin diyemezsin. Konuyu basit bir özürlü kapatacağına daha da alevlendiriyorsun.

Odun eşim-senin karılığını hissetmiyorum, çocuk gibi davranıyorsun. Bana neden sormadın, kan sonuçlarını? Ben senin takipçin miyim?
-Bu böyle gitmez, sonumuzun ne olacağı belli. Bugun olmazsa yarın olacan..

Ben-Ne?

Odun eşim-Boşanacağım...

Ben-Sen bilirsin, söylediklerinin ağırlığının farkında mısın?

Odun eşim-Evet, farkındayım, hemde çok...

Bende arabadan indim, bunları unutmayacağım dedim. Unutma zaten dedi. Kapıyı çarptım indim. Henüz 4 aylık evliyiz, birbirimizi seviyoruz. Genelde de anlaşırız; ama öyle konulardan öyle sorunlar çıkıyorki!!! Sonu boşanmaya bile varıyor!!! Dişini fırçala dediğim için bana küser; yemeğe yardım ederse şunu unutma desem suratını asar...Çok örnek var, alışma sürecinde olur kavgalar; hatta her zaman olur da; eğer her defasında içindekileri mi kusacak? Hem boşanacağım dedi, hem de ailemi sana tercih ederim dedi. Ne olacak? Bu akşam biraz eve geç gelecek, gelince yemek yemeyecek, surat asacak. Sonra muhtemelen hafta sonu neden biz böyleyiz, sorun ne konuşmaları... Sonrasında da yine aynı şey...Beni üzmeyi mi seviyor acaba? Bana arabadan inmeden önce butun gün bunları düşün tamam mı dedi. Yani benim günü huzursuz geçireceğimi biliyor; ama umurunda değil. Ben kızlara tavsiyede bulunurken eşinle konuş diyorum veya terapiste gidin:) Şimdi bu adamla konuşsan ne değişir, terapiste gitsen ne değişir? Terapiste bu nedenle gitmeyi kabul etmez zaten, üstelik buna ayıracak hiç bütçe yokken...Yani hep bizden değişmemizi bekliyorlar, sadece yetinmeyi...Ben mi abarttım bu olayı? Yoksa ilişkimiz mi yıpranıyor bilemedim...

Son düzenleme:
canım ılk aylarda oluo boyle tartısmalar...sonra duzelıyor merak etme
aıleyle ılgılı de hıc kıskanclık yapma yanı senın aılen benım fln demen dogru olmamıs
bırde hemen bosanmaya getrmeyın lafı
ama emın ol sonra gulceksın bunlara
bende hemen hemen senın gıbıydım aynılarını yasadım gıbı
ama bızlerdede hata var bazen
:52::52:

Ben hiç boşanalım demedim kavgalarımızda. Hiç ailemle karşılaştırmadım da...Bunlar beni çok üzüyor, hep aynı şeyler...Eşim bunların ilk aylarda olabilecek şeyler olduğunu düşünmüyor, çok kavga ettiğimizi ve bizi yorduğuna inanıyor. Genelde de kavga nedeni ben birşey söylüyorum, o da üzerinde baya yol katediyor:(

Erkekler bekarken ailelerine düşkün değillerdir.Ama evlendikten sonra fena halde düşkün olurlar.Hemde saçma sapan şeylerde bunu dile getirirler..Erkeklerin genelinde vardır bu..

Eşiniz sinirli bir yapıya sahip belli..Evliliğin ilk zamanlarında daha şiddetli olsada bu tartışmalar ileride bitmesede azalır..

GÜNAYDIN;

Sen benim ailemi dışlayamazsın. Onlar benim herşeyim. Duymak istiyorsan söyleyeyim, onları sana tercih ederim. Sen zaten onları hiç sevmedin, bana her seferınde bunu ima etme...BOŞANACAGIM..

