Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
HAYIR !!
Çünkü Anayasa hakkında en azından bir fikrim var !
Çünkü Başkanlık ile gelecek değişikliklerin neler olduğunu biliyorum !
Çünkü Vicdanım var!
Çünkü yalnızca bir adamın ağzından çıkan her şeyi sorgusuzca kabul etmeyip "acaba bu başkanlık nedir?" diye sorgulayabilecek aklım, mantığım var!
Çünkü insanların ölümsüz olmadığını biliyorum !( Bir gün ülkenin başına delinin biri geçebilir)
Çünkü Ülkemi Seviyorum! (Cumhurbaşkanı ve Başbakan zaten bir parti için çalışıyorken her gün bir yerlerde patlama, terör fetö o bu örgütü çıkıyorsa Başkanlığı düşünmek bile istemiyorum !!!)

Partiniz oy verdiğiniz parti deyip durmazsanız sevinirim, beni (olmadığım halde) fanatik bir parti destekçisi göstermeye çalışmanızı görmüyorum sanmayın. Demokrasinin oy vermekten ibaret olduğuyla ilgili tek imada bulunmadım dolayısıyla bana demokrasi dersi verir havada konuşmayınız. Sadece kendiniz değil etrafınızın da hangi partiye oy vermediğini belirterek aynı kutuplaşmayı siz de yapıyorsunuz. Aksi gibi benim çevremde de her partiye oy veren türlü türlü dünya görüşünden insan var sağolsunlar herkes birbirlerine saygılı olduğundan yaşayıp gidiyoruz her yer kk siyaset forumu gibi gergin değil çok şükür. Ön yargılı ve nefret dolu olduğunuz için sizinle karşılıklı olarak ilk ve son konuşmam olacak, sırf 'cevab veremedi' olmasın diye yazıyorum:

Ak partiyi (kendinden önceki partilerin geleneğini devam ettirerek) koltukları ehline değil kendi adamlarına verdiği için eleştiriyorum. Ha mesela çoğu mhpli ve chpli bunu eleştirmezdi geçmişte de eleştirmediler çünkü ne güzel kendi adamları vardı ah o eski güzel günler. Dinle imanla alakası olmayan ağlak bir herifin müritlerini tüm devlete virüs gibi yaydıkları için, bu şekilde kul hakkına girdikleri için, türkçe olimpiyatlarında birlikte ağlaşırken şimdi dalga geçer gibi kandırıldık dedikleri işin eleştiriyorum. Eğitim ve tarım sistemini mahvettikleri için eleştiriyorum. Artık hayat görüşümü daha rahat yaşayabildiğim için, daha fazla baskı görmediğim için destekliyorum. Eleştirim de destekleme sebebim de çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum daha fazla. Fakat en büyük destekleme sebeplerimden birinin de bizzat diğer partiler olduğunu da üstüne basa basa ekleyeyim. Her seçimde ulan oy mu kullanmasam ki diyorum sonra bakıyorum chplisi de pkklısı da cemaati de el ele vermiş gidip basıyorum oyumu içim rahat bir şekilde. Bir oy bir oydur ve çok değerlidir.

Peki siz, benim yaptığım gibi öz eleştiri yapabilir misiniz kendinizle ilgili? Yapamaz mısınız yoksa eleştirilemeyecek kadar mükemmel ve ideal bir sisteme mi oy veriyorsunuz? Eğer öyleyse ülkemin selameti için söyleyin kim olduklarını ben de yapayım aynısını. Savaşa girdik çünkü önümüzdeki seneler parti kavgalarını özleyeceğimiz kadar çok çetin geçecek kurtarsınlar bizi. Bu durum da dikkatimi çekiyor doğrusu, bizim hatunlar hem iğneyi hem çuvaldızı karşı tarafa döktürüyor maşallah. Ak partililer yine ılımlılar burada, öz eleştiri yapıyorlar, e hadi siz de yapın?

Dar bir görüş.Bunun partiyle alakası yok.Bahsettikleri sistem mantığa aykırı.
Ozaman Geniş görüşlü insanlar, yıllardır başkanlık sistemi olan Amerika'da yaşamak için neden bu kadar yanıp tutuşuyor?

Direk şahsıma konuşmazsanız sevinirim ayrıca. Ben bana zıt görüşe dar görüşlüsün diyemem, şahsa değil okaya odaklanalım.

