daha lise zamanımda bana da anksiyete teşhisi kondu. eşiniz aniden başlayan sıkıntıdan önce de hayatında çok planlı, geleceği çok düşünen, kaygılı biri midir? ben öyleyim. uzun süre antidepresan kullandım, bir ara bıraktım. daha sonra hayatla ilgili genel kaygılardan dolayı uykusuzluk başladı, uzun süre de uyku ilacı kullandım. daha sonra bırakmak zorunda kaldım psikolog eşliğinde. hala uykularımda sıkıntılar var yazdığım saatten de görüldüğü üzere uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyorum. fakat ara ara bana da aniden sıkıntı basıyor, o bir iki günüm zehir oluyor. evet asla yaşamayan bilmez bunu, cümlelerle ifade etmekte de bu yüzden zorluk çekiyorum. bir an önce psikiyatristle görüşüp, ilaç kullanmaya başlasın. 20 güne etki eder ve rahatlamaya başlar. bildiğim kadarıyla terapiyle de desteklersen daha iyi aşabiliyorsun, ben gittim fakat doktorumdan pek memnun değildim. hayatımda her şey yolunda gitmesine rağmen yaşıyorum bu durumu. siz de bu süreçte eşinizin üstüne gitmeyin, "amma da abarttın, bak öyle, bak şöyle" gibi cümleler de kurmayın. çünkü pek kişinin elinde olan bir şey değil, özellikle de ilk defa yaşıyorsa