DÖRT AYLIK BİR EVLİLİK VE ÇOK ÇİRKİN KARŞINDAKİ İNSANI HİÇE SAYAN DEGERSİZLİGİNİ YÜZÜNE VURAN LAFLAR BU LAFLAR YÜZYILDA GEÇSE UNUTULMAZ Kİ EVLENMEK AİLE OLMAK DEMEK SEN (EŞİN) AİLE OLMAYI ÖGRENEMEZSEN AİLE KURAMAZSIN
ALIŞMA SÜRECİ Mİ DESEM NE DESEM Kİ AMA İNAN ÜZÜLDÜM İNŞ.DÜZELİR EŞİN AMA SEN DURUŞUNU BOZAM ALTTAN ALMA MADEM BOŞANMA LAFI AGZINDAN BU KADAR KOLAY ÇIKIYOR BU KADAR KOLAY SENİ SİLEBİLECEGİNİ DİLE GETİRİYOR SENDE HİÇ ALTTAN ALMA BOŞANSIN BAKALIM KOLAY MI ÖYLE BOŞANMAK BU LAFLARI DA YEDİR ONA BURNUNU SÜRT ...

Nasıl davranmalı bilemiyorum. İş erkekte bitiyor, bu erkeklerin burnu sanıl sürtülür sahi? Benim arkadaşım eşiyle o kadar güzel konuşuyorki, yaptıramayacağı şey yok. Mesela onlar hiç böyle şeyler yaşamadılar, çünkü adam buna izin vermedi. 3 yıl oldu, daha 2 kez kavga etmişler. Eşi bişey olsa Özge bilir doğrusunu der, sinirlenme aşkım der ve bu adam kılıbık falanda değil, yapısı böyle...Benim eşime ne desen fayda etmez, inatçııı!!!!

arkadaşlar ne demek ilk aylarda olur böyle kavgalar bende2 aylık evliyim bu tarz kavgalarımız olmadı, bi adam karısının kan sonucunu merak etmezmi, sağlık bu, belki kötü bişey çıktı, herkesin hayatı yoğun, evliliğinin ilk ayında olan herkes konuyu ailemi sana tercih ederim bugün olmazsa yarın boşanırız, karılığını hissedemiyorum noktasına getirmiyo, bence bu alışma süreci kavgası değil

arkadaşım,

---konuşmalarda rotanızı kaybediyorsunuz. sizin temel isteğiniz ne? adam kan sonuçlarını sormadığı için içerlemişsiniz. size değer verdiğini, sizinle ilgilendiğini göstersin istiyorsunuz. fakat bunu da ona ve onun ailesini saldırarak sahip olamazsınız. adamı seçim yapmak durumunda bırakmayın. evet iş hayatı yorucudur ve erkekler bu tarz şeyleri gerçekten unutuyorlar. kasti olarak sizi önemsemediği için değil, yoğunluktan aklına gelmiyordur. biraz anlayış gösterin.

eşiniz daha baştan ne istediğini düşüncesini açıkça söylemiş
Sadece hayatımda sen mi varsın? Ben herşeyi düşünemiyorum, ne kadar yoğun olduğumu biliyorsun. Söylemen bile hatalı; sen benim kan sonuçlarımı sormadın yerine; hayatım sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım.

bunu söylemesi hayatındaki diğer şeylerin sizden daha önemli, olduğunu göstermez. ama iş hayatı uğraşmak zorunda olduğun pek çok şey oluyor ve insan da hepsine yetişemiyor. size dediği gibi basitçe ona hatırlatsaydınız yeterli olurdu. siz konuyu uzattınız, ailesine saldırdınız ve oda savunmaya çekildi.