Benim Amerika için hiç öyle yanıp tutuştuğum yok.Kim yazıyorsa ona göre cevaplıyorum.

Bu bahsettiğiniz olay biraz holiganca fanatiklik tarzında uç bir durum bence.

Ona benzetiyorum.

Düşünce süzgecinden geçirmeden körü körüne a veya b partisi öyle istedi diye her dediklerine onların istediği şekilde oy atılması fikri bana doğru gelmiyor yapmıyorumda zaten.Birşey yanlışsa yanlıştır.

Ülkem için çocuğum için gelecekte nasıl olur onları düşünürüm.

:) bana bir tane körü körüne partiyi savunduğum mesaj gösterirmisiniz? Söz holigan olduğumu kabul edicem.

Edicem edicem de, körü körüne tek bi partiye kin duyanda holigandır değilmi? Onu da merak ediyorum?

ya hepimiz şimidki hükümetin cumhuriyet karşıtı olduğunu ama anayasa gereği bişey yapamadıklarından demokrasici takıldığını biliyoruz yalan mı DEĞİLLLLLLL

Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.
aslında takdir edilecek bir yanı yok ama ülkemizde az rastlanır bir durum olduğu için, körü körüne her yaptığına alkış çalanlardan olmadığınız için sizi takdir ediyorum. Umarım bu sayı çoğalır. Hepsine tamam da şu yukarda yazdığın nedir arkadaşım! Beğenmeyen gitsin ağzı. Hanımefendi bu ülke sizi kimseden miras kalmadı umarım farkındasınızdır. Beğenmiyorsak gerekirse ayaklanırız, gerekirse yeni oluşumlar içibe gireriz ama iltica etmeyiz müsterih olun! He ben iltica edecek noktaya getirilmişsem ve siz vatandaş olarak buna sebep olduğunuz için hiç vicdan azabı çekmeyecekseniz, "beğenmeyen iltica eder" demek yerine bence inandığınız bütün değerleri bir daha sorgulayın!

Şu körü körüne olayına da bi açıklık getirmek lazım.

İktidara geldiğinde henüz Lise 1. sınıftaydım. O zaman şimdiki gibi değillerdi. Herkesi kucaklayacağını söyleyip aksi adımlar atmayana kadar da kendilerine destektim.

Cemaati devlet meselerinde söz sahibi yaparak özel yetkili mahkemelerle suçsuz insanların içeri atılmasına yıllarca hapis kalmasına ve hatta hapiste hayatını kaybetmesine sebep olmalarından sonra kendilerinden nefret ettim

Çözüm süreci adı altında ne idüğü belirsiz bir şey planlayıp memleketin doğusuna bomba silah yığınağı yapanları görmezden gelmelerinden sonra kendilerinden bir kez daha nefret ettim (Valilere operasyon yapmayın dediklerini itiraf etmişlerdi)

Suriyedeki iç savaşta emperyal devletlerle bir olarak pastadan pay alabilir miyim acaba diye toprak bütünlüğü için değil de parçalanması için çaba sarfetmeleri. Oluşan pkk kantonlarından gelen canlı bombalar sonucu sivil asker yüzlerce şehit verişimizden sonra bin kat daha nefret ettim.

Bakın bu özgürlükler ayrıştırma kutuplaştırma kısmına değinmiyorum bile.

Hani diyorlar ya memleket Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyor. Buna sebep tüm yukarıda yazdıklarım işte. Kandırıldı veya kandırılmadı bir şekilde içinde bulunduğumuz duruma getirdiler bizi.

Yani şimdi ben bu partiden körü körüne mi nefret etmiş oluyorum? Daha ne olması lazım?

Yo bu ülke bana kimseden miras kalmadı aksine benim dedelerim 120 yıl önce falan geldi. Ülkenin sahibi de elbette değilim, benim temennim de kimsenin hiçbir yere gitmemesidir, kavga da etsek birlikte yaşamamızdır kimseyi kovmak da benim işim değildir. Ama yok gideceğiz yok bu ülkede yaşanmaz yok korkunç günler geliyor vs vs laflarını duymaktan gına geldi, insan bi yerden sonra eeeh git nereye gideceksen yeter yahu diyor.

Ps: valla ben kimseyi ülkede yaşanmaz duruma getirmedim getirmem de, o yüzden hiçbir vicdan azabım yok

Valla bu forum açıldığından beri buradayım okuyorum. gâh beğeniyorum, gâh eleştiriyorum, fikirlere saygı duyup herkesin konuşması gerektiğini savunuyorum ancak acıdır ki değil saygı nefret, aşağılama gibi insanlarla meşgul bir toplulukla karşılaşıyorum biz düşünceye değer verdiğimiz için susmayı tercih ettikçe baskı artıyor komiktir demokrasi diyenler yapıyor.neyse kim neyi düşünür ne karar verir bilmem ama ben artık yazmayıda,okumayıda bırakıyorum tartışmaya zamanım yok daha önemli sorumluluklarım var herkes kendi düşüncesinden meshul önemli olan neticesi!! Halk verecek kararı ve ben olumlu veya olumsuz her zaman söylediğim gibi halkın verdiği karara saygıyla eğileceğim sizlere iyi günler diliyorum ve herkesleri seviyorum fikriniz ne olursa olsun insan olarak benim için değerlisiniz....

Bunu bana mı dediniz? Çünkü ben öyle bir yorum yazdım. Siz benim samimiyetsiz olduğumu mu söylüyorsunuz?
Sizden hoşlanmıyorum ve dolayısıyla muhatap olmak istemiyorum. Yazdığım hiçbir şeyi üzerinize alınıp benden alıntı yapmayın lütfen

Bence böyle düşünmek yerine neden bu insanlar bu kadar korkuyor ve yaşanmaz buluyor bu ülkeyi diye düşünmeniz ve eğer elinizden birşey geliyorsa fazlasıyla yapmanız gerekiyor. Çünkü bizlerin geleceğini sadece bizim oylarımız değil sizlerinde seçimi belirliyor. Dolayısıyla sorumluluğunuz var bu hususta.

Sizden hoşlanmıyorum ve dolayısıyla muhatap olmak istemiyorum. Yazdığım hiçbir şeyi üzerinize alınıp benden alıntı yapmayın lütfen
Benim hakkımda ne düşündüğünüz umrumda değil zaten beni sevin diye yazmıyorum ama ortalık yerde hakkımda ne konuştuğunuz gayet umrumda.

Valla insanda iyi niyet bırakmıyorsunuz ki. Tamamen ılımlı ve iyi niyetlerle cümleler yazıyoruz, tak geliyor öyle dediklerine inanmayın bilmem ne. Ben buna direkt kötü niyet derim, kötü niyetli insanla da tartışılmaz vakit kaybı olur. Bize inanmanız bizi sevmeniz için ne yapabiliriz madam Amaan müstehak size.

Hala ama Amerikada da baskanlik sistemi var diyenler var ki bu da bize gelen baskanlik sistemi hakkinda hicbir sey bilinmedigini gosteriyor.. arkadaslar Sudanda da baskanlik sistemi var ama insanlar oraya degil Abd ye gidiyor neden biliyor musunuz? Suprizz cunku ayni sistem degil, tipki bize gelecek olan gibi..

Bu başlıkta anayasa maddelerini tartışalım. Dün 104. maddeyi attım. Oradaki açıklama mantığıma yatmıştı. Diğer maddelerdeki yanlışlar hakkındaki açıklamalar da mantığıma yattığı için paylaşacaktım. Ama kimsenin umurunda olmadığını görüyorum.
Mesela ben hayır oyu vermeyi düşündüğüm için evet diyenler şu madde hakkında yanlış değerlendirme yapıyorsun gerçeği şöyle şöyle olacak diye bilgi verebilirler bana. Benden daha çok hukuk bilgisine sahip birileri kaçırdığım noktaları bana izah edebilir belki. Yani karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunmak istiyorum. Sen şu kadar yanlış yaptın ben bu kadar yanlış yaptım meselesini bir kenara bırakın artık.

Kendi adima yazarsam ben zaten hali hazirda gidecegim, bugun basimizda chp olsa onu da ayni hiddetle elestirirdim, mhp yi de.. hdp yi o kategoriye bile koymuyorum.. 90 larda "yallah arabistana" modasiyla kovulan insanlar bugun "begenmiyorsan gidersin" kivamina gelmis cok sukur.. 33 senede yaptigim en guzel analiz; bu ulkede devran periyodik olarak degisir.. 28 subatin 1000 yil surmedigi gibi.. dilerim sonraki degisimde bu arkadaslar da kendilerine uygun bir yer secebilirler.. ben her devrin gonderileni oldugum icin sikinti yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…