üzgünüm ama eşiniz haklı. tabi ki sonrasında söylediği şeyler konusunda haklı değil. ama onu tahrik edip öfkelendirmişsiniz, o da kendi haklı çıkarmaya çalışmış.

kendi söylediklerinizi ve etkilerinizi değiştirin. eğer ilgi istiyorsanız bunu açıkça söyleyin, böyle yollara başvurmayın. yoksa sonuçta hep kavga gürültü ve kopmalar meydana gelir.

ne demek senin ailen onlar değil benim .bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum .siz onun hayatında yokken annesi babası vardı .ailesiyle sorunlar yaşıyorsunuz belli buda eşinizi sizden soğutmuş .benim kocam annesini benim yüzünden kırarsa üzerse onlarla ilgilenmezse ben daha çok üzülürüm yani .annesini babasını sevmeyen adam karısını hiç sevmez bunu böyle bilin .tercih yapmak gerekirse herkes annesini babasını seçer .bence üstüne gitmeyin eşinizin

"sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım" bu nasıl mantıksız bi cümle yaa ben desem zaten ben hatırlatmış oluyorum, ne anlamı kaldı, ayrıca simurga katılmıyorum ben konuşmada aile karalama kötüleme görmedim, kız senin temel ailen benim diyo ki bu doğru, onun üzerine adam onları sana tercih ederim noktasına getiriyo, bi adamın ailesini önemsemesi karısının hastalığını merak etmesine engelmidir?

canım daha çok yenisiniz.. olur böyle şeyler.. yaşlarınızı bilmiyorum ama.. erkekler çocuk gibi olduklarından en sonda söyleneceği en başta sölüyorlar.. eminim oda üzülüyodur şuan..bu zamana kadar nasıl davrandın bilmiyorum.. ama akşam şöyle bir yol çiz.. eğer tartışmalarınızda hep küstüysen surat yaptıysan tabi.. eşin gelince hiç kavga etmemişsiniz gibi davran.. cilveli, sıcaki ılımlı ol.. ne kadar triplenirse triplensin hiç sinirlenme.. baktın tepkisiz öp güzelce.. iyi geceler de ve yat.. hiç uğraşma bakalım ne olacak..

canım ılk aylarda oluo boyle tartısmalar...sonra duzelıyor merak etme
aıleyle ılgılı de hıc kıskanclık yapma yanı senın aılen benım fln demen dogru olmamıs
bırde hemen bosanmaya getrmeyın lafı
ama emın ol sonra gulceksın bunlara
bende hemen hemen senın gıbıydım aynılarını yasadım gıbı
ama bızlerdede hata var bazen
:52::52:

evet hulyycim sana çoookkkk katılıyorum başlarda oluyor böle kavgalar.. ama adamın suyuna gidildimide herşey yerine oturuyor zamanla...
benim eşim mesela ilk zamanlar okadar aileciydi ki anlatamam artık hergün ağlıyordum ... ama sana ve evliliğe alışınca herşey çok güzel oluyor biraz alışmanız lazım bence birbirinize :34::34::34: çok ta üzme kendini.... daha 4 aylık evlilikte çoookkk normal bizim ki dün itibari ile 2 yıl oldu daha yeni yeni oturuyor herşey yerine..... zaman sadece....

Son düzenleme:
Evet yeni evliyken alışma sürecinde tartışmalar daha sık yaşanır

Siz de dozu daha yüksek olmuş gibi, her tartışmada boşanacam diye tehditte bulunulmamalı

Eşinizin üslubu da bir o kadar çirkin

ikinizde de çok fazla iletişim hatası var. iletişim ustası değil kimse ama ikinizin de cümleleri çok yanlış geldi bana. önce kendinizden başlamalısınız. eşinizde hata olduğu kadar sizde de var. hesap sorar gibi konuşursanız, adam savunmaya geçecek ne yapmasını bekliyorsunuz ki?
sonra bir anda konu ailelere sıçramış. bizim toplumda kronik hastalık zaten, bir konu açılır ama o konu çözüme kavuşturulmak için konuşulmaz. bütün yaralar deşilir, önceki sayfalar tekrardan bir okunur! sonra biz buralara nerden geldik diye düşününce, hatırlanmaz bile esas sorun. tahlil sorulup sorulmamasından konu gelmiş boşanmaya. çocukça davranışlar bence kusura bakmayın.

umarım problemleriniz çözülür.

olayı nasıl ailesini kötülemişsin noktasına getirdiniz anlamadım, yahu evlilik yıldönümü hatırlanmadı diye kıyameti koparan trip atan kadınlar sağlık açısından hassasiyet bekleyen bi kadına nasıl bu kadar yükleniyo, evet efendim evlenen bi erkeğin temel ailesi eşidir, bu kadın içinde geçerli, biz batmandayız ailelerimiz ankarada ben hasta olsam annemimi arıcam gel bana bak diye, ya da eşim ona keza, tabiki bu saatten sonra hayatımızın her devresinde birbirimize bağlıyız, bugün eşiniz ölse doktor gelir size sorar organları bağışlansınmı diye ailesine değil, bu da bir dipnot

senin hatan lafı ailesine getirmek..yani senin ailen benim, onlar degil demek. adam sana sadece hayatımda bir tek sen yoksun demis. sen lafı ailesine getirmissin..
senin boyle soylemen esinin laflarını haklı cıkarmaz tabi. hos olmayan seyler konusmussunuz ki henuz cok yeni evlisiniz.biz senin ailen kısmına evliligimizin 4. yılında gelmistik..

senin hatan lafı ailesine getirmek..yani senin ailen benim, onlar degil demek. adam sana sadece hayatımda bir tek sen yoksun demis. sen lafı ailesine getirmissin..
senin boyle soylemen esinin laflarını haklı cıkarmaz tabi. hos olmayan seyler konusmussunuz ki henuz cok yeni evlisiniz.biz senin ailen kısmına evliligimizin 4. yılında gelmistik..

senin ailen benim demiyo, temel ailen benim diyo, Allah aşkına sizin eşiniz hastane dönüşü size böyle dese ne derdiniz, hayatımda bi dolu kişi var sen de onlardan birisin ekstra özen bekleme benden demiş adam, verdiği değer bu, saçının rengini farketmedi diye kocasına onca laf sayan kadınlar var, güzellik telaşı sağlık telaşından dahamı önemlidir, hayretle okuyorum tüm yorumları

olayı nasıl ailesini kötülemişsin noktasına getirdiniz anlamadım, yahu evlilik yıldönümü hatırlanmadı diye kıyameti koparan trip atan kadınlar sağlık açısından hassasiyet bekleyen bi kadına nasıl bu kadar yükleniyo, evet efendim evlenen bi erkeğin temel ailesi eşidir, bu kadın içinde geçerli, biz batmandayız ailelerimiz ankarada ben hasta olsam annemimi arıcam gel bana bak diye, ya da eşim ona keza, tabiki bu saatten sonra hayatımızın her devresinde birbirimize bağlıyız, bugün eşiniz ölse doktor gelir size sorar organları bağışlansınmı diye ailesine değil, bu da bir dipnot

katılıyorum sana arkaaşım bir erkegin temel ailesi evlendikten sonra eşidir ...

Ne deemek benim ailem senden degerlidir senden önce gelir nasıl bir mantık bu o zamn ben neden doguruyorum onun pek degerli annesini yada babasını torun sahibi yapmak için mi iki dakikaliık zevk için mi yada ego tatmini için mi ? Biz ikimiz anne baba eş arkadaş dost olamadıktan sonra her fırsatta kendi ailesinii degerli kılacaksan beni de ikinici planda tutacaksan neye yarar senin ailen degerli olsa nolur olmazsa nolur ???

Tabiiki ailelerimiz degerli onunda anne ve babası ona göre kıymetli benimde ailem bana göre kıymetli ama evlendikten sonra önce eşim ve ben yani bizim çekirdek ailemiz sonra diger ailelerimiz önemli olmalı yoksa evlenen hiç bir çiftte ''biz'' kavramı olmaz diye düşünüyorum....

